feminetik.se feminetik.se

Just nu 19 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Anpassning


Gå till senaste inlägget#1  Anpassning Gullegubben
2006-02-10 11:59:27

Feather har hävdat att killar försöker ändra tjejer minst lika mycket eller mera än tjejer försöker ändra killar. Skillnaden är att tjejer inte gör något väsen av det, utan tyst anpassar sig, medan killar gnäller och på det sättet får det att låta som att tjejer gör det men inte killar.

Vad som är sanning kommer vi väl aldrig kunna veta. Ett tydligt indicium åt endera hållet är förstås att se hur mycket tjejer respektive killar ändrar sitt beteende när de har brutit upp från ett förhållande.

Vad är era observationer på denna punkt? Vad är det som de förtryckta tjejerna ändrar på sedan de brutit upp från ett förhållande?

#2  Sv: Anpassning kezo
2006-02-10 12:36:54

Min egen gissning, och vad jag tror att feather menar, är att fler kvinnor än män anpassar sig frivilligt, och kanske utan att vara medvetna om det. T ex börjar leva hans liv, tar över hans intressen mm. Och då behövar han ju inte anstränga sig så mycket, alltså framstår han inte som en dominant formstöpare i lika hög grad som en kvinna i motsvarande situation.

Sedan finns naturligtvis hela skalan av män här - allt från de som tycker att det är självklart att "deras" kvinna inrättar sitt liv efter dem, till de som inte bryr sig så mycket och kanske inte ens tänker på det, till de som hellre vill ha en självständig tjej och tycker det är jobbigt att tjejen har blivit en skugga av de själva.

Detsamma gäller på tjejsidan. En del _vill_ ha en hund, men de flesta inte.

Skillnaden mellan könen handlar snarare om att medvetandegöra frivilligt "självutplånande" tjejer, och uppmuntra dem att leva sitt eget liv.

#3  Sv: Anpassning LillAnders
2006-02-10 12:53:32

Jag har inte uppfattningen att kvinnor ändrar på sig och anpassar sig mer än män när det gäller förhållanden. Jag tycker inte att tjejer generellt bara börjar umgås med hans vänner, dela hand fritidsintressen, iallafall inte i högre grad än killar.

Däremot finns det vissa typer av förändringar som tjejer genrellt gör mer än killar, men det handlar om att anpassa sig till ett förhållande, inte om att bli förändrad av sin kille. En sådan typ av förändring är när ett par får barn. Då förändras en kvinnas liv fundamentalt, medan vissa killar kan fortsätta lunka påmed sitt sociala liv utanför hemmet, gå och spela badmington med barndomskamraten, klämma några öl med polarna, jobba kvar på jobbet med bara nåt kortare avbrott osv. Kvinnor har inget val; de måste förändra sitt liv radikalt.

#4  #3 Kalle
2006-02-10 14:18:56

Jag tycker att den andra änden av skalan är betydligt vanligare idag bland par som får barn.

#5  LillAnders Gullegubben
2006-02-10 14:31:44

Jag tycker snarare att det är tvärtom. Mammor som är hemma mer än pappan har möjlighet att behålla en hel del intressen, kontakt med vänner etc. De flesta pappor jag känner har bara tid för jobbet, hemmet och familjen. De får lägga av med sina intressen och förlorar sina vänner (som oftast är i precis samma situation). Pappor som har tid med intressen och vänner står ut i mängden.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?