feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Några frågor till Billy..


Gå till senaste inlägget#1  Några frågor till Billy.. Magda K
2004-08-18 17:13:31

Du har i flera trådar här varit väldigt upprörd över att "vanliga svenska män" får skulden för de våldtäkter som sker och att man inte vill prata om vilka som egentligen våldtar.Du säger till och med att våldtäkten på Kristian var orsakad av att kvinnorna missuppfattat vilka som är väldtäktsmän..

Jag fattar inte riktigt vad du menar faktiskt. För det första. Vad, eller kanske snarare vem är en "vanlig svensk man"? Och vilka är det som är benägna att begå såna övergrepp? Kriminella och invandrare har du sagt tidigare. Är det alltså bara de och inga andra?

Du har också varit väldigt kritisk mot Katarina Wennstam och menar att hon genom att "framföra sina åsikter" gjort så att kvinnor inte vet vilka de riktiga våldtäktsmännen är..Har du läst "en riktig våldtäktsman"? Jag gissar att du inte har det för då skulle du veta att hon inte "framför åsikter" Hon tar upp exempel på rättsfall. Jag tyckte att en väldigt intressant anspekt var att medans journalisterna flockades utanför hovrättten för att bevaka Tumbafallet pågick en annan rättegång gällande gruppåldtäkt. De åtalade var två studerande,ordningsamma, ej kriminellt belastade och viktigast av allt "ursvenska" killar. Den enda journalisten där var hon. Jag tror i alla fall att de killarna är sådana som du skulle beskriva som "vanliga"

Slutligen. Jag har läst igenom våra tidgare diskussioner om tjejers riskbeteende och liknande. Du är väldigt tydlig med att du anser att tjejer för det mesta har ett ansvar för det som skett på grund av att de betett sig ansvarslöst och dumt. Rätta mig om jag har fel. På det svarar jag att jag känner två tjejer som blivit våldtagna. Den ena av sin pojkväns bästa vän. Hon var full och ensam med honom, något som du genast skulle säga var otroligt korkat eller? Men hon kände ju honom bra, han hade bott hos dem i perioder och var som sagt hennes pojkväns bästa kompis. Även han en "vanlig" kille. Vad har du att säga om det? I den andra tjejens fall var det också en kille hon kände och alltså inte hade någon anledning att misstro.

Fast du skrev ju förstås att det bland det dummaste en tjej kunde göra vara att besöka sitt ex ensam om hon orsakat att det tog slut. Då undrar jag faktiskt vilka män vi kan lita på och träffa ensamma utan att du ska tycka att vi tagit önödiga risker..

#2  Svar till Magda K Billy
2004-08-18 23:21:16

"Du säger till och med att våldtäkten på Kristian var orsakad av att kvinnorna missuppfattat vilka som är väldtäktsmän.."

- Att kvinnorna gav igen, sannolikt på vem som helst och tog den som had minst chans att försvar sig inte den som hade störst risk att förgripa sig på tjejer ja det framgår tydligt av deras kommentar i samband med våldtäkten.

"För det första. Vad, eller kanske snarare vem är en "vanlig svensk man"

- Vanlig = (som folk är mest) Svensk = (Uppväxt och boende i svensk kultur) Vithyad såvida inte han är adopterad eller en av de invandrare som bor under svenska omständigheter med regelbundna kontakter av svensk kultur.

"Du har också varit väldigt kritisk mot Katarina Wennstam och menar att hon genom att "framföra sina åsikter" gjort så att kvinnor inte vet vilka de riktiga våldtäktsmännen är.."

- Detta är riktigt, hon har direkt eller indirekt utformat boken så att den gett upphov till att feministiska skribenter anser att den bevisar att våldtäktsmannen vanligen är en vanlig svensk man. Faktum är att INGEN feminist har använt boken som ursäkt för att klaga på EN ENDA invandrarrelaterad våldtäkt. Detta trots att t.o.m. bokens egna siffror visar att det är proportionerligt dubbelt så vanligt att förövaren är en invandare (10% befolkning, minst 20% av våldtäkterna)

"Jag tyckte att en väldigt intressant anspekt var att medans journalisterna flockades utanför hovrättten för att bevaka Tumbafallet pågick en annan rättegång gällande gruppåldtäkt. De åtalade var två studerande,ordningsamma, ej kriminellt belastade och viktigast av allt "ursvenska" killar. Den enda journalisten där var hon. Jag tror i alla fall att de killarna är sådana som du skulle beskriva som "vanliga"

- 6 Stycken invandare begår våldtäkt (Utnyttjar kvinna sexuellt), 2 stycken svenskar begår våldtäkt så tolkar jag detta. En orgie i våldtäkt är givetvis betydligt intressantare än vad som mest verkar vara en trekant som gått åt h-e när tjejen bangade ur.

"Slutligen. Jag har läst igenom våra tidgare diskussioner om tjejers riskbeteende och liknande. Du är väldigt tydlig med att du anser att tjejer för det mesta har ett ansvar för det som skett på grund av att de betett sig ansvarslöst och dumt."

- Jag är LIKA TYDLIG med att påpeka att detta inte på något som helst sätt ursäktar handlingen och att förövaren är den skyldige. Dock måste du inse det uppenbara nämligen att kvinnan som inte tar sitt ansvar själv redan ÄR straffad om denna situation uppstår. Det är ju då för sent att förhindra våldtäkten i sig.

"Den ena av sin pojkväns bästa vän. Hon var full och ensam med honom, något som du genast skulle säga var otroligt korkat eller?"

- Möjligheten finns men detta är helt beroende på omständigheterna i situationen. Jag har inga detaljer och kan sålunda inte bedöma om kvinnan enligt mig hade orsak att inte vara full och ensam med honom.

"I den andra tjejens fall var det också en kille hon kände och alltså inte hade någon anledning att misstro."

- Utan detaljer kan jag inte ta ställning för detta alls. Jag vet dock att jag ofta uppfattar dessa situationer annorlunda än tjejerna själva.

- Själv har jag många gånger sett killar rå-ragga på tjejer de känner och tjejerna skicka helt fel signaler tillbaka. Något som är väldigt dumt i en situation där all meningsfull kommunikation sker med kroppsspråket oavsett vad som sägs. Jag har dragit slutsatsen att vissa tjejer vill se hur långt de kan få en kille att gå oavsett om de själva är intresserade eller inte. Jag har också kunnat konstatera att orsaken ofta är att tjejerna känner sig "säkra" eftersom de känner killarna i fråga. Det du nämner kan vara en sådan situation eller så kanske det var något annat. Utan att veta HUR de hamnade i säng är det omöjligt att bedöma.

"Fast du skrev ju förstås att det bland det dummaste en tjej kunde göra vara att besöka sitt ex ensam om hon orsakat att det tog slut. Då undrar jag faktiskt vilka män vi kan lita på och träffa ensamma utan att du ska tycka att vi tagit önödiga risker.."

- Det ÄR inte en fråga om vem mannen ÄR (Förutom att det är dumt att umgås med kriminella) frågan är 1) Vad mannen (om något) gjort tidigare för att signalera intresse 2) Vad mannen sedan gör under den aktuella tidsrymden 3) Hur kvinnan bemött och bemöter dessa signaler 4) Vad kvinnan vet om mannen sedan tidigare (I det fall jag tog som exempel visste kvinnan 1) Att han var förbannad eftersom hon varit otrogen 2) Att mannen var sadist och egoist... Inte heller beskrevs i det exemplet vad hon skulle till sitt ex att göra)

Att som kvinna först vara otrogen mot sin pojkvän som man vet är sadist och egoist och sedan bege sig hem till honom (for reasons unknown) ja att i den situationen cykla hem till honom ensam är oansvarigt enligt mig!

- Vilket inte ändrar att han är skyldig till våldtäkt.

#3  Men vad fan Magda K
2004-08-18 23:44:24

Försöker att inte bli upprörd men det är faktist svårt just nu.

"En orgie i våldtäkt är givetvis betydligt intressantare än vad som mest verkar vara en trekant som gått åt h-e när tjejen bangade ur"

Och hur ver du det? Har du läst om fallet jag syftade på? Eller utgår du ifrån att det var en trekant som spårade ur bara för att killarna var skötsamma svenskar? Och jag tycker du bagatelliserar det på ett ganska obehgaligt sätt. För övrigt kan jag upplysa dig om att det inte var så.

Och, det var bara ett exempel. Hon har fler som visar på att våldtäktsfall med kriminella invandrare som förövare får bra mycket störe utrymme i media än de fall där det är "vanliga män" som är förövarna..Jag tycker inte det är det dugg förvånande. Sånt säljer självklart bättre och det är ju trots allt den bild de flesta har av våldtäktsmän.

Utan detaljer kan du inte uttala dig säger du. Men du kommer ändå med antagangen om att hon minsann har skickat "fel signaler" för att hon känt sig säker. Och avslutar lite fint med att säga att du inte vet "hur de hamnade i säng" Svar,de gjorde de inte. Han våldtog henne. En viss skillnad.

Jag vet inte vad du tycker är en orsak att misstro någon men jag vet att hon inte hade det. Hon hade känt killen länge, han hade till och med bott i hennes hem. Så hon ansåg nog, precis som de flesta skulle gjort, att det inte fanns någon anledning att inte vara ensam med honom.

Angående exet. I förra tråden skrev du inget om att hon visste att han var sadist. Du skrev att det dummaste man kunde göra var att besöka sitt ex ensam. Sen berättade du om tjejen som blev bunden och våldtagen när hon gjorde det. Inget annat.

#4  Ang. Wennstam Benjamin
2004-08-18 23:50:08

Nu var ju det här en direkt fråga till Billy men jag ville flika in något om Wennstams bok iaf för jag läste delar av den förra helgen hemma hos en kompis.

Jag läste bl.a.kapitlet som hette något i stil med:
"Myten om mannen med de mörka ögonen.". Där påstås det att det är en myt att utlänska män är mer benägna att begå våldtäckter. Men samtidigt skriver hon att 60 % av alla våldtäckter som begås i sverige begås av vanliga svenskar.
Då måste ju ändå resterande 40% begås av de som inte är vanliga svenskar. Om man antar att dessa ovanliga svenskar inte utgör hela 40% av befolkningen så begår de ju trots allt fler våldtäckter per capita än vad vanliga svenskar gör. Men samtidigt så påstår hon ju att de trots allt inte gör det. Är det någon mer än jag som har svårt att få det att gå ihop?

Jag har absolut inget emot invandrare, och vill inte starta någon häxjakt på något sätt, men det irriterar mig att hon drar felaktiga slutsatser från siffrorna hon presenterar.

Var det någon mer som har läst boken som reagerade på det? Eller missuppfattade jag vad hon skrev?

#5  Benjamin Billy
2004-08-18 23:51:32

Wennstam räknade fel helt enkelt. Hon tog aldrig hänsyn till hur stor del av befolkningen invandrarna är.

#6   Benjamin
2004-08-18 23:54:38

opps...billy han skriva precis det jag syftade på innan jag han posta mitt inlägg

#7  Sanningen om invandrare Billy
2004-08-18 23:57:13

I en undersökning 1996 kom BRÅ fram till att invandrare begått våldtäkt 4,5 gånger så ofta som svenskar fram till 1989.

Några aktuella siffror finns inte ännu men inget tyder på att detta ändrats, som Wennstams siffror skulle visa begår invandrare 40% av våltäkterna dvs 4 gånger så ofta som svenskar.

BRÅ kommer med mer exakta siffror när de är färdiga med sin undersökning. Poängteras bör dock att UTOMHUSVÅLDTÄKTER är 25% av alla våldtäkter och det framgår ingenstans som jag hört talas om hur stor del av dessa 25% invandrare står för. Vore tacksam om någon med Wennstams bok kunde berätta om den ger svaret på den frågan.

Slutligen vill jag påpeka att dessa siffor är fakta och inte har ett dugg med främlingsfientlighet att göra.

#8  Förresten Magda K
2004-08-19 00:00:09

Du kallar tumbamålet en orgie i våldtäkt och får det andra fallet till en trekant. Lite märkligt med tanke på att tumbakillarna gick fria. Alltså var det ingen våldtäkt enligt lagens mening. Sen får man tycka vad man vill om det..

Du har så uppenbart bestämt dig för att ingen svensk man skulle kunna våldta en kvinna. Och om det nu skulle hänt är det inte lika farligt för det är ju bara ett sånt där fall där tjejen "ångrat sig dagen efter" som du brukar uttrycka det.

Jag säger inte att det är ovanligt att våldäktsmän ofta är kriminella och missanpasade. Det är jag fullt medveten om. Men det finns fler sidor av det också. Du känner väl till att våldtäktsmän och pedofiler måste skyddas i fängelset? Varför är det så om alla män som begått brott också är svin som våldtar kvinnor?

#9   Benjamin
2004-08-19 00:06:54

Ok, men då var det ju inte bara jag som reagerade på det trots allt. Det är trist för det gör det ju svårt att ta resten av boken på allvar eftersom man inte vet när hon har valt att anpassa verkligheten efter eget tycke, även om hon säkert har en hel del bra poänger.

#10  40% Magda K
2004-08-19 00:09:11

Visst.40% begås av invandrare. Då återstår 60% som begås av svenskar. Sen kan man prata om hur "många fler per capita" det är Men det är en annan fråga tycker jag.

Oavsett vilket så begås mer än hälften av det våldtäkter som sker inte av invandrare. Hur ska jag annars tolka det? Och ändå säger Billy att det knappt förekommer.

#11  Men Magda K du får läsa noggrannare Billy
2004-08-19 00:12:44

"Och hur ver du det?"

Det vet jag inte och därför skrev jag också "vad som mest VERKAR vara" vilket också är den slutsats de jounalister som hörde om detta kunde dra om de inte satte sig in i detaljerna.

"Och jag tycker du bagatelliserar det på ett ganska obehgaligt sätt"

- VARFÖR? På vilket sätt bagatelliserar jag någonting genom att påpeka a) Fler var inblandade i Tumba, b) Det andra fallet kunde uppfattas på ett visst sätt c) Tumba hade smaskigare detaljer

- Jag tycker det verkar som om du försöker påskina att om det var sex svenskar som våldtog en tjej och två invandarer i vad som när man först hör om det VERKAR vara misslyckad trekant så skulle pressen struntat i Tumbafallet. Är det inte vad du insinuerar?

"Hon har fler som visar på att våldtäktsfall med kriminella invandrare som förövare får bra mycket störe utrymme i media än de fall där det är "vanliga män" som är förövarna"

- Som är rent skitsnack från henne, för de flesta medier rapporterar inte ens att det är invandrare det rör sig om. Det är inte PK att göra så.

"Utan detaljer kan du inte uttala dig säger du. Men du kommer ändå med antagangen om att hon minsann har skickat "fel signaler" för att hon känt sig säker."

- Nej! NEJ NEJ NEJ!!! jag har sagt att det KAN vara en sådan situation, jag sade aldrig att jag utgick från att det VAR en sådan situation.

"Och avslutar lite fint med att säga att du inte vet "hur de hamnade i säng" Svar,de gjorde de inte. Han våldtog henne. En viss skillnad."

- Jag frågade bara om detaljer för hur de i detta fall hamnade i säng. Jag påstod aldrig att det inte var en våldtäkt det rörde sig om, det ena utesluter inte det andra!

"Så hon ansåg nog, precis som de flesta skulle gjort, att det inte fanns någon anledning att inte vara ensam med honom."

- Detta säger FORTFARANDE inte mig något om vilka signaler han hade gett henne varken tidigare eller vid tillfälklet ifråga. Det ENDA detta säger mig är att OM han hade gett henne signaler hade hon sannolikt feltolkat dem kapitalt. Och jag poänterar OM, OM! han hade gett henne signaler! Jag VET fortfarande inte detaljerna.

"Angående exet. I förra tråden skrev du inget om att hon visste att han var sadist. Du skrev att det dummaste man kunde göra var att besöka sitt ex ensam."

- FÖRUTSATT att man själv orsakat uppbrottet och att det inte skett på god fot ja. Hur ofta gör folk slut och förblir goda vänner? Inte ofta i min bok.

#12  Magda K Billy
2004-08-19 00:17:26

När jag pratar om våldtäkter och åtgärder för att förhindra dem menar jag SPECIFIKA våldtäkter. Man kan inte förhindra att bli våldtagen av sin pojkvän genom att aldrig gå hem från krogen ensam, DÄREMOT blri man knappast utsatt för överfallsvåldtäkt då.

Åter vill jag påpeka att 25% av alla våldtäkter är överfallsvåldtäkter och jag vill veta hur stor del av dessa som begås av de 40% invandrarna i statistiken!

Detta eftersom flertalet av de åtgärder som tjejer klagar på att tvingas till GÄLLER just överfallsvåldtäkter. Så kan någon ge mig en siffra tack, hur stor del av de 25% överfallsvåldtäkterna begås av invandrare? (Ja jag vet att denna fråga är så PK att risken finns att inlägget raderas bara för att jag understår mig att påpeka detta men jag tar risken!)

#13  Magda K Benjamin
2004-08-19 00:24:08

Håller du ändå inte med om att Wennstam trots allt ger en felaktig bild när hon säger att det är en myt att invandrare är mer våldtäcktsbenägna?

Det är ju faktiskt relativ frekvens (per capita) man måste använda sig av om man vill ge någon form av mått på hur sannolikt det är att människor med viss bakgrund ska begå våldtäckt jämfört med människor av annan bakgrund.

Sedan är det väl naturligtvis ett problem att vissa tror att det bara är invandrare som begår våldtäckter.

#14  Magda K (igen) Billy
2004-08-19 00:34:10

"Du kallar tumbamålet en orgie i våldtäkt och får det andra fallet till en trekant."

- Jag sade hur de kunde uppfattas om man inte har detaljerna framför sig.

"Lite märkligt med tanke på att tumbakillarna gick fria. Alltså var det ingen våldtäkt enligt lagens mening."

- DÅ kallades det "Sexuellt Utnyttjande" vilket tumbakillarna också borde ha dömts för. Att satsa på våldtäkt var ett populistiskt misstag. Nu är lagen ändrad sålunda är det korrekt att kalla det inträffade våldtäkt enligt mig.

"Du har så uppenbart bestämt dig för att ingen svensk man skulle kunna våldta en kvinna."

- Nej jag vet att det i totalantal är fler våldtäkter som anmäls begågna av svenska män men det rör sig i oftast till synes om en helt annan typ av våldtäkter än de som står i skottlinjen i medierna varje dag och gör kvinnor rädda.

"Du känner väl till att våldtäktsmän och pedofiler måste skyddas i fängelset? Varför är det så om alla män som begått brott också är svin som våldtar kvinnor?"

- BRA FRÅGA!!! Jo så är det eftersom kriminella hatar de förlorare som överfaller unga tjejer utomhus när det är mörkt, de hatar också vuxna män som sätter på småtjejer i skolan. DETTA är den typ av man de själva associerar till våldtäkt. De kriminella själva ser det knappast som våldtäkt att sätta på sin flickvän trots att hon inte ber om det och OM en ganster gjorde detta skulle hon ändå aldrig våga anmäla honom.

- HELLS ANGELS och liknande MC-gäng har rena våldtäkter (på tjejer som ställer upp) som intiationsriter och ser på sina kvinnor som ägodelar, sålunda borde de behandlas som våldtäktsmän hela bunten i fängelset men så är det inte.

- Där har du sålunda svaret på din fråga. De kriminella ser bara vissa sorters våldtäkt som våldtäkt och att bli associerade med snuskgubbar som överfaller unga tjejer skulle göra dem fly förbannade! Samtidigt anser de knappast att deras egna flickvänner har rätten att säga nej. Detta ser gangsters knappast som våldtäkt, han visar ju bara SIN kvinna vem som bestämmer.

- Men våldtäktsmannen är ju så oduglig att han inte ens kan skaffa en egen kvinna. Sålunda förtjänar han bara förakt i deras värld.

#15  Smaskiga detaljer Magda K
2004-08-19 00:41:07

Där slår du huvudet på spiken.6 kriminella odjur som förgriper sig på en redlös svensk tvåbarnsmamma. Självklart är det förstasidestoff. Kan ju nämna den osmakliga rapporteringen av knutbyfallet som en parantes. Jag har inte på något sätt fönekat det. Poängen är att det sker tyvärr fler våldäkter än just den här och då rapporteras det inte alls lika flitigt. Eller ens nämns i pressen. Och förut nämnde man kanske inte att det handlade om invandrare men numera gör man det faktiskt. Efter rissnefallet 2000 diskuterades pojkarnas bakgrund och det spekulerades mycket om just de frågorna. Och, pressen märker ju såklart att det säljer..

Och det andra fallet. Det enda jag skrev om det var att de åtalade var svenska skötsamma killar. Inget annat. Så jag förstår inte riktigt hur du kan säga att det verkar vara på ett visst sätt. det enda jag får det till är att det är på grund av killarnas bakgrund som gör att du tycker det verkar vara en trekant. Och det obehgaliga ligger i ditt sätt att uttrycka dig " något som mest verkar vara" Du får det att låta som att det är totalt oviktigt eftersom tumbafallet var mycket hemskare. Jag tror inte den berörda kvinnan tyckte det hon blivit utsatt för inte var så farlig eftersom den andra kvinna fått stå ut med värre saker. Och åter igen. Ditt sätt att uttrycka dig om det signalerar klart att du inte anser det vara så farligt. En trekant som spårade ur, tjejen bangade. Shithappens. Och jag vill förtydliga att det inte var så. Så vad är din förklaring på det? Att killarna var psykiskt sjuka?

#16   Magda K
2004-08-19 00:55:51

DÅ kallades det "Sexuellt Utnyttjande" vilket tumbakillarna också borde ha dömts för. Att satsa på våldtäkt var ett populistiskt misstag. Nu är lagen ändrad sålunda är det korrekt att kalla det inträffade våldtäkt enligt mig.

Sen undrar jag hur du kan veta så mycket om hur mc-killar och dylika tycker och tänker? Har du umgåtts mycket med såna?

Vet inte om jag missförstod dig där men det handlade aldrig om våldtäkt i rätten. Det var hela tiden rubricerat som sexuellt utnyttjande. Sen är det väl så att det där enbart är brottsrubriceringar. De flesta fall kallas ju faktiskt våldtäkt oavsett vad juridiken säger. Och det den nya lagen säger är att det ska klassas som våldäkt att förgripa sig på en kvinna som inte kan freda sig även om hon berusat sig själv. Förut skulle gärningsmannen ha försatt henne i hjälplöst tillstånd för att det skulle göra det. Men det innebär inte, som du hävdar när du tar upp den fulla kvinnan som blottat sig att det är sexuellt utnyttjande bara för att man har ihop det med en full tjej. Det är olagligt att förgripa sig på en kvinna, att tvinga henne till saker hon inte vill. Inte att ha sex med henne...

#17  skumt Magda K
2004-08-19 00:59:02

Av någon anledning kastades det jag skev om. Mellanstycket ska såklart stå sist..

#18  Benjamin Magda K
2004-08-19 01:05:59

"Håller du ändå inte med om att Wennstam trots allt ger en felaktig bild när hon säger att det är en myt att invandrare är mer våldtäcktsbenägna?"

Jag måste erkänna att jag faktiskt inte vet. Jag är inget mattesnille direkt. Men som jag förstått det måste man väl också se till hur stor del av befolkningen som är invandrare och sätta det i förhållande till att svenskarna är så många fler.

Pluggade statistik förut förresten. Citat längst fram i boken "det finns tre sorters lögn: Lögn,förbannad lögn och statistik"
Vilket är väldigt sant. Man kan få nästan vad man vill till ett faktum beroende på hur man väljer att visa det..

Men jag anser inte att det är särskilt viktigt. Det lägger bara fokus på att man ska förfasas över hur hemskt det är att invandrare våldtar mer än svenskar. Och som du säger, att vissa tror att det enbart är de som gör det. Vad spelar det för roll egentligen?

#19  Magda K Billy
2004-08-19 01:14:54

"Och förut nämnde man kanske inte att det handlade om invandrare men numera gör man det faktiskt."

- Jaså du? det är därför man tvingas slå upp rasistsidor för att se om misstankarna stämmer ännu en gång då? Det är MYCKET OVANLIGT att det poängteras nationaliteten hos våldtäktsmän i SVD, DN, AB och EXP.

"Jag tror inte den berörda kvinnan tyckte det hon blivit utsatt för inte var så farlig eftersom den andra kvinna fått stå ut med värre saker"

- Inte jag heller, bägge är ju våldtäkter.

"En trekant som spårade ur, tjejen bangade. Shithappens"

- Fortfarande våldtäkt

"Så vad är din förklaring på det? Att killarna var psykiskt sjuka?"

- Inte sjutton kan jag förklara en våldtäkt utan detaljerna. Har inte påstått att svenskar inte begår våldtäkt heller.

- Har fortfarande inte fått svaret på den infamösa 25/40 frågan.

#20  Magda K (3) Billy
2004-08-19 01:21:12

"Vet inte om jag missförstod dig där men det handlade aldrig om våldtäkt i rätten."

- Det handlade om våldtäkt i demonstrationerna utanför rätten. Man försökte tvinga fram ett önskat domslut, helst våldtäkt.

"Sen undrar jag hur du kan veta så mycket om hur mc-killar och dylika tycker och tänker? Har du umgåtts mycket med såna?"

- Dels har jag umgåtts med några riktiga tuffingar (anabola, kokain etc) som tränade karate på samma klubb som mig (Tjejernas favoriter som vanligt) Dels har jag läst polisens rapporter på dessa MC-gäng. Flera av rapporterna finns på nätet för de som är duktiga på informationssökning att läsa.

#21  Signaler Magda K
2004-08-19 01:30:28

Du vet fortfarande inte detaljer säger du. Därför vet du inget om vad som hänt innan och vilka signaler de sänd och hur de tolkats.

Jag har sagt att killen var hennes pojkväns bästa vän. Att han bodde hos henne. Tycker nog att det talar sitt tydliga språk. Jag var i alla fall vädligt skärrad när det hände. Tänkte just "om man inte kan lita på sin pojkväns kompisar, vem kan man då lita på"? Och nu pratar jag INTE om några "strulputtar"

"De kriminella ser bara vissa sorters våldtäkt som våldtäkt" Ursäkta ,men det är precis vad jag anser att du gör.

"jag vet att det i totalantal är fler våldtäkter som anmäls begågna av svenska män men det rör sig i oftast till synes om en helt annan typ av våldtäkter än de som står i skottlinjen i medierna varje dag och gör kvinnor rädda."

Ok så när svenska killar våldtar gör de det på en snällt sätt?

Till det kan man lägga uttalanden som benämner övergrepp som gruppsex som spårat ur och tjejer som ångrat sig dagen efter men först velat knulla.

Slutligen "Nej jag vet att det i totalantal är fler våldtäkter som anmäls begågna av svenska män men det rör sig i oftast till synes om en helt annan typ av våldtäkter än de som står i skottlinjen i medierna varje dag och gör kvinnor rädda."

Precis. Medierna skriver om det som säljer.Det är ingen garanti för att det speglar verkligheten, det är väl det flesta medvetna om. Och på vilket sätt är det en annan typ av våldtäkter än de som kvinnor är rädda för? Vad jag vet är kvinnor rädda för att bli våldtagna. Funderingar om vilken "typ" det är har de inte.

#22  25/40 frågan Magda K
2004-08-19 01:40:00

Anledningen till att jag inte svarat på den är att jag inte vet.

Som jag sa, brottsrubriceringen ses mest som något juridiskt. Därför benämner man oftast alla fall våldtäkt.Så vad har demostrationerna med saken att göra? I lagens mening var det inte våldtäkt men det hindrar ju inte att man ser det så. Vad säger man? Same shit,different name.

#23  Nää nu får du ge dig!!! Billy
2004-08-19 01:47:37

- Du pratar om vem han VAR, jag efterfrågar vad han GJORDE! klar skillnad.

"Tänkte just "om man inte kan lita på sin pojkväns kompisar, vem kan man då lita på"?"

- Gällande våldtäkter som bekanta utför måste man tolka signalerna rätt. Du har rätt i att man inte kan lita på någon som man får vissa signaler från. Tolka signalerna är A och O.

"Ok så när svenska killar våldtar gör de det på en snällt sätt?"

- Nej men när en BMW med tre killar stannar vid en tjej i rosengård, malmö behöver hon knappast oroa sig för att det är SVENSKA killar som knivhotar och försöker våldta henne. Våldtäkt är aldrig snäll.

"Till det kan man lägga uttalanden som benämner övergrepp som gruppsex som spårat ur och tjejer som ångrat sig dagen efter men först velat knulla."

- Om man är larvig ja, men endast då, försök inte tolka om vad jag sagt. Jag orkar inte skriva femton VERSALER som poänterar skillnaden i vad du TROR och jag MENAR!

"Precis. Medierna skriver om det som säljer"

- Medierna skriver oftast INTE att det är invandrare så hur tusan skulle man veta att det är invandrare?

"Och på vilket sätt är det en annan typ av våldtäkter än de som kvinnor är rädda för? Vad jag vet är kvinnor rädda för att bli våldtagna."

- Kvinnor håller inte koll på sin flaska på krogen av rädsla att bli våldtagna av sin ex-pojkvän hemma. Just deras/eran oförmåga att skilja på våldtäkter och våldtäkter är att de/ni inte kan göra något åt dem.

- Du kan inte förhindra inbrott genom att låsa bilen när den är parkerad, du kan inte förhindra ficktjuveri genom att installera tjuvlarm hemma. Det enda sättet att motverka våldtäkter är att först skilja på dem och sedan ta reda på vilken gärningsman som är vanligast för en viss specifik gärning i en viss specifik miljö.

- Orsaken att feminister som undersöker ämnet inte vill göra det är att det plötsligt blir 600 specifika våldtäkter att ta ställning till, inte 2500 allmänna där man intehar en aning om varken vilka som är förövare eller offer.

#24  Magda K Benjamin
2004-08-19 01:53:58

Det relevanta för mig är att jag kan se att hon faktiskt inte ger en korrekt verklighetsbeskrivning.
När hon medvetet misstolkar sina egna data i ett kapitel så kan man ju misstänka att det finns flera resonemang i boken som bygger på andra medvetna misstolkingar som gör boken mindre läsvärd.

Men jag har inte läst hela boken, så jag är också intresserad av vad andra tycker om resten av boken eftersom den blivit ganska uppmärksammad.

#25  Magda K Billy
2004-08-19 01:59:22

Du bevisar själv min tes med dina svar. Istället för att ta ställning till "vilken gärningsman som är vanligast för en viss specifik gärning i en viss specifik miljö" så ägnar du all energi åt att hitta orsaker att värdera vissa våldtäkter annorlunda än andra och klaga på mig att jag gör en klar åtskillnad. Jag kan enklast förklara detta för dig genom att visa

Våldtäkt Kategori 1: Våldtagen i Svarttaxi
Våldtäkt Kategori 2: Våldtagen utomhus av okänd förövare
Våldtäkt Kategori 3: Våldtagen av full pojkvän

Din första spontana tanke är gissningsvis ...! ... ...... ... . .. ...... ......... ... ... ... .. .......... ...!

Det är bara att konstatera att du verkar oförmögen att se på två olika våldtäkter som två olika handlingar. I exemplet ovan har du svarttaxi, okänd förövare utomhus och full pojkvän. Det är väl ganska logiskt att utgå från att minst en av förövarna i ovanstående exempel. Här ser du i alla fall tre olika uppställningar av tänkbar våldtäktssituation. Var ligger felet i att göra denna uppställning?

#26  Dessa signaler Magda K
2004-08-19 01:59:32

Du återkommer hela tiden til dem. Anser du att det en våldtäkt alltid föregås av såna? Att om man bara tolkat det rätt så hade det förhindrats? Självklart kan man inte lita på någon om man får obehagliga signaler av denna. Men det är inte alltid det finns såna.Man ser väl på helheten? Jag berättade vem han var och i vilken relation de stod till varandra.

Anledningen till det var att jag tycker att det säger väl sig självt att han inte betett sig kontigt eller skickat obehgaliga signaler. Hade det förekommit nåt sånt hade han inte bott där, eller varit kompis med killen.

#27   Magda K
2004-08-19 02:14:05

Orsaken att feminister som undersöker ämnet inte vill göra det är att det plötsligt blir 600 specifika våldtäkter att ta ställning till, inte 2500 allmänna där man intehar en aning om varken vilka som är förövare eller offer.

Det där fattade jag inte alls... vad menar du?

Och på vilket sätt bekräftar jag din tes? För att jag anser att en våldtäkt är en våldtäkt? Jag har verkligen inte försökt hitta orsaker att värdera våldtäkter olika. Just på grund av det jag just skrev. Att man sen studerar gärningsmannen,plats, situation är ju en annan sak.

"Det är bara att konstatera att du verkar oförmögen att se på två olika våldtäkter som två olika handlingar" Absolut inte. Det har jag aldrig sagt. Det jag har sagt är att du bagatelliserar vissa av de. Men jag tycker nog att brottet är väl alltid detsamma, det är andra faktorer som skiljer dem åt.

Och min första spontana tanke självklart full pojkvän...

#28  Angående invandrare och våldtäkter Alex
2004-08-19 10:12:43

40/60 förhållandet säger väldigt lite om man inte vet mer. Det kan ju vara så att kriminalitet (av olika anledningar) är överrepresenterat bland invandrare och då är det kriminella som begår en oproportionell stor del våldtäkter. Orkar inte leta upp några fakta, men det är väl så över hela världen att invandrare är överrepresenterade när det gäller kriminalitet.
Det beror helt på vilka grupper man vill dela upp statistiken i. Man kan välja högerhänta och vänsterhänta, rökare och ickerökare eller vadsomhelst.

Sen tycker jag mig dra till minnes att jag har läst i flera notiser om våldtäkter där mannen har blivit dömd, att det står "mannen utvisades". En klar indikator på att mannen var invandrare. Så det går helt klart att veta om det är en invandrare som blir dömd eller inte.

#29  Magda K Billy
2004-08-19 12:05:18

"Och min första spontana tanke självklart full pojkvän..."

Jämför denna text med prickade linjen (... .... .)
(Aha! han tycker kat 3 är mindre allvarlig för att där är pojkvännen full)

Men ingenstans har jag graderat dessa tre. Allt jag gjort är påpekat att handlingen och handlandet för att undvika dem SKILJER SIG! Att du spontant anser att det VERKAR som jag tycker full pojkvän är mindre allvarligt säger mer om dig än om mig (Jag kunde skrivit full flickvän, resultatet hade blivit samma)

Detta är ett gigantiskt problem för mig. Samtidigt som jag listat ut hur man kan förhindra vissa våldtäkter och sänka antalet som begås så tycker du att jag bara genom att påpeka skillnaden i VAD SOM HÄNT bagatelliserar vissa på bekostnad av andra. Men den enda gradering som existerar är den som du uppfattar. JAG har inte gjort någon sådan gradering, det ENDA jag gjort är påpekat hur PRESSEN kan ha uppfattat det. dvs jag har gett ORSAKER som inte stämmer in i varken din eller Wennstams värld och dessa försöker ni mer eller mindre sopa under mattan som det tycks!

Och som sagt, min tes bekräftade du. Graderingen finns i din skalle inte i min.

#30  Alex Billy
2004-08-19 12:14:46

Ja, enligt undersökningen BRÅ gjorde var invandrare överrepresenterade i alla brott men högst överrepresenterade i våldtäkter. Detta ändrar dock ingenting! Du måste sluta tänka i de banor som är vanligast och skapa ett fungerande logiskt tankemönster istället.

Fråga: Invandrare begår oftare alla brott, ändrar det på det faktum att vi har en himla massa våldtäkter begågna av invandrare? Ändrar det på det faktum att invandrares misslyckade integration kan vara den största orsaken att tjejer är rädda för att gå utomhus på kvällen? Tror du regeringen med MONA SAHLIN och hennes politik vill ta skulden för att så många invandrare våldtar ofta svenska kvinnor utomhus? Knappast, så vad gör hon? Skyller på patriarkatet så klart!

"Sen tycker jag mig dra till minnes att jag har läst i flera notiser om våldtäkter där mannen har blivit dömd, att det står "mannen utvisades". En klar indikator på att mannen var invandrare. Så det går helt klart att veta om det är en invandrare som blir dömd eller inte."

Att mannnen blivit utvisad bevisar bara att han inte var svensk. Det bevisar inte att han tillhörde en av de främmande kulturer regeringen misslyckats att integrera med det svenska samhället (Turkar, Muslimer, Araber etc). Regeringen stöder feminismens syn eftersom sanningen ger dem själva skulden.

Därför utmålas alla som påpekar sambandet mellan våldtäkter och invandrare från vissa kulturer ut som rasister. Liksom hedersmord sopas under mattan eller försöksförklaras med vansinniga teorier om hur patriarkatet bär skulden.

#31  Alex Billy
2004-08-19 12:17:42

Varje gång jag påpekar att en till våldtäktsman blir utvisad blir feministernas och antirasisternas svar: Han kanske var dansk, eller norrman, eller tysk... Det faktum att nästan alla utvisade våldtäktsmän är från samma delar av världen (ex. turkiet, marocko, jugoslavien, libanon) verkar inte finnas med på deras världskarta ens.

#32  Magda K Balder
2004-08-19 12:39:21

Följande inlägg som någon skrivit på antifeministiska samfundet om frågan tycker jag är väldigt bra. Jag är förvisso feminist själv, men inser trots det, eller kanske snararare just därför att somliga kulturer är mer patriarkala än andra.


Skrivet: 2004-08-14 05:49:19 Ämne: Saker som tyder på att en man är våldtäcktsbenägen.

---------------------------------------------------------------------- ----------

Tänk dig en man som tycker att kvinnlig omskärelse är helt OK, att bara billiga horor har sex innan äktenskapet, att det kanske är bäst att döda sin syrra om hon knullar runt för mycket osv...

Tror du inte att en man som har dessa värderingar är mer våldtäcktsbenägen än en man som betraktar allt det ovanstående som ofattbart och groteskt?

Om vi då blandar omskärelsediggarna och "heders"mördarna med kvinnor som är vana vid att kunna ha utomäktenskapligt sex och klä sig utmanande, vad tror du händer då? Det vore högst märkligt om inte omskärelsediggarna och "heders" mördarna skulle förekomma oftare i våldtäcktsstatistiken än, ska vi säga, män med mer västerländska värderingar?

Erik

#33  Billy igen Magda K
2004-08-19 13:54:47

Om vi ska komma någonstans i den här diskusionen så får du lägga av att hitta på skaer jag inte sagt eller tolka dem så att det passar in med vad du redan bestämt är mina åsikter.

"Att du spontant anser att det VERKAR som jag tycker full pojkvän är mindre allvarligt säger mer om dig än om mig"

Det har jag inte sagt. Jag uppfattade inte ens att det var allvarer i händelsen du syftade på, utan vilket som var vanligast. Så min spontana tanke var inte att du ansåg det vara mindre allvarligt utan att risken är störst i det fallet. Precis som att överfall i parker av snuskgubbar är ovanligt.

"(Aha! han tycker kat 3 är mindre allvarlig för att där är pojkvännen full)"
Så det där är något som bara existerar i ditt huvud eftersom du redan bestämt att det är så jag tänker.

Att det är olika situationer gör jag också väldigt klart i mitt tidigare inlägg som du vrkar ha valt att strunta i eftersom det avviker från din bild av vad jag tycker.

Vilken gradering är det som finns i min skalle som bevisar att du har rätt?

#34  Magda K Billy
2004-08-19 18:57:56

Jag skrev tre alternativ och lät dig tro vad du ville. I hemlighet förutsade jag vilket alternativ du skulle välja. Hade jag skrivit dessa tre i ett sammanhang där jag skiljde dem åt kan jag utgå från att de fått intrycket att jag tyckte det var mindre allvarligt där fulla pojkvänner våldtar sina flickvänner. Detta enbart på basis av att jag väljer att rikta in mig på överfallsvåldtäkter och att deras förövare först.

Alla som har diskuterat området vet vad som är vanligast, det är inget svar som ens är intressant.

Jag tänker FORTSÄTTA fokusera mig på överfallsvåltäkterna och fortsätta ignorera de andra. Inte för att jag inte tycker de andra är lika illa utan för att överfallsvåldtäkterna har största skulden i alienationen mellan kvinnor och män där allt fler kvinnor är rädda för okända män och går runt med skunkspray.

Sålunda är det mest intressant för mig hur de 40% invandrarna fördelar sig på de olika sätt våldtäkter inträffar.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?