feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav".


Gå till senaste inlägget#1  OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 01:20:28

Hej på er mina kära medforumanvändare utan feministstatus.

Nu har jag under lång tid läst en massa hänvisningar till vad jag tänker kalla - eftersom ni brukar göra det - för "kvinnors krav".

För att sammfatta hur detta fenomen brukar beskrivas:

*Kvinnor (här som så ofta avses uteslutande heterokvinnor) har HÖGA KRAV på vilka män de vill ge sig i lag med på ett eller anat sätt.

Dessa höga krav verkar ni inte vara alldeles överens om, men några saker som nämnts är:

*Gott om pengar
*En bra karriär
*Kriminalitet
*Våldsamhet
*Allmän svinighet
*Trevlighet/social kompetens/utåtriktad personlighet

Allt det här är ju inte riktigt kompatibelt. Men men.

Slutsatsen av det brukar vara att det finns ett fåtal män som ligger med typ alla kvinnor.

Sen finns det några andra element, som mer beskriver den typ av situation ni menar att kvinnor vill sitta i. Ska man samanfatta den kan man väl säga at den påminner väldigt mycket om någon amerikansk TV-produktion eller film.

Nåja, jag kommer nu till vad jag vill säga om detta.

För det första tycker jag inte att den könsrollskonservativa singelmarknad ni beskriver har relevans i Sverige. Mycket av det ni skriver är säkert helt riktigt i amerikansk medel- och överklass, men Sverige har inte den där dejtingkulturen som de har (även om vi rör oss åt det hållet). Och poängen med det är väl att hallå grabbar, res er från TV-soffan ochh frigör er från den amerikanska kulturimperialismens hägringar, så upptäcker ni nog att ni är förbannade i onödan över att "kvinnor vill bli bjudna på restaurang och bla bla bla".

För det andra:

Ni gör er så omöjliga. Å ena sidan vet vi ju att de flesta människor hittar ett förhållande någon gång i sitt liv, och att miljoner män(niskor) som inte är vare sig fysiskt eller socialt, eller för den delen finansiellt, framstående gifter sig och får barn och allting.

Men ok, det duger inte. För de får inte ligga tilräckligt mycket efter krogkvällar, brukar vi få höra. OK, men nu idag fick jag höra att musiker tydligen inte får tilräckligt med brudar. Då var felet tydligen att brudarna de fick var för seriösa, det var synd om dem för at de bara fick ligga efter krogkvällar.

Okeeeej...

Sen finns det en jätteilska mot att "kvinnor har så höga krav". Det är nästan en hetsjakt efter ala typer av preferenser på en manlig partner som en kvinna händelsevis kan ha. Så länge ni kan hitta något sådant, så riktas ilskan mot det.

Snygga män? Nej
Intressanta och intelligenta? Nej
Trevliga? Nej
Otrevliga? Nej

Allt verkar vara för mycket begärt....

HALLÅ! Vart vill ni komma med detta? Till att kvinnor inte ska få välja vem de gängar sig med längre? Alla kvinnor tillgängliga för alla män alltid?

Och på det sätt som passar männen just då?

Ja, jag har definitivt preferenser och krav på vilka män jag är intresserad av. Jag vore en IDIOT om jag inte hade det.

#2  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". RasmusS
2006-03-24 08:14:22

Word först och främst.


Personligen, utan att veta, gissar jag att det är lättare att skylla sina egna misslyckade raggförsök på kvinnan för den här typen av män som resonerar så här. Man projicerar sitt eget problem på en annan människa. Det finns sådana kvinnor/tjejer också som exempelvis tror att män bara vill ha storbystade tjejer med smal midja.

Ett problem för den här typen av människor är nog, och nu gissar jag igen, att de trånar efter en viss typ av människor, en typ av människor som inte väljer dem för hur de är och därför känner sig de här männen och kvinnorna nödgade att försöka vara något de inte är. Men att försöka vara någon man inte är är ingen bra grund för ett seriöst förhållande och det är väl då vi får höra deras klagovisor.

Jag vill dock tro att det här främst är en åldersgrej och att man växer ifrån det med åren plus att vi faktiskt ändå pratar om en förhållandevis lite del av befolkningen som känner så här. Annars lär vi nog som art dö ut om inte alla för länge….vilket i och för sig kanske inte bara skulle vara negativt…*hehe*

#3  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". PerSiflage
2006-03-24 08:32:21

Jag håller med, Peggy . Jag läser inte trådar som drar sig åt det här hållet, så hur vanligt resonemanget är vet jag inte, men det är inget jag ägnar mig åt.

Och så håller jag med Rasmus S om hans inlägg också. Här är det konsensus för hela slanten ;-)

#4  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Kruzze
2006-03-24 08:35:15

Som relativt ny på det här forumet är jag förvånad över din skildring Peggy av hur männen här kritiserar kvinnor för deras preferenser. Är det verkligen så jävligt som du skriver??

Jag vill att min kvinna ska ha höga krav vad gäller min person, det säger ju en hel del om henne själv. Vad gäller hederlighet (som motsatsen till kriminell) så går kvinnor som blir attraherade av män som begår "tuffa" brott i form av rån och misshandel fetbort. Men det är väl ganska självklart, eller?

#5  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 08:57:50

"brudarna de fick var för seriösa"

ska givetis vara

"brudarna de fick var inte tillräckligt seriösa"

Sorry för det och alla type-os. Timmen var sen och jag hade lyssnat på Bob Dylan HELA dan.

Nåja, vad GLAD jg blir av vad ni skriver! Hopp om jäifligheten!

Tycker att vad Kruzze skriver är rätt schysst också. Klart man vill att den man är ihop med ska ha vissa krav och inte bara vara med en utan anledning.

#6  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Gullegubben
2006-03-24 09:22:25

- I am looking for a super hot babe with low standards.

- But what about love?

- How could you not love that?


Den kvinnliga motsvarigheten är att leta efter en alfaman som samtidigt är en toffel. Obs, karikatyr, men tendensen är korrekt.

#7  #1 Blindalina
2006-03-24 09:36:51

WORD!

#8  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav".#6 Blindalina
2006-03-24 09:38:39

Och VAD ska vi göra åt det här, GG, om din teori stämmer?


Skrota feminismen?
(Ja, det blir ju fler snygga tjejer åt meningsmotståndarna.)

#9  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Karra
2006-03-24 09:40:30

Jädrar i det Peggy, du är min idol. Och det är inge fyllesnack.

#10  kezo Gullegubben
2006-03-24 09:49:27

"Ja, jag har definitivt preferenser och krav på vilka män jag är intresserad av. Jag vore en IDIOT om jag inte hade det."

Okej. Så här är det. De flesta kvinnor har inte bara krav för egen del, utan de ser till att andra kvinnor också upprätthåller höga krav. De flesta kvinnor ställer inte höga krav på sig själva och de ser dessutom till att straffa kvinnor som ställer höga krav (vad gäller sådant som män uppskattar) på sig själva, genom skvaller, förtal och utfrysning.

Män kan reagera genom också ställa krav och inte nöja sig med mindre, oftast betyder detta att inget händer och de blir ensamma. Detta beror på att strukturen gynnar kvinnor på detta område och att en ensam man inte har mycket att sätta emot strukturen. Fast om han har en tillräckligt stark vilja och förstår hur han kan ta sig runt strukturen, så kommer det att funka.

#11  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Gullegubben
2006-03-24 09:52:15

Det jag vill ha sagt att det inte ligger i den manliga könsrollen att frysa ut män för att de ställer för låga krav på kvinnor. Det finns för många hjärntvättade män för att det skall gå att straffa dem alla.

#12  GG Blindalina
2006-03-24 10:02:03

Vad då för slags krav menar du att de här kvinnorna ställer? Materialistiska? Jag känner inte igen mig, vilka umgås du med egentligen? Ursäkta om jag låter oseriös, men du får fan förklara bättre tack.

#13  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Karra
2006-03-24 10:14:12

Jag tycker att kvinnor ställer extremt höga krav på sig själva.

#14  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". fjallyoghurt
2006-03-24 10:19:49

Vad jag förstår mednar feministerna att partnermarknaden bara styrs av personliga, individuella val och förmåga att konkurrera med andra. Inga könsrelaterade preferenser kan urskiljas.

Vad jag kan se kan man beskriva arbetsmarknaden på samma sätt. Folk väljer efter intresse och förmåga. Så då så. Det finns inga könsroller och allt står väl till i den bästa av genusvärdar. Va bra! Då kan vi väl bara lägga ner feminismen?

#15  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 10:20:36

Ja.

Tvärtom tror jag att det här har att göra med vart kvinnor och män riktar sina krav.

Jag har faktiskt aldrig hört en kvinna beklaga sig över att män har höga krav. Däremot har jag hört många kvinnor dissa sig själva jävligt hårt för att de inte ansett sig leva upp till mäns krav.

Män verkar istället rikta ilskan mot kvinnorna. Medan kvinnor går till självförakt och självplågeri av olika slag.

#16  #15 Blindalina
2006-03-24 10:40:10

word.

#17  # 14 Blindalina
2006-03-24 10:44:44

Partner"marknaden" styr av personliga, individuella val. Personliga, individuella val byggs upp av de preferenser vi har.
Vi gillar såna vi tycker är charmiga.
Alla TYCKER INTE att, som här verkar det på jäif, att David Hasselhoff är mister Heteroman to die for bland oss kvinns. Det är där ni gör misstaget.

#18  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". RasmusS
2006-03-24 10:47:17

Peggy sa:
Män verkar istället rikta ilskan mot kvinnorna. Medan kvinnor går till självförakt och självplågeri av olika slag


Ska man lita på vetenskapen så stämmer detta nog generellt. Forskarvärlden menar ju att testosteron ger ett mer utåtagerande beteende vilket skulle kunna förklara denna skillnad. Så testosteronet skulle kunna vara ägget och medföljande strukturer som förstärker och normerar detta beteende skulle kunna vara hönan.

Men har du aldrig i tidningar och media hört tjejer (oftast yngre) säga att killar bara vill ha tjejer med smal midja, stora bröst, att killarna inte vill ha starka kvinnor, att tjejer ska vara oskuld osv?

Personligen har dessa klagomål aldrig sagts till mig som person men jag har både hör och läst om det i media.

#19  Blindalina RasmusS
2006-03-24 10:50:09

Bilndalina sa:
Alla TYCKER INTE att, som här verkar det på jäif, att David Hasselhoff är mister Heteroman to die for bland oss kvinns. Det är där ni gör misstaget.


Det är möjligt att jag missat sådana diskussioner förut och att du baserar ”som här verkar det på jäif” på dessa gamla diskussioner. Men vilka är ”ni” i denna tråd som tror det?

#20  #17 Blindalina fjallyoghurt
2006-03-24 10:53:04

OK. Om jag förstår dej rätt menar du att kvinnors val är fria från inverkan av könsroller. Gäller detsamma mäns val?

Vidare, finns det något skäl att inte extrapolera denna syn på val till arbetsmarknaden? Och, om man nu gör det, varför skulle man vara feminist?

#21  #19 Blindalina
2006-03-24 10:56:57

Tråden handlar ju om den här specifika typen av jäif-beteende, så de som vill får känna sig träffade.
De jag kommer på på rak arm som upprepande kör de här teorierna är GG, mmikael, ultraliberal, det senaste dygnet. Finns fler.

Jag tycker dessa teorier om hur alla (?) kvinnor "vill ha en rik alfahanne" bara utbasunerar en fördom som inte stämmer och inte förklarar eller problematiserar någonting förutom dessa jäifares missnöje.

#22  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". targash
2006-03-24 10:59:43

Kvinnor gifter sig oftare uppåt än nedåt. Tycker den norska studien som visade att kvinnor återanvänder karriärmän som pappor stämde överrens med mina egna observationer. Den visade också att var fjärde norsk man över 60 tror jag det var var helt ensam. Alltså har ingen familj.

Sen är tror jag inte kvinnor går till kriminella för att de är kriminella utan av andra anledningar som bra självförtroende, inte skämmas för sin sexualitet osv. Alltså egenskaper som går att ha utan att vara kriminell.


Alltså jag tror/anser att många av åsikterna kring kvinnors partnerval stämmer. Vidare anser jag att mycket av detta är biologiskt styrt så jag betecknar det inte som könsroller, därför undrar jag om de norska karriärmännen verkligen är biologiska pappor eller bara försörjare.

#23  #17 fjallyoughurt med flera Blindalina
2006-03-24 11:11:52

Nej, vi är inte alls fria från inverkan av könsroller. Det är inte det det handlar om.

Den här diskussionen handlar inte om vårt förhållande till vår egna könsroll, mer än att hur det hänger ihop i förhållande till vad vi söker för kvaliteer hos andra.

Och söker vi efter status (definierat av andra för att bekräfta oss själva) eller kvalitéer vi själva upplever som attraktiva?

Många (oftast inte feminister) kan nog tänkas leta efter ett visst definierat-av-andra könsklyshigt mönster i val av vad som anses vara "status" hos det andra könet. (Ja, för en sån mönsterbild finns som ni alla vet, den GG m fl kritiserar så hårt.)

På femtiotalet och bakåt i historien ville alla (när det gäller status) t ex ha Gary Grant-typen, den perfekta blivande maken; god ekonomi, stilig, belevad, beundrad, manlig.

Sen kom rockrevolutionen och plötsligt fanns det fler alternativ att beundra.

Nu finns det ganska många variationer.
Varför hänger vissa fortfarande kvar vid den där gamla 50-talsbilden av den "perfekta frun/maken" som erövringsobjekt?

#24  # 22 Blindalina
2006-03-24 11:13:31

Vadå gifter sig uppåt????? Är jag för vänster för att begripa mig på era referenser eller? Är ni alla av adlig börd? Gaaah!

Jag förstår inte.

#25  Blindalina RasmusS
2006-03-24 11:14:59

Ahh…Jag missade eller missförstod att det handlade om just JÄIF:are och trodde det handla lite mer generellt om den här typen av män som beklagar sig om just detta. Alla kvinnor vill knappast ha en rik alfahanne lika lite som alla män vill ha en smal storbystad tjej, det tror i alla fall inte jag. Som Peggy skrev så hittar ju de flesta någon att ha ett förhållande med åtminstone någon gång under sina liv vilket skulle varit omöjligt för den stora massan om alla kvinnor och män bara vill ha en viss typ av partner.

Däremot finns det kanske en viss generell ”sanning” i att kvinnor generellt väljer män med egenskaper som ses som manliga och att män generellt väljer kvinnor med egenskaper som ses som kvinnliga. I och med att förhållanden är en så central del av de flestas liv generellt så borde väl valen av partner också påverka våra värderingar på ett normerande sätt. Eller vad tror du?

Om det är så, så förstärks nog könsrollerna av just de egenskaper som ses kvinnliga respektive manliga vilket i så fall torde befästa och upprätthålla vissa av könsrollerna. Tror inte du det med?

Undrar om inte det kan vara detta vissa av de här JÄIF:arna talar om mer än att precis alla kvinnor bara vill ha alfahannar. Vill helst tro det i alla fall och att det inte bara handlar om att man känner sig dissad av en viss typ av kvinnor som man hopplöst jagar men aldrig kan få.

#26  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Blindalina
2006-03-24 11:16:25

jag tror helt enkelt flera av de högerliberaler som skriver här på sidan skulle trivas av att bli mer vänster, med medföljande omaterialistiskt umgänge. :)

#27  #23 fjallyoghurt
2006-03-24 11:17:03

Nu blir jag ännu mer förvirrad. Diskussionen om mönster i kvinnors partner-preferenser handlar inte om könsroller?

Det låter som att diskussionen om könsroller handlar inte om könsroller. Jag begriper ingenting. Bäst att gå på lunch.

#28  Don't Hassle the Hoff Fosfolipid
2006-03-24 11:23:12

Det är inte en man. Det är en bergsvarg.

#29  #25 RasmusS. Blindalina
2006-03-24 11:23:21

Jo, håller med. Problemet är att GG med fl ( ursäkta att jag pratar om er i tredjeperson) inte verkar fatta detta själva, utan skyller (ja nu måste jag använda versaler) FEMINISMEN för att UPPRÄTTHÅLLA KÖNSROLLERNA, som GG m fl säger sig lida av.
Det är irriterande.

#30  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Kalle
2006-03-24 11:29:53

Både män och kvinnor vill ha en partner som de tycker är attraktiv.

Men jag upplever det som att definitionen på vad som är attraktivt är mycket smalare för män än för kvinnor. I takt med att den kvinnliga könsrollen har mjukats upp och vidgats, så har mäns preferenser för vad de tycker är attraktivt hos en kvinna också vidgats. Medan män forfarande har en mycket trång "kostym" i form av sin könsroll som de ska passa in i, och därmed mycket snävare kriterier för vad kvinnor tycker är attraktivt.

#31  Peggy mmikael
2006-03-24 11:33:34

*Kvinnor (här som så ofta avses uteslutande heterokvinnor) har HÖGA KRAV på vilka män de vill ge sig i lag med på ett eller anat sätt.


Menar du att kvinnor inte har höga krav på män? Det låter som det och då undrar jag om du tycker att MÄN har HÖGA krav på kvinnor?

Själv är jag övertygad om att män och kvinnor iaf har lika höga krav på varandra. Men nu ska vi ju diskutera kvinnors krav och då tycker jag att de tär på sin plats att påpeka hur kvinnor ofta har krav på män som dom själva inte kan leva upp till.

Låt mig förklara;

Jo, precis som ni feminister brukar mena att det är sjukt att män kan ställa krav på att deras kvinnor t.ex. ska vara hårlösa, när dom själva kryllar av hår, så brukar kvinnor ställa krav på att deras män t.ex. ska vara självsäkra och orubbliga på ett sätt som dom själva oftast inte kan leva upp till.

Hur ofta efterfrågar kvinnor män som är "självsäkra" och hur ofta efterfrågar män att kvinnor ska vara "självsäkra" på det sättet?

Även om jag inte tagit del av Warren Farrells resonemang i frågan så vet jag att han utrycker sig bra om det; "Mens biggest weakness is a facade of strenght, womens biggest strenght is a facade of weakness".

Jag har redan arguemnterat om hur kvinnor som efterfrågar en imaginär självsäkerhet, hur dom i själva verket vill ha killar som inte gillar dom, men jag kan förklara igen;

Jo, dom flesta killar vet att dom måste verka självsäkra i situationer när dom inte är det för att attrahera kvinnor, medan blyghet och t.o.m. en spelad blyghet (att t.ex. krulla med håret med fingrarna, le och vika ner blicken och göra sig söt) i så mycket högre grad är tillåtet för tjejer att det t.o.m. brukar vara ett plus. Något som självklart ger kvinnor mer utrymme för att visa "svaga" sidor i sig själva och att därmed kunna visa mer av sitt riktiga jag.

Män kan inte visa upp sina svagheter på samma sätt som en kvinna, blundar du för det så borde du lära dig mer om könsrollsamhället. Du skulle nämligen lära dig en hel del om hur detta återskapar mycket av det i samhället som du som feminist inte gillar, hur det skapar grunden för det ni kallar "underordning".

Hur menar jag då att tjejer ofta gillar killar som inte gillar dom lika mycket tillbaka? Jo, ju mer du tycker om någon, dessto mer vill du ha den och ju mer du vill ha någon dessto mer känner du att du har att förlora om du inte får den personen och precis som alla andra såna situationer där mycket står på spel så brukar det göra människor osäkrare än om dom kände att dom inte brydde sig om dom förlorar...

Men män får inte i samma grad visa dessa "svagheter" som kvinnor, vilket leder till att män ofta känner sig tvungna att dölja dom under en fasad av styrka. Män ska alltså dölja att dom känner sig "hotade" av en kvinna och det leder till att tjejer ofta fastnar i relationer med killar som dominerar dom (iaf ytligt).

Men det leder också till att många killar som jag märker hur det förvånadsvärt ofta och skrämmande nog är ett plus att INTE respektera en tjej. Att ta en tjej med storm, och ta sig friheter med henne på ett sätt som nästan gränsar till sexuella trakasserier brukar faktsikt uppfattas av tjejer som styrka, att man vet vad man vill och vågar att ta för sig. Att däremot respektera alla tjejens gränser, det brukar uppfattas som osäkerhet och mesighet.

Ofta har jag fått höra av tjejer som jag inte gillat men som t.ex. sovit över hos mig i min säng, att dom trott att man varit osäker som inte tallat på dom och försökt sätta på dom, när jag i själva verket bara inte varit intresserad.

Fråga dig om du verkligen vill att dina killar ska fråga om det är okej att ta dig på tuttarna, om det är okej att ta av dig BH:n osv, och svara du "ja det vill jag" så kan du sen ställa kravet att killar inte bara ska göra det utan att fråga. Men oavsett så ska du veta att dom flesta tjejer uppfattar det som ospännande mesighet.

Om du inte fattar att dom flesta tjejer ställer dessa krav på en imaginär styrka hos killar, så borde du inte tycka att det är ett problem för tjejer att visa sig starka och att det alltså skulle skrämma killar.

... Många tjejer avfärdar det här och säger att dom visst gilar killar som vågar visa sig svaga... Men vaffan: "VÅGAR visa sig svaga"?! Killar ska alltså vara starka även när dom är svaga!

Tjejer ställer ofta kravet på att killar inte ska gråta lätt fast dom gråter själva, att killar inte ska hoppa upp på bordet om dom ser en mus fast dom själva gör det, att killar inte ska suga kuk fast dom själva gör det (lesbiska tendenser är mycket mer accepterat)osv.

Och även om det håller på att luckras upp så är det fortfarande vanligt att en tjej ställer krav på en man att ha en karriär och pengar som tjejerna inte själva har.

*Gott om pengar


Förvånadsvärt ofta en fördel om du vill ha tjejer och något du inte kan blunda för bara för att det inte är så viktigt just för dig. Kolla bara på alla rika gubbstruttar med unga trophy-wifes, "det är samma strukturer här som där." En rolig anekdot är att jag åkte lite med en bekants Pontiac Firebird förra året och själv blev förvånad över hur många brudar som glodde - det kunde inte ens jag tro! Så nu ser jag med andra ögon på dom män som flashar med sina bilar och det är väl inte egentligen så konstigt - för varför skulle så många män göra det om det inte funkade för dom?

*En bra karriär


Same as the above.

*Kriminalitet


Att trotsa lagar och normer är också något som av många kvinnor uppfattas som styrkeuppvisningar, jag var själv lite av en ligist när jag var liten, bodde på hem osv, och vet att det fanns en "hype" kring mig som gav mig fördelar med honorna. Jag vet dock att det handlar mest om att ha problem och känna att man inte har något att förlora, men jag vet inte hur jag ska säga det till alla som överörser världens mest läskigaste fångar med kärleksbrev varje år.

*Våldsamhet


Också en form av "styrka" enligt många tjejer och många killar. Att dominera andra med rädsla ger en form av status och "respekt". Oftast är det dom våldsamma killarna i skolan som får brudarna. På mina skolor har det varit så och på alla andra skolor jag känner till också. På en skola som låg i förorten jag växte upp så var dom mest populära killarna några som hade spöat en fritidsledare med järnrör. Många av dom sitter i fängelse idag.

*Allmän svinighet


Mikael Persbrandt, vald till Sveriges sexigaste år efter år. Halvakoholiserad, otrogen, rattfylleist, bråkar och hänger med hemlösa Torsten Flinck som själv är ett riktigt svin.

*Trevlighet/social kompetens/utåtriktad personlighet


Tar för sig, inte rädd, hög status/plats i hierarkin.

Allt det här är ju inte riktigt kompatibelt. Men men.

Jo, det är det. T.e.x är alla brottslingar inte grottmänniskor och högstatus och fängelsestraff är som sagt ingen paradox.

Slutsatsen av det brukar vara att det finns ett fåtal män som ligger med typ alla kvinnor.


Hur många manliga respektive kvinnliga groupies finns det?

Ni gör er så omöjliga. Å ena sidan vet vi ju att de flesta människor hittar ett förhållande någon gång i sitt liv, och att miljoner män(niskor) som inte är vare sig fysiskt eller socialt, eller för den delen finansiellt, framstående gifter sig och får barn och allting.

Ja, men precis detsamma gäller tjejer oavsett om dom lyckas leva upp till sina utseendeideal. Menar du då att utseendeidealen för kvinnor inte är skeva? Och at vi inte bör kämpa emot dom?

OK, men nu idag fick jag höra att musiker tydligen inte får tilräckligt med brudar.


Musiklärare vs. popstjärnor. En mans karriär och status är mycket viktigare föär en kvinna än detsamma är för en man när vi "väljer" partners. Jag såg en gång en dokumentär om en man som testade att åka till klubbar dels i dyra kostymer och vrålåk och dels i billiga kostymer och vanlig bil och inte nog med att hans "score" var mycket mycket högre i det försnämnda så kände många av tjejerna inte ens igen honom från kvällen innan när han spelade krösus.

Och det går ju helt hand i hand med egna erfarenheter. Jag kommer från Västerås och vi har många kända rappare här ifrån och jag vet hur många brudar dom fick före och efter dom var kända, jag umgås nämligen med dom.

Sen finns det en jätteilska mot att "kvinnor har så höga krav". Det är nästan en hetsjakt efter ala typer av preferenser på en manlig partner som en kvinna händelsevis kan ha. Så länge ni kan hitta något sådant, så riktas ilskan mot det.

Allt verkar vara för mycket begärt....

HALLÅ! Vart vill ni komma med detta? Till att kvinnor inte ska få välja vem de gängar sig med längre? Alla kvinnor tillgängliga för alla män alltid?


Vart vill ni komma med att förändra idealen för kvinnor? Ska män inte få välja vilka kvinnor som dom vill ha? Typ a offerfeminist med massa inkonsekvens.

Warren Farrel uttrycker sig så klokt i en av filmklippen jag länkade til i "tjejer tjänar mer för lika arbete-tråden"

Som jag sammanfattade så här;

Om vi struntar i den barnsliga Peggy, så säger Farrel en intressant sak till. Nämligen att så länge som kvinnor riktar in sig på achivers, så länge som kvinnor tisslar och tasslar om mannen på festen som är en berömd gitarrist, en framgångsrik advokat osv, så får dom skylla sig själva om han tänker mest på sin egen karriär om dom lyckas få dom.

Vill tjejerna däremot själva förverkliga sig på det sättet, ja då kanske dom borde tissla och tassla om mannen på festen som är en jättebra lyssnare, som inte spanar in andra brudar medan han snackar med en tjej och vars primära mål inte är en egen karriär.

Enligt hans egen erfarenhet så gick det 25 män som gärna skulle bli hemmamän på varje kvinna som skulle kunna tänkas vara brödförsörjare.

#32  BlindaLina#29 Kalle
2006-03-24 11:34:43

Jag tror att irritationen är ömsesidig, och att den kommer från en upplevelse av att det finns en diskrepans mellan vad en del feminister säger sig arbeta för, och hur de agerar på det privata planet.

#33  # 28 Blindalina
2006-03-24 11:40:06

Jag älskar Hasslehoff såpass mycket att jag minst skulle kunna tänka mig att hångla med honom, men det är inte för att han är jäif-definitionen på en alfahanne.

#34  Peggy + Blindalina mmikael
2006-03-24 11:43:41

Jag har faktiskt aldrig hört en kvinna beklaga sig över att män har höga krav. Däremot har jag hört många kvinnor dissa sig själva jävligt hårt för att de inte ansett sig leva upp till mäns krav.

Män verkar istället rikta ilskan mot kvinnorna. Medan kvinnor går till självförakt och självplågeri av olika slag.


Eh, vad är feminismen om inte just en spark mot männen? Allt snack om att mäns sexualla fantasier (porr till stor del) är felaktiga istället för att rikta in sig på att ge dom tjejer som går med på saker dom inte vill stöd och styrka att säga nej. Eller allt snack om Det av män skapade kvinnoidealet?

Ni lever i en annan värld, en värld full av inkonsekvens.

Att ni dessutom inte fattar hur män är fulla av självförakt också och plågar sig själva för att leva upp till sina krav säger ckså mycket om er könsförståelse och jämlika inställning.

Förr i tiden dog vi av sjukdomar, efter industrialiseringen och läkekonstens framsteg så dör vi nu oftast i stressrelaterade sjukdomar och det finns mycket som tyder på att män dör tidigare en kvinnor är en konsekvens av att vi lever under större stress än er (jobbar ihjäl oss). Läs Myth of male power så skulle ni förstå.

#35  # 31 Mmikael Blindalina
2006-03-24 11:43:53

Bra, en förklaring till dina åsikter! Tack.

#36  #34 Blindalina
2006-03-24 11:45:31

Gaaaaah, jag blir så frustrerad! Sluta säga saker som jag inte tycker, det är det värsta jag vet!
Vänta, jag återkommer också efter lunch.

#37  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". mmikael
2006-03-24 11:55:03

Missade lite med citatmarkeringarna i mitt långa inlägg.

#38  # 30 Kalle Blindalina
2006-03-24 11:56:23

Jag håller till viss del ( det är lite komplicerat) med, det är en av anledningarna till att jag är feminist.

#39  # 27 fjallyoughurt Blindalina
2006-03-24 11:57:45

Det handlar om ANDRAS könsroller. Nu går jag på lunch eller vad en ska säga.

#40  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". kezo
2006-03-24 12:19:18

Jag tror att könsrollerna definitivt spelar in vid partnerval, mer eller mindre. Helt enkelt för att könsroller finns och påverkar oss överallt i samhället. Det vore högst otroligt om just partnermarknaden var ett undantag.

(Sedan är det säkert mycket annat som spelar in vid partnerval också, men det är en annan sak.)

Det jag inte kan förstå är varför kvinnor skulle ha mer orimliga krav än män på partnermarknaden (oavsett om dessa är ett resultat av könsroller eller inte). Ty om det vore så, skulle ju inga män som inte passar in i könsrollen för en "framgångsrik" man, ha någon partner. Det är bara att titta på verkligheten för att konstatera att det stämmer. Mängder av män som varken är fysiskt, ekonomiskt eller socialt framstående har ändå familj och barn, precis som Peggy skriver. Uttrycket "det finns någon för alla" kanske låter lite väl klyschigt, men det verkar i alla fall finnas någon för de flesta.

Men det betyder inte att det inte finns alfahannar och alfahonor som är mer omsvärmade än andra. Det finns det definitivt, har antagligen alltid funnits och kommer alltid att finnas (?)

#41  Rättelse #40 kezo
2006-03-24 12:24:00

Det är bara att titta på verkligheten för att konstatera att det INTE stämmer, ska det givetvis stå!

#42  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". mmikael
2006-03-24 12:32:33

Ett annat löjligt krav som tjejer kan ställa på killar är att vi ska kunna tillfredställa dom även om dom själva inte kan tillfredställa sig själva och aldrig har upplevt en orgasm...

"A womens worth" och "Treat me like a lady"... Tjejer förtjänar lite bättre, dom ska vara princessor och jämlika på samma gång och ha en fjärrkontroll som dom kan styra när dom ska bli objektifierade; "I'm only sexy when i say It's okey" + "sjuka ideal (jag blir inte tillräckligt objektifierad nu!)".

Jag upplever att tjejer i vissa fall ter sig bortskämda snärtor som inte har nån vidare lust att stiga ner från piedestalen. Och feminismen verkar vara sprungen ur det och dom manliga feminsterna från dom män som ser det som sin roll att provide:a vad helst tjejerna knäpper med fingrarna om.

:D Och det står jag för! ;)

Jag misstänker faktsikt att tjejer inte har lika mycket krav på sig som killar. Det här exemplet tyder ju på det tycker jag;

En man som inte lyckas tillfredställa en kvinna eller göra henne kåt är misslyckad, en man som inte blir kåt och tillfredställd av en kvinna är mislsyckad (osäker, oskuld mm).

Rule 1 A)

Allt är männens fel.

Regel 1 B)

Allt är männens fel.

#43  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". kezo
2006-03-24 12:33:06

Jag vill dock påpeka att jag inte tycker det verkar som om de flesta män - varken på feminetik eller annorstäders - på allvar argumenterar för åsikten att kvinnors krav är orimliga medan deras egna är fullt rimliga. (Denna tråden visar glädjande nog att det INTE är så)

Jag tror precis som någon redan har påpekat att det rör sig om ett mindre antal skribenter som "hörs och syns" sas, och därmed får det att låta som om detta skulle vara en slags kollektiv uppfattning bland män.

#44  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 12:33:23

Rasmus!

Nej, vet du! Jag har inte hört kvinnor klaga på MÄN för att de t ex vill ha passiva eller blåsta kvinnor. Däremot har jag hört kvinnor informera varandra om att så är fallet många gånger - med intentionen att ge råd om hur man ska anpassa sig efter den förmodade preferensen.

Jag har hört kvinnor beklaga sig över att de inte kan låta bli att vara smarta, utåtriktade elle något annat och att de aldrig lär sig att spela svårfångade och blåsta.

Alltså har klagomålen varit riktade mot den egna personen.

Mmikael, jag kanske svarar dig i framtiden om jag orkar läsa det där inlägget.

#45  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Blindalina
2006-03-24 12:42:41

Mmikael och dina beskyllningar om hur alla kvinnor handlar i en gemensam kvinnokonspiration;
Ta det lugnt!

#46  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Blindalina
2006-03-24 12:43:04

Så ska jag försöka svara seriöst.

#47  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". kezo
2006-03-24 12:46:28

Peggy #44

Här håller jag inte med dig. Jag har hört flera kvinnor klaga på att många män verkar falla för "bimbobrudar", frågat sig vad det är för fel på dagens män etc.

Skillnaden är att dessa kvinnor kanske främst diskuterar det diskret med väninnorna och inte sitter och skriver arga inlägg på Internet för att få ur sig sin frustration...

#48  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 12:49:06

Då är det la bara jag och de jag känner som är ovanligt mkt offer av oss.

#49  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 12:50:18

Kan vara en åldersfråga också.

Handen på hjärtat så är det väl jag som ÄR bimbobruden just nu....

#50  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". kezo
2006-03-24 12:54:39

Peggy, de e lugnt, jag känner dessvärre en hel del med "offertänkande" och självförebrådelser oxå : /

Jag kan lägga till att även om jag har hört flera kvinns klaga IRL, har jag dock aldrig sett någon kvinna som på allvar försökt hävda att det faktum att många män (enligt deras teori) i första hand väljer snygga bimbobrudar, skulle vara ett tecken på Manlig Sexuell Makt och därmed en generell orättvisa på partnermarknaden. Det är snarare DET som skiljer kvinnliga skribenter från EN DEL manliga skribenter, enligt min erfarenhet...

#51  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". mmikael
2006-03-24 12:54:49

Det är bara att titta på verkligheten för att konstatera att det stämmer. Mängder av män som varken är fysiskt, ekonomiskt eller socialt framstående har ändå familj och barn, precis som Peggy skriver. Uttrycket "det finns någon för alla" kanske låter lite väl klyschigt, men det verkar i alla fall finnas någon för de flesta.


Jag har hört såpass många tjejer snacka om vem dom helst av allt skulle vilja ha (trots att dom redan har en kille) att jag känner killar som lite skämtsamt gett sitt OK att deras tjejer ska få knulla med Brad Pitt eller Chris Martin i Coldplay om dom får den chansen.

Britney Spears var med i MTVs "The diary of..." Och då var en sekvens med när hon frågade sin kille efter att dom hånglat på sängen vem han helst skulle gifta sig med om han hade chansen och sen sa hon att hon själv helst skulle vilja ha Brad Pitt varpå han svarade med att han "iaf inte ville ha nån av er" lite argt medan han tittade in i kameran.

Som jag upplever det så brukar tjejer oftare vara missnöjda med sina killar än tvärtom. Lite "Mår jag inte bra och är glad så måste det vara ditt fel". Och också har jag märkt hur killar oftare än tjejer tackar nej till bekräftelse från andra än tvärtom.

Många ggr har jag sett mina killpolare tydligt markera ointresse om en tjej närmat sig medan dom varit tillsammans med någon, medan dom tjejpolare jag har/haft brukar spela med ordentligt för att få massa bekräftelse.

På nåt sätt känns det som om det finns generella tendenser i tjejer att tycka att dom förtjänar något så speciellt att ifall dom inte njuter fullt ut av livet så är det deras partners fel. Dom verkar tycka att dom har alla rättigheter (ingen får kontrollera mig brukar vara ett svepskäl till att göra vadfan dom vill). Dom verkar t.ex. tycka att det är deras rätt att bli bekräftade av andra och lura killar till att tro att dom är intresserade för att få det, på ett sätt som killar inte verkar känna. Jag säger inte att dom inte har den rätten, men killar verkar oftare känna att flörtar är nästan-otrohet, medan tjejer tycker att det är deras rätt.

Jag har märkt flera ggr hur tjejer som kännt att dom inte fått tillräcklig bekräftelse i ett förhållande springa ut på krogen för att hämta den istället, eller hämta bekräftelse av andra män efter ett bråk med sin kille, för att bevisa för sig själva och deras partner att "du måste ha fel eftersom det finns andra som gärna skulle vilja ha mig!"...

På TV har jag dessutom hört tjejer berätta att dom tycker att det är deras rätt att vara otrogna om dom inte blir tillfredställda av sin man, det omvända kanske också existerar, men det har jag aldrig hört nån yttra i så fall.

Min gissning är att det handlar om nån sorts kvarleva av det här med att riddarna strider om damen och vinnaren får henne + bli räddad från det låsta tornet av en prins på en vit springare + piedestal-bortskämdhet och lägga ansvaret för sig själva på alla andra; min kille ska visa mig världen på sin arm, ge mig guld och diamanter, bjuda mig på resor, underhålla mig, försörja mig osv, osv.

#52  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Blindalina
2006-03-24 13:44:57

Jag har också sett Brad Pitt och Simpsons och Britney Spears och Julia Roberts på fenomenet TV. Var har du varit de senaste 30 åren?

#53  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". El_Trolldego
2006-03-24 14:46:17

mmikael, #51:

du skriver om massa dåliga saker sprungna ur könsrollerna; det verkar som du vill skylla dessa dåliga saker på feminismen? varför det?

#54  El_Trolldego mmikael
2006-03-24 14:51:58

Näe, jag vet inte, jag tror inte att jag vill skylla detta på feminismen, det existerade ju långt innan dess.

Däremot finns det tyvärr ingen motsättning mellan det och en praktiserande feministisk kvinna. Dels så är de ingen som lyft fram det här, jag blev faktiskt riktigt förvånad när du svarade mig bekräftande... Jag trodde jag skulle frysas ut som en kvinnohatare... Och dels verkar allt som gynnar kvinnan vara feministiskt för dom flesta.

#55  Trolldegen mmikael
2006-03-24 14:57:33

Fan jag blev chockad nu faktiskt att du inte avfärdade det jag skrev...

#56  Mmikael Blindalina
2006-03-24 15:01:47

I princip den enda skillnaden på mina och ElTrolldegos konstaterande i # 53 är att du inte uppfattar syftet i mina inlägg.

Jag skulle kunna skriva om det nu direkt om det inte var så att jag måste svara på 50 spaltmeter ”kvinnor bryr sig inte om männens problem”-anklaganden där du personligen anklagar mig för att tycka saker jag inte tycker först.

#57  Peggy RasmusS
2006-03-24 15:04:00

Peggy sa:
Alltså har klagomålen varit riktade mot den egna personen


Det är spännande hur många olika intryck det finns av verkligheten och vad vi haft för möjligheter att notera och ta in. Bland annat därför uppskattar jag diskussioner här på feminetik.

Jag är nog lite inne på Kezos teori om att kvinnor också beklagar sig över vad de tror män kräver av dem för att de ska duga och eftersom det beklagar sig över kraven, det krav de tror är männens generella krav, så beklagar de sig över män.

Men som sagt, jag både hoppas och tror att det är ålderrelaterat för den här typen av klagomål torde bottna i låg självkänsla och att man inte känner sitt eget värde, i alla fall till en viss del. Och är det på det viset så burkar ju självkänslan var lägre ju yngre man är rent generellt och med åldern och erfarenheterna så växer den rent generellt. Tror jag i all fall.

Bimbobrud? Vadå?

#58  Kezo #50 RasmusS
2006-03-24 15:07:14

Kezo sa:
Det är snarare DET som skiljer kvinnliga skribenter från EN DEL manliga skribenter, enligt min erfarenhet


Om man tar frågan om sexualiseringen/objektifieringen av kvinnokroppen, något som kanske män främst ägnar sig åt (det kanske är en del av den manliga sexualiteten), så brukar väl det ses som ett förtryck eller ett maktutövande av män av vissa kvinnor?

#59  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 15:09:05

Ja, det är ju inte direkt aktuellt för mig att beklaga mig över att män bara går på små 20-somethings när jag är en dylik själv. Det är det jag menar med åldersfråga.

#60  Peggy RasmusS
2006-03-24 15:12:21

Ahh…Då kanske du är en sån som gjorde mig lycklig under ett par sommarkvällar när jag var 20…*hehe*

Go for it hun! =)

(Eller så missförstod jag och du är 20 ;)

#61  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 15:28:06

Ja, du missförstod. Men aningens äldre än 20 jämnt är jag måste jag påpeka. Exakt hur gammal kan jag ju inte säga till dig för då bli mmikael svartsjuk.

Poängen är alltså att det inte finns någon anledning för mig att klaga på om män nu gillar 20-somethings eftersom det väl i så fall bara gynnar mig.

#62  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". mmikael
2006-03-24 15:37:51

Menar du äldre män eller killar i din egen ålder?

#63  Peggy RasmusS
2006-03-24 15:40:51

Ahh…detta är dygnet å jag missförstår det mesta verkar det som. Tja, det gynnar väl dig om du vill ha lite äldre män i alla fall.

Däremot så för seriösa förhållanden så tror jag att en någorlunda jämn ålder mellan man och kvinna ofta, rent generellt, brukar betyda att man delar mer lika livserfarenheter. Personligen skulle jag ha lite svårt att kära ner mig i en tjugoåring trots att det ”bara” tio år som skiljer på ett ungefär. Inte för att det är något fel på tjugoåringar utan för att jag sällan mött någon som matchar mig och som jag matchar.

För mig var det lättare att som 20-åring ha en relation med en trettioårig kvinna än det är i dag som 30-åring att ha en relation med en tjugoåring. Men det är ju bara jag turligt nog för dig verkar det som…*hehe*

Men inte var det väl åldern som du upllevde som ett manligt krav bland vissa män eller?

#64  Peggy mmikael
2006-03-24 15:46:20

Unga snärtor som vill ha äldre män är ju typexemplet på könsrollskonservatism.

#65  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 15:51:31

Jag har inga divalater, mmikael. Åldern har ingen betydelse. Jag är som Jesus, jag älskar alla barnen på vår jord, tralalala.

Nåja.

Rasmus, jag upplever inte så himla mycket betungande krav från män. Jag upplever dem som generellt sett slampiga.

Men jag har ju kommit till insikt om att initiativtagande inte tar en någonstans med män. Passitivitet är det som funkar.

Å andra sidan funkar nog jag också på det viset, så jag tror inte bara det är en könsgrej. Jag blir också ofelbart intresserad av svårfångade människor.

#66  Peggy RasmusS
2006-03-24 16:04:21

Peggy sa:
Jag blir också ofelbart intresserad av svårfångade människor


Du tror inte att det kan ha att göra med att den som tar initiativ ofta ”överrumplar” föremålet för initiativtagandet?

Jag menar om jag tar initiativ är det för att jag redan börjat sukta efter en viss tjej, jag har närt tanken på henne och mig så pass länge att jag beslutar mig för att ta initiativet. Hon däremot har kanske inte suktat efter mig och närt någon tanke på mig och henne och ligger alltså lite efter i händelseförloppet. Detta går ju åt båda hållen förståss.

Sen finns ju könsrollerna självklar också där män förväntas ta initiativ och kvinnorna har förmånen att välja, om någon man tar initiativ dvs. Personligen är det väldigt befriande när en kvinna tar initiativ så att man slipper hela det där i mina ögon fullständigt uttjatade och utnötta spelet innan. På så sätt står allt klart för en på en gång, ”hon är intresserad av mig” och jag kan bekvämt välja. Heder till alla tjejer och killar som vågar bryta mot könsrollerna också på raggmarknaden.

#67  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Peggy
2006-03-24 17:21:50

Visst.

#68  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". kezo
2006-03-24 18:50:54

RasmusS, #58

Det beror nog på hur objektifieringen sker. Om det innebär att någon tar sig sexuella friheter mot någon annan, så ses det nog som ett direkt förtryck och maktmissbruk, ja. Om det snarare handlar om reklam, porr eller dylikt, anses förtrycket vara mer indirekt och strukturellt, inget som någon enskild person kan lastas för. Men olika feminister tycker naturligtvis olika här också.

#69  Karra Gullegubben
2006-03-25 00:12:47

"Jag tycker att kvinnor ställer extremt höga krav på sig själva."

Jag haller inte med.

De flesta killar nojer sig med "kat, glad och tacksam". Hur ofta hor du kvinnor beklaga sig over att de inte ar sa kata, glada och tacksamma gentemot sin man som de tycker att de borde vara?

#70  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Karra
2006-03-25 10:52:18

Nu kan ju kvinnor tänkas ha tankar och känsloliv som är helt oberoende av vad män kan tänkas vilja ha.

#71  Kåt, Glad och Tacksam? elinlite
2006-03-25 12:51:34

Kåt, Glad och Tacksam?
GG dessa tre "egenskaper" är avhänginga av hur förhållandet är, det är symbiotiska tillstånd.
Kåt? Varför? På vem?
Glad? Varför? Pga av vad?
Tacksam? För vad?

Unga hundar och kaniner är ofta kåta, glada och tacksamma helt utan orsak, kvinnor har tyvärr mer komplicerade hjärnor än så.
Så vill en ha en kåt, glad och tacksam varelse i sitt sällskap så är hund eller kanin att rekommendera, dock ej till sex, det är både oetiskt och olagligt.

#72  elinlite kezo
2006-03-25 13:17:23

haha, word!

Min erfarenhet är att män inte heller brukar vara "kåta, glada och tacksamma" bara sådär, utan orsak.

#73  elinlite Gullegubben
2006-03-25 15:53:53

Jag tycker att det ar mycket blygsamma krav, men tydligen hade jag fel. Symbiotiska med forhallandet? I sa fall ar val alla krav symbiotiska med forhallandet. Ingen visar val nagra positiva egenskaper i ett riktigt daligt forhallande. Inga generella positiva egenskaper ar val nagot varda om innehavaren inte visar dem mot sin partner.

#74  Gullegubben elinlite
2006-03-25 15:56:09

Är du kåt, glad och tacksam?

#75  Sv: OK, vart vill ni komma? Om "kvinnors krav". Apoc
2006-03-26 15:06:16

Jag tror också att det är en illusion. Men visst är det en vanlig tankegång. Ofta lite i stil me "Ladder Theory" (halvhumoristisk websida)
http://laddertheory.com/

Jag har ibland tänkt så jag också, men när man tittar på sin omgivning så verkar det inte alls som att tjejer i almänhet vill ha killar som stämmer in på Peggys beskriving. Snarere tror jag det kommer från Amerikanska filmer.

Men även Svenska killar får ju ofta höra uttryck som "Snälla pojkar får inte pussa söta flickor." Samt blandade biologistiska argument till varför tjejer skulle vara mer selektiva.

Möjligen vill jag minnas att det var lite som stereotypen på högstadiet. Det var kanske 30% av killarna som tjejerna gillade och resten kände sig mest ute ur spelet.

Det är också lätt att man baserar sin upfattining på krograggande. Men ärligt talat, hur många träffar egentligen sin livspartner på krogen?

#76  elinlite Gullegubben
2006-03-26 18:38:55

När jag har letat och funnit en partner har jag varit det och mycket därtill, annars är det inte lönt att försöka. Jag har aldrig givits tillfälle att bli uppraggad trots att jag varit ointresserad av sex, sur och otacksam och jag har inte låtit någon partner hantera en sådan situation heller.

#77  Apoc Gullegubben
2006-03-26 18:43:56

Ja, Jesus. Är det några som utgår ifrån en könsrollskonservativ verklighetsbeskrivning som helt saknar täckning i vanliga svenska människors vardag av idag, så är det väl feminister. Maktförhållandena mellan män och kvinnor i allmänhet beskrivs utifrån någon promille av befolkningen. Våld mot kvinnor anses som en stor fråga trots att det bara handlar om någon promille av befolkningen. Argument hämtas ifrån karikatyrer och fantasier.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?