feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Danska feminister protesterar mot Arla


Gå till senaste inlägget#1  Danska feminister protesterar mot Arla Apekatt
2006-03-24 16:40:04

Arla har annonserat i Saudiarabien för att begränsa skadeverkningarna av Muhammedkrisen och i sin annons skrivit "... de år, vi har haft i jeres verden, har lært os, at retfærdighed og tolerance er fundamentale værdier i islam."

Alltså ungefär "vi har lärt oss att rättfärdighet och tolerans är fundamentala värden i islam".

Detta har djupt upprört danska feminister som anser att det hela är "skamligt" och "ett hån mot kvinnor överallt i världen."

"Det er en grotesk reklame. Retfærdighed og tolerance overfor kvinder i de pågældende lande er meget svær at få øje på,« siger Randi Iversen, Kvinderådet. Annelise Ebbe, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed: »Som islam praktiseres mange steder i Mellemøsten, er der tale om det modsatte af tolerance og retfærdighed over for kvinder."

Därför uppmanar de stora danska kvinnoorganisationerna till bojkott av Arlas produkter.

När följder de svenska feministerna efter?

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3636712:…

#2  Sv: Danska feminister protesterar mot Arla per
2006-03-26 12:58:25

Saken är väl den att rättfärdighet och tolerans ÄR fundamentala värden i islam...... men den tolkning som görs av skrifterna bland utövarna inte är sådan?.. Detsamma kan väl sägas om Kristendomen och bibeln...

Äh.. Arla försöker bara rädda sitt skinn... ser inte de danska feministerna det?... Dom tror väl knappast att Arla ber om ursäkt enbart pga ideologiska skäl... det handlar ju om att inte förlora en marknad.....

#3  Sv: Danska feminister protesterar mot Arla Escapist
2006-03-26 13:15:15

Med tanke på vilka länder som uppmuntrat protesterna och hur vissa imamer uttalat sig, är det helt rätt. Sedan är det förstås kontraproduktivt att göra klyftan till islam ännu större, men att vurma inför några av de värsta diktaturerna i världen i toleransens namn är skamligt.

#4  Sv: per (#2) Linus
2006-03-26 13:42:14

per sa:
Saken är väl den att rättfärdighet och tolerans ÄR fundamentala värden i islam...... men den tolkning som görs av skrifterna bland utövarna inte är sådan?.. Detsamma kan väl sägas om Kristendomen och bibeln...

Det finns ingen kristendom eller islam som är separat från utövarna och som kan tolkas rätt eller fel av utövarna. Kristendom och islam är det som respektive utövare säger att det är. Vad utövarna säger (och uppriktigt tror) är sanktionerat av deras favoritgud varierar från tid till tid. Slaveri brukade anses vara i linje med Bibeln, medan det idag anses inte vara i linje Bibeln, men den utvecklingen beror inte på att kristna nu har förbättrade metoder att tolka Bibeln utan på att andra kulturella förändringar avspeglar sig i folks Bibeltolkning.

#5  Sv: Danska feminister protesterar mot Arla SGTallentyre
2006-03-26 14:26:41

Men om det är samma förtryck i Saudiarabien, Danmark och Sverige så borde de väl uppmana till bojkott mot alla parter som hävdar att tolerans och rättfärdighet är viktiga danska/svenska värden?

#6  Sv: Danska feminister protesterar mot Arla Escapist
2006-03-26 15:49:11

SGTallentyre sa:
...om det är samma förtryck i Saudiarabien, Danmark och Sverige...

Jämför du på allvar Saudiarabien med Sverige?

#7  Sv: Danska feminister protesterar mot Arla SGTallentyre
2006-03-26 17:09:12

Nej, men många gör det i feminismens namn.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?