feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

OK att "träna" på sin partner?!?


Gå till senaste inlägget#1  OK att "träna" på sin partner?!? Kalle
2006-03-29 17:08:23

Tråden "Min värsta begränsning som kvinna", inlägg #26
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…

"Det var ett par tjejer i min grupp som hade råkat ut för samma sak som du när de prövat strypgrepp hemma med sina (pojk-)vänner. Vår tränare föreslog att de skulle göra om försöket och att de denna gång skulle knäa killarna så hårt i skrevet som de bara kunde. Han trodde att de förmodligen skulle släppa i så fall..."

Men vafan?!? Har ni inga hämningar alls? Hur skulle det här se ut:
"Älskling, kan du komma hit? De gick igenom en sak på träningen ikväll som jag vill testa..." Och så PANG!! En rak höger mitt i nyllet!

Varför anses det OK att "träna" på sin pojkvän? Är det för att han är man och ska tåla lite stryk...?

#2  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Faktum
2006-03-29 17:16:24


Varför anses det OK att "träna" på sin pojkvän? Är det för att han är man och ska tåla lite stryk...?


Svårt att se någon annan rimlig kandidat än pojkvännen. Att göra det på en tjejkompis kanske blir svårt, personen är oftast mindre och kortare. Kanske ens papap är ett alternativ med om en har den kontakten med sin far.

Om pojkvännen tycker det är ok att ens tjej trännar på honom så är väl det bra?
Om min tjej skulle behöva tränna på mig så hade jag ställt upp om det var viktigt för henne.

#3  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Kalle
2006-03-29 17:30:09

"Svårt att se någon annan rimlig kandidat än pojkvännen."

Visst, på en tjejkompis ger det inte alls samma resultat...

Men varför öht utsätta någon för en sak som gör DJÄVLIGT ont, och som kan ge allvarliga skador, utan annan anledning än att kolla att det faktiskt funkar? Och hur är det möjligt att ingen ens reflekterade över saken när kommentaren gavs?

Om det var viktigt för henne... "Visst älskling, du får gärna knäa mig i skrevet så att mina kulor hamnar upp i svalget och jag inte kan gå rak på en vecka. Jag använder dem ju inte ändå, som du vet..."

#4  Kalle Faktum
2006-03-29 17:44:15

Jag utgår från att jag skulle ha någon slags skyddsutrustning på mig om min partner skulle vilja tränna på mig.
Om hennes tro om att det hjälper stämmer eller inte är irrelevant för mig. Så länge hon tror att det hjälper så ställer jag upp för att ge henne min sympati och stöd för en situation som skrämmer henne.

#5  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? soledad
2006-03-29 18:03:34

Jag tror att Kalle har rätt. Citatet tillskrivs ursprungligen en kampsportsledare, och "en karl ska tåla lite stryk" verkar vara en rätt vanlig attityd bland sådana. (Av det lilla jag kommit i kontakt med, ska sägas.)

#6  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Zwitter
2006-03-29 18:03:47

Jag har tränat självförsvar med/mot min sambo. Tyckte det kunde vara en bra idé att testa mig mot honom eftersom han är av ungefär medellängd och medelvikt, och få lite koll på min styrka och förmåga i förhållande till honom. Vi blev lite mörbultade båda två, men båda var införstådda med risken och det hela slutade i gapskratt... så jag ser inget fel i det. Jag kan ju inte rekommendera någon att "träna" på sin partner utan att fråga om lov först, men det tror jag faktiskt inte att någon skulle göra ändå...

#7  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? UppåtEmma
2006-03-29 18:49:08

nä fy fasiken, aldrig.
det är ju det en har storebröder till...
;)

#8  Det ar samma tematik... Fabian
2006-03-29 19:01:37

...som tusentals ganger förut. Vald av kvinnor mot man ses som oskyldigt, roligt, eller rattfardigat. Kvinnor kan inte vara elaka. Med ord pa sin höjd.

Det ar ingrott könsrollstankande som far er att ens tanka pa att försvara en sadan installning. Det finns INGEN skillnad mellan att saga detta och saga nagot i stil med 'det ar ok att sla sin hustru da och da i uppfostrande syfte'.

#9  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Esmeralda
2006-03-29 19:13:06

Men gud så hemskt. Ska man gå hem och puckla på sin sambo bara för att veta hur man ska göra om man blir attackerad? Ska man prova att skjuta honom med elchockspistol också?

Gör man det på skoj är det ju skillnad såklart.


Träna är en sak. Skada är en annan. Annars skulle nog ingen överleva kamsportsklasser.

#10  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Sveggo
2006-03-29 19:23:44

Eller, om en tolkar tränarens uttalande lite snällare, så ville hen säga att anledningen till att de inte lyckades var att de inte tog i tillräckligt mycket. Av naturliga skäl...

#11  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? targash
2006-03-29 19:40:13

En jäkligt dålig kampsportstränare då.
Samt det är helt idiotiskt att träna sådana grejer på egen hand.
Vill ni veta hur det egentligen är att bli överfallen och misshandlad får ni väl ställa upp i en NHB tävling eller nåt inte använda sambon.

#12  håller med tarqash Sjodin
2006-03-29 19:52:54

Maken till oseriös så kallad "kampsportstränare". Samma vad man tränar för kampsport så är det första som predikas ut att man under inga omständigheter får träna fullkontakt hemma, eller för den delen någonstans utanför dojon.

Helt förkastligt, med andra ord.

#13  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Karra
2006-03-29 22:29:10

Låter ju helt sjukt.

#14  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Robban
2006-03-29 23:00:09

Om tränaren menade det seriöst var han en idiot.

Jag hoppas att han menade det som en illustration till det faktum att de effektivaste teknikerna helt enkelt inte kan användas hemma på pojkvännen, men hur han menade kan nog bara signaturen Eruve som skrev inlägget säga.

Inom Krav Maga är ju knät-i-skrevet en av grundteknikerna i försvar på nära håll, och att använda bara frigörningen kan nog bli rätt tandlöst.

#15  kommentarer Sjodin
2006-03-30 08:20:01

Jag har själv två döttrar som tränar karate (Goju-Ryo) och min inställning är den att om man tror att kunskap om självförsvar är viktigt för ens egna trygghet så ska man definitivt börja med en "riktig" kampsport, alltså någon som är ansluten till budoförbundet. Jag vet inte om Krav Maga är det men jag antar det? Någon kunnig som kan upplysa mig kanske?

Då får man nämligen "hela paketet" med bl.a. teorin kring om och när man skall använda sin kunskap. De här studiecirklarna med feministiskt självförsvar anser jag gör mer skada än nytta.

Alltså, jag kan varmt rekommendera alla föräldrar till att erbjuda sina barn, både killar och tjejer, att börja med någon seriös kampsport. Killar mognar fortare och inser att en utdelad smäll gör ont och kan skada, och tjejer inser att de faktiskt vinner respekt och självkänsla på ett positivt sätt.

#16  Faktum #4 Kalle
2006-03-30 08:47:46

"Jag utgår från att jag skulle ha någon slags skyddsutrustning på mig om min partner skulle vilja tränna på mig. "

Men om syftet med träningen är att se om ett riktigt hårt knä i skrevet får en man, som i det här fallet råkar vara du, att släppa ett strypgrepp. Om du har skyddsutrustning så faller ju hela idén för då blir ju det enda resultatet att hon får ont i knät...

#17  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? UppåtEmma
2006-03-30 08:55:01

men varför i hela fridens namn har killen strypgrepp på tjejen från början?!?

#18  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? JayUU
2006-03-30 09:30:29

Jag är kampsports- och självförsvars-instruktör, och kan bara tillägga, att om man skall träna självförsvar så måste man närma sig verkligheten. Om det sedan sker i en dojo eller i hemmiljö gör ingen skillnad (aven om jag principiellt håller med Sjödin, kampsport tränas i dojon)

Jag överlever en spark i skrevet (om jag har suspensoir) och det är viktigt för min motståndare att förstå hur mycket hon faktiskt behöver ta i för att nå effekt. Dessutom kan jag ju ofta skydda skrevet (vilket också en våldsverkare gör) och på det sättet öppna mig för andra angrepp.

Om jag inte tränar mig verklighetsnära, kommer det att vara svårt att utföra reflexmässigt under angrepp.

Men svaret på grundfrågan är JA, det är OK (därmed inte sagt att killen skall stå stilla och bara ta emot) den fiktiva motivet är ju att övermanna/våldta, och då står man inte stilla.

#19  UppåtEmma Ephemeer
2006-03-30 09:49:53

Som jag förstår det så handlar det om att testa hemma om man kan komma loss ur strypgrepp. Se inlägg #14 i den länkade tråden.

#20  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Peggy
2006-03-30 10:01:45

Klart man borde kunna träna typ grep och sånt men pungsparkar, nej.

Dessutom är det väl inte så jävla svårt att man måste träna på det.

Jag har aldrig tränat självförsvar mot någon man, men flera karlar jag haft har "tränat" det på mig.

Det vill säga att de på "skoj" hållit fast mig och så. Det var obehagligt på så sätt att det visade hur totalt fysiskt överlägsna de var mig. Det var svårt att känna sig helt jämlik då i relationen, när man visste att han rent fysiskt kan övermanna mig när som helst och att jag inte har nån chans mot honom.

#21  #17 Kalle
2006-03-30 10:10:07

Återigen, varför anstränga sig att kommentera en tråd, när man inte orkar anstränga sig att ta reda på vad tråden handlar om...?

#22  Kalle #16 Faktum
2006-03-30 10:25:52


Men om syftet med träningen är att se om ett riktigt hårt knä i skrevet får en man, som i det här fallet råkar vara du, att släppa ett strypgrepp.


Va?? Är syftet att ta reda på om en man släpper stryptaget om han får ett hårt knä mellan benen? Är det inte så att det är en av de få sanningarna i universum att män släpper taget om de får ett välplacerat knä mellan benen?


Om du har skyddsutrustning så faller ju hela idén för då blir ju det enda resultatet att hon får ont i knät...


Hon kan fortfarande få resultat genom att öva på att utföra knäningen.

#23  Kalle UppåtEmma
2006-03-30 10:52:06

för att du med fler var rätt upprörda över att en tjej skulle knäa sin kille i skrevet när hela förutsättningen för skrevknäandet var ett strypgrepp runt tjejens hals... jag förstår då inte problemet, uppenbarligen är killen ifråga med på att öva självförsvar eller så är det så att han förtjänar ett knä (eller ska hon låta sig strypas?)

#24  Faktum #22 Kalle
2006-03-30 10:56:46

"Va?? Är syftet att ta reda på om en man släpper stryptaget om han får ett hårt knä mellan benen?"

Ja, jag kan inte tolka beskrivningen av händelsen på ett annat sätt. De _hade_ ju redan testat, och kom tillbaka och påpekade att det inte fungerade. Och fick rådet av instruktören att försöka igen, och ta i hårdare, så hårt de bara kunde...


Visst, annars håller jag med dig. Att träna på ett _utförande_ kan ju vara OK, om "figuranten" är medveten och försedd med skyddsutrustning. Men som i det här fallet att uppmana någon att gå hem och träna på en oskyddad opponent bara för att se hur hårt hon måste slå innan han får så ont att han släpper! I bästa fall är det ju bara korkat, och i värsta fall kan det ju vara rent av farligt.

#25  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? UppåtEmma
2006-03-30 11:06:08

men jag förstår fortfarande inte problemet, om killen är med på vad som ska ske?
hade hon kommit hem och sagt "älskling, ta strypgrepp på mig så ska jag testa en en självförsvarsteknik som går ut på att smeksamt och lätt beröra din pung tills du släpper" så hade jag också påpekat det moraliskt förkastliga i att knäa honom så hårt hon kan...

de killar jag har vart ihop med har i princip alla mer än gärna velat demonstrera sin fysiska överlägsenhet. tex en som tyckte det var kul att smyga på mig bakifrån, ta tag i mitt huvud och vrida det så mkt åt sidan tills jag la mig på golvet. för att demonstrera att han kunde. hade jag klarat av att fysiskt skada någon jag älskar så hade jag definitivt gjort vad jag kunnat för att ta mig ur och demonstrera tillbaka mot valfria kroppdelar... (det greppet misstänker jag är dock helt omöjligt svårt att försvara sig mot).

#26  #23 Kalle
2006-03-30 11:07:39

Ja, efter beskrivningen så hoppas jag att han är med på det. Annars är det ju inte övning. Frågan här var ju om det är OK att medvetet _skada_ någon, kanske permanent, sålänge det är fråga om övning. Gäller det isåfall bara pojkvänner, eller gäller det flickvänner också? Och gäller det bara pungsparkar, eller är det OK att träna på riktiga knytnävsslagsmål, och kanske med tillhyggen också?

#27  Kalle UppåtEmma
2006-03-30 11:09:35

så länge alla är med på det så ser jag inte problemet? låter dumt i mina öron men hey! vem är jag att bedömma det...

#28  #25 Kalle
2006-03-30 11:15:45

Det du beskriver låter som att det passerat övningsstadiet.
I det läget skulle det vara helt befogat med nödvärn enligt konstens alla medel, om du frågar mig.

Fast nu var det inte riktigt den typen av situationer som jag tänkte på när jag startade tråden. Jag tycker inte att våld "på riktigt" hör hemma i något förhållande, och kan bara beklaga att du råkat ut för idioter.

#29  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? fjallyoghurt
2006-03-30 11:16:49

Får hålla med UppE här. Den pojkvän som svarar ja när flickvännen frågar om hon får sparka honom så hårt hon kan på pungen får ta konsekvensera. Det kanske inte blir mer än en liten hjärnskakning...

#30  UppåtEmma elu
2006-03-30 11:23:05

Upprördheten ligger väl i frågan om det verkligen är en lämplig övning att testa hemma, och det lämpliga i att uppmana folk att testa det därhemma.

Dessutom är det väl inte helt klart att killen är helt införstådd vad som ska hända. Om man nu blir tillfrågad: "Kan du testa att ta ett strupgrepp på mig så ska jag se om jag ta mig ur?" kan man ju lätt tro att det handlar om grepp, vridningar &c vilket man accepterar, inte ett hårt knä i pungen, vilken blir en klart obehaglig överraskning.

#31  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Peggy
2006-03-30 12:06:43

Intressant, UE.

Att vi båda upplevt att män gör såhär i relationer. Det är ju fan helt sjukt.

#32  elu UppåtEmma
2006-03-30 12:10:39

aha! det håller jag däremot med om - träning är bra men jag tror inte att en kan simulera en överfallssitutation med en person en älskar. det går bara inte enligt min mening. Mentalträning tror jag mer på än fysisk faktiskt överlag. ja, iofs kroppskännedom är också bra...

#33  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Kalle
2006-03-31 12:52:08

Hm, kom att tänka på tråden "Hångla upp en snäll kille!" Där var det ju någon som undrade hur en tjej ska bära sig åt för att känna igen de här s.k. "svinen" som de tydligen ska akta sig för. Det här att han tar i alldeles för hårt och inte slutar när man säger ifrån, för att sedan tycka att det bara var på skoj, kan ju vara ETT varningstecken?

#34  Sv: OK att "träna" på sin partner?!? Peggy
2006-03-31 14:11:44

Hm.

Jag vet inte det jag. Ingen av de män som gjort så har varit våldsamma fysiskt förutom detta skoj då, eller psykiskt. Det har varit skitfina killar.

Men hallå, jag VILL träffa ett svin. Hellre tips om det i så fall!

#35  Kalle #33 UppåtEmma
2006-03-31 19:10:41

alltså... det blir jäkligt många killar det.
speciellt storebröder...

#36  #35 UppåtEmma Mumriken
2006-04-01 09:51:57

Tack för passningen till storebrorsorna! :)

Annars brukar det väl vara småsyrrorna som aldrig fattar när de går för långt och borde ha slutat för länge sedan... för att sedan fnittra när mamman kommer och talar om för storebrorsan att "Du som är stor och förnuftig borde väl veta bättre!!!"

*mutter* *mutter*

Fast det är klart, småsyrrorna kör ju mest med psykologisk krigföring, så könsrollerna grundläggs ju på ett tidigt stadium....

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?