feminetik.se feminetik.se

Just nu 41 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnors ansvar i samhället


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnors ansvar i samhället Billy Bob Thorton
2004-08-29 10:50:02

Jag måste bara fråga mig, när kvinnor inte kan smuggla 100 kg knark genom tullen på Heathrow utan att folk börjar prata om att de lurats av någon man. När kvinnor från bra familjer med god ekonomi inte kan prostituera sig ens utan att man börjar prata om att det måste vara mäns fel.

Anser ni verkligen att kvinnor har lika mycket ansvar som män för sina gärningar i dagens samhälle? Ni måste ju inse att utan ansvar kan man inte ges makt. Hur kan man hävda i ena stunden att kvinnor måste ges mer makt men i nästa ögonblick ansvarsbefria kvinnor?

Pratet om strukturer har i praktiken ansvarsbefriat kvinnorna. Själv kan jag inte skylla på att min flickvän hade lämnat mig om jag inte köpt en prada-väska till henne om/när polisen tar mig för värdetransportrån. Hade det varit två 19-åriga killar som traskade in med 100 kg knark på heathrow hade de knappast kunnat skylla på att en äldre kvinna lurat dem, ingen hade lyssnat.

#2  Makt monica
2004-08-29 11:17:31

Det käre Billy Bob beror på att YTTERST få kvinnor har någon makt i samhället, än mindre i kriminella kretsar. Det är männen som styr, då är det inte så konstigt att man tror en man ligger bakom brott av den här typen. Det är rätt sällsynt att fyra ostraffade tjejer får tag i den mängden knark utan att ha kontakter. Som till 99% förmodligen är MÄN. Inte konstigare än så.

#3  makt är av ingen betydelse alls Billy Bob Thorton
2004-08-29 13:13:15

Vad skulle DET ha för betydelse? Även om det är en mans fel att de fått tag i knarket (män begår oftast den typen av brott för att få snabba pengar, som ni kan läsa på ASF är motsvarande vanliga beteende hos kvinnor att prostituera sig) så är det upp till kvinnorna själva om de VÄLJER att smuggla skiten. Killen som gav dem knarket är inte ansvarig för deras brott (smugglingen) lika lite som det är hans fel om det varit en bomb tjejerna lurats smuggla och han var terrorist som tänkte spränga planet de reste med i luften.
Att planet exploderar är då hans fel men att kvinnorna tagit ombord skiten får de faktiskt ta på eget ansvar (Även om de då pga eget oansvar vore döda och därmed inte kan beläggas mer ansvar i denna världen) Den enda acceptabla ursäkten till smuggling är hot. Om de som ordnat fram knarket håller gisslan och hotar att skada/döda denna är det förståeligt att någon smugglar saker.

Man kan inte lura en vuxen ansvarstagande människa att smuggla 100 kg knark. Det är fullkomligt omöjligt. Att så få kvinnor har makt i samhället kan inte annat än anses vara en uppenbar konsekvens av den brist på ansvar som visas. Tänk om det hade varit en bomb och inte knark? Tycker du att det är ok av vuxna tjejer att göra vad som helst och skylla på killar? Det är ju inte männen som gav dem knarket som genomfört det brott de anklagas för "Smuggling" det är ensbart de själva som begått just DET brottet.

Kan du ge mig exempel på saker kvinnor kan göra som är olagliga där de inte kan skylla på killar?

#4  Billy Bob: Robert
2004-08-29 16:12:45

Detta är en sak även jag retat mig på länge; att kvinnor oftast befrias ifrån sitt ansvar bara för att de är kvinnor. Man borde starta en kampanj under parollen:

"Ingen makt till kvinnor om de inte tar ansvar för sina handlingar"

Vilket för övrigt är ett ganska allmänt ställt mål som är önskvärt på de flesta områdena i samhället (Parollen "ingen makt utan ansvar" håller nog de flesta med om).

Naturligtvis kommer vissa feminister att se detta som ett hönan och ägget situation, där man argumenterar för att man inte kan ta ansvar utan makt. Men faktum är att det brukar vanligtvis finnas en viss bestämd ordning mellan dessa båda element. Det är nämligen så att en individ eller grupp ofta måste visa ansvar innan någon vill den någon makt. Det är väldigt sällan någon som upplevs som oansvarig ges makt först, för att man sedan ska hoppas på att personen ska växa med uppgiften.

Kvinnors krav på makt kommer därför i fel ordning, och det är troligt att de skulle få större gehör om de först gjorde upp med det kvinnliga juridiska oansvaret till exempel, det borde inte daltas med kvinnliga brottslingar. På samma sätt borde feminister sabla ner oansvarsfulla feministdebattörer som Linda Skugge m.fl. Om feminister och kvinnor kunde visa ett större ansvarstagande skulle det gynna deras sak.

#5  Förresten... Robert
2004-08-29 16:16:50

... min paroll kan anses stötande för kvinnor eftersom den tvingar in alla kvinnor i ett kvinnokollektiv vare sig de vill det eller ej. I den betydelsen får man uppfattningen av att kvinnorna ska bestraffas kollektivt om tillräckligt många kvinnor inte tar ansvar. En bättre variant av parollen är kanske:

"Ingen makt till kvinnor som inte tar ansvar"

En subtil språklig ändring som ger ett helt annat budskap. Såhär i efterhand kan man konstatera att min felsägelse är ett utmärkt exempel på vad ledande feminister hela tiden gör mot män när de behandlar män som en kollektiv grupp.

#6  Länk? Henrik E
2004-08-29 22:03:50

Har ni någon länk till denna nyhet?

#7  Henrik E Billy Bob Thorton
2004-08-29 23:07:08

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0…

Här har du exempel på hur massmedierna ansvarsbefriar tjejer

- Min dotter är naiv. Någon måste ha lurat henne, säger den ena flickans pappa.

"De har blivit lurade"

- Jag vet att det finns några jävlar bakom som lurat dem till detta, säger en av flickornas pappa.

Vid tre olika tillfällen påminns läsaren om att det aldrig kunde vara så att flickorna smugglade knarket för att tjäna stora pengar.

"Enligt den brittiska polisen är narkotikan värd över 4,7 miljoner kronor på gatan.

#8   Nettan
2004-08-29 23:12:56

Visst är det så att det i media framställs som om tjejer inte har något eget ansvar. Det händer.

Men i det här fallet verkar det ju snarare handla om att papporna har svårt att acceptera att deras döttrar är inblandade i något sånthär. Det är ju pappornas åsikter som citeras, och att föräldrar har svårt att tro illa om sina barn kan väl knappast massmedia ställas till svars för?

#9  Nettan Benjamin
2004-08-30 01:54:00

Men massmedierna kan ju fortfarande välja vad de vill lyfta fram. Frågan är om de hade valt att ställa samma frågor eller ens intervjuat föräldrarna om samma sak hänt två nittonåriga killar. Bara för att föräldrarna blivit intervjuade betyder det ju inte automatiskt att de kontrollerar mediaflödet.

#10  Billy Bob (ditt första inlägg och lite till) Greenfish
2004-08-30 08:14:58

I de fall folk blir lurade att smuggla knark så blir de oftast lurade av just en man. Däremot anser jag att alla borde vara så pass uppmärksamma att de inte tar in okända paket och väskor hipp som happ. Se Bangkok Hilton en gång och du lär dig...

I det andra fallet handlar det om föräldrarna som försvarar sina döttrar. Jag kan tänka mig att de hade talat om grupptryck, om det rört sig om killar. Lika idiotiska vinklingar bägge två, men det är fler än föräldrar till tjejer som skyller ifrån sig.

Visst finns det en viss uppfattning i samhället att tjejer inte behöver ta ansvar för sina handlingar och att det förutsetts att män ofta är inblandade i allskön skandaler. Tyvärr kunde du dock valt bättre exempel på detta...

#11  Brott monica
2004-08-30 17:59:56

Oavsett vad det beror på begår män fler brott än kvinnor. Så ser det ut. Ingen kan motsäga det, det är bara att titta på statistik eller räkna fängelser för män resp. kvinnor. Män är kraftigt överrepresenterade. När då en kvinna begår ett allvarligt brott är det inte så underligt att man misstänker en man i bakgrunden. Sen är det självklart kvinnornas eget ansvar att säga nej. Och självklart ska de dömas om de är skyldiga.

Det är dock ingen nyhet att en hel del kriminella män är manipulativa, att kvinnor av en viss sort dras till det "spännande" dessa män lever, och därför låter sig luras, övertalas, lockas eller hotas till att begå brott. Bara för att det helt enkelt inte finns särskilt många kvinnor som är "höjdare" i den kriminella världen och själva har sådan makt och sådana kontakter att de kan beställa och/eller utföra brott helt utan män.

Det är i alla fall vad jag tycker verkar rimligt. Det betyder dock inte att de är offer, de väljer själva. Utom i undantagsfall då hot eller hjärntvätt förekommer. Även män kan självklart utsättas för det.

#12  Ingen makt till dessa kvinnor då Matti
2004-08-30 20:35:18

"Det är dock ingen nyhet att en hel del kriminella män är manipulativa, att kvinnor av en viss sort dras till det "spännande" dessa män lever[...]"
-
Låter som än mer ursäkter hur du lyckas ändra fokuset på männen. Det kunde ha låtit såhär istället ifall man inte som norm kunde ursäkta svagt beteende med att de skulle bli andras verktyg ifall jämnställdhet önskas,: Man kan ju alltid påstå att dessa kvinnor är inte mäktiga nog att kunna ta sitt medborliga ansvar o borde då skötas av dem som kan: Som boskap. Jag tycker det låter jättebra.

Man kan även säga att män blir sannolikare kriminella eftersom dem fruktar inte konsekvensrna o kan göra egna beslut oavsätt vad andra tycker. Att då hänvisa till statistiken så skulle man kunna likaväl nämna att kvinnorna är färre eftersom sannolikheten av modiga, självständiga,starka kvinnor är sällsynta ?
Att de inte är lika hårt drabbade ?
Att det indirekt är så att de flesta kriminella växer upp med svaga mödrar som inte är modiga nog att banka lite vet i skallen på dem, vilket i för stort måtta urartar i kriminella personlighetsdrag ?

Om det är pågrund av 'hjärntvätt'*(offeretikett) m.m - Dem borde skämmas då för att dem är så svaga, inte ursäktas.

#13  monica Billy Bob Thorton
2004-08-30 21:46:08

Män som vill ha snabba pengar begår våldsbrott, kvinnor som vill ha snabba pengar prostituerar sig. Bägge skyller på bekräftelse men vi sätter inte tjejerna i fängelse det är skillnaden.

#14   Alex
2004-08-31 09:28:31

Jag tycker inte att det här fallet ger något större stöd för din åsikt Billy. Ungefär samma vinkling fanns då stackars Kalle satt häktad för mord i Grekland. Oroade föräldrar som sa "Kalle skulle aldrig göra nåt sånt". Medias rapportering gav öht en bild av Kalle som fullständigt oskyldig. Tycker det snarare tyder på att vi misstror utländsk polis eller att svenskar aldrig begår brott utomlands.

Men du har dock rätt i sak tror jag. Kvinnor ses ofta som inkapabla att begå brott. Kanske för att de är underrepresenterade i brottsstatistiken. Det är ett problem att kvinnor omyndigförklaras och kvinnors brott borde verkligen bedömas objektivt.

#15  Prostitution är solklart brott Billy Bob Thorton
2004-08-31 11:44:07

Alla samhällsfördärvande aktiviteter som folk ägnar sig åt är brott. Att prostitution är lagligt i Sverige hur som helst, när som helst och var som helst är en skamfläck och utnyttjas till bristningsgränsen av både killar och tjejer som vill ha snabba pengar utan att bry sig om hur de tjänar ihop dem.

Att kriminalisera sexköpet i sig är bara feministernas sätt att försöka både äta upp kakan och ha den kvar. Man vill fokusera skulden på det kön, vars brist på vettiga kvinnor som vill ge dem tillfredsställelse, leder till att de själva blir ekonomiskt utnyttjade av de kvinnor som saknar värdighet och därför är villiga att sätta ett pris på den tillgivenhet de är beredda att ge män även i de fall där de inte är ekonomiskt tvingade att göra detta ens.

Ungefär som att ge en köpare av en stereoanläggning skulden för att företaget som tillverkar stereon tvingar andra människor att jobba för att få betalt. Så mycket enklare om köparen inte köpte stereon och arbetarna fick betalt utan att behöva arbeta alls.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?