feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Feminism enligt C


Gå till senaste inlägget#1  Feminism enligt C bengtboman
2006-02-22 09:39:06

"Att vara feminist innebär att man arbetar för att förbättra kvinnors villkor i samhället i strävan att uppnå ett jämställt samhälle.".

Det är väl ok om man står för den beskrivningen. Tyvärr blir det som alltid en villfarelse genom att dessa trosförkunnare tycks tro att vi kan uppnå något utan att ändra något annat. Lika lite som vi kan uppnå något och tro att det ska vara ett statiskt läge för fortsättningen.

Det är lika fel att beskriva kvinnors situation som något enhetligt som att beskriva invandrares egenskaper eller benägenheter som enhetliga.

"Villkoren" som ska förändras är väl "könsrollerna"? I så fall så räcker det ju inte med att ändra "kvinnors villkor"? Villkor innebär ju för övrigt även förpliktelser. Undrar om det fanns i hennes innebörd?

http://www.borlangetidning.com/artikel.asp?id…

#2  Sv: Feminism enligt C Kristin
2006-02-23 13:39:22

Jag tror att de flesta feminister (och icke-feminister också för den delen) inser att det jämställda samhället inte kommer att uppnås förrän vi delar inte bara rättigheter utan också skyldigheter.
Tyvärr är det väl som med mycket annat. Det är inte lätt att se utanför sin egen person, kön, och roll.

#3  Kristin Gullegubben
2006-02-23 14:34:04

Jag håller med dig. Tycker du också att den minsta gemensamma nämnare för feminismen, det vill säga det som är feminismens huvudfåra, är "mäns skyldigheter och kvinnors rättigheter"?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?