feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Åsikts- och yttrandefrihet?


Gå till senaste inlägget#1  Åsikts- och yttrandefrihet? Kalle
2003-12-03 15:36:50

Hörde på radion i går kväll (tyvärr har jag ingen bättre källa än att det var på P4 Sportradion vid 9-tiden) om en ordförande i en fotbollsförening som hade blivit tvingad att avgå efter att ha yttrat negativa åsikter om kvinnliga domare på elit-nivå.

Det känns lite kluvet, med tanke på vilka "stolligheter" vi har hört från kvinnliga företrädare för olika organisationer de senaste åren, åsikter som såvitt jag vet inte orsakade några följder för personerna som yttrade dem. T ex: Att man inte ska få arbeta i barnomsorg utan "övervakare". Eller att män ska förbjudas att använda datorer för de använder dem bara för att surfa efter (vålds)porr (Det var väl någon företrädare för ROKS som sa det där sista?).

#2  Det blev visst det efterverkningar Michael Lundahl
2003-12-03 17:01:19

Stollarna som fällde de uttalandena försvann snabbt från ROKS. Jag tror det var på "eget" initiativ... d.v.s. att officiellt hette det att de själva utgick ur organisationen... men spekuleras kan det ju alltid göras att det handlade om att ROKS inte ville ha dem kvar eftersom sådana uttalanden skadar organisationen.

#3  Tack Kalle
2003-12-03 17:07:30

OK, ber om ursäkt för min okunnighet. Jag får väl skylla på att avgångarna den gången inte blev lika uppmärksammade som uttalandena.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?