feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Jobba Jämt :-D


Gå till senaste inlägget#1  Jobba Jämt :-D Apekatt
2006-02-15 22:59:50

För att citera vejroniottan på fb:

"Underbart program! Trodde helt ärligt att det var en mycket vass satir över dumfeminismen och dess sinnesjuka strävan efter millimeterrättvisa. Men icke. Det var tydligen seriöst.

Jag rekommenderar alla att se detta. Humor på mycket hög nivå!"

Eller för att citera Hakelius på ab "Jag hittade det en onsdagskväll på Sveriges Television. Handlingen i korthet: två ideologiska konsulter, Ann-Katrine och Magnus, besöker en arbetsplats. De registrerar alla politiska avvikelser. Därefter håller de omskolning med chefer och personal, som får några veckor på sig att göra bättring. När konsulterna återvänder avgör de om arbetsplatsen är politiskt sanerad, eller om kätteriet lever vidare.
Programmet heter Jobba jämt och ämnet är jämställdhet, eller, som det heter, könsmaktsordningen.
Först ut var en Tysklandsfärja. Det fanns gott om överträdelser. Ordet ”sjöman”, till exempel. Det utestängde kvinnor och borde bytas ut mot ”ombordanställda”. Befälen städade inte sina egna hytter. Maskinisternas kalender, av typen brud med bara bröst: en grov kränkning. Befälens gradbeteckningar – ”de här strecken män går omkring med” – väckte avsmak.
Sedan dess har en fotbollsklubb, en advokatbyrå och en Kappahl-butik satts i reningsbadet. Fotbollsklubben borde ge spelarna pappaledigt när det var stormatch. I butiken försökte konsulterna få personalen att hänga kvinnokläder på manliga skyltdockor.
Konsult Magnus fräste irriterat, när butikschefen Monica antydde att dam- och herrkläder skilde sig åt: ”Monica är OTROLIGT fast i könstänkandet.”
Det här är stor underhållning. En klasskomedi, där den nya ideologiska överklassen läxar upp folk med riktiga jobb. Formen är precis densamma som i alla nannyprogram, men modernare: den nya överheten föredrar att uppfostra vuxna.
I kväll besöker SVT:s genus-nannyer Kungliga Musikhögskolan: ”Ann-Katrine och Magnus upptäcker snart att det är mycket som klingar falskt och att det är svårt att få ledning och personal att tänka nytt.”
Jag kan knappt bärga mig."

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=44450&a…

Ännu roligare blir det i debatten om programmet senare med Ann-Katrine Roth vs. Marie Abrahamson. Abrahamson är lugn som en filbunke medan Roth blir allt mer rabiat allt eftersom hennes härskartekniker misslyckas.

http://www.flashback.info/leave.php?http://sv…

Klicka på Debatt 31/1 och gå till 2:58.


Titta och njut! :-D

#2  Sv: Jobba Jämt :-D Apekatt
2006-02-15 23:00:34

Länk till Hakelius http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,278…

#3  Sv: Jobba Jämt :-D kezo
2006-02-15 23:10:55

Finns det någon länk till Apekatt?

#4  Sv: Jobba Jämt :-D Apekatt
2006-02-15 23:23:24

Vad ska det betyda?

Om du undrar om jag har en blogg har jag ingen.

Men vi kanske skulle diskutera programmet i stället för att koncentrera oss på personfrågor?

Jag tycker att det var fantastiskt roligt eftersom programmet, som vejroniottan sade, är "en mycket vass satir över dumfeminismen och dess sinnesjuka strävan efter millimeterrättvisa", utan att ens försöka vara det!

Det är väl antagligen den otroligt bristande självinsikten hos de beskäftiga jämställdhetskonsulterna som gör det hela så roligt.

#5  Sv: Jobba Jämt :-D Apekatt
2006-02-15 23:38:03

Ju mer man tittar desto roligare blir det! Tårarna sprutar! :-D
De klagar på att de måste städa befälets hytter, kanske borde valt ett jobb där man inte är städare? Hahaha!

#6  Sv: Jobba Jämt :-D Apekatt
2006-02-15 23:39:43

Jämställdhetskonsult: - Ingen här ombord anser att XX är ett problem, men VI anser att det ändå är det.


Kan det bli mer uppenbart, föräldraledighetskvotering någon?

Hahahaha!

#7  Sv: Jobba Jämt :-D Adibisi
2006-02-15 23:42:56

Jag tycker det är aningen rabbiata och är ofta ute i ogjort väder men de ha sina poänger. Visst kan en VD (som har det yttersta ekonomiska ansvaret) vara pappaledig han är inte lika ovärdelig som han tror och är säkerligen inte värt så mycket pengar so har har förhandlat til sig på andra bekostnad.
Jag tycker det är aningen rabiata och är ofta ute i ogjort väder men de ha sina poänger. Visst kan en VD (som har det yttersta ekonomiska ansvaret) vara pappaledig han är inte lika ovärderlig som han tror och är säkerligen inte värt så mycket pengar som han har förhandlat till sig på andras bekostnad.

Det är synd, för de kunde ta upp verkliga arbetsplatsproblem som t ex mobbing och otäck maktutövning och då kunde deras perspektiv var en av flera många.

#8  Sv: Jobba Jämt :-D suresh
2006-02-16 23:29:50

På musikhögskolan verkar jämställdshetskonsulenterna för första gången ha gjort lite nytta. Kanske för att universitetsvärlden förstår lite bättre det språk de pratar. Eller för att de koncentrarade sig på väsentliga fackliga frågor som lönesättning och kommunikation i ledningsgrupper istället för trams som att sätta damkläder på manliga skyltdockor.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?