feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Samhälleligt understödd våldtäkt på män?


Gå till senaste inlägget#1  Samhälleligt understödd våldtäkt på män? mmikael
2006-03-19 23:57:25

Dom som läst vad jag skrivit vet att jag är medlem på Qruiser www.qruiser.com QXs kontaktsida. I en av klubbarna där som heter Hedra kuken och som verkar vara en manlig version av venuskulten, kanske nån sorts neo-fallos-ide, så skriver dom om kuken;

Tänk så mycket njutning den har gett mig och andra i livet


Jag skrev om det här i en annan tråd som inte fick något gensvar. Iaf så tycker jag att detta sätter fokus på en fråga som inte många har uppenbarats för; nämligen den att kvinnlig njutning till oss män ses som en gåva som vi ska vara tacksamma för och ge gentjänster för (i förväg och i efterhand) medan manlig njutning till en kvinna är ett krav.

Låt mig förklara;

En man måste ge en kvinna njutning för att vara en man, en kvinna behöver ingenting (hon är absolut inte tvungen till nåt är en linje som förs i tjejtidningar och bland jämställdhets"experter" och traditionalister hela tiden) och vi ska vara väldigt glada om vi får nåt överhuvudtaget...

Vill mannen inte ha sex mer och hon inte är tillfredställd - då är han ett as, en egoistknullare. Men vill kvinnan inte ha sex mer och han vill det - då är han på gränsen till våldtäktsman och våldtäktsman om han vidhåller denna önskan som ett krav och hon tillgodoser det.

Om en kvinna inte kommer av vaginalt penetrations-sex så är det vår skyldighet att tillfreställa henne på något annat sätt, en man kan å andra sidan aldrig ställa några krav på en kvinna att hon skall utföra t.ex. oralsex på honom...

En man ska inte kunna ställa några krav alls - det är är kvinnas rätt enbart - däremot har vi massa sexuella skyldigheter...

"En kvinna ska alltid ha rätten att bestämma över sin kropp" heter det - detsamma gäller inte för män (lagen om värnplikt är ju ett annat bevis för det).

Jag förstår att detta kommer från att kvinnor upplevt att dom otillfredställda många gånger inte fått ut tillräckligt av sex. Men hur kan det vara ett större övertramp att styra en kvinna att ha sex mot sin vilja än att styra en man som inte vill ha sex längre till att ha sex mot sin vilja?

Dessutom vet jag att det finns många män som känner att även om dom kommer eller inte, inte känner att dom får ut tillräckligt av sex, kanske vill dom göra något mer avancerat, iaf så ger det inte dom rätten att ställa några krav på kvinnan att tillgodose detta.

Over and out.

#2  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? Zwitter
2006-03-20 00:40:26

Intressant. Har aldrig tänkt på det hela på det sättet förut.

Att det har blivit som det är beror väl på att det länge funnits en utbredd föreställning om att (hetero)sex börjar och slutar med mannens lust. Den bilden reproduceras än idag av porren, där mannens utlösning oftast utgör la grande finale på sexet. Jag tror inte det finns många porrfilmer där mannen _fortsätter_ att tillfredsställa kvinnan efter att själv ha kommit. Uppmaningar till kvinnor att de ska respektera sig själva sexuellt, ta för sig mer osv är med största säkerhet en reaktion mot synen på mannens njutning som det centrala. Men det ska så klart inte ske på ett sådant sätt att någon känner sig utnyttjad eller mår dåligt. Ömsesidig respekt måste ju finnas. Sex mot någons vilja är aldrig okej.

#3  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? Raffe
2006-03-20 00:42:41

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#4  mmikael Zwitter
2006-03-20 00:48:55

Förresten, det där om att sex är något som kvinnor kan använda som de behagar för att belöna/bestraffa "sina" män är tyvärr ganska vanligt förekommande och i mitt tycke helt förkastligt. Alvunger skrev ju en utmärkt text om det i AB en gång, jag har inte reda på länken just nu men du kanske har läst den? Sånt där förstärker bara könsrollsproblemen och hör inte hemma i relationer mellan vuxna, friska människor. Usch.

#5  Raffe Zwitter
2006-03-20 00:53:57

Varför är det så svårt att föreställa sig att män skulle kunna känna sig utnyttjade/pressade sexuellt? Du verkar tycka att du är så väldigt fördomsfri, men i själva verket osar det sexism och könsrollstänk om det du skriver. Om du har lyckats med att ha jämlika, oproblematiska sexuella relationer i hela ditt liv, ja då är det ju bara att gratulera. Men respektera att andra kanske inte har haft samma tur.

#6  Sv: Zwitter Raffe
2006-03-20 01:13:18

Sexism? :D
Det är bra att JÄIF:are har som ambition att uttrycka manliga problem osv.
Men jag är så trött på att höra att allt som kan vara jobbigt i en mans liv, ska bli argument mot feminismen, liksom alla kvinnor som gjort fel eller män som dött eller blivit ledsna. Allt sådant ska hamna i Hall of Fame i JÄIF.
Jag menar hur ska en jämställdhetsdebatt se ut här? Ska tjejerna säga "jaa, vi lovar att suga mer kuk"?! och killarna "håhåjaja, det här har vi väntat på" ?

Mitt inlägg var ganska intelligent mellan raderna egentligen. Jag gav honom allt han behöver veta. I ett ömsesidigt förhållande sker detta automatiskt. Om man däremot pratar om one night stands, speciellt om man gör det via cruiser där 90% är män, fungerar det annorlunda och man har inte några som helst garantier för jämställdhet eller bra sex överhuvudtaget...

#7  Zwitter mmikael
2006-03-20 01:46:32

Som jag ser på världen så verkar allt som gynnar kvinnan vara bra och moraliskt. *

Jag ska skriva en artikel här snart och argumentera för att det är MANNENS och inte kvinnans sexualitet som ses setts/ses som dålig. Det låter kanske absurt, men många kommer säkert bli förvånade.

Kul att du tyckte det var intressant förresten, jag vet att jag har många viktiga saker att tillföra genusdebatten, men oftast tas det inte emot bra, ofta lyssnas det inte ens överhuvudtaget och det gör att jag ibland blir som en klotblixt som far fram och härjar. Vilket jag tycker är berättigat ;) men som ofta säkert pajjar en hel del för mig också.

Att sexet ofta slutat när mannen kommit kanske inte är så konstigt eftersom det är få män som kan vidhålla lusten efter att ha kommit och män generellt kommer efter 7 minuter medan det tar 14 för en kvinna.

Jag tror dock att denna tidsgräns inte är huggen i sten, jag tror t.ex. att tjejer som både ses som sexigare än män och som ju får hundrafalt mer sexuell bekräftelse än män, att dom känner sig pressade av mäns sexualitet och att det gör att dom inte går och suktar och kåtar upp sig in vain lika mycket som män. Vi ska bli bättre på förspel och liksom kåta upp kvinnan medan vi redan är kåta själv.

Jag tror att det handlar om att mannens sexualitet är den enda som ses kunna ta något från någon och att det därav känns pressande med mäns "come on's". Kvinnor vaktar ju på sitt kön mer än vad män gör och att män kan bli våldtagna av kvinnor existerar ju inte i skrämmande mångas ögon (men dom kan bli våldtagna av andra män) och som jag visat i tråden "alla män är pedofiler" eller vad den heter, så ses ju inte ens en kvinna knappt kunna ta nåt av ett barn sexuellt.

Men det ska jag argumentera mer om i en annan tråd.

* T.ex. så ses det ofta som jättehemskt att en man lämnar sin fru efter flera år för att han inte tänder på henne längre. Medan det är mycket mer okej att en kvinna lämnar sin man efter flera år för att han är tråkig.

Jag kan inte se varför det ena är bättre än det andra, men vi vet ju att kvinnor oftare lämnat män med argumentet att han blivit för tråkig, medan män oftare lämnat sin fru för att han tröttnat sexuellt. Ja, det är ju iaf vad vi hört?

Dessutom är det extra konstigt eftersom jag misstänker att det i själva verket är två olika sätt att säga samma sak.

#8  Raffe mmikael
2006-03-20 01:50:48

Förövrigt är jag inte förvånad över att just du är medlem där och antagligen vill du bara diskutera sex på ett forum där de flesta är kvinnor. Men men, lycka till!


speciellt om man gör det via cruiser där 90% är män, fungerar det annorlunda och man har inte några som helst garantier för jämställdhet eller bra sex överhuvudtaget...


Hur ska du ha det egentligen?

#9  Zwitter mmikael
2006-03-20 01:57:42

Förresten, det där om att sex är något som kvinnor kan använda som de behagar för att belöna/bestraffa "sina" män är tyvärr ganska vanligt förekommande och i mitt tycke helt förkastligt. Alvunger skrev ju en utmärkt text om det i AB en gång, jag har inte reda på länken just nu men du kanske har läst den? Sånt där förstärker bara könsrollsproblemen och hör inte hemma i relationer mellan vuxna, friska människor. Usch.


Det här förstår jag inte och nej, jag har inte läst det Alvunger skrivit, du får gärna leta reda på länk!

#10  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? Sveggo
2006-03-20 02:21:19

Antar att det är "Jag måste höra med regeringen" ni letar efter...

Länk till den finns naturligtvis i Utblick!

http://www.feminetik.se/utblick

#11  Sveggo Zwitter
2006-03-20 02:34:54

Ja, så klart den gör! *skäms*

#12  Raffe Zwitter
2006-03-20 02:47:52

Jepp, jag tycker det är sexistiskt att benämna mäns dåliga mående som "ledsen i ögat".

#13  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? suvi
2006-03-20 07:17:07

Nu fick jag dåligt samvete för att jag aldrig tillfredställt en man sexuellt, stackars alla dessa män som jag könskategoriskt tackat nej till, jag känner mig som den värsta diskrimineraren i världen. ;'-(

#14  Sv: Zwitter Raffe
2006-03-20 07:44:13

Slå upp sexism. Att jag är trött på tjat om att det är synd om män är knappast sexistiskt. Har aldrig hört om liknande hos "kvinnokämpare" heller...

#15  Raffe Fabian
2006-03-20 08:09:22

Jag tycker inte du ar rattvis mot Mikael. Det ar en synpunkt som ar minst lika valid som feministtexter jag last om sexualitet som portratterar kvinnan som utnyttjad, aven om hon njuter av det. Det vimlar av denna tolkning. Mikaels iakttagelser och slutsatser ar inte sarskilt langsökta.

Detta kanske ar en del av naturlig selektion. Men det ar för Guds skull inte jamstallt.

#16  Raffe Zwitter
2006-03-20 08:10:14

Slå upp det själv du, och ta dig sedan en extra funderare över hur du väljer att uttrycka dig.

#17  Ett annat tankefel, Raffe... Fabian
2006-03-20 08:16:03

...gör du nar du sager att Mikael tvingas ga anda in i sovrummet för att hitta exempel pa hur den stackars mannen missgynnas.

Det stammer att Mikaels inlagg fokusserar sig pa den privata sfaren. Men det ar ett tankefel att pa nagot satt stalla den offentliga sfaren över den privata sfaren. Detta antyder du.

Lat oss saga att kvinnor ar diskriminerade i den offentliga sfaren och man i den privata. Grovt förenklat, fullt med undantag, men i det stora hela stammer det. För mig finns det absolut inget som sager mig att den offentliga sfaren ar viktigare. Tvartom. Den offentliga sfaren ar nödvandig för att finansiera den privata sfaren. Jobb betyder mer an pengar, jag vet, men i slutandan vill vi kunna ha ett bra privatliv ocksa.

Att Mikael gar in i sovrummet ar inte alls langsökt. Det ar centralt i vara liv. Sex och samliv ar för mig oandligt mycket viktigare an att tjana 40.000 netto. Att patala de satt som man missgynnas pa i denna sfar ar darför en central del av varje jamstalldshetsarbete vard namnet. Men tyvarr har vi inte kommit sa langt an. Framför allt inte nar manga (men lyckligtvis inte alla) feminister fortplantar iden om att kvinnor inte skall ha nagra skyldigheter alls - allt ar mannens uppgift.

#18  Sv: Fabian Raffe
2006-03-20 09:24:30

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#19  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? suvi
2006-03-20 09:41:54

Det finns bara ett svar på hur vi ska komma åt detta problem med attityden att sex är nåt en man FÅR och nåt som kvinnor HAR.
Krossa könsrollerna.

Jag ser inget i mmikeals första inlägg som motsäger att det just är könsrollstänkandet som gör att det är "synd om" män i hans exempel. Den traditionella manliga könsrollen ställer omänskliga krav på män, håller männen i nån sorts partiell omognad där dom tvingas att tigga, be och till och med betala för att "få" sex.
Ja det är synd om män, iaf dom som har fastnat i sina påtvingade könsroller och kan inte handskas med kvinnor som ställer krav på bra sex.
Kanske en liten dos feministisk psykoterapi skulle göra susen?

#20  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? Kaiser
2006-03-20 10:16:46

Raffe?

Rätt ska vara rätt, här är QX egen medlemsstatistik för Qruiser.se:

'kille 59860 (63 %)
tjej 31834 (34 %)
annat 2178 (2 %)
inget 763 (1 %)

Sexuell identitet
homosexuell 28634 (30 %)
bisexuell 24407 (26 %)
heterosexuell 16510 (17 %)
experimentell 14024 (15 %)
annat/vet ej 8219 (9 %)
queer 2159 (2 %)
asexuell 682 (1 %)'

Av 63% killar är 17% (!) heterosexuella, vilka vi får förmoda den här diskussionen handlar om. Bisexuella killar, 26%, raggar i de flesta fall efter killar, inte tjejer, så på så sätt blir de också ointressanta. Homosexuella killar har inget intresse av kvinnlig sexualitet, så dem kan vi räkna bort. Statistiken över transpersoner valde jag att ta bort, eftersom den i sammanhanget är ointressant.

Heterosexuella män på Qruiser är en minoritet. På 17%. Så dina 90% är inte helt rätt.

Dock förstår jag att singel-männen på cruiser har en annan version, men som ingalunda ska jämföras med min definition av sex.


skrev du också. Nu vet jag inte om du är medlem på Qruiser, men oavsett om du är det eller inte luktar det ärligt talat fördom lång väg, här.

Och ärligt talat - din referens till dig själv som en slags underförstådd underbar älskare är irrelevant. Topicen handlar ju trots allt inte om vare sig dig eller andra 'ömsesidig lust'-människor, utan omvärlden underförstådda sexuella krav på män att likt scouterna alltid vara redo. Ditt sexliv är kanhända jämlikt, men i så fall är du också en minoritet. De allra flesta människor känner krav på sig, hela tiden, oavsett kön. Och krav är den största hämsko vi har för att få ett fungerande sexliv, lite till, öhm... Lite till ens.

#21  Suvi fjallyoghurt
2006-03-20 10:22:35

Och lika synd är det om kvinnor som fastnat i könsrollssynen att sex är något de ska dela ut till den man som förtjänat det. Kvinnor som ser sin egen sexualitet som handelsvara kommer i värsta fall aldrig att kunna ha bra sex för sin egen skull.

#22  Sv: Kaiser Raffe
2006-03-20 10:39:39

Hur vet du att 17% av just det manliga könet är homosexuella?
Nåväl, det handlar inte om fördomar. Jag var där med en tjejkompis, "straight kvinna", så fort hon loggade in var det kåta "män" i gästboken/mailen med bilder på sina kukar och väldigt framfusiga eller överdrivet mesiga raggningsrepliker, andra frågade om hon sett en kille i strympbyxor förut, o.s.v. Klart man blir lite fördomsfull.

#23  Raffe: Kaiser
2006-03-20 10:49:28

17% är _heterosexuella_, inte homo. Statistiken är hämtad från Qruisers egen statistiksida, vilken du når under 'Info' och 'Medlemsstatistik', om du är medlem på Qruiser. Vill du kika själv kan du bli medlem (och får antagligen stå i kö en stund, men iaf). Då kan du ju slinka förbi hos mig också (samma nick där som här).

Det är förvisso sant att kvinnor på Qruiser, liksom på många andra communitys, har problem med buffliga sexsökare. Men, det är inte rättvist att måla upp en schablonbild av män utifrån sådana kriterier. Isf gör du nämligen samma fel som antifeminister, vilka utifrån ett och annat uttalande från t ex Gudrun Schyman, slår fast att alla feminister är manshatande, fula, gnatiga gamla kärringar.

Och det är de ju inte. En del är smarta, begåvade, snygga män. Som mig ;o)

#24  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 11:04:20

suvi sa:
Ja det är synd om män, iaf dom som har fastnat i sina påtvingade könsroller och kan inte handskas med kvinnor som ställer krav på bra sex.


Min syn är att feminismen inte alls på något sätt siktar på att underlätta för män att kunna "handskas" med kvinnor som ställer krav på bra sex.

Feminismen är extremt könsrollskonservativ här som på många andra områden.

#25  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? Raffe
2006-03-20 11:07:13

Det är väl ett knull-community liksom, vilket annat community får man ha bild på sin kuk liksom och team som "håriga herrar" osv.

Det är klart man måste få dra sina slutsatser utifrån den information som ges. Min uppfattning av män på cruiser är att de desperat söker efter hyffsat fint sköte.
Med den kvinnosyn som råder bland sådana herrar är det inte märkligt att man stöter på problem, inte minst med jämställdhet, men enligt mig har man inte mage att gnälla från ett sådant utgångsläge. OT: Det är den kvinnofientliga kåta gubbmentaliteten som råder bland annat bland cruisers straighta män som är ett av de största jämställdhetsproblemen i min mening, just därför anser jag att just problemet han tar upp är en struntsak.
Det är egentligen ett homo/bi-community, men de straighta männen är nästan(om inte) majoritet där ändå, och hatas om jag förstått ledningen rätt, då de uppmanas överallt att inte övertrampa, respektera andra osv.

#26  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? kezo
2006-03-20 11:32:56

Självklart utesluter det ena inte det andra! Att många kvinnor upplever sexuell press/ sexuella svårigheter, betyder inte att män inte kan uppleva detsamma, fast kanske delvis på ett annat sätt.

Det jag framför allt har märkt hos många män, stavas Prestationsångest.

Jag tror, precis som flera redan har nämnt, att en stor del av problemet ligger i att synen på sex = samlag, och samlaget är i högre grad uppbyggt för mannens njutning och orgasm - inte kvinnans. Bara det att vi kallar allt innan för "förspel", och allt efter för "efterspel", säger väl en del... I själva verket kanske förspelet är huvudrätten för en del.

Förr spelade det ingen större roll att det var så här, eftersom det ändå var mannens njutning som var det centrala, kvinnans "plikt" att ställa upp ( i alla fall inom äktenskapet ). Idag, när vi har kommit betydligt längre med jämställdheten och kvinnor också har rätt att känna sexuell njutning, försöker många par "lösa" problemet genom att helt enkelt lägga ansvaret på mannen att ge kvinnan orgasm - fast inom ramen för hur "akten" förväntas se ut.

Istället för att omvärdera hela synen på vad en sexualakt kan innehålla, vara uppbyggd etc, för att "passa" båda. Många kvinnor älskar samlag - men ytterst få kvinnor får orgasm enbart genom "in och ut". Orgasm är inte allt, men jag tror ändå att detta kan påverka hur vi ser på sexakten och hur ofta vi känner lust att ha sex.

Slutligen: sex handlar om att ge och ta, inte bara det ena eller det andra. Och var och en måste ytterst ta ansvar för sin egen njutning.

#27  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? Kaiser
2006-03-20 11:34:07

Med tanke på att du inte ens är medlem, borde du vara ytterst försiktig med att stämpla Qruiser som ett 'knullcommunity'.

F övr är inte det här rätt arena att föra en diskussion om Qruiser. Vill du kritisera Qruiser så får du helt enkelt bli medlem där, vänta envecka och sen skriva något argt på deras diskussionsforum.

Fast där är inte alla fullt så vänliga, som här ...

#28  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? suvi
2006-03-20 12:10:59

FemAspirant sa:
Min syn är att feminismen inte alls på något sätt siktar på att underlätta för män att kunna "handskas" med kvinnor som ställer krav på bra sex.

Naturligtvis inte, och det ska inte vara meningen med feminism heller, men däremot kan psykoterapin hjälpa männen att komma till rätta med mäns snäva syn på sig själva som dom fått tack vare den traditionella och förlegade manliga könsrollen.

te.x. just som mmikael skriver i inlägg #1
En man måste ge en kvinna njutning för att vara en man,
Detta är en förlegad och konservativ syn på vad en man är och precis som fjallyoghurt skriver i inlägg #21, det är inte bara synd om männen utan också kvinnorna som har den synen på vad en man är.

Feminismen ställer ju krav på kvinnorna att ta hand om och ansvar över sin egen sexualitet. Jag har aldrig hört en feminist, varken i tal eller skrift, uttrycka sig som om det vore mannens plikt, eller ansvar, att ge kvinnorna en orgasm.

#29  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? Raffe
2006-03-20 12:22:05

Jag håller helt med suvi, och det hon betonar är bara ett av många sexistiska problem som råder bland straighta män på bland annat cruiser. Det står dock för mig, så att ni inte anklagade suvi...

#30  mmikael LillAnders
2006-03-20 12:25:19

Jag håller med om dina inlägg på flera punkter, även om jag tycker att vissa bitar fattas. Till exempel vet jag kvinnor som känner press på sig när det gäller att vara en häftig sexpartner. Det kan vara en press som resulterar i att personen spelar över och agerar på ett sätt hon senare ångrar.

Men i övrigt håller jag i mångt och mycket med dig. Män har flera sexuella skyldigheter och kan inte ställa samma typ av krav som kvinnor. Ordet förspel är ett bra exempel. Det används i ett heterosexuellt sammanhang som att beteckna ett sex där mannen ska petta, ge oralsex osv före man knullar. Läser du i en sexfrågespalt så betonar de alltid kvinnans behov av detta; mannen verkar helt osynlig som mottagare.

#31  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? Kaiser
2006-03-20 12:36:26

Kanske blir mannen osynlig som mottagare av förspel, just för att det på män syns tämligen tydligt om de är kåta eller inte?

Erektion = inget förspel behövs, s as.

Vilket naturligtvis är alldeles galet, eftersom en man kan få erektion tio, femton gånger om dagen utan att för den skull vara _kåt_ tio, femton gånger om dagen.

#32  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 12:54:21

suvi sa:
Naturligtvis inte, och det ska inte vara meningen med feminism heller, men däremot kan psykoterapin hjälpa männen att komma till rätta med mäns snäva syn på sig själva som dom fått tack vare den traditionella och förlegade manliga könsrollen.


Psykoterapi är skitbra, jag går själv i det. Bla just för att hantera min snäva syn på mig själv. Vad gäller varifrån jag har fått den snäva synen på mig själv så ser jag rätt tydligt att den traditionella och förlegade manliga könsrollen har fått rejält med eldunderstöd av feminister av olika sorter. Jag vet att du liksom de flesta andra feminister vägrar att gå med på det. Men för mig är det faktiskt inte särskilt stor skillnad på de förväntningar jag känner att jag fått på mig och mitt agerande från den traditionella och förlegade manliga könsrollen och de krav och förväntningar jag känner att jag fått från feminister.

suvi sa:
Feminismen ställer ju krav på kvinnorna att ta hand om och ansvar över sin egen sexualitet.


Ja, min bild är också att feminismen ställer sådana ”krav”. Att feminismens bild av vad som är fel med den kvinnliga sexualiteten är att den existerar för mycket för mäns skull och att allt vore löst om kvinnor blev mer egoistiska och tog hand om och ansvar för sin sexualitet. Min bild är att feminismen inte ser några större problem med de krav som män har på sig under sex.

suvi sa:
Jag har aldrig hört en feminist, varken i tal eller skrift, uttrycka sig som om det vore mannens plikt, eller ansvar, att ge kvinnorna en orgasm.


Inte uttryckligen, men:

Jag har hört feminister uttrycka ett otal krav på mäns sexualitet som handlar om kvinnan och hur kvinnan upplever sexet.

Jag har sett mängder av feminister som underförstått definierar mäns ”brahet” på sex som hur väl de gör saker skönt för kvinnor (som jag tex tycker framgår av en del kommentarer i den här tråden http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…) utan att de verkar ha samma bedömningsgrund för kvinnors ”brahet”.

Jag har aldrig hört en feminist, varken i tal eller i skrift, uttrycka något hos den kvinnliga sexualiteten som är negativt för män och som kvinnor behöver ändra på för att skapa en mer könsrollsfri värld där människor mår bättre.

Jag har aldrig hört en feminist, varken i tal eller i skrift, uttrycka någon som helst problematisering över att mäns behov, drömmar och önskningar kring sex förfulas och kallas allt från pressande för kvinnor till porrskadade medan kvinnors behov, drömmar och önskningar kring sex regelmässigt ställs upp som en kravlista män borde foga sig efter.

#33  Kaiser LillAnders
2006-03-20 13:01:57

Det är nog ett vanligt missförstånd. Dessutom är detta en tråkig syn på sex, att se en del av det som förspel och som något man utför för att bli kåt så att man kan ha ”riktigt sex”. Sex, inkl alla kronologiska delar, är väl något att njuta av, oavsett kön?

#34  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? elinlite
2006-03-20 13:19:46

Håller med kezo här (jag vet, alla svimmar av förvåning), men vad vi har är ett större problem än den enskildes uppfattning av sex.
Dels, sätt problemet i historisk kontext; för lite över hundra år sen fanns inte kvinnans egna sexuella vilja som begrepp i västvärlden. Kvinnor var antingen anständiga och lade sig under sin make som en god hustru för att göra barn, eller så var de fresterskor som lurade männen i fördärvet, dvs fick männen att begå synd. Så sex var egentligen endast penetration, inget annat eftersom den kvinnliga orgasmen "inte fanns".

Vi är ännu i startgroparna på att fundera ut vad jämställd sex är och så länge könsrollstänket får florera så lär vi inte komma så mycket längre.
Män har en viss prestationspress och kvinnor har definitivt en sexighets press, dvs kvinnor förväntas vara välansade, sminkade, vältränade, iförda sexiga underkläder etc för att öht "få" en man,
osv. Med tanke på just veckotidningar etc så är det noga minst lika illa för könsrollstjejen: tips om hur en blir "sexigare" odyl.

Och sen då porr som verkligen driver könsrollstänket till sin spets och använder sig av ett bild-och maktspråk som alltjämt speglar den urgamla, tråkiga hora/madonna attityden till kvinnor. Fundera en släng på varför kvinnor omtalas förnedrande i mainstream porr.

Jag håller absolut inte med om att män skulle ha flera sexuella skyldigheter, däremot håller jag med om att könen har olika sexuella skyldigheter baserade på unket könsrollstänk. Uppdelningen i Förspel-Samlag-Efterspel är om något förlegad, en hittepåkonstruktion som uppstod när kvinnor plötsligt fick lov att njuta av sex (kanske en del av ett gammalt maktmönster att kvinnor inte skulle vara delaktiga i "penetrationen"? "penetration" är ett töntigt ord, låter som om det var oljeborrning det handlade om, lika gärna kan vi tänka oss att kvinnan omsluter mannen, satsa ett aktivt samarbete vilket ger en betydligt bättre upplevelse för båda).
Om sex ses ur ett helhetsperspektiv, om en bortser från den trista tre-aktaren så lär det bli en mer dynamisk upplevelse för alla parter.

#35  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? suvi
2006-03-20 13:39:04

FemAspirant:
Även om porrfilmer fokuserar på den manliga sexualiteten och mäns sexuella tillfredställese så har jag svårt att tro att dom speglar mäns verkliga sexuella behov, drömmar och önskningar, för om det är som du säger så är vi alla verkligen illa ute, då är problemet större än jag någonsin vågat tro var möjligt.

Jag har aldrig hört en feminist säga nåt negativt om varken mäns eller kvinnors sexualitet, men däremot har jag hört och läst en hel massa negativa saker om SYNEN på mäns och kvinnors sexualitet och främst var den synen kommer ifrån.

Oehört många män och kvinnor, unga som äldre, har ett mycket snävt förhållningsätt till den egna sexualiteten, mycket av detta är ju genom den mediala bilden av människors kön och sexualitet, även om dom traditionella könsrollerna har och fortfarande spelar roll, men media står i särklass som den största påverkaren i dagsläget som formaren av synen på sexualiteten.

Feminismen ställer inte krav på varken mäns eller kvinnors sexualitet på annat sätt än genom hela tiden tjata om "eget ansvar" över både sexualiteten och den sexuella tillfredställelsen.

#36  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 14:28:50

elinlite sa:
Män har en viss prestationspress och kvinnor har definitivt en sexighets press


Jag tycker det är extremt belysande hur elinlite använder sig av ”en viss” och ”definitivt en” för att understryka den sanning som aldrig någonsin får betvivlas om man är feminist. Det är extremt viktigt att alltid, utan undantag hålla benhårt på att kvinnor alltid har det värst.

Själv skulle jag aldrig kunna värdera huruvida kvinnors press är mindre hård än mäns. Jag talar om att mäns press finns och att feminister är tydligt medskyldig till den press jag har känt.

elinlite sa:
Jag håller absolut inte med om att män skulle ha flera sexuella skyldigheter, däremot håller jag med om att könen har olika sexuella skyldigheter baserade på unket könsrollstänk.


Som sagt.

suvi sa:
Även om porrfilmer fokuserar på den manliga sexualiteten och mäns sexuella tillfredställese så har jag svårt att tro att dom speglar mäns verkliga sexuella behov, drömmar och önskningar, för om det är som du säger så är vi alla verkligen illa ute, då är problemet större än jag någonsin vågat tro var möjligt.


Du ser inget som helst problematiskt i att du faktiskt redan a priori dömer ut uttryck för manlig sexualitet och behov som inte verkliga? Gissningsvis för att dessa behov innebär press och dåligt mående för kvinnor. Motsvarande tanke verkar du inte få när det gäller kvinnliga behov. Utan då ska män gå i psykoterapi för att lära sig handskas med kvinnors krav.

Alltså. Ärligt. Kan du inte ens göra tankeexperimentet att du kanske inte är så fördomsfri som du tror? Att du kanske faktiskt har en automatisk preferens för att se kvinnors behov som viktiga och mäns behov som problem?

suvi sa:
Jag har aldrig hört en feminist säga nåt negativt om varken mäns eller kvinnors sexualitet, men däremot har jag hört och läst en hel massa negativa saker om SYNEN på mäns och kvinnors sexualitet och främst var den synen kommer ifrån.


Det där tycker jag är dribblingar av ett märke som bara blir mer och mer tröttsamt från feminister. Min syn och upplevelse är min. Feminister brukar vara stora på att vilja låta mottagaren av kommunikation få bestämma huruvida det är en kränkning eller om det upplevs som förminskande eller förtryckande. Min klara bild är att feminister ofta och gärna säger negativa saker om mäns sexualitet.

suvi sa:
[…]men media står i särklass som den största påverkaren i dagsläget som formaren av synen på sexualiteten.


Och i media har feminism en stark röst även om ni vägrar erkänna det. Feministiska krönikörer. Sexrådgivare. Nyhetsartiklar. Tjejprogram på tv. Ledarartiklar. Manlig sexualitet och problem kring sexualitet som inte handlar om män som förrövare är förvisat till brevfilmer i Bullen om unga homosexuella (det enda problem som tycks vara något sånär ok, möjligen för att det inte finns en möjlig intressekonflikt med kvinnliga behov och att män i någon mån kan pekas ut som skurkar).

#37  FemAspirant kezo
2006-03-20 14:39:02

CITAT: "Jag talar om att mäns press finns och att feminister är tydligt medskyldig till den press jag har känt." SLUT CITAT

Jag beklagar verkligen att du har haft det jobbigt, men det blir svårt att diskutera med någon som direkt eller indirekt ser sina meddebattörer som medskyldiga till sina egna tillkortakommanden.
Det är som om jag skulle ge Jäifare skulden för att jag känner sexpress, sexhets eller vad det nu är. Obehagligt.

#38  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 14:44:53

ah so. Ännu ett uppfinningsrikt sätt att säga att du inte orkar eller vill diskutera.

Kreativt.

#39  Elinlite mmikael
2006-03-20 14:50:18

Män har en VISS prestationspress och kvinnor har DEFINITIVT en sexighets press...


Jag läste en undersökning som visade att KVINNOR inte män, skattade sig som mycket bättre älskarinnor än vad män skattade sig som älskare.

Tydligen så hade gemene kvinna också haft FLER sexpartners än män.

Jag ska svara mer i tråden, men jag har inte tid just nu.

#40  Kärnfrågan? kezo
2006-03-20 14:55:08

Om män känner press på sig att "ställa upp" sexuellt, är det givetvis lika illa som om kvinnor känner press på sig att "ställa upp" sexuellt. Det finns inget som heter sexuella skyldigheter. Aldrig. Någonsin. För någotdera kön. Inte i en relation, inte med ett ONS, inte någonstans. Har man önskemål som partnern inte mår bra av att utföra, får man försöka fixa det på något annat sätt.
Och det är detta jag tror att Suvi menar, med porren. När fler och fler unga tjejer kommer till läkaren med sprucken ändtarm, för att deras pojkvänner har övertalat dem till analsex, "för de har de sett i porrfilmerna" - ja då har vi ett STORT JÄVLA problem. Det gör inte manlig sexualitet _i sig_ till någonting fult eller negativt.

Skulle män börja dyka upp hos läkare med ändtarmsproblem för att deras flickvänner går igång på att använda dildo på dem - tror jag att varje human och empatisk människa skulle reagera lika starkt.

Men av de insändare hos sexrådgivare mm som JAG har sett, där män klagar på att tjejen t ex gärna vill ha oralsex, men inte ge själv, har tjejen mött föga förståelse från rådgivarens sida. Snarare har rådgivaren svarat att hon knappast kan "kräva" något hon inte är beredd att ge själv.

När det skrivs att "en man måste ge en kvinna mycket uppmärksamhet i en sexuell situation, långa förspel" etc, handlar mannens problem oftast om hur han ska få kvinnan att vilja ha mer sex. Vilket är LITE en annan sak tycker jag, än att hon i sänghalmen skulle börja kräva en massa saker. Sedan tvivlar jag inte på att det finns tjejer som gör det, tyvärr. Precis som det som sagt finns män som kör "operation övertalning", oavsett vad kvinnan njuter av eller inte.

#41  FemAspirant kezo
2006-03-20 14:56:43

Det har aldrig slagit dig att jag skriver många inlägg här och att jag diskuterar med många andra - både på Jäif och i Diskusson?

#42  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 15:05:51

jo jag vet. Du hänvisade lite sött till mig som agnar som ska sållas bort.

Det är lugnt. Du bestämmer vilka du tycker är värda att besvara.

Jag bestämmer vilka jag tycker är intellektuellt hederliga och behandlar de de diskuterar med någon slags nivå på respekt.

Jag tycker du har uppträtt extremt illa mot mig i de diskussioner vi har haft och förstod ärligt talat inte varför du tilltalade mig i den här tråden. Jag trodde du hade bestämt dig för att sluta prata mig. Och det var i mina ögon fine with me.

#43  34 elinlite LillAnders
2006-03-20 15:09:18

Dels, sätt problemet i historisk kontext; för lite över hundra år sen fanns inte kvinnans egna sexuella vilja som begrepp i västvärlden. Kvinnor var antingen anständiga och lade sig under sin make som en god hustru för att göra barn, eller så var de fresterskor som lurade männen i fördärvet, dvs fick männen att begå synd. Så sex var egentligen endast penetration, inget annat eftersom den kvinnliga orgasmen "inte fanns".


Jag menar att i diskussioner om sex så verkar föreställningen om att vi fortfarande befinner oss i det här stadiet leva kvar. I verkligheten gör vi inte det. Som jag ser det så går diskussionen ofta ut på att kvinnor har rätt att ställa krav på sin partner. Något liknande finns inte för män, som också borde lära sig att ställa krav. På samma sätt bör också män lära sig att sätta gränser när det är något de inte vill göra. Jag känner en kille som inte tycker om att ge oralsex, men som känner sig tvingad att göra det och biter ihop och gör det ändå. Jag säger inte att han är typisk för hela manligheten, men jag vill ändå låta han symbolisera det jag tänker på. Jag vet att många tjejer känner sig tvingade att ställa upp på saker de inte vill, vilket också är ett problem.

#44  FemAspirant kezo
2006-03-20 15:23:03

Jag syftade inte på någon speciell person i den andra tråden och skulle aldrig peka ut någon. Den som känner sig träffad får väl göra det.

Det är tråkigt om du har uppfattat mig som "extremt otrevlig". Det har aldrig varit min avsikt. Själv tycker jag dock att du bara verkar vara trevlig mot dem som har samma åsikter som du. Alla andra är du själv både raljerande och fördömande mot. Hur du bemöter Suvi och elinlite i den här tråden är bara ett av många exempel - trots att de inte gör annat än ger uttryck för sin syn i frågan, precis som du.

Så jag tolkar det som att du anser att man är "intellektuellt hederlig" om man delar din uppfattning om saker och ting - inte annars.

Fine. Då vet jag.

#45  kezo mmikael
2006-03-20 15:36:57

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#46  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? suvi
2006-03-20 15:38:30

FemAspirant sa:
Min syn och upplevelse är min.

Vad är det som gör dig oemottagligare för medians påverkan av synen på sexuliteten än alla andra? Är du ett undantag från regeln om massmedians subjektivisering öht?

Femaspirant sa:
..dömer ut uttryck för manlig sexualitet och behov som inte verkliga?

Jag dömde inte ut något, jag hävdar med bestämdhet att porrfilmer speglar inte verkliga sexuella behov, drömmar eller önskningar och definitvt inte ger en rättvis bild av mäns verkliga sexualitet, eller kvinnors sexualitet heller för den delen.
Problemet med porrfilmerna är att dom bibehåller en snedvriden syn på båda könens sexualitet.

femAspirant sa:
Att du kanske faktiskt har en automatisk preferens för att se kvinnors behov som viktiga och mäns behov som problem?

Klart att jag ser kvinnors sexuella behov som viktiga, innan jag blev sambo försökte jag tillgodose olika kvinnors sexuella behov så mycket som möjligt.

Jag ser inte den manliga sexualiteten som ett problem, men jag ser könsrollssynen på den manliga sexualiteten som ett problem, ett problem som både män och kvinnor delar och drabbas av, precis som könsrollssynen på den kvinnliga sexualiteten.

#47  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 15:45:49

Jag tycker det finns en faktor 1000 mellan respektlösheten i att inte besvara någon i sak och respektlösheten i att använda hårt eller raljant språk.

Det är en skillnad på vad man tycker är viktigast, form eller substans. Jag tycker att man kan använda formen för att uttrycka hur man känner. Jag blir irriterad på din, suvis och elinlites enögdhet så därför uttrycker jag mig argt. Jag tycker inte man kan behålla sin intellektuella ärlighet om man tummar på hur man uttrycker sig i sak bara för att man tycker illa om någon.

Jag upplever det som att många feminister (tex du i otroligt hög grad) inte ens verkar fatta att man kan uttrycka sig hur artigt som helst i formen och ändå visa en enorm respektlöshet i sak.

Som när du verkligen verkade anse att det fanns någon som helst poäng i att be mig ta fram någonting som jag hävdade inte fanns. http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s… Hur skulle jag kunna göra det? Jag försöker vara intellektuellt ärlig, om jag säger att något inte finns så gör jag det för att jag aldrig har hittat något exempel på det.

Min tolkning där är att du antingen inte förstår (vilket jag inte tror, du verkar inte vara ointelligent) eller att du tycker så illa om hur jag uttryckt mig att du inte vill besvara mig i sak.

Sådant beteende tycker jag mycket riktigt är intellektuellt ohederligt. Det visar på att det finns en underliggande prestige som gör att man inte kan komma någon vart i en diskussion. Det är ett beteende som jag själv aldrig skulle kunna uppvisa och som jag tycker är omoraliskt.

Att uttrycka känslor tycker jag är en rättighet. Om någon tycker jag spyr för mycket etter och galla så står det dem fritt att sluta diskutera med mig. Eller tom säga till mig vad de tycker. Jag förbehåller mig samma rättigheter själv.

#48  #39 elinlite
2006-03-20 15:53:44

Kan du länka till den undersökningen?
Det verkar ju helt otroligt i fall kvinnor gått förbi män i sexualpartners sedan 1997. Det skulle innebära en ökning på 50%.
http://www.rfsu.se/sex_i_sverige.asp

#49  femAspirant elinlite
2006-03-20 16:05:16

elinlite sa:
Män har en viss prestationspress och kvinnor har definitivt en sexighets press


Jag tycker det är extremt belysande hur elinlite använder sig av ”en viss” och ”definitivt en” för att understryka den sanning som aldrig någonsin får betvivlas om man är feminist. Det är extremt viktigt att alltid, utan undantag hålla benhårt på att kvinnor alltid har det värst.


Ojojoj. Nu har du läst med anti-genusglasögonen på bara för att jag har en liten symbol bredvid mitt nick! Det du läser som understrykning av feministisk sanning, är endast ett understyrkande av vad jag vågar säga enligt min erfarenhet; Jag har aldrig träffat en kille som sagt sig känna en prestationsångest inför att sexuellt tillfredsställa en kvinna_utom_på_feminetik, ej heller en kvinna som antytt att hennes manliga sexpartner skulle känna så (dock en vars kvinnliga sexpartner verkade känna så). Däremot ser jag, känner jag och hör jag en massa tjejer som sätter en massa energi, fokus, pengar, tid på att hålla sig sexuellt attraktiva på ett helt annat sätt än jag märker att killar i min omgivning gör.
Så enkelt var det med den saken.

#50  Elinlite mmikael
2006-03-20 16:06:53

Undersökningen visade att unga kvinnor hade fler sexpartners, din länk spänner mellan 18-74 år, du kanske kan förstå att den då halkar efter lite.

Jag letade på google nyss, jag läste inte en undersökning, utan ett sammandrag av en undersökning i ev svensk dagstidning.

Men jag ska försöka hitta den, alla länkar är bra att ha, jag borde ha börjat tidigare med att samla ett länkarkiv.

#51  FemAspirant kezo
2006-03-20 16:10:48

OK, du dikterar villkoren för hur en diskussion ska se ut. Att visa respektlöshet i form är tydligen OK - så länge man inte gör det i sak. Tråkigt för dig att varken jag eller Feminetiks regelverk delar din uppfattning. (Det förra har naturligtvis ingen eller ringa betydelse för dig - men det senare måste väl ändå ha det?)

För att undvika missförstånd - ja, jag är väl medveten om att man kan vara respektlös även om man är "artig". Men jag tycker inte att det beteendet är VÄRRE än att gorma och tro att folk ska lyssna på en. Båda är lika illa.

#52  FemAspirant elinlite
2006-03-20 16:11:40

Dett blir mitt sista inlägg till dig och jag kommer i fortsättningen att ignorera dina inlägg och hoppas att du ignorerar mina lika respektfullt utan att referera eller besvara mina inlägg, eller använda dig av mitt nick för att belysa något.

Tack.

#53  Elinlite mmikael
2006-03-20 16:12:07

Dessutom finns det ju en STOR chans att tjejer ljuger eller iaf ljugit om hur många sexpartners dom haft.

En intressant sak med den undersökningen jag läste om, var att kvinnor hade tidgare sexdebut, dom hade fler sexpartners, men i det lilla spannet med dom som hade TOKTOKmycket sex, då var det fortfarande män som ledde och dom ledde STORT!

#54  #53 elinlite
2006-03-20 16:16:42

Varför skulle kvinnor ljuga om sexpartners i en undersökning?

#55  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 16:22:50

suvi sa:

FemAspirant sa:

Min syn och upplevelse är min.


Vad är det som gör dig oemottagligare för medians påverkan av synen på sexuliteten än alla andra? Är du ett undantag från regeln om massmedians subjektivisering öht?


Du missförstår. Med min syn är min menar jag att jag har rätt att definiera den själv. Du har ingen rätt att säga till mig hur jag upplever saker. Du står inte i mina skor och ser inte min verklighet. Konceptet är säkert inte nytt för dig såsom varandes aktiv feminist, det är väl bara så att du har svårt att utsträcka rätten till att definiera egna upplevelser av förtryck till att gälla även för män.

suvi sa:

Jag dömde inte ut något, jag hävdar med bestämdhet att porrfilmer speglar inte verkliga sexuella behov, drömmar eller önskningar och definitvt inte ger en rättvis bild av mäns verkliga sexualitet, eller kvinnors sexualitet heller för den delen.


Det där låter spännande, du dömer inte ut något du bara hävdar med bestämdhet att vissa uttryck inte är VERKLIGA behov, drömmar och önskningar. Vad är det du sysslar med egentligen? Ordlekar? Vad är verkligt? Sånt som du accepterar? Är de behov som kvinnor ska lära sig ta hand om och ta ansvar för verkliga?

suvi sa:

Klart att jag ser kvinnors sexuella behov som viktiga, innan jag blev sambo försökte jag tillgodose olika kvinnors sexuella behov så mycket som möjligt.

Jag ser inte den manliga sexualiteten som ett problem, men jag ser könsrollssynen på den manliga sexualiteten som ett problem, ett problem som både män och kvinnor delar och drabbas av, precis som könsrollssynen på den kvinnliga sexualiteten.


Jag ser den feministiska oförmågan att någonsin se den kvinnliga sexualiteten som ett problem för män eller att någonsin se mäns behov kring sin egen sexualitet som legitima. Där tror jag dessvärre inte att du och jag någonsin kan nå någon samsyn så vi kanske ska avrunda här?

#56  Elinlite och Mmikael Fabian
2006-03-20 16:33:29

Jag tror att, om kvinnor och man ljuger om antal sexpartners, sa tenderar kvinnor att underdriva och man att överdriva.

Sa en undersökning som visar pa att KVINNOR ar sexuellt mer aktiva har en stor chans att motsvara verkligheten.

Eller hur?

#57  Fabian elinlite
2006-03-20 16:36:26

Men varför skulle någondera ljuga i en ordentligt gjord undersökning?
(dvs en där anonymitet är rätt garanterad)

#58  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 16:40:57

Klart att jag respekterar din åsikt elinlite.

Fast jag anser mig nog ha rätt att svara på #49 först.

Måhända har jag antigenusglasögon. Å andra sidan verkar dina genusglasögon inte särskilt skarpslipade om du utan någon som helst problematisering tycker det är tillfyllest bevisat att kvinnor har hårdare press än män eftersom du hört färre män klaga.

Du ser inget litet problem i att definiera så? Att män själva skulle uttrycka dåligt mående? Män som egentligen inte ska klaga. Något som är djupt rotat i vår könsroll. Något som feminister också tydligt visar genom att bli extremt obekväma, bortförklarande och undantryckande visavi de som yttrar sig så fort någon pekar på mäns problem här på jäif.

Majoriteten av inläggen i jäif handlar om att fråga feminister om den feministiska analysapparaten går att använda för att peka på, hantera och definiera även mäns problem med könsroller. Det rungande, näst intill entydiga svaret, är nej.

#59  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 17:02:02

kezo sa:
OK, du dikterar villkoren för hur en diskussion ska se ut.


Jag dikterar villkoren för hur de som jag diskuterar med ska uppföra sig för att ha min respekt. Min respekt är min att ge till dem jag vill. Jag kräver inte mer av andra än vad jag själv är beredd att ge. Men inte heller mindre. Har du problem med det så är det synd, för jag tänker inte ändra det. Du verkar kräva att du ska få göra hur du vill och behandla mig hur du vill och ändå ha rätt att kräva min respekt?

kezo sa:
Att visa respektlöshet i form är tydligen OK - så länge man inte gör det i sak.


Det är en gradskillnad. De som jag upplever som respektfulla både i form och i sak behandlar jag likaledes. De som inte är det behandlar jag ändå respektfullt i sak eller slutar diskutera med. I form anser jag mig kunna uttrycka irritation över andras respektlöshet.

kezo sa:
Tråkigt för dig att varken jag eller Feminetiks regelverk delar din uppfattning. (Det förra har naturligtvis ingen eller ringa betydelse för dig - men det senare måste väl ändå ha det?)


Vad jag sett har inget i feminetiks regelverk förhindrat det jag har sagt, men du är välkommen att anmäla mina inlägg om du tycker jag bryter mot någon regel. Personligen tycker jag att det på tycka/diskutera rätt ofta från olika håll har framkommit ungefär den åsikten som jag uttrycker, att formen är mindre viktig än substansen. Eller att formen tom har en poäng i sig. Se tex Catharinas citat här nedan:

Catharina sa:

Själv så tycker jag att RC är jävligt coola.

Häftigt med tjejer som vågar ta ta för sig, vara högljudda och vulgära och vägra slicka mansröv.

http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

Men det är ju i och för sig riktat mot rätt kön, jag har inga exempel där någon feminist tycker män har rätt att ryta i. Men i princip, om vi laborerar under den rätt orealistiska hypotesen att feminister i gemen faktiskt inte har två måttstockar, borde jag kunna applicera samma regelverk på mig själv. Trots att jag är man.

kezo sa:
För att undvika missförstånd - ja, jag är väl medveten om att man kan vara respektlös även om man är "artig". Men jag tycker inte att det beteendet är VÄRRE än att gorma och tro att folk ska lyssna på en. Båda är lika illa.


Ja, där skiljer sig våra åsikter åt. Jag tycker som sagt att det är sjukt mycket otrevligare att göra som du gjorde i tråden där vi diskuterade senast än om du skulle ha svurit som en borstbindare men besvarat mig i sak.

#60  FemAspirant kezo
2006-03-20 17:47:37

Min avsikt var inte att vara otrevlig i den andra tråden. Jag tyckte att jag hade svarat på frågan, du tyckte inte att det svar jag gav var gott nog. Det kan inte jag hjälpa och det är inte mitt problem.
Du har självklart all rätt att tycka att jag är "otrevlig". Jag vill dock återigen poängtera - det var inte mitt syfte.

Jag har inte anmält något av dina inlägg (vad jag minns) och har heller inte för avsikt att göra det. Men jag kan ju säga att personer som alltför envist har hävdat sin rätt att vara "hårda och raljanta" i diskussioner, har åkt ut förr.

Från och med nu gäller dock samma för mig som för Elinlite i #52.
Jag kommer fortsättningsvis att ignorera dina inlägg och ber dig respektera detta genom att göra detsamma tillbaka.

#61  Fabian & Elinlite mmikael
2006-03-20 17:52:44

Jag tror att, om kvinnor och man ljuger om antal sexpartners, sa tenderar kvinnor att underdriva och man att överdriva.

Sa en undersökning som visar pa att KVINNOR ar sexuellt mer aktiva har en stor chans att motsvara verkligheten.

Eller hur?


Så menade jag ju såklart! Skriver för många inlägg för snabbt ibland!

#62  Elinlite #57 CeNedra
2006-03-20 20:09:38

Finner det inte alls konstigt. Har hört folk ljuga i de mest ointressantaste lägen av en undersökning. Om småsaker, grejer som faktiskt inte har nån betydelse. Tror det ligger i mångas omedvetna att framställa sig i så bra dager som möjligt även när de ska svara anonymt.

#63  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? CeNedra
2006-03-20 20:12:09

Vad gäller press i ett förhållande så tror jag det finns i nästan alla. Inget uttalat och nog inget man själv tänker på. Det är som så lätt att tänka tanken - men är jag inte åtminstonde lite pilsk, jag kanske kan bli pilsk. osv - när partnern vill. Helt enkelt för att man älskar honom/henne och vill göra honom/henne lycklig.

#64  Sv: Samhälleligt understödd våldtäkt på män? FemAspirant
2006-03-20 20:25:45

kezo sa:
Jag kommer fortsättningsvis att ignorera dina inlägg och ber dig respektera detta genom att göra detsamma tillbaka.


Jag trodde vi redan hade den ordningen innan. Det var du som började bråka med mig den här gången. Jag kommer med glädje respektera din önskan.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?