feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Oprah


Gå till senaste inlägget#1  Oprah David M
2004-08-18 15:19:19

Inte för att jag ser Oprah regelbundet, men det händer. Det är en sak jag uppmärksammat med Oprah, Ricki Lake och andra liknande shower.

Majoriteten av programmen handlar om att svartmåla män och tycka synd om kvinnorna som drabbats av dem. Det är manlig otrohet, dumpningar, våld, mobbning, trakasserier som det berättas om. Bara jag som tänkt på det?

I dagens Oprah t ex så handlade hela programmet om familjer och kvinnor som haft dåliga pappor och partners. Gråtande kvinnor och barn som satt och berättade att deras pappa/partner dumpat dem på ett osjysst sätt typ.

Vill väl inget med denna tråd annat än att säga att jag är såååå trööööött på detta svartmålande av män. Spyr snart på det.

#2  Stämmer säkert bra Henrik E
2004-08-18 15:53:44

Såg på såna där program då jag var lite yngre ( förmodligen mest för jag ahde en syster som kollade på det, så blev det att man kollade på det också ), nu är det ytterst sällan, man zappar bara förbi det. Men det du säger stämmer nog ganska bra, även i USA går att känna igen sveriges hatpropaganda emot män. Det gör det nog tyvärr i ganska så många I-länder ( även om sverige nog tillhör de mest extrema ), hatet går som en storm igenom världen nu och ett bra bevis på hur långt det har gått utan samhället knappt har reagerat på det är att ett manifest som SCUM får så pass mycket positiv bemötande i media och av feminsterna.

Med tanke på det så känns det minst sagt oroväckande. För var ska det sluta? det känns som de hela tiden pressar gränserna, och trots att vi kanske finner det otroligt att SCUM manifestet ska drivas igenom idag. Så undra var samhället står i frågan om 30 år, om det får fortsätta i samma riktning. För hat leder som ofast till våld och förtryck.

#3   josephine
2004-08-18 18:24:58

Det handlar väl om målgrupp? Vilka vänder sig Oprah till? Dessutom är skrämselpropaganda stort i staterna. Lägg ihop detta och du får - tadaaa - höga tittarsiffror.
Dock måste jag säga att jag inte har sett det som du har. Jag tycker att visst är det ofta snyft och gråt, men jag har inte sett männen som skuldbelagda. Paranoid kanske?

#4  SCUM manifestet Magda K
2004-08-18 18:31:30

Mycket prat om att SCUM får "ett positivt bemötande" och att det har fått "stor genomslagskraft bland svenska feminister"

Var kan man läsa och höra detta? Vilka feminister har sagt att det är bra och något att eftersträva? Undrar bara, eftersom jag nog aldrig hört det benämnas i media öht..

#5  Josephine David M
2004-08-18 18:58:57

Paranoid eller inte.
Majoriteten av snyfthistorierna handlar om kvinnor som drabbats av män. Så är det bara.

#6  SCUM och målgrupp Henrik E
2004-08-18 19:06:02

josephine:
Målgrupp!? Ska vi visa program som hetsar emot judar då också eller?


Magda K: Kan ge dig några exempel, utöver att Sara själv säger att hon mest har fått positiv bemötande.

"SCUM MANIFEST AV VALERIE SOLANAS är den mest skimrande och lysande feministiska bok, som kommit ut på svenska i denna tid; // Maria-Pia Boëthius om ett skimrande manifest. Från ETC 3-4/04"

"Expressen
Nina Lekander
”Äntligen en skitförbannad kvinna som tillåter sig vara det, som uppfinner en så rolig grotesk sammanställning som Society for cutting up men och sedan agerar ut det som är så gräsligt förbjudet i Skandinavien: Manshat.”

"Falu Kuriren
Göran Pettersson
”Valerie Solanas text briserar som en kaotisk atombomb, en krigsförklaring slungad från en gatuhoras lägsta helvete rakt upp i skrevet på ett pösande maktfullkomligt patriarkat. Mycket få texter brinner tillräckligt starkt för att kunna förändra allt för läsaren. Det här är en sådan text.”

BLM
Aase Berg
”Det är inte ofta man blir så lycklig av besinningslöst våld som när man läser Valerie Solanas SCUM Manifest. (…) översättaren Sara Stridsberg har skrivit ett fullkomligt lysande förord, helt innovativt i sin direkta energi, det gör mig nästa lika lycklig som manifestet.”

Norrköpings Tidningar


Västerbottens-Kuriren
Marit Strandberg
”SCUM är en viktig bok, kanske särskilt för män som fortfarande tycker att kvinnor är gnälliga och överdriver. Solanas har tröttnat på att försöka få någon att förstå. Hon ger igen.”

Helsingborgs Dagblad
Linda Fagerström
”Valerie Solanas var en pionjär vars planterade tankekorn i dag utvecklats till egna livaktiga forskningsfält.”

Kvinnotryck
Lina Borg
”När H&M:s äckliga affischer kommer upp till jul, kommer det att kännas mycket skönt att ha Valerie Solanas att hålla i handen.”

Sydsvenska Dagbladet
Jenny Högström
”Årets julklapp - högläsning anbefalles!”

Smålandsposten
Marit Östberg
”…en av västerlandets viktigaste feministiska texter. (…) SCUM Manifest är tufft och kompromisslöst men framförallt är manifestet ett sökande efter möjlig och mänsklig kärlek. Utopisk. (…) en genial text .”

Nöjesguiden
Salka Hallström Bornold
”…en rasande kampsång om kvinnlig stolthet, om mannen som förvandlat världen till ett ’skitställe’. (…) Sara Stridsbergs förord är bara 20 sidor långt. Men det brinner, flammar som ingen annanstans i svensk litteratur just nu.”

Sydsvenska Dagbladet
Jenny Högström
”SCUM Manifest borde ligga intill eventuella biblar och broschyrer för TV-porr i alla hotellrum i hela världen.”

Aftonbladet
Kristina Hultman
”…en skrämmande klarsynt beskrivning av förvirrad manlighet.”

Borås Tidning
Rebecka Gunnarsson
”…den här texten kommer att slå dig lika hårt i ansiktet som Cornelius i Fight Club spöar upp sig själv inne på sin chefs kontor. (…) Läs SCUM Manifest och hitta tillbaka till ilskan som kan förflytta berg"

Sedan läser man i dagens expressen att Birgitta Ohlsson som ska stå för det s.k "liberala" feminsmen uppmanar till gerillakrig, kanske inte menar bokstavligt men illa ändå.

#7  Hmmmm... MrG
2004-08-18 19:45:21

Jag blir mer och mer övertygad om att de som är mest förvirrade är de feminister som säger att feminism inte är manshat. För hur kan det inte vara manshat om så många kvällstidningar hyllar en text som slår Mein Kampf i hat per per sida enkelt. De kallar ju sig alla för feminister?

Hur stor procentsats av Sveriges feminister måste hylla SCUM manifesto för att det ska bli normerande för rörelsen?

Det talas om mäns ansvar för våldtäkt - Hur är det med feministers ansvar för manshatet?

Det är djävligt lätt att kräva att andra (män) ska ta ansvar för andras handlingar - Men att själv göra det verkar svårt.

Återigen har jag blivit så besviken på feminismen att jag tror jag spyr.

Era förbannade jävla hycklare! - ta åt er ni som bör.

MrG

#8  Traditioner Jon B
2004-08-18 20:09:05

Att beklaga sig över männens tillkortakommanden ingår i den traditionella kvinnliga könsrollen. Tyvärr har den kvinnliga könsrollskonservatismen inte alls hamnat i feminismens skottglugg på samma sätt som den manliga.

#9  Könsroller Thomas
2004-08-18 20:51:40

Den största förändringen av den kvinnliga könsrollen som skett det senaste 30 åren är att den gått mot hat gentemot män i genomsnitt.

Feministerna här verkar trevliga,men verkar ha svårt att begrippa att de är med i en rörelse som i emotion och därmed dolda mål liknar nazismen.

De könsroller man ska sträva mot är de som: hjälpa andra,leder till effektiv produktion,höjer välbefinnandet hos andra och sig själv,gör att man tar ansvar osv.

#10  Ser man på Billy
2004-08-18 21:52:31

Inte mindre än 13 texter av feminister som uttalar sig positivt om SCUM. Flera av dem tongivande i svenska feministrörelsen.

Är Magda K och de andra feministerna här nöjda nu eller måste vi leta rätt på några fler?

#11  henrik e josephine
2004-08-18 21:56:49

Ja, målgrupp, som i vem programmet riktar sig till. Som i att The Man Show har en manlig målgrupp. Som att Bolibompa har barn som målgrupp. Förstår du nu?

#12  Och ifall någon inte vet vad VAD som hyllas Billy
2004-08-18 21:57:29

Många har frågat sig hur Manifestet skall kunna genomföras över hela världen och klagat på att det inte finns några konkreta instruktioner för hur Manifestet skall förverkligas. Mina funderingar kan inte bli annat än ofullständiga och kvinnor över hela världen måste tänka ut sina egna sätt att deformera, krossa och slutligen fullständigt utplåna fienden. Jag har väckt tanken på att mannen inte behövs, att kvinnor kan skapa sig en egen värld utan mannen. Kvinnor måste vänja sig vid den tanken. Det är inte fråga om att upprätta ett modernt matriarkat. Det skulle bara vara förnedrande för kvinnan att behöva hålla på och dominera män. Det är färdigdaddat. Nu handlar det om att göra slut på mannen för gott.

http://www.fajaf.com/lokalt/solanas.html

#13  josephine Henrik E
2004-08-19 05:46:33

Jag förstog det första gången, det var ju därför jag också la till "Ska vi visa program som hetsar emot judar då också eller?"

För nazister är ju en målgrupp dem me, så att det är riktat emot en målgrupp är knappast en ursäkt för att hetsa emot en grupp.

#14  Hmmm.... MrG
2004-08-19 09:43:07

Det mest skrämmande är att i stort sett alla feminister INTE kritiserar SCUM texterna, eller de som HYLLAR dem. Alvunger mfl. har sagt att deras kritik inte publiceras i media. Förlåt, men det är skitsnack. För om David M lyckas få debattinlägg publicerade i AFS namn i tidningar...behöver jag skriva mer?

Om det nu mot förmodan är så "svårt" varför inte publicera dom här på feminetik?! Så många som måste skrivits (eller hur?) skulle ni lätt kunna fylla en hel avdelning med bara sådana texter?

Jag väntar med spänning. Ska bli roligt att läsa "alla" sådana inlägg som refuserats.

MrG

#15  SCUM Robban
2004-08-19 09:53:32

Detta hyllande av "The SCUM Manifesto" är för mig ofattbart att man kommer undan med i offentliga sammanhang.
Listan som Henrik visade tar upp en hel del större dagstidningar och välkända personer. Men hur i h-e tänker dom?
Även om jag hade skumma våldsfantasier skulle jag aldrig i livet sätta mig ner och skriva hyllningsdrapor till t.ex. Thomas Quick. Och om jag gjorde det skulle jag bli en paria.

Men att hylla Valerie Solanas är toppen???
Hon var en rätt tragisk människa, och hade väl sina personliga skäl för att skriva vad hon skrev. Faktum kvarstår dock att hon även var en hatisk, mordlysten galning.

Att i tusen tonarter vilja upphöja henne till halvgud(inna) och förebild är för mig totalt obegripligt, vare sig man är feminist eller inte. Att det dessutom verkar kunna göras i stort sett oemotsagt är ännu konstigare.

Jag är inte någon större anhängare av konspirationsteorier, men i det här fallet kan även jag börja undra om det sitter något matriarkats-råd nånstans och bestämmer vad som är OK...

#16  Feminismens tvetydighet är skum Billy
2004-08-19 12:23:03

Samtidigt som alla feminister hävdar att SCUM inte ses som positivt av feminister kan jag inte hitta en enda feminist som officiell uttalat sin avsky för boken, för att inte tala om sin sorg över att tongivande feminister som Sara Stridberg ÖVERSÄTTER skiten till svenska och sprider hatet vidare. (Att jämföras med en rysk judisk journalist som bestämt sig för att översätta Mein Kampf till ryska och hylla dess komplexitet i egna medier, Vad skulle de andra ryska judarna säga?)

#17  MrG Henrik E
2004-08-19 16:30:39

"Jag blir mer och mer övertygad om att de som är mest förvirrade är de feminister som säger att feminism inte är manshat"

Den smarta raisten säger aldrig att han hatar invandare. Utan han visar på vilka skador de kan tänkas göra, och på så viss kan han få folk att hysa agg emot en folkgrupp utan ens nämna ordet hat. Samma metoder använder sig feminsterna av. Det är få som använder sig av ordet hat. Men det är väldigt många som står bakom kampanjerna om mäns våld emot kvinnor. Men även dom som uttryckligen säger att de inte hyser manshat men för i den andra stunden vilkorslöst ställa sig bakom kampanjerna om mäns våld emot kvinnor, hyser manshat bara de är för smarta för att säga det, eller har dålig självinsikt.

#18   Henrik E
2004-08-19 16:41:07

Robban: Visst är det egentligen underligt, men sammtidgt ganska så väntat, för det politiska korrekta är ju manshat.

Billy/MrG: Det finns säkert offentliga feminster som har tagit avstånd ifrån SCUM manifesto, lustigt vore annat. Men de verka inte vara många och det är ju som ni säger väldigt skrämmande.

#19   josephine
2004-08-19 16:42:32

Har ni läst den rosade Excelsior av LOB (Lars-Olov Bengtsson)?

Nä, man kan inte jämföra som du gör kära henrik, och det vet du. Försök se lite nyanser. Det drivs ingen massmedial kamp mot Mannen och utrotandet av dennes existens.

#20  Svar Billy
2004-08-19 16:45:46

"Har ni läst den rosade Excelsior av LOB (Lars-Olov Bengtsson)?"

Rosad av VEM? Och nej, vad handlar den om?

#21  josephine Henrik E
2004-08-21 10:23:52

Din atttityd påminer mig om en film jag har sett, "Juryn - A Time To Kill". Som kortfattat går ut på att ett svart barn blir våldtagen och sedan mördad och då de blir friade så tar pappan själv hämnd på de som gjorde detta. Då han satt åtalad för detta så skulle hans advokat spelad av Matthew McConaughey, föra hans avslutningstal. Då bad han jury medlemmarna att blunda så berättade han hela denna tragiska berättelsen återigen för dem, och avslutade med, och tänk er nu att hon var vit.

Samma situation ser vi dagens samhälle fast den motsatta, nu är de tidigare förtryckta grupper som inte ansågs lika mycket värda ( oavsett om det sas öppet eller ej ), nu behandlas de som de vita hetrosexuella männen gjordes tidigare.

Men nu får de vita hetrosexuella männen vara dem förtrycka och anses inte vara lika mycket värda och det är då inte jämnförbart som du själv sa att jämnföra dem med andra grupperna, för de andra grupperna är ju mer mänskliga/värda eller hur man nu tänker.

Så min fråga till dig, varför är det inte jämnförbart?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?