feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Feminism, en grogrund för manshat!


Gå till senaste inlägget#1  Feminism, en grogrund för manshat! mmikael
2006-03-24 15:51:27

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#2  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! RasmusS
2006-03-24 16:21:38

En okvalificerad gissning skulle kunna vara att folk som hatar män har sett och hört Gudrun och kompanis mansföraktande uttalanden och i och med att sådana frontfigurer för feminismen verkar få mer genomslag än t ex Birgitta Olsson i media så söker de sig till det de ser som feminism. Gudruns feminism verkar utåt sett i alla fall inte handla om så mycket mer än att plocka billiga poänger på mäns bekostnad genom att sprida direkta osanningar och rabbla sexistiska, kränkande och diskriminerande uttalanden om män.

Är det några som då på allvar hatar män så har de ju en galjonsfigur i henne och hennes typ av feminism som partiet F!.

#3  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! mmikael
2006-03-24 16:25:11

Det finns ju värre manshatare, som står för det rakt ut och använder pins med avskurna kukar och halshuggna män också.

#4  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! suvi
2006-03-24 17:07:26

Nja det är nog mer så att AFS-typiska trådar, som den här, har ökat markant på jäif den sista tiden, det är mer gnälltrådar än riktiga debattrådar nu för tiden.

Det är därför ni får en känsla av att det skulle finnas en nämvärt antal manshatande feminister på feminetik. Det är dom AFS-typiska gnälltrådarna som håller kvar den illusoriska bilden av "många manshatande feminister".

#5  Sv: Rasmus FiaMia
2006-03-24 17:15:20

Eller så kan det hända att en del tjejer och kvinnor börjar hata män när de blir våldtagna, misshandlade och utsatta för sexuella övergrepp...

eller när andra män inte tar övergreppen på allvar...

eller till och med skojar om dem...

...det vill säga på grund av saker MÄN gjort.

#6  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! FiaMia
2006-03-24 17:16:21

Mata inte trollen, jag vet!
Kunde bara inte låta bli :-)

#7  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! Roger
2006-03-24 17:49:13

FiaMia: Och detta menar du är vanligt förekommande? Om du tror det så lever vi inte på samma planet för det är inte vanligt förekommande.

#8  FiaMia kulstöterskan
2006-03-24 19:00:40

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#9  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! FiaMia
2006-03-24 19:43:37

Roger:

Läs statistik.

kulstöterskan:

Men finns det verkligen nån kvinna som hatar alla män?
Jag är feminist och jag har aldrig träffat nån.

Däremot har jag som sagt träffat en hel del som hatar dom killar och män som utsatt dom för det ena eller det andra.

Och många som hatar könsmaktsordningen, som leder till det våld som är den yttersta konsekvensen av makt, och tycker att den måste brytas.

#10  FiaMia kulstöterskan
2006-03-24 21:57:42

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#11  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! Roger
2006-03-24 22:08:36

FiaMia: Ge mig den så ska jag läsa, mrn det jag råkar veta är att våld är vanligare mellan män än mellan män och kvinnor. Vidare så vet jag att i den traditionella mansrollen så är det fel att slå eller behandla kvinnor illa och jag har aldrig hört nått fall i min närhet där en man misshandlat en kvinna men känner tre fall där det har varit tvärt om bla min svärmor mot min far.

#12  FiaMia kulstöterskan
2006-03-24 22:41:18

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#13  FiaMia kulstöterskan
2006-03-24 22:42:02

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#14  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! Lonny
2006-03-25 10:54:52

FiaMia sa:
Men finns det verkligen nån kvinna som hatar alla män?
Jag är feminist och jag har aldrig träffat nån.


Tillåt mig sammanföra dig med Klara Tovhult:

Klara Tovhult sa:
Jag hatar män. Jag hatar verkligen män så högt och så starkt, att jag varken vill kan, eller orkar dölja det.


http://yelah.net/articles/kronika020208

#15  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! TheCarolinch
2006-03-25 14:07:48

jag upphör aldrig att förvånas.

jag tillhör en grupp människor som konsekvent har behandlats illa och nekats samma livsvillkor och rättigheter som män. om jag inte visste bättre skulle jag tro att män genom historien har hatat kvinnor något alldeles oerhört.

någon påpekar detta, och plötsligt är det kvinnorna som hatar, sägs det.

-eh, hej ursäkta, vi tycker inte riktigt att vi har blivit sjysst behandlade.
-era hatiska figurer! komma här och avsky oss, nej vet ni vad!

#16  The Carolinch elinlite
2006-03-25 14:30:47

Word.

#17  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! Mumriken
2006-03-26 23:42:23

Jag upphör heller aldrig att förvånas hur två (*) hela tiden rättfärdigar det som är fel i feminismen.
- S.C.U.M. är inte fel, det är god satir.
- Manshat finns inte, och om det gör det är det väl inte så konstigt?

Vad det än gäller så verkar det inte finnas några negativa sidor hos feminismen, och när två påpekar någon sådan, är det antingen inte feminismens åsikt, utan individens, eller så är det inte så konstigt att fenomenet förekommer efter alla åren av kvinnoförtryck, så då är det ursäktat istället.

Att det finns ett manshat som är upptrissat av diverse feministiska aktörer, ser jag som ett stort problem för jämställdheten, eftersom det legitimerar att man går till aggressiv attack mot gruppen män som helhet, istället för att söka ut de som verkligen ska anklagas, och sedan skapa lierade bland dessa.


(*) Jag tycker det är fel att skriva "man" och dessutom finns det ju inte bara ett kön, så det blir ju fel att skriva "en" också... därför skriver jag fortsättningsvis "två" istället för "man" för att påminna mig själv om att det inte är ett kön som gäller utan två tillsammans... :)

#18  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! TheCarolinch
2006-03-26 23:57:54

mumriken:

det handlar väl till syvende och sist om vilka problem man prioriterar här i världen. jag anser fortfarande att kvinnoförtryck och misogyni är ett långt större problem i sverige och världen runt än att det finns några förvirrade manshatare någonstans.

#19  TheCarolinch Mumriken
2006-03-27 01:34:47

Nej, det handlar till syvende och sist om man verkligen vill lyckas med sin mission. OM man, som mycket av feminismen idag gör, talar om en kön som en segregerande faktor: Män - kalla, hårda, agressiva, pedofilt lagda, Kvinnor - varma, mjuka, pacifistiska, omvårdanden, bidrar man inte till att problematisera samhället, utan man skuldbelägger kollektivt, vilket inte vinner sympatisörer för ens sak bland de som känner sig orättvist utpekade.

Men visst, om prioriteringen av problem är det viktiga, så har du rätt. MEN, om att nå målet är det viktiga, så måste man skapa vänner som vill fortsätta vägen dit, och inte fiender...

#20  MiaFia #5 RasmusS
2006-03-27 08:50:40

MiaFia sa:
Eller så kan det hända att en del tjejer och kvinnor börjar hata män när de blir våldtagna, misshandlade och utsatta för sexuella övergrepp... ...det vill säga på grund av saker MÄN gjort.


Och? Tror du att jag hatar den här typen av män mindre än dem? Har en man som faller offer för våldsmän mindre orsak att hata våldsmän? Varför hatar inte alla de manliga våldsoffren män generellt? Varför skulle det vara okej att hata hela gruppen män, kvinnor, invandrare osv bara för att någon ur respektive grupp utsatt en för något hemskt?

Det är underligt att man så fort man ifrågasätter feminismens sämsta sidor får en drös feminister som försvarar dem och inte helt förvånande så är fet F! Sympatisörerna som är mest måna om att försvara sexismen inom de egna leden. Hört talas om och förstår innebörden av uttrycket ”björntjänst?”

Därför kan man inte ta F! På större allvar är nationaldemokraterna.

MiaFia sa:
det vill säga på grund av saker MÄN gjort


Vilken slutkläm…”MÄN gjort”…

Det spelar ju ingen roll om ”MÄN gjort” något, en är i alla fall sexist om en gör skillnad på kvinnor och män och dömer ut den ena gruppen så att man hatar den pga det som en minoritet av gruppen ställt till med.

Och nej, det är inte män som män är generellt som gjort de här hemskheterna, det är våldtäktsmän, våldsmäns osv. Så att hävda att de hatar pga av några andra än dessa våldsverkare är helt fel och när de hatar gruppen män, om de gör det, så når deras hat knappast dem som borde vara föremål för det utan hatet når de andra fridfulla männen, de som är lika oskyldiga till våldet som de flesta kvinnor.

Man kan förstå att en människa som nyligen utsatts för någon hemskhet gör grova generaliseringar i anslutning till händelsen. Man kan alltså förklara hatet men aldrig försvara det. Om dessa kvinnor hatar män så är det pga att de väljer att hata och inte pga av hur män generellt beter sig.


MiaFia sa:
Mata inte trollen, jag vet! Kunde bara inte låta bli :-)


Enligt definitionen av ”troll” här på feminetik så betyder det väl en person som enbart är ute för att provocera och inte diskutera? Inlägg #6 kan väl knappast ses ha något annat syfte än att provocera vilket alltså borde betyda att det enda ”trollet” (enligt denna definition) som huserar på denna tråd för tillfället är författaren av inlägg #6.

#21  Suvi RasmusS
2006-03-27 08:56:14

MiaFia sa:
Nja det är nog mer så att AFS-typiska trådar, som den här, har ökat markant på jäif den sista tiden, det är mer gnälltrådar än riktiga debattrådar nu för tiden. Det är dom AFS-typiska gnälltrådarna som håller kvar den illusoriska bilden av "många manshatande feminister".


Att det är ”gnälltrådar” kan du ha rätt i men det är inte för att folk beklagar sig över sexism inom feministrörelsen som folk beklagar sig. De beklagar sig pga av sexismen inom feministrörelsen och jag har hittills inte sett något tydligare exempel än F!.


För du menar väl inte att problemen med sexismens inom feministrörelsen beror på ”AFS-typiska trådar” alltså på några andra än de sexistiska feministerna själva?

#22  Rättelse till inlägg #21 RasmusS
2006-03-27 08:57:43

Det var inte MiaFia som sa, det var Suvi

#23  theCarlolinch RasmusS
2006-03-27 09:09:38

theCarlolinch sa:
någon påpekar detta, och plötsligt är det kvinnorna som hatar, sägs det.


Personligen är jag lite trött på ord som ”kvinnohat” och ”manshat” för jag tror att det är att förstora och det gör att det går inflation i språket, ungefär som att precis alla känner sig förtryckta nu förtiden.

Men om du är seriös. Tror du verkligen att det är när folk påpekar faktiska orättvisor som de blir anklagade för hat?

Du tror inte att det är när de fäller sexistiska, diskriminerande och kränkande uttalanden om en hel grupp som snacket om hat, sexism osv uppstår? Och när andra ur samma grupp försvarar dessa sexistiska och kränkande uttalanden? Eller när man hyllar innehållet i böcker som S.C.U.M., osv?

Så nej, jag har i alla fall inte anklagat dig för att hata män. Jag har inte anklagat dig ens för att försvara sexismen inom feministrörelsen men en sak är säkert, du verkar inte ta den på allvar eftersom du antyder att klagomålen om sexism/manshatet inom feministrörelsen som med fog finns skulle bero på något annat än just sexismen/manshatet.

Denna sexism kommer att förstöra det lilla förtroende för feminismen i stort som finns kvar hos allmänheten om inte feministerna generellt tar tydligt avstånd från den i stället för att försvara och blunda för den.

#24  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! RasmusS
2006-03-27 09:31:31

Personligen tror jag inte att feminismen som sådan utgör en grogrund för sexism. Men snarheten till att försvara den inhemska sexismen och oviljan att fördöma den utgör ett stort förtroendeproblem för hela feministrörelsen. Något som tyvärr går ut över de seriösa feministerna. (Så ni som tar avstånd från feministisk sexism behöver inte känna er träffade)

#25  Sv: Feminism, en grogrund för manshat! Sopasopa
2006-03-27 10:26:14

RasmusS sa: ”Personligen är jag lite trött på ord som ”kvinnohat” och ”manshat” för jag tror att det är att förstora och det gör att det går inflation i språket, ungefär som att precis alla känner sig förtryckta nu förtiden.”

Nej, jag är inte trött på dessa ord. De säger vad det handlar om, nämligen just hat! Det är ju detta ord feminister älskar. Den historiska oförrätt som drabbat kvinnor ska nu betalas tillbaka, som en slags arvsynd. Vi jäif:are vill dock bara återge det som sägs och diskutera de myter som feminister sprider. Men hatet mot män – dvs. svenska – har fått pågå länge nog. Böcker som SCUM skulle aldrig ha hyllats om man menat allvar med jämställdhet. Av samma orsak skulle inte heller religiösa extremistpartier som FI ha kunnat bildas. Men nu finns SCUM (mest som handbok i ”rätt” feminism) och nu finns FI. Därför tar jag inte feminister på allvar med deras vision om jämställdhet.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?