feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna


Gå till senaste inlägget#1  Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna Faktum
2006-03-15 15:55:24


Nya Fröken Sverige ska inte vara en skönhetstävling - här handlar det om vem du är och om vad du kan. Åtminstone enligt arrangörerna själva.


Några av frågorna är minst sagt förlöjligande anser jag. Frågorna är utformade av "en professor".
Här är några av frågorna som jag finner ytterst märkliga.


Vilken är sista bokstaven i alfabetet?Om du deltar i en löpartävling och springer förbi den som ligger tvåa - vilken plats ligger du på då?


Det finns också alternativ till frågorna. Nu har jag inte sett alla frågorna men att ovanstående frågor anses vara "kunskapsfrågor" är väl ändå att förlöjliga deltagarna? Hur ska den negativa laddningen kring fröken Sverige försvinna när de finns frågor som exemplen här?
Fler frågor finns i länken
http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,…

#2  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna Sthlmjesper
2006-03-15 16:35:01

Nja, det var knepiga frågor det där....

Förslag till fler frågor :

Hur många ben har en trebent pall ?
Vilken färg har en röd volvo ?
Av vilket märke är ovan beskrivna bil ?

Det låter ju onekligen som att de är ironiska, mer än att de skulle mena allvar med sina kunskapsfrågor.
Evetuellt är det frågor som passar för att skilja ut stora puckon från en grupp av riktigt stora puckon.

Jag tycker de borde göra fröken Sverige till en ren skönhetstävling istället och inte försöka låtsas som att det också handlade om annat.

#3  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna Raffe
2006-03-15 17:01:11

Läste den igår, hade ett fel, eller en som jag var osäker på... Trodde både Volvo och Saab var svenska :(
Eller jag visste att båda hade blivit mer eller mindre köpta av utlandet, och alltså hade jag problem med vilken som var mest svensk :'(

#4  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna mmikael
2006-03-15 17:01:30

Jo, men dom hade ju andra kluriga frågor också, som t.ex. det där om längsta bron i Sverige, den hade jag inte klarat, speciellt inte utan svarsaltrenativ, eller inte då heller.

Kanske är det för att all ska få några rätt iaf, eller så är dom bara oroliga att det kanske inte blir några tävlande om de tbara är kluriga frågor och dom kan ju inte mer än gissa sig till vilka som söker sig till såna här tävlingar.

Håller med Jesper om det sista stycket han skrev.

#5  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna LillAnders
2006-03-15 17:11:42

Jag trodde Öresundsbron var längst, så jag är nog körd som miss sweden.

#6  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna Alvunger
2006-03-15 17:33:33

Ska Fröken Sverige vara något, så skall det väl vara "Representant Sverige" (eftersom det är vad titeln går ut på, åka runt och vara representant och inviga grejer och vara allmänt rökfri och trevlig) och all form av skönhetsbedömning skall UT ur tävlingen, plus att den skall vara könsneutral. Tvi på Fröken Sverige!

#7  Alvunger mmikael
2006-03-15 18:14:47

Varför är det fel att tävla i skönhet?

#8  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna CarlH
2006-03-15 18:37:23

Jo, någon ren skönhetstävling tycker jag inte det skall vara om det skall heta fröken Sverige. Då tycker jag det vore roligare och bättre om man lyfte upp en representant för det vi kallar svenskt utåt sett.

De flesta säger väl att det är svenskt med köttbullar och nakenhet osv och det ger något att hänga upp vår lilla plätt på kartan på i minnet på utlänningar. Det är bra för Sverige.

Ett bra fröken sverige som tar fram en bra representant och som har stöd i folket ser jag inget fel med. Nu har tävlingen haft problem därför att stödet har försvunnit, arrangörerna har inte hängt med folkets utveckling.

Fröken Sverige borde syfta till att ta fram ett förkroppsligande av alla ideal. För min del får det gärna vara karikatyrartat, det vore ännu roligare och säkert mer minnesvärt för utlänningar.

En lagom intelligent halvnaken blond radikalfeminist som samtidigt är en integrerad neger som avvecklat allt försvar, vilket väl klädbristen får symbolisera, vore perfekt.

#9  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna targash
2006-03-15 19:12:09

Kan man ha Sverige bögen och lesbianen så kan man väl ha Fröken Sverige. Bögtävlingen är ju mycket mer "sexistisk" i vilket fall. Nakna karlar på scen. I vilket fall var killarna bögtävlingen snyggare än tjejerna i lesbiantävlingen. Vadå fördomsalstrande.

Låt folk få tävla i skönhet om de vill det sluta löjla er.

#10  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna SGTallentyre
2006-03-15 19:14:04

Ska det vara skönhetstävlingar så ska de vara ärliga och inte hålla på att hyckla med kunskapsfrågor.

#11  CarlH targash
2006-03-15 19:14:11

Vi har en kungafamilj och Kamprad det behövs inte fler officiella representanter. Sen så har vi en utrikesminister som skickar småtjejer på PR tourne också, ambassadörer och SIDA osv.
Jag vill ha en skönhetsrepresentant också. Inte mer än rätt att de också blir representerade utomlands.

#12  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna CarlH
2006-03-15 19:59:59

"A little goes a long way": Hur mycket fulare tror du att representanten skulle bli om man även, förutom skönhet enligt svenska ideal, tog med andra ideal som kriterier? Man behöver inte vara ful för att vara engagerad intelligent, så hon skulle antagligen vara riktigt fager hon med och erhålla alla sådana fördelar.

Varför vill du ha just skönhetsrepresentant på bekostnad en total-representant? Jag anser att titeln fröken Sverige är lämpad för helheten i vad som är svenskt.

Sen kan man ha gott om andra skönhetstävlingar men med andra titlar där vackra kvinnor får representera Sverige.

Du har dock en poäng i att total-personerna redan har lättare att få möjligheter att vara representanter. Är man dum och snygg och inget annat är det svårare men i rättvisans namn då borde man ta en dum och ful och djupt deprimerad person, dessa finns det gott om och de tenderar garanterat inte att få vara representanter i samhället.

#13  CarlH targash
2006-03-15 20:14:18

Spelar ingen roll. Är hon snygg så kan hon likaväl vara intelligent också. Men jag anser att Fröken Sverige ska förbli en skönhetstävling.
Finns redan tävlingar för de som är smarta.

Jag tror inte det är lämpligt att ha en omröstning om vem som är dummast, fulast och mest deprimerad i Sverige. Det skulle nog leda till iaf något självmord. Buhu jag är inte tillräckligt dum och ful.

#14  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna Alvunger
2006-03-15 20:27:24

mmikael

Det är inget fel i att tävla i skönhet. De som tycker det är kul att göra det kan väl göra det, men skall vi utse någon som skall vara representant för Rökfri generation samt jippa land och rike runt och klippa band och representera svea rike på olika sätt så bör det väl främst vara en person som är representabel. Själva skönhetsmomentet kommer då i skymundan, för du behöver inte vara bombnedslag för att göra ett gott intryck. Believe me :D

#15  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna MickeC
2006-03-15 20:28:58

Vi behöver ingen Fröken Sverige. Vi har ju Laila Freivalds!! :P

#16  Alvunger mmikael
2006-03-15 20:35:04

Så länge det finns folk som vill ha fröken sverige som den ser ut idag och folk som vill bli Fröken Sverige så tycker jag att dom får göra som dom vill.

Skulle gärna se at vi blev av med de flesta ideal så folk fick utvecklas lite mer oberoende av rädsla för kollektivet och andra enskilda personer.

Men jag tror att det är lönlöst. Den dagen du och jag väljer killar och tjejer som vi helst av allt inte vill ha, den dagen tyckre jag att vi kan avveckla alla andra ideal också :P

Alla är väl förresten representanter för Sverige som bor här eller är svenskar?

#17  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna Karra
2006-03-17 18:48:06

"Den dagen du och jag väljer killar och tjejer som vi helst av allt inte vill ha, den dagen tyckre jag att vi kan avveckla alla andra ideal också :P"

Va?

#18  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna paris
2006-03-20 20:02:02

Fröken Sverige är som en kreatursmarknad. Folk sitter hemma framför tvn och bedömmer. "Nä, den där gillar jag inte, för hon har fula tänder. Den där har snygga ben, men konstig näsa!"

#19  Sv: Fröken Sverige, exempel på kunskapsfrågorna CeNedra
2006-03-20 20:20:07

Jag vet inte hur smarta de olika tävlanden har varit men jag vet att den enda jag känner till som vunnit faktiskt är riktigt smart. Personligen tycker jag inte hon är så snygg men hon blir väldigt snygg på kort (vilket var det som röstades om då).

#20  #18 ultraliberal
2006-03-22 22:14:30

En nattklubb är som en kreatursmarknad, hur VÅGAR folk bedöma någon annans kropp?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?