feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

-Könskriget var partiskt!- från diskussion


Gå till senaste inlägget#1  -Könskriget var partiskt!- från diskussion Roger
2006-03-23 22:29:14

Att nått är partiskt det betyder inte att det var osant. För den delen är ju hela feminismen partisk.

#2  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion mmikael
2006-03-23 22:42:46

Just flykten är ju en sån liten del av könskriget så det spelar ju ingen roll.

#3  #1 Roger Sthlmjesper
2006-03-24 10:33:37

Exakt.
Könskriget var en dokumentär avsedd att spegla det som gått snett inom vissa delar av den feministiska rörelsen.
Det var inte ett program tänka att ge en heltäckande bild av allting som har med feminism att göra.

Om man kallar alla program som är fokuserade på någonting för partiska, ja då finns det inte ett enda opartiskt program överhuvudtaget.

Jag läste förresten att Evin Rubar och nåogn annan (som står bakom könskrigsdokumentären) har anmält granskningsnämnden till JO.
Det har blivit vad de säger, en politisk domstol.
Tydligen var minst en ledomot i nämnden starkt partisk och själv med i den rörelse som kritserades och hon erkände tydligen att detta engagemang var en anledning till att hon ville fälla programmet.

Jag hoppas verkligen granskningsnämnden fälls här.
Det ska inte vara någon propagandamaskin avsett att kritisera de som har andra politiska åsikter än de sjäva.
De ska utgöra en neutral part.

#4  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Sthlmjesper
2006-03-24 10:50:44

Blir irriterad av motsvarande tråd på tycka när jag läser

Anarkaplupp sa:

Eller är det kanske så att folk köpt det hela och nu är ointresserade av att ändra sig?


Liknande har jag hört från många feminister efter dokumentären "könskriget".
Jaha, ja, vad är det som folk har köpt som är felaktigt ?

Är det att Eva Lundgren med egna ord i en helt fri intervju utan dold kamera säger att satanistiska pedofilnätverk dödar småbarn och gräver ner dem i skogen ?
Det var alltså inte Eva Lundgren som sa det utan en väldigt lik skådespelare, eller nåt ?

Och en Roks ordförande som säger "Ja, män är emotionella parasiter, vandrande dildos och djur, tycker inte du det ?" (eller hur den exakta meningen nu löd)
Var det också en skådespelare, eller var hon kanske tvingad under pistolhot att säga det ?
Det hela förstärktes också med hennes tonläge i rösten där hon sa "tycker inte du det", som om hon tyckte att den andre var en idiot om hon inte också tyckte likadant.

Och hon på regeringskanslien som i hissen sa att Rubar inte kunde räkna med nån hjälp om hon blev misshandlad, eftersom hon var en svikare (Rubar hade ställt obekväma frågor om skandalen med den feministiska kidnappningen tidigare i programmet).

Det var också bara ihopklippt då antar jag ? Rösten i hissen var i själva verket någon annans, någon skådespelare igen kanske ?
Det är en skandal utan like bara det att en sån person i en sån hög ställning som yttrar sig så överhuvudtaget får sitta kvar och inte anmäls.

Men oj oj, så förlett svenska folket är, hur ska de någonsin förstå hur det verkligen är !

Att det överhuvudtaget finns en massa feminister som inte tar avstånd från vad de såg utan tvärtom försvarar det är en stor andledning att vara emot feminismen.

#5  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Lonny
2006-03-24 10:55:12

SVT:s Hans Hernbom har intressanta synpunkter:

Dagens Media sa:
SVT skickar senare under dagen ut ett pressmeddelande där Hans Hernborn, chef för SVTs programsekretariat, kommenterar fällningen av Könskriget.

Hans Hernborn säger i pressmeddelandet:

- Granskningsnämndens skäl för att fälla Könskriget är felaktiga. Nämnden har till uppgift att bedöma om program står i strid med kravet på opartiskhet och saklighet men skall inte uttala sig om de redaktionella arbetsmetoderna.

Han anser inte att det är GRNs sak att avgöra om och när olika intervjupersoner ska kontaktas.

- Fällningen förefaller därför syfta till att inskränka journalisternas möjligheter att arbeta, vilket är oförenligt med fri television. Redaktionen har klargjort att flykten från det satanistiska nätverket är korrekt skildrad i programmet och även bekräftad av tre sinsemellan oberoende källor.


http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_…

#6  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Sthlmjesper
2006-03-24 18:34:39

Ser att det skrivs en del i diskussionstråden om ämnet igen.

Olaberg har tydligen inte sett dokumentären utan är förlitad till andrahandsuppgifter.
Jag kan bara rekommendera alla som inte sett dokumentären att se den och bilda sin egen uppfattning. Där förekommer inte alls en massa lögner som det friskt påstås i diskussionstråden, men som sagt, det är inget jag behöver berätta.
Jag hoppas alla gör sin egen bedömning och kollar upp allt så gott det går.

Dokumentären var givetvis ingen heltäckande undersökning av feminismen på alla punkter utan en dokumentär om de faktiska problem som förekommer på sina ställen.

Den som säger att något där är lögn bör tydligt klargöra vad som skulle vara lögn. Det mesta däri som folk reagerat på är uttalanden gjorde av de intervjuade personerna.

Dokumentären har verkligen inte skadat de sunda delarna av feminismen som jag ser det. Det enda det har skadat är extremisterna inom rörelsen.
Övriga feminister har allt att vinna på att ta avstånd från alla avarter.

Dokumentären har gjort att extremistisk verksamhet har fått det svårare att verka i det fördolda, lampan har äntligen riktats mot deras håll.

#7  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Sthlmjesper
2006-03-24 18:38:11

Gläder mig att Henrik på diskussion försöker se på fakta i fallet och bilda sig en uppfattning från det.

#8  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion FiaMia
2006-03-24 19:52:53

Sthlmsjesper, du borde nog kolla lite innan du sprider saker vidare. Roks ordförande sa att "män är djur" (vad hon menade kan folk ha olika åsikter om, men hon SA det på ett eller annat sätt). De vandrande dildosarna och det där däremot var ju citat från SCUM.

Du får nog kolla programmen en gång till och citera lite mer rätt sen. Eva Lundgren-delen var varvat hennes ord och journalistens. Eva Lundgren har begärt att hela intervjun ska lämnas ut för opartisk granskning, vilket tv vägrar. Undrar varför...?

#9  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Lonny
2006-03-24 20:27:09

FiaMia sa:
Eva Lundgren har begärt att hela intervjun ska lämnas ut för opartisk granskning, vilket tv vägrar. Undrar varför...?


Därför att journalister i regel aldrig gör det. Dokument inifrån gjorde ju ändå det med intervjun med von Wachenfeldt - vilket bara visade att von Wachenfeldt haft fel i sina virriga anklagelser om korsklippningar.

#10  FiaMia kulstöterskan
2006-03-24 22:08:25

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#11  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Sopasopa
2006-03-25 10:22:08

Det största felet med Evin Rubars program "könskriget" var att det bröt förtrollningen - feminismens heliga ideologi visade sig vara en bluff. Aj, aj, genast kom deras översteprästinna, Gudrun Schyman att fördöma programmet i DN. Och jodå, några korgossar fanns med i hennes släptåg. Jag menar att det bästa med programmet var att det efter detta kunde journalister kritisera feminismen utan betraktas som kvinnohatare.

#12  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Alvunger
2006-03-25 10:51:36

Alla rörelser och sammanslutningar behöver granskas. Det vart lite kul när antifeministiska samfundet granskades av expo, ojojoj va mycket lögner det var på gång då. Antar att de som granskas alltid tycker att granskarna är partiska, eftersom alla som är engagerade i nåt självklart har en mer positiv bild som förmodligen är för positiv. Svårt att se de egna bristerna, därav är granskning alltid bra.

(feminetik.se & dess moderering skall granskas i en oberoende magisteruppsats, något jag är fantastiskt nöjd över och uppmuntrar.)

Men iallafall, anklagelserna om partiskhet handlade som jag förstått det om att de som var inblandade i hela karusellen inte blev kontaktade för att få lämna kommentar, något som tillhör god journalistsed. En av dem fick bara lämna kommentar eftersom hon själv kontaktade produktionen. Jaja, det står ju i pressmeddelandet.

Sen det här med att en av de i granskningsnämnden själv jobbar för ROKS. Alltså... det är klart att det kan tolkas som partiskt, men sen finns ju andra aspekten också, dvs hon har erfarenhet från ROKS - det skulle ju kunna vara positivt. Vi får nog vara försiktiga med när vi bedömmer en erfarenhet vara stärkande eller stjälpande för en granskning. Hade Evin Rubar själv varit med i ROKS så hade det inte förvånat mig alls om folk hade tyckt att det ju gjort hennes granskning ännu mer tillförlitlig eftersom hon har first hand experience. Men det är ju bara spekulationer från mitt håll.

Oavsett vad syftet med dokumentären var så visade den iallafall äntligen nåt viktigt som kvinnojourskvinnor försökt skrika om i 20 år. Jourerna behöver stöd, dvs människor som råkar ut för hjälp behöver stöd. Samhället har lassat över allt ansvar på dessa kvinnojourskvinnor och helt enkelt låtit mäns våld mot kvinnor bero. Dokumentären kom, hjäääääälp de hatar män, och simsalabim, nu har regeringen pungat upp X antal miljoner som skall gå till kommuner och frivilliga aktörer som vill starta jourer. (Redan 2001 eller om det var 2000 kom en granskning om hur många kommuner som hade jourverksamhet från regeringens håll. Den uppmärksammades knappast alls.)

Det hela hade alltså en fantastisk effekt. Det krävdes att folk skulle bli uppskrämda om hemska feministkvinnor som inte gillar män för att de skulle tycka det var lönt att bry sig om alla misshandlade kvinnor. Det är väl ganska talande i sig, men skitsamma, nu kommer fler kvinnor och barn få hjälp.

#13  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Alvunger
2006-03-25 10:55:24

Pressmeddelande om ökat stöd till kvinnojourer (sex månader postkönskriget) http://www.regeringen.se/sb/d/1946/a/55404

#14  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Alvunger
2006-03-25 10:56:09

Människor som råkat ut för VÅLD behöver stöd skall det ju stå ovan.

#15  Sv: Lonny (#5) Linus
2006-03-25 12:38:34

Lonny sa:
SVT:s Hans Hernbom har intressanta synpunkter:

Sådana klagomål verkar vara standardmetoden för journalister o dyl att hantera fällningar i Granskningsnämnden, och just därför bör man inte tillmäta de standardiserade klagomålen något större värde. Mer graverande är Rubar och Brånstads konstaterande att en av granskarna sitter i styrelsen för en ROKS-jour och att granskarna inte verkade ha en konsistent motivering.

#16  Sv: Alvunger (#12) Linus
2006-03-25 12:53:20

Alvunger sa:
Sen det här med att en av de i granskningsnämnden själv jobbar för ROKS. Alltså... det är klart att det kan tolkas som partiskt, men sen finns ju andra aspekten också, dvs hon har erfarenhet från ROKS - det skulle ju kunna vara positivt. Vi får nog vara försiktiga med när vi bedömmer en erfarenhet vara stärkande eller stjälpande för en granskning.

Ja, den Orwellska omskrivningen av "jäv" är "relevant erfarenhet".
Alvunger sa:
Hade Evin Rubar själv varit med i ROKS så hade det inte förvånat mig alls om folk hade tyckt att det ju gjort hennes granskning ännu mer tillförlitlig eftersom hon har first hand experience. Men det är ju bara spekulationer från mitt håll.

Här jämförs äpplen och päron, som ju som bekant är helt omöjliga att jämföra.

Allt annat lika, så är det är rimligt att tänka sig att den som jobbar inom en organisation är i en bättre position att veta hur organisationen fungerar än en utomstående. Rubar och Brånstads jäv-anklagelse gäller dock inte Adelsohn Liljeroths tillgång till relevant information, utan den intressekonflikt som föreligger när en styrelsemedlem i en kritiserad organisation har möjlighet att negera lite av kritiken genom ett granskningsutlåtande.

#17  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion FiaMia
2006-03-25 16:40:32

Jag tycker att det är klart jäv om en som sitter i styrelsen på en Roks-ansluten jour deltar i Granskningsnämndens beslut kring en skildring av Roks. Där har Rubar rätt. Ledamoten kunde varit med i diskussionerna men avstått från att rösta.

En annan sak är att Rubar FRIADES av denna jäviga Granskningsnämnd kring Roks-skildringen. Fällningen nu handlade bara om partiskheten angående Norge-resan.

Och en annan kritik mot Granskningsnämnden är att, när de som Rubar intervjuat påstod att intervjuerna manipulerats, vägrade Rubar och SVT att lämna ut grundintervjuerna till Granskningsnämnden. Då uttalade nämnden att det gjorde inget -för de LITAR JU SJÄLVKLART PÅ DET SVT SÄGER, vilket Mediemagasinet avslöjade i höstas.

Vad ska man kalla det?

Mediemagasinet visade att den som vill vara säker alltså själv måste videfilma alla intervjuer med sig själv för att gardera sig och kunna avslöja Rubarska falskklipp.

#18  Alvunger? pelle
2006-03-25 18:02:30

Vad menar du med "...oberoende magisteruppsats..." oberoende av vem eller vad? Är den som granskar inte feminist eller är den som granskar inte knuten till en "genusforskningsinstitution"? Förklara hur du menar!?

#19  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion Alvunger
2006-03-25 18:16:24

oberoende på så sätt att personen inte är medlem på feminetik.se. Resten är irrelevant i sammanhanget.

#20  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion pelle
2006-03-25 18:21:08

Alvunger sa:
Resten är irrelevant i sammanhanget


Så enkelt är det inte men om det är ditt sista ord respekterar jag det och ska inte störa dig mer.

#21  Sv: -Könskriget var partiskt!- från diskussion olaberg
2006-03-25 18:39:16

"Mediemagasinet visade att den som vill vara säker alltså själv måste videfilma alla intervjuer med sig själv för att gardera sig och kunna avslöja Rubarska falskklipp."

Nä, men spela in ljudet. Men gör inte folk det idag?

#22  #12 #14 Alvunger Mumriken
2006-03-25 18:39:52

[Citatvisning har stängts av då det här inlägget innehåller formateringsfel.]


[citat Alvunger]
Jourerna behöver stöd, dvs människor som råkar ut för hjälp behöver stöd.
[citat]

Så kvinnojourerna som får stöd tar med varm hand emot alla människor som råkat ut för våld? Tror inte det... Vi män som råkat ut för våld får allt slicka våra sår på egen hand...

Jag håller med om att människor som råkar ut för våld behöver stöd, men idag är det bara kvinnor som råkat ut för våld som kan hitta hjälp. Och jo jag vet, det är ju bara för oss män att engagera oss, men lik förbaskat så får mansjourerna inte alls det stöd de behöver...

#23  partiskt? pelle
2006-04-02 19:01:10

De som tyckte att könskriget var partiskt var tydligen partiska själv.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&…

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?