feminetik.se feminetik.se

Just nu 28 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Maktstrukturer och härskartekniker


Gå till senaste inlägget#1  Maktstrukturer och härskartekniker Adibisi
2006-02-11 14:50:47

http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…
är naturligtvis inte könsbundna på något sätt; VSB. Att döpa om makt till ”patriarkatet” är ju inget annat än ett sätt att förhärliga sin egen självuppfyllande idé om att den smutsiga makten är bunden till ett kön och således inte berör kvinnor - annat än som offer – ett slags vi mot dom tänkande som alldeles nödvändig för en kamporganisatkions dialektik. Felet med feminismen är att den är ur stånd att begripa sig på sej själv; men bra på att lägga orsaker utanför sig själv. Om Fi vill ha makt; hur ska de då gå till utan att begångna sig maktstrukturer och härskartekniker? Hallå!

Vi har nog alla, någon gång vår naivitet tänk oss att de trots allt finns ett Atlantis. Ett drömsamhälle och därför en bara en metod, en förklaringsmodell och en väg som leder dit. Den kan vara religiös, psykologisk eller politisk. Jag tror feminismen skulle tjäna på att försöka inhämta erfarenheter även från andra källor än sina egna husgudar; och blicka lite mer utåt och ta del av vad som finns i form av vittnesmål om matstrukter och dess inneboende väsen. Makt mellan människor är lika gammal som människan själv. Feminismen är inte det första, och sista, trostjänare som gör anspråk på att ha ett monopol- och tolkningsföreträde om var makt är än viktigare hur den bryts. Är det inte viktigt för feminismens ideologer att rörelsens tankestrukturer utvecklas - inte dö av inskränkthet? För dess egen skull?

#2  Sv: Maktstrukturer och härskartekniker tmpRegistr
2006-02-11 17:13:33

Liksom var och en har sitt eget intresse torde feministerna, eftersom de tycker att det är kul, få prata om hur synd det är om kvinnor.

Att hävda att feminister har fel kan liknas att hävda att frimärkssamlande är meningslöst. Så länge de inte kränker andra, finns ingen anledning att ifrågasätta människors intressen.

#3  tmpRegistr kezo
2006-02-11 22:04:14

Oroa dig inte. När jag läser dina inlägg, tycker jag synd om en del män... : )

#4  Sv: Maktstrukturer och härskartekniker Adibisi
2006-02-12 00:50:20

Jag läser rätt stora mängder text snabbt; och läst : Åsa Rosenberg - Fem månader med F! samt Monica Brun och Alkonost

#5  Sv: Maktstrukturer och härskartekniker Adibisi
2006-02-12 00:59:34

och deras50 inkägg! (http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…) Känner rätt så stor sympai med Åsa och Alkonost - som verkar vara helt OK! Ett citat från Åsa:
Monica :
"Vem är det som tror sig står utanför strukturerna?"
Åsa:
Alla som tror att för att man kallar sig feminist så är man antipatriarkal. Alla som tror att hierarkier är utrotade för att man har en "enkel" (läs obskyr) organisationsstruktur. Alla som inte kan eller vill se konsekvenserna av sina egna handlingar.

Både Åsa och Alkonost är här sanningen på spåren. Äntligen!

Att döpa om makt till ”patriarkatet” är ju inget annat än ett sätt att förhärliga sin egen självuppfyllande idé om att den smutsiga makten är bunden till ett kön och således inte berör kvinnor - annat än som offer – ett slags vi mot dom tänkande som är alldeles nödvändig för en kamporganisations dialektik.

#6  Adibisi RasmusS
2006-02-13 09:45:41

Adibisi sa:
Att döpa om makt till ”patriarkatet” är ju inget annat än ett sätt att förhärliga sin egen självuppfyllande idé om att den smutsiga makten är bunden till ett kön och således inte berör kvinnor - annat än som offer – ett slags vi mot dom tänkande som är alldeles nödvändig för en kamporganisations dialektik


Klockren poäng =)

Det enda de uppnår med det är polarisering och de dummaste är att de polariserar sig mot dem som skulle kunna tänkt sig hjälpa till med en del av deras hjärtefrågor genom att utmåla dem som fienden.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?