feminetik.se feminetik.se

Just nu 24 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Manlig sexualitet


Gå till senaste inlägget#1  Manlig sexualitet tmpRegistr
2006-02-14 20:35:06

Jag återanvänder härmed ett av mina tidigare inlägg för att skapa en diskussion av manlig sexualitet och feministtjejernas syn på den.

I filmen "Sex, lögner och videoband" talas om att män lär sig älska kvinnan de tänder på medan kvinnor lär sig tända på mannen de älskar. Förmodligen ligger en viss sanning i detta, varför jag har utvecklat ett resonemang.

Mannens sexualitet fungerar som så, att hans lust ofta väcks av tanken på, eller perceptionen av en kvinnas kropp (kropp i detta fall enligt ordlista: gestalt, lekamen, själ etc).

Kvinnans lust däremot tycks ofta väckas något mer - låt oss säga inkonsekvent (möjligtvis "mikrokosmiskt"?), på grund av tex humör, hormonssvägningar, alkohol eller diverse spontana inre omständigheter, situationer eller fantasier som hon finner upphetsande. Möjligtvis kan man sammanfatta till att det som främst framkallar kvinnors åtrå är "tanken på hur skönt och mysigt det skulle kännas att ha sex".

Mannens kropp som väsen (gestalt, lekamen, själ osv), befintlig i kvinnans närhet eller frammanad i hennes sinne, verkar således inte vara den mest primära källan till framkallande av lust för henne.

En kvinna tycks väldigt sällan bli rent kåt av blotta åsynen av en manskropp utan att någon annan faktor, såsom alkohol eller ett redan befintligt sug efter sex, är inblandad.

Kvinnans kropp innebär således både startskottet och målet för mannens åtrå, medan mannens kropp ofta endast utgör målet för kvinnans åtrå.

Detta verkar många tjejer, i synnerhet på denna sida, inte förstå.

Många feministtjejer tror att s k sexförknippade samhällsfenomen, tex prostitution, underklädesreklam och porrkonsumtion, är resultat av antingen mäns krav på att leva upp till mansrollen eller en slags manlig sadistisk vilja att förtrycka och nedvärdera kvinnor. Detta beror på att feministtjejerna analyserar de flesta sexförknippade samhällsfenomenen, och även hur män reagerar på dem, ur synvinkeln kvinnlig sexualitet.

Det tycks inte finnas någon som har analyserat sexförknippade samhällsfenomen, som de ovan nämnda, ur den manliga sexualitetens synvinkel. Om inte detta görs kommer feministtjejernas diskussioner av sexförknippade samhällsfenomen fortsätta att befinna sig långt ifrån vad som kan kallas sanningar om samhället.

Jag har försökt att formulera mig så tydligt och precist som möjligt. Den som tänker kommentera bör således inte bara hastigt skumma genom texten utan läsa den noggrant.

Om någon av tjejerna här tänker kommentera att jag har fel vad gäller hur manlig sexualitet fungerar, erinra er då först att killar har bättre insyn i detta ämne. Lyssna därmed på killarna, oavsett vad ni tror om era manliga kompisar och pojkvänner.

#2  Sv: Manlig sexualitet Faktum
2006-02-14 21:18:57

Jag har några frågor till dig innan jag kan bemöta det du skrivit. Du skriver


Om någon av tjejerna här tänker kommentera att jag har fel vad gäller hur manlig sexualitet fungerar, erinra er då först att killar har bättre insyn i detta ämne.


Tänker du på manlig sexualitet utifrån vardagligt tänkande om manlig sexualitet eller pratar du om akademisk forskning om manlig sexualitet?
Jag tror inte att många män vet så mycket om sin sexualitet, funderar män runt detta begreppet mycket?

Din tes om manlig sexualitet, handlar den om din egna erfarenhet eller är detta nåt som gäller alla män på hela jorden i alla kuturer och tider, jag behöver veta mer specifikt vilka män pratar vi om? Alla? Västeuropeiska? Asiatiska?


En kvinna tycks väldigt sällan bli rent kåt av blotta åsynen av en manskropp utan att någon annan faktor, såsom alkohol eller ett redan befintligt sug efter sex, är inblandad.


Jag tolkar detta som att du menar att män blir kåta av att se en naken kvinnokropp? Är det korrekt?

Jag behöver reda ut dessa frågorna för att kunna förstå vad du menar.

#3  Sv: Manlig sexualitet kezo
2006-02-14 22:19:44

Jag tvivlar inte på att män tänder på t ex visuella stimulin. Det jag ställer mig frgande till är:
1) Om alla män generellt verkligen "går igång" på samma sätt.
2) Om mäns och kvinnors sexuella stimulin verkligen är så väsenskilda.

#4  Sv: Manlig sexualitet Kaiser
2006-02-14 22:41:33

En kvinna tycks väldigt sällan bli rent kåt av blotta åsynen av en manskropp utan att någon annan faktor, såsom alkohol eller ett redan befintligt sug efter sex, är inblandad.

Kvinnans kropp innebär således både startskottet och målet för mannens åtrå, medan mannens kropp ofta endast utgör målet för kvinnans åtrå.


Eller med andra ord - och färre:

Kvinnor har ingen sexualitet, utom när de är packade.

#5  tmp #1 Zana
2006-02-14 23:16:43

"I filmen "Sex, lögner och videoband" talas om att män lär sig älska kvinnan de tänder på medan kvinnor lär sig tända på mannen de älskar. Förmodligen ligger en viss sanning i detta, varför jag har utvecklat ett resonemang."


Det ligger i alla fall någonting i det där så till vida att det är så vår kultur har uppfostrat oss att vi bör reagera. Kvinnors sexualitet har tryckts ned och definierats av en kultur som har varit styrd och definerad av män.

En uttryckt kvinnlig sexualitet är traditionellt sätt "slampig" (och vilka vill kallas slampiga? och hur mycket tänder man på någon som tycker att man är en slampa? No wonder den kvinnliga sexualiteten är undertryckt).

Jag känner dock inte igen mig alls i att kärlek skulle ha något alls med kåthet att göra. (Detta alltså trots att det inte råder något tvivel om mitt biologiska kön).

#6  Kaiser kezo
2006-02-14 23:17:38

De skulle bara veta...

:-D

#7  Sv: Manlig sexualitet olaberg
2006-02-14 23:45:08

Men jag har ingen sexualitet när jag är packad. Om inte det att jag får för mig att krama alla skinheads jag ser räknas som sexuellt...

#8  #1 kilgore_trout
2006-02-15 01:41:43

Hmm, jag vet inte vad jag ska börja. Jag tror jag nöjer mig med att påpeka (i egenskap av kille) att du är ute och cyklar så till den milda grad att du antagligen är Tour de France-material.

#9  Sv: Manlig sexualitet Jinx
2006-02-15 02:00:08

Jag har definitivt en sexualitet när jag är packad. Vid en viss grad av berusning blir jag nästan ALLTID kåt. Och då ofta intresserad av det som råkar finnas i närheten... En anledning till att det tog slut mellen mig och mitt ex var att han sällan ville med mig ut och festa (när jag festar vill jag ha sex).
Senaste tiden har det dock bara funnits en kille i mina tankar när jag dricker. jag vet vem jag vill ha, så jag tar inte vem som helst som ersättning. Men den sexuella lusten uppträder ofta starkare när jag har druckit än annars, absolut.

#10  Sv: Manlig sexualitet Vasadu
2006-02-15 02:01:42

Får se vart den här tråden hamnar... Tycker till att börja med att man kan strycka ALLA frågor där man frågar om de gäller ALLA... (kezo). Detta är uppenbarligen en trend spaning. Alltså att de passar in på rätt många.

Inte 100 % klar på vad din spaning är... är de något sånt här

Killar tänder på se sig skälva ha sex, härligt! (typ)

Tjejer tänder på att tänka "jag har sex", härligt! (typ)

Var de något sånt du tänkt dig... jag uppfattade de typ så.

#11  #1 tmpRegistr feather
2006-02-15 04:05:28

Jag copypastar mitt eget inlägg från den lämnade tråden om prostitution:

Jag lär mig - kanske - älska mannen jag tänder på. Det har iallafall hänt en gång. Det omvända scenariot har ALDRIG hänt. Hur kan man först älska någon och SEDAN börja tända? Jag älskar alla mina kompisar - och jag har aldrig börjat tända på en enda av dem i efterhand. Oavsett om de är män eller kvinnor. First impression lasts.
Men å andra sidan är jag ganska styrd av synintryck när jag tänder - insidan räknas faktiskt föga - och det är vältränade manskroppar som gäller. (Jag vet, det är synnerligen politiskt inkorrekt av mig att fläska på med lite manlig utseendefixering, men jag ser ingen poäng med att vara politiskt korrekt. Jag tänder till 95% på utsidor, inte insidor.) Inte nödvändigtvis nakna, men tillräckligt avklädda för att man ska se konturer av allt det göttaste. Stillbilder är också mindre intressant än rörliga bilder. En man som faktiskt kan ANVÄNDA sin kropp är definitivt tio gånger sexigare än en man som bara HAR en snygg kropp. Oavsett om han dansar, klänger på en bergssida eller bolltrollar.
Utan ett manligt objekt att objektifiera och begapa tappar jag intresset för sex. Min libido är tämligen sömnig utan objekt. Men svischar lämpligt objekt förbi blir jag påmind, och diverse intressanta sparade snapshots av besläktad natur paraderar då gärna förbi i min hjärna. Och plötsligt ser jag betydligt fler attraktiva män i min omgivning än vad jag gjorde alldeles nyss.
Alkohol och/eller droger gör att jag tappar intresset för sex helt och hållet, även sådant som är ökänt för att göra motsatsen.
Sex är bara intressant om jag är klar i huvudet och med i matchen. Är jag lite förvirrad eller trött blir jag bara irriterad om andra intresserar sig för mig sexuellt.

Av dessa fenomen brukar folk anse att det är manligt av mig att 1) tända på synintryck och 2) snygga kroppar 3) och att tända först och SEDAN bli känslomässigt involverad 4) och att tända på många, bli kär i några få och - älska någon enstaka.
...och att det är kvinnligt av mig att ha en libido som bara vaknar till liv om stimulerande intryck står till buds. (De anser att det är manligt att istället bli kåtare och kåtare av sexuell avhållsamhet, oavsett om stimulerande intryck står till buds eller inte.)
Du är den första som har hävdat motsatsen: att det hör till kvinnlig sexualitet att ha en fristående och oberäkneligt aktiv libido - medan män behöver "startskottet" (åsynen av den kvinnliga kroppen) för att intressera sig.
Du är också den första jag har hört som kopplar ihop just kvinnors ökade lust med alkohol. De flesta brukar anse att alkohol och droger rent könsneutralt är hämningslösande för alla inblandade - och rent erfarenhetsmässigt måste jag hålla med om att folk oftare verkar vara mer akut och trängande horny på krogen och övriga blöta tillställningar än på exempelvis picknickar eller de ursprungliga ravefesterna (då väldigt få drack alkohol).

Men enligt dig är det alltså lite okvinnlig sexualitet att bli avtänd av alkohol.
Och likaledes lite okvinnlig sexualitet att ha den manliga kroppen både som startskott och mål för sin åtrå.

Så enligt alla de andras könsgeneraliseringar är jag hälften manlig och hälften kvinnlig i min sexualitet.
Enligt dina så är jag faktiskt bara manlig i min sexualitet.
Och eftersom folk verkar ha lite olika uppfattningar om vad som är manlig och kvinnlig sexualitet, och eftersom det finns en massa jobbiga typer som JAG, som är antingen helt eller delvis undantag (beroende på vem som definierat de Stora och Viktiga könskillnaderna), så undrar jag:
Hur stor faktisk relevans har dessa indelningar egentligen?
Varför är det så viktigt att definiera en generaliserad skillnad i sexualitet mellan könen (när den tydligen inte gäller alla), och när undantagen dyker upp desperat försöka dribbla bort dem genom att låtsas att de har missförstått vad som EGENTLIGEN menades, och EGENTLIGEN så BEKRÄFTAR undantagen bara regeln, eller också inbillar de sig bara att de är undantag, eller också sitter de och ljuger för att de är feminister och bara så gärna VILL att verkligheten ska passa DERAS fantasier, och EGENTLIGEN så ÄR alla kvinnor romantiska små gullefjun som TÄNDER om de får en chokladask på Allahjärtansdag å prinsar på vita springare å hela fadderuttan jojo det vet man ju hur det EGENTLIGEN ligger till...
:-D

Det HÄR tycker jag var alldeles speciellt fantastiskt underhållande:


Kvinnans lust däremot tycks ofta väckas något mer - låt oss säga inkonsekvent, på grund av tex humör, hormonssvägningar, alkohol eller diverse spontana omständigheter, situationer eller fantasier, som hon finner upphetsande.Du TROR alltså inte att MÄNS lust är beroende av humör, hormoner, alkohol, spontana omständigheter, situationer och fantasier...?
De män som tänder på mig kanske är jättekonstiga och värsta unika freaksen, men nog fan var deras lust påverkad av alla dessa saker...

#12  #1 tmpRegistr feather
2006-02-15 04:30:22


Det tycks inte finnas någon som har analyserat sexförknippade samhällsfenomen, som de ovan nämnda, ur den manliga sexualitetens synvinkel.


Men varsågod och gör det då. Jag är genuint nyfiken på denna nyskapande analys. Inte för att jag känner igen mig i det där om den manliga sadismen (?) eller att män skulle köpa sex för att leva upp till manrollen (??) men jag är absolut intresserad av analysen av porr, prostitution och underklädesreklam (???) ur den manliga sexualitetens synvinkel.


Om inte detta görs kommer feministtjejernas diskussioner av sexförknippade samhällsfenomen fortsätta att befinna sig långt ifrån vad som kan kallas sanningar om samhället.


Big news flash: feministtjejerna är en del av detta samhälle. "Sanningen om samhället" är kombinationseffekten av oss alla. Feministtjejernas diskussion kan alltså befinna sig ljusår ifrån din och dina polares - men ingendera sidan har monopol på den enda och sanna sanningen medan den andra sidan bara har typ vaddå - fel...?
Seså - förse oss nu med din del av sanningen så ska jag bidra med min.


Om någon av tjejerna här tänker kommentera att jag har fel vad gäller hur manlig sexualitet fungerar, erinra er då först att killar har bättre insyn i detta ämne. Lyssna därmed på killarna, oavsett vad ni tror om era manliga kompisar och pojkvänner.


Men alltså... Du sitter ju själv och definierar mycket noggrant och ingående hur KVINNORS sexualitet fungerar - varpå du avrundar med att omsorgsfullt argumentera för att man ingen kan veta ett skvatt om hur folk av det andra könet fungerar... oavsett vad de själva tror...
:-D
Bestäm dig nu - ANTINGEN vet du vad du pratar om när det gäller kvinnor, och då vet kvinnor vad de pratar om när det gäller män också - ELLER så vet du bara hur män funkar och inget annat, och kvinnor vet bara hur kvinnor funkar och inget annat.
(Personligen anser jag att du bara *vet* hur DU funkar, och jag vet bara hur JAG funkar - resten av vad vi båda ägnar oss åt är kvalificerade gissningar. Dina är dock varken mer eller mindre kvalificerade än mina...)

#13  #2 Faktum feather
2006-02-15 04:32:53

Varför skulle inte män veta så mycket om sin egen sexualitet...?
Om det finns något som är tämligen in your face så är det ju hur, var, när och varför man blir sexuellt stimulerad och hur man reagerar på det...?

#14  #4 Kaiser feather
2006-02-15 04:35:54

Om det skulle vara sant så skulle det ju inte ens vara en sexualitet att prata om.

Jorå, kvinnor fick sin sexualitet först när jäsningsprocessen upptäcktes. Det är biologiskt, paleontologiskt, genetiskt och vetenskapligt bevisat.
*ROTFL!*

#15  #5 Zana feather
2006-02-15 04:40:52

Framför allt lär sig ju kvinnor tända på mannen de lärt sig älska om någon annan bestämt åt dem vem de SKA älska.
Normalt i Saudiarabien och några andra länder jag är jävligt tacksam över att ha sluppit födas i.

Men nog tycker jag att svenska kvinnors ändrade sexualvanor efter att de själva fick börja bestämma tyder på att kvinnor tänder liiiite mindre enkelspårigt (obs! underdrift!) om de har friheten att känna efter själva istället för att göra det bästa av fullbordat faktum.

#16  #7 olaberg feather
2006-02-15 04:44:31

*ROTFL!*
Själv har jag inte heller någon sexualitet när jag är packad. Jag blir bara jävligt negativ och deppar över jordens undergång och andra mindre sexiga prylar. Jag kramar INGEN på fyllan - jag tycker mest att hela världen kan brinna...
:-D

#17  #8 kilgore_trout feather
2006-02-15 05:03:28

:-D
:-D
*snörvel*

#18  #10 vasadu feather
2006-02-15 05:13:10

Jag fattar inte - det sexiga med att se sig själv ha sex är ju just att med sina egna ögon ytterligare bekräfta sambandet mellan sig själv och det sex man har...?
Eller menar du att män inte gör just DEN kopplingen när de njuter av åsynen av sig själva när de har sex...?
Hm.
Jag måste ha missat något.

*läser kezos inlägg*
*fattar ändå inte*

kezo - hjälp! Fattar DU?

#19  #1 tmpRegistr pelle
2006-02-15 07:34:11

Det du skriver stämmer precis med mina erfarenheter.

(word?)

#20  Sv: Manlig sexualitet Gullegubben
2006-02-15 09:06:57

Jag tror att man och kvinnor ligger nära varandra i biologisk sexualitet och långt ifrån varandra i social sexualitet och att det som förvillar att det är svårt att se vilka skillnader som är individuella, som beror på verklig biologisk skillnad mellan könenoch vilka som beror på skillnader i den sociala sexualiteten mellan könen.

#21  Faktum 2 tmpRegistr
2006-02-15 13:42:39

Som jag har förtsått det, utgår alla akademiska resonemang om manlig sexualitet från en feministisk eller queerteoretisk forskningskultur. Med andra ord, jag har läst en massa teorier om manlig sexualitet men aldrig känt igen mig i dem.

Således utgår min teori (jag har trots allt tänkt ut den själv) från egna funderingar om mig själv och killar jag umgås med (vilka är från diverse olika kulturer i världen).

Enligt mig stämmer teorin. Möjligtvis inte på alla män och kvinnor, men på majoriteten. Att som du hävda att den inte stämmer pga att den inte är "akademisk" är ett rent utsagt korkat argument, eftersom det är den akademiska synen på manlig sexualitet jag kritiserar.

Jag menar att faktorn som gör att män ( behöver sägas heterosexuella?) blir kåta, dvs vad som tänder gnistan till deras lust, är perceptionen av en kvinnokropp. En man torde väldigt sällan kunna bli kåt om den kvinnliga kroppen inte närvarar i tankarna eller varseblivningen.

#22  Kaiser 4 tmpRegistr
2006-02-15 13:44:01

Det var inte vad jag skrev. Om du bara tänker ordvränga tycker jag att du kan välja en annan tråd att göra det i.

#23  Kezo 3 tmpRegistr
2006-02-15 13:45:49

Naturligtvis talar jag om majoriteter och inte om "alla". Män och kvinnor är inte exakt likadana. Om man väljer att kalla dem "väsenskilda" eller bara "olika" är upp till en själv.

#24  Zana 5 tmpRegistr
2006-02-15 13:48:07

Jag har aldrig berört ämnet kärlek annat än i citatet från filmen. Detta har ingenting i sig med min teori att göra utan jag tyckte mest att det var kärnfullt.

#25  Olaberg 7 tmpRegistr
2006-02-15 13:50:23

Är du aldrig fyllekåt? :)
Sexualiteten när man är full var dock inte poängen i mitt resonemang. Hoppas att du förstod det.

#26  kilgore_trout 8 tmpRegistr
2006-02-15 13:51:16

Skulle du då vilja förklara hur den manliga sexualiteten fungerar för dig?

#27  GG #20 kezo
2006-02-15 13:58:04

För en gångs skull verkar du ha fattat galoppen ; )

Vi BETER oss till stor del olika. Men det är svårt att veta varför, eller vad som är vad.

tmpRegistr tror att det beror på vad som rent biologiskt "tänder" oss.

Jag tror snarare på könsroller, förväntningar och kultur.

1-0, 0-1 eller oavgjort? Upp till varje individ att avgöra.

#28  tmpRegistr UppåtEmma
2006-02-15 13:58:11

jag får inte ihop det! först skriver du en hel del om hur kvinnors sexualitet är och funkar och sen avslutar du med detta

"Om någon av tjejerna här tänker kommentera att jag har fel vad gäller hur manlig sexualitet fungerar, erinra er då först att killar har bättre insyn i detta ämne."

??? vilket kön är du /anser du dig tillhöra?

#29  Vasadu 10 tmpRegistr
2006-02-15 14:02:51

Nej, det var inte riktigt så jag menade.

Gnistan till killar lust är att tänka på den kvinnliga kroppen.

Gnistan till tjejers lust är tanken på känslan att ha sex.

Någon nämnde visualitet. Killars sexualitet kanske kan beskrivas som mer visuell, eftersom deras åtrå väcks av tanken på en människa (kvinna) medan kvinnors åtrå väcks av en icke-visuell och icke-verbal tanke på en känsla.

#30  Feather 11-12 tmpRegistr
2006-02-15 14:16:42

Jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Det är upp till dig om du vill tolka min teori som en normgivande maktstruktur. Jag gjorde en observation av vad jag tycker verkar vara en sanning om sexualiteten hos kvinnor och män. Huruvida du känner dig okvinnlig eller inte av denna hör inte till saken.

Jag förklarade i slutet av första inlägget varför jag tycker indelningen är relevant.

Jag har aldrig hävdat att någon sida ska ha monopol på sanningen.

#31  kezo 27 Gullegubben
2006-02-15 14:19:12

Tack för den.

Fast de som mest verkar vilja att killar inte skall fatta den galoppen är faktiskt kvinnliga feminister. Jag tycker att ni ofta beskriver kvinnlig sexualitet mer könsrollssocialiserat än vad "könsrollskvinnor" gör.

#32  Feather, UppåtEmma 28 tmpRegistr
2006-02-15 14:27:13

För att tydliggöra skillnaderna mellan manlig och kvinnlig sexualitet måste naturligtvis båda beskrivas. På Feather stämmer inte teorin om kvinnlig sexualitet och på Kilgore_trout stämmer inte teorin om manlig. I övrigt verkar kvinnor som män hålla med om resp teori.

Att skapa teorier och att hävda att teorier är fel är inte samma sak. Män kan försöka förstå hur kvinnlig sexualitet fungerar, men de kan inte försöka förstå att kvinnor som beskriver sin sexualitet har fel.

#33  Gullegubben 20 tmpRegistr
2006-02-15 14:45:16

Det är mycket möjligt. Dock handlar inte diskussionen om biologi/kultur. Jag berör den manliga och kvinnliga sexualitet som råder i dag och kritiserar de feministiska teorier om män som uppkommit genom att anlägga synvinkeln kvinnlig sexualitet på sexförknippade samhällsfenomen.

Huruvida manlig och kvinnlig sexualitet i grunden är biologiskt eller kulturellt betingad förändrar inte den dominerade feministiska uppfattningen att utvikningsbilder och sexköp är uttryck för mäns överordning och kvinnors förtryck.

Genom att betrakta dessa samhällsfenomen ur synvinkeln manlig sexualitet försvinner både den förtryckande och överordnade position många feminister anser att män har.

Män betraktar oftast dessa samhällsfenomen ur sin egen sexualitets synvinkel, vilket kan förklara varför så många män är helt oförstående och väldigt kritiska till feminismens teorier om manlig överordning. Feministtjejerna är dock i sin tur helt oförstående till dessa mäns kritik, eftersom de inte anlägger den manliga sexualitetens perspektiv.

#34  Sv: Manlig sexualitet Sthlmjesper
2006-02-15 14:53:02

Tmpregistr sa:

Jag menar att faktorn som gör att män ( behöver sägas heterosexuella?) blir kåta, dvs vad som tänder gnistan till deras lust, är perceptionen av en kvinnokropp. En man torde väldigt sällan kunna bli kåt om den kvinnliga kroppen inte närvarar i tankarna eller varseblivningen.


Mja, så är det nog (dock naturligtvis inte för homosexuella killar).
Bli kåt blir man väl inte utan att tänka på något som kan sätta igång känslan.

Är detta alltså väldigt annorlunda för tjejer menar du ?
Jag har i princip noll erfarenhet på området så jag vet inte.
Du menar att det är annat, såsom hormoner, som först gör tjejer kåta, så att de sedan börjar försöka finna en partner som kan tillfredställa dem ?

Det låter lite smått underligt i mina öron. Men tjejers och killars sexualitet verkar onekligen skilja sig åt väldigt mycket.
Än har jag inte lyckats förtstå hur.
Det är ju ett känsligt område och många säger nog en sak i debatter och beteer sig annorlunda i verkligheten tror jag.

#35  Sthlmjesper 34 tmpRegistr
2006-02-15 15:11:54

Både kvinnor och män behöver nog tänka på "något" för att sätta igång känslan. Skillnaden är detta "något".

"Något" för män innebär rätt och slätt "kvinna".

"Något" för kvinnor innebär "känslan av att sexuell stimulans skulle vara skönt".

För kvinnor innebär detta att kroppen först måste vara öppen för sexuell stimulans, och detta tycks variera beroende på deras humör, hormonssvängningar eller andra inre omständigheter. Vad som är en "skön känsla" är ju väldigt beroende av vad man för stunden uppfattar som "skönt". Om en kvinna vid ett tillfälle uppfattar sex som "skönt" tänker hon, för att få lust, på känslan av ett samlag. Därefter tänker hon på att hon vill ha en man.

För män sker först varseblivningen av en kvinna (antingen genom en kvinna i närheten eller genom att fantisera om en kvinna). Därmed tänds hans åtrå. Därefter tänker han på hur skönt det skulle vara att ligga med henne.

#36  #30 tmpRegistr feather
2006-02-16 06:11:57

Men hallå.
Du duckar för frågan.
Eller förstår du bara inte vad jag och UppåtEmma säger?
Du uttalar dig väldigt specifikt om hur kvinnor fungerar samtidigt som du säger att kvinnor inte vet hur män fungerar eftersom de inte är män.
Du är ingen kvinna. Du vet därmed enligt ditt eget resonemang inte hur kvinnor fungerar.

..."normgivande maktstruktur"...?
..."okvinnlig"...?
:-D
*ROTFL!*

Någonting säger mig att din primära målsättning är att bibehålla din verklighetsuppfattning preciiiis som den är - det är därför du kastar några antifeministiska floskler efter mig.
*tar lyra och kastar tillbaka*

#37  #35 android
2006-02-16 09:32:20

tmpRegistr sa:
För kvinnor innebär detta att kroppen först måste vara öppen för sexuell stimulans, och detta tycks variera beroende på deras humör, hormonssvängningar eller andra inre omständigheter. Vad som är en "skön känsla" är ju väldigt beroende av vad man för stunden uppfattar som "skönt". Om en kvinna vid ett tillfälle uppfattar sex som "skönt" tänker hon, för att få lust, på känslan av ett samlag. Därefter tänker hon på att hon vill ha en man.


Nää. Det där låter superflummigt. Hormonsvängningar och mumbo jumbo.

Jag förstår heller inte den näst sista meningen: "Om en kvinna vid ett tillfälle uppfattar sex som 'skönt' tänker hon ...." osv osv. Jag förstår helt enkelt inte vad som står. Låter jättekonstigt.
"vid ett tillfälle uppfattar sex som 'skönt'" - Har hon sex och så mitt under sexet tycker hon att det är skönt? Och då behöver hon tänka på samlag för att få lust?? Och efter att hon "fått lust" kommer hon på att det är en man hon vill ha?

Va?

Nä, jag fattar verkligen ingenting av din beskrivning.

#38  Feather tmpRegistr
2006-02-16 18:50:12

Jag har aldrig hävdat att kvinnor inte vet hur män fungerar. Det jag skrev var att kvinnliga feminister ofta analyserar män (dvs hur män uppfattar och förhåller sig till s k sexförknippade samhällsfenomen) ur ett kvinnligt perspektiv. Det finns många kvinnor som vet hur mäns sexualitet fungerar.

Du försökte i dina första inlägg få ner diskussionen på personnivå. Jag ville behålla den på teorinivå. Det tycks mig inte vara antifeministiskt att hålla sig på teorinivå.

#39  Android tmpRegistr
2006-02-16 19:08:14

Det är svårt att uttrycka sig tydligt och precist. Dock talar jag endast om hur åtrå väcks hos kvinnor och män, inte hur åtrån känns när den väl är väckt eller hur ett samlag känns för kvinnor.

För att en kvinna ska bli sexuellt upphetsad tycks hon behöva tänka hon på hur skönt det skulle vara att ha sex. Och för att hon alls ska kunna tänka på hur skönt det skulle vara att ha sex måste hon tycka att känslan av att bli bland annat penetrerad och smekt är skön. Huruvida en kvinna tycker att känslan av att bli penetrerad och smekt är skön beror på tex humör, hormonsvängningar, alkohol och andra sinnestillstånd.

Var detta begripligt?

#40  #39 android
2006-02-17 10:05:23

Jo det var mer begripligt. Dock håller jag inte alls med dig om att det är på det viset.

Av din första mening att döma (i mittenstycket alltså) verkar du mena att först måste _tanken_ väckas. _Tanken_ att det vore skönt med sex. Och sedan kommer kåtheten som ett resultat av tanken.

Där måste jag nog helt enkelt säga att du har fel. Jag tror de flesta då och då blir kåta helt utan tankeretning. Det händer nog de flesta att de helt plötsligt i olika situationer känner att de är kåta, även då de inte alls har blivit påminda om sex eller har tänkt sexuella tankar.

Din andra mening implicerar att en kvinna måste veta hur det känns att bli penetrerad (uh, hatar det ordet) och smekt för att kunna tycka att det är skönt och tänka på det.

Men det stämmer inte heller enligt min åsikt. Jag tror de flesta kan bli kåta utan att ha någon som helst erfarenhet av sex "i verkligheten". Kåthet är ju en djupt liggande känsla som kan väckas i alla möjliga tillstånd: i sömnen, på morgonmötet, på bussen, under en promenad. Oavsett om man tycker det är skönt att bli penetrerad.

Din tredje och sista mening har jag också svårt att se någon relevans för just _kvinnor_, det gäller ju män också såklart! Huruvida en man tycker det är skönt att bli penetrerad och smekt beror givetvis också på humör, hormonsvängningar, alkohol och andra sinnestillstånd.

#41  Android tmpRegistr
2006-02-17 13:41:05

Tankar väcks av associationer och kan vara mer och mindre omedvetna. Naturligtvis behöver inte kvinnor i tanken formulera ord som förknippas med sex. Jag har aldrig hävdat att ordet kommer före tanken.

Penetrering var bara ett exempel bland andra. En kvinna behöver således inte veta hur det känns att bli penetrerad för att vilja ha sex.

För män har humör, hormonsvängningar etc mindre relevans eftersom det oftast är tanken eller varsebliviningen av kvinnan som definierar hans sexlust. Visserligen får män större sexlust av exvis alkohol, men det beror snarast på att de, när de är fulla, tänker intensivare på kvinnor.

#42  tmpRegistr android
2006-02-17 13:48:58

Hm. Många (speciellt jäifare) menar att det är just mannens testosteronhalt som gör att han har den sexlust han har. Hur menar du i så fall att hans hormonsvängningar har mindre relevans än kvinnans?

#43  Android 42 tmpRegistr
2006-02-17 14:26:35

För att svara på den frågan krävs att man beaktar ordet "svängning" och inte "hormon" i hopskrivningen. Notera även att män inte ständigt är kåta. Det krävs att sexlusten väcks, och det är det jag skriver om.

#44  tmpRegistr RasmusS
2006-02-17 15:00:29

tmpregistr sa:
För män har humör, hormonsvängningar etc. mindre relevans eftersom det oftast är tanken eller varseblivningen av kvinnan som definierar hans sexlust


Fat om man inte är på humör så varseblir man väl inte kvinnan? Jag menar, humöret styr väl i allra högsta grad även oss män när det gäller om vi vill eller inte?

#45  Sv: Manlig sexualitet android
2006-02-17 15:54:48

Men män har också hormonsvängningar!

#46  Sv: Manlig sexualitet android
2006-02-17 15:56:21

Jag förstår verkligen inte vad som är så viktigt med att försöka hitta alla ENORMA OLIKHETER mellan människors sexualitet. Viktigare då att se vad vi har gemensamt så vi kan mötas, knulla och ha skoj!

#47  RasmusS tmpRegistr
2006-02-17 15:58:37

Naturligtvis Rasmus. Men varseblivningen av kvinnor påverkar även humöret. Jag har aldrig påstått att mäns sexualitet inte påverkas av olika omständigheter, bara att den påverkas mindre än kvinnors.

#48  Sv: Manlig sexualitet Kaiser
2006-02-17 17:01:21

Aha!

Så en man som inte fått se - och bli kåt av - en kvinna på länge, blir alltså mer frustrerad och/eller agressiv? DÅ vet vi ju varför man inte vill tillåta kvinnor i krigsmakten - soldaterna skulle bara vara kåta av kvinnor i uniform, inte slåss!

:o)

#49  Android tmpRegistr
2006-02-17 17:37:36

Jag har inte förnekat att män har hormonsvängningar. Över huvud taget fokuserar du just hormonsvängningarna för mycket. De var bara ett exempel bland andra. På dig låter det dock som du tror att jag hävdar att kvinnor inte kan få lust om "deras hormoner inte är i rätt ordning".

Jag avskyr att upprepa mig. Anledningen till att jag skiljer mellan manlig och kvinnlig sexualitet står i första inlägget och ett förtydligande finns i #33.

#50  Kaiser tmpRegistr
2006-02-17 17:39:20

Att du förknippar mäns sexualitet med aggressivitet säger mer om dig än om något annat.

#51  Sv: Manlig sexualitet Kaiser
2006-02-17 17:41:41

Du misstolkade mig. Jag förknippade _avsaknad_ av manliga kåtslag med agressivitet.

Inga kvinnor i lumpen -> inga sexfantasier -> bättre krigare.

#52  Sv: Manlig sexualitet tmpRegistr
2006-02-17 17:48:04

Du försöker uppenbart fly ämnet. Jag tänker inte diskutera anledningen till varför kvinnor inte behöver göra lumpen och huruvida aggressivitet är bra eller dåligt för en soldat.

#53  tmpRegistr elu
2006-02-18 00:10:16

På vad baseras din teser om mannens och kvinnans sexualitet?

#54  Kaiser olaberg
2006-02-18 00:25:30

Du har aldrig gjort lumpen va?

Inga kvinnor i lumpen = otuktiga fantasier galore

#55  Sv: Manlig sexualitet Kaiser
2006-02-18 02:33:26

*fniss*

Jag tillhör nästan samma kronvrakselit som den tappre soldaten Svejk :o) Inte ens Civilförsvaret vill ha mig.

Vilket iofs inte hindrar mig från att ha åsikter i ämnet. Trots allt, jag har lyssnat till förbannad leda på alla halvfulla krogkillars lumparhistorier, så jag är i praktiken fullt utbildad (förutom gröntjänsten).

Sen är det ju frågan om, exakt _vad_ Män I Uniform fantiserar om? Månne en grymläcker marinkårssoldat med en Bren Minigun :o) ?

TmpRgstrs teori har ju en liten felaktighet, nämligen den att den utgår i från ett heteronormativt synsätt. Skulle man införa en bisexuell man i denna hans teori skulle allt med ens bli väldigt komplicerat, för hur ska man isf förklara manlig sexualitet, om den uppstår vid ögonfägnad av en kvinna - men leder till en sexuell fantasi om Keanu Reeves?

#56  Elu tmpRegistr
2006-02-18 03:38:36

Kan folk på det här forumet inte läsa? Se 21 för svar..

#57  Kaiser tmpRegistr
2006-02-18 03:42:57

Samma som i 56 tycks gälla Kaiser. Se 10, 21, 23.

#58  #38 tmpRegistr feather
2006-02-18 05:59:16


Jag har aldrig hävdat att kvinnor inte vet hur män fungerar.


Men förlåt mig så hemskt mycket, jag trodde du menade allvar när du skrev nedanstående. Men du kanske skojade?


Om någon av tjejerna här tänker kommentera att jag har fel vad gäller hur manlig sexualitet fungerar, erinra er då först att killar har bättre insyn i detta ämne. Lyssna därmed på killarna, oavsett vad ni tror om era manliga kompisar och pojkvänner.Och detta...

Det jag skrev var att kvinnliga feminister ofta analyserar män (dvs hur män uppfattar och förhåller sig till s k sexförknippade samhällsfenomen) ur ett kvinnligt perspektiv. Det finns många kvinnor som vet hur mäns sexualitet fungerar.

...tolkar jag som att du pinpointar just FEMINISTER som lite mer ignoranta vad gäller mäns sexualitet. Personligen tycker jag att DU är ganska ignorant när du anser att JAG inte kan befria mig från mitt kvinnliga perspektiv, medan DU givetvis kan befria dig från ditt manliga. Du är ju objektiv. Jag är kvinna och har... öh... FEL!
:-D


Du försökte i dina första inlägg få ner diskussionen på personnivå. Jag ville behålla den på teorinivå. Det tycks mig inte vara antifeministiskt att hålla sig på teorinivå.


Nej, men det är ganska standard att Jäifare inbillar sig att deras teorier liksom är lite mer *objektiva* och mindre personligt förankrade än feministers. Which never ceases to amaze me.
Har ni verkligen ingen kapacitet till självkritiskt tänkande?
I ditt första inlägg talar du lagom nedlåtande om för oss att vi, feministtjejer, inte tycks förståååå det här med manlig och kvinnlig sexualitet (att vi både är kvinnor och har en sexualitet är inte intressant i sammanhanget). Du viftar bort det jag vet om mig själv, mina vänner och deras erfarenheter och de män jag har haft sex med som "personnivå" medan du själv givetviiiis fått alla dina avancerade och detaljerade teorier om manlig och kvinnlig sexualitet från en enda objektiv och personbefriad källa.
(Gud - är det Du...?)
:-D

Allt DU vet om kvinnors sexualitet, o store guru, får jag fråga varifrån den kunskapen kommer eftersom den är mer objektiv än min...?

#59  Feather tmpRegistr
2006-02-18 12:54:15

Du missade tydligen stycket ovanför det citerade i första inlägget. Där står att den som tänker kommentera bör läsa vad jag skriver noggrant, vilket du inte har gjort.

Det framgår av dina citat att jag anser att tjejerna här bör lyssna mer på hur män beskriver sin sexualitet och att många kvinnor inte vet hur män fungerar. Jag har aldrig hävdat att jag förstår kvinnors sexualitet bättre än vad kvinnor själva gör, utan jag försökte beskriva kvinnors sexualitet på ett för kvinnor igenkännande sätt.

Poängen är egentligen, oavsett om jag beskrivit kvinnans sexualitet på ett korrekt eller felaktigt sätt, att min beskrivning av mannens sexualitet inte tycks skilja sig från hur kvinnor upplever sin sexualitet. (Dock verkar jag inte ha fått särskilt många protester av mina beskrivningar.)

Ingenstans har jag skrivit att kvinnor (bland andra feminister) inte kan befria sig från sitt kvinnliga perspektiv. Däremot tycks väldigt många feminister sakna viljan att att befria sig från det.

#60  1# tmpRegistr Roger
2006-02-20 19:35:53

WORD, För mig stämmer din bild av det hela. Jag skulle kunna tänka mig att i ett sexlöst besöka prostituerade men då enbart den sk lyxvarianten som bygger på frivillighet, nu har jag ju inte det behovet. Men att taja är värdelöst utan visuellt stimuli. Det är helt enkelt inte värt besväret.

Jag vet inte exakt hur kvinnors sexualitet funkar men jag är helt säker på att det är långt ifrån mannens annars hade det knullats bra mycket mera i denna värld. Gissar ett möjligt svar, men kvinnor har fått lära sig vara återhållsamma. Så!!! det har jag också växte bara upp med min biologiska mamma och det fans inget större tabu än sex. Jag var rädd för kvinnor när hon var klar med mig. Men det påverkade aldrig min sexualitet den var är och kommer att förbli jobbigt stark. Dock så har den avtagit en smula sista åren vilket är skönt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?