feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sexual harassement industry


Gå till senaste inlägget#1  Sexual harassement industry suresh
2006-02-10 07:09:42

I USA har det växt upp en verksamhet som brukar kallas "sexual harassement industry". Dvs en bransch bestående av jurister, jjournalister och professionella bedragare som livnär sig på att anklaga andra för sexuella trakasserier.

Uppenbarligen är nu denna brasch på väg till Sverige.


http://www.tv3.se/index.php?option=com_conten…
:
Den barnpsykiatriska Mor-Barn mottagningen i Stockholm är omstridd. Vid ett flertal tillfällen har kliniken och dess läkare anklagats för att skriva intyg om sexuella övergrepp mot barn på beställning. Anmälningarna mot den välkända barnpsykiatern gör gällande att hon systematiskt används av mödrar som vill vinna vårdnadstvister. Insider har träffat ett flertal av de drabbade fäderna och i kvällens program berättar några av dem öppet sin historia i ett försök att stoppa en i deras ögon oseriös och skadlig verksamhet.

#2  Sv: Sexual harassement industry RasmusS
2006-02-10 08:34:20

Verkligen sjukt! Det är bra att insider tog upp det som nog en hel del av oss både vet om och misstänker.

Skulle vara intressant att se hur många av de misshandels fall som begås i Sverige som bygger på den vanmakt en förälder nog känner när den andre använder barnet som vapen och man håller på att förlora sit eget barn. Rent känslomässigt , alltså inte rationellt, får jag blodlust.

#3  Sv: Sexual harassement industry suvi
2006-02-10 09:14:00

Jag har alltid gillat Nina Yderberg och hennes feministska publikationer och artiklar, men måste säga att dom senaste artiklarna om och med henne om just incest och sexuella övergrepp verkar vara mångtydiga, tänker då speciellt på kritiken från socialtjänsten, åklagarna och polisen.

Jag hoppas verkligen att detta kommer att undersökas noga för om det finns sanning i kritiken så måste Nina Yderberg bort omdelbart från sin tjänst. Fel person på fel plats som gör fel saker underminerar hela barnpsykiatrins trovärdighet och längden gör mer skada än bara för dom enskilda barnen och papporna.

Och dessutom kommer jag att omvädera hennes betydelse som feministisk inspiratör för mig personligen.

ps. jag hoppas verkligen kritiken är ogrundad mot Nina Yderberg.

#4  #1 Macleod
2006-02-10 10:20:30

Sexual Harassment Panda sa:

Who lives in the east 'neath the willow tree?
Sexual Harassment Panda.
Who explains sexual harassment to you and me?
Sexual Harassment Panda.
"Don't say that! Don't touch there!
Don't be nasty!" says the silly bear.
He's come to tell you what's right and wrong.
Sexual Harassment Panda.
South Parks kommentar om sagda fenomen i USA.
Ganska träffsäkert.

#5  Sv: Sexual harassement industry Fosfolipid
2006-02-10 10:25:07

Vet inte om jag skulle säga att Yderbergs eventuella konstigheter är en industri. Hon verkar inte tjäna på det i alla fall. Hela grejen med onda liberala jurister som jagar oskyldiga amerikaner med stämningar verkar mer vara ett hjärnspöke än något värt att bry sig om. Till Sverige är det inte på väg i alla fall (i form av industri man kan tjäna stålar på), om inte riksdagen behagar skriva om ganska många lagar. Det är inte så luckrativt att vinna sådana processer här.

#6  Fosfolid NoManIsAnIsland
2006-02-10 10:30:01

Håller egentligen med om att det blir lite konspiratoriskt, för det var ju inte så att misshandel eller trakasserier inte förekom tidigare, det var bara svårare att anmäla dem.

Beträffande Sverige så är det inte pengar som finns att vinna, men kanske vårdnaden som de gemensamma barnen?

#7  Fosfolipid Macleod
2006-02-10 10:57:57

"Hela grejen med onda liberala jurister som jagar oskyldiga amerikaner med stämningar verkar mer vara ett hjärnspöke än något värt att bry sig om. "

Vad grundar du det på?
Jag trodde att det faktum att det råder stämningshysteri i USA var nåt som "alla vet", så att säga.

Inte för att det är nåt belägg, men referenser till det dyker ofta upp, South Park var ett exempel.
Avsnittet handlar om hur maskoten Sexual Harassment Panda visar hur man stämmer folk för s.h., varpå alla börjar stämma alla för vadsomhelst.

Jag såg nån dokumentär för länge sen om en kvinna som levde på att stämma folk...t.ex. sina grannar för att de spelade basket på garageuppfarten.

Det kanske är ett hjärnspöke för det...men jag var bara nyfiken på varför du säjer så?

#8  Sv: Sexual harassement industry kezo
2006-02-10 11:46:34

Att skriva ut falska intyg om övergrepp är som att falskanmäla någon för våldtäkt. Det skadar ALLA - inte bara de direkt inblandade. Nästa offer kanske inte blir trott.

Även om det här kan vara ett hjärnspöke eller en konspirationsteori, bör saken naturligtvis undersökas grundligt.

#9  Sv: Sexual harassement industry Gullegubben
2006-02-10 11:54:33

Första gången jag hörde talas om Nina Yderberg var när hon under sina läkarstudier på sent 80-tal skrev en artikel i Slitz om hur avtändande hon tycker att det är med män med små penisar. Så hon verkar inte vara en manshatare, rent generellt, utan gillar män med stora kön.

#10  Macleod Fosfolipid
2006-02-10 14:10:23

Att det stäms mycket till höger och vänster i USA förnekar jag inte. Framför allt stäms det för väldigt höga belopp. Ett av dessa skadestånd delfinansierar min arbetsplats via stiftelsen som fick pengarna i ett större fall. Det är just det som är grejen: Det finns ingen "industri". Det finns ingen grupp människor som systematiskt tjänar pengar på stämningar i allmänhet. Juristerna är en förlängning av statsapparaten och tjänar förhållandevis små pengar. Skadestånden i sig sprids för vinden åt en massa olika håll, sällan till personer som tar emot mer än ett skadestånd i sitt liv. Och de största skadestånden från class acts rörande punitive damages går oftast till ideella stiftelser som satsar pengarna på forskning eller lobbyverksamhet. I Sverige är dessa former av skadestånd omöjliga, inte p.g.a. tradition eller att det inte "hunnit" hit, utan p.g.a. lagstiftning. Så när Yderberg drar fram verkliga eller påhittade fall av sexuellt utnyttjande är det inte en industri och kan inte bli det heller, eftersom varken hon eller någon annan har något att tjäna på det, rent ekonomiskt.

#11  Sv: Sexual harassement industry suresh
2006-02-10 16:23:17

I Norrbotten spreds för ett tag sedan intensiva rykten om sexhandel med ryska horor vid finska gränsen.

Ryktesbildningen blev till slut så intensiv att en förening för ryska (icke - prostituerade) kvinnor i Sverige skrev dementerande insändare i tidningarna och klagade på den oönskade uppmärksamheten

VId undersökning visade det sig att det främst var tre personer som låg bakom ryktesspridningen, en journalist, en polis och en anställd på en kvinnojour. Ala tre hade ekonomiska intressen i att situationen dramatiserades via pressen.

#12  Sv: Sexual harassement industry Karra
2006-02-10 17:35:36

På vilket sätt tjänar en läkare mer pengar på att skriva ett intyg? Och på vilket sätt tjänar en journalist, en polis och en kvinnojoursanställd pengar på att tidningarna skriver om sexhandel?

(För övrigt behöver det ju inte vara så att sexhandeln inte skedde bara för att inte alla ryska kvinnor vid finska gränsen är prostituerade.)

#13  Fosfolipid Macleod
2006-02-10 17:45:18

Ok, då förstår jag. Tack för svaret.

#14  Sv: Sexual harassement industry suresh
2006-02-10 17:54:18

Så här kan det vara:

Läkaren får en säker kundkrets och ett visst rykte som är inkomstbringande så länge som det hålls diskret.

Journalisten får betalt per spaltmeter skandalskriveri hen kan leverera.

Polisen får pengar till utredning av sexhandel och bevakning av 30 mil gräns i brottsfi avfolkningsbygd.

Kvinnojournen kan få statliga och kommunala anslag för att arbeta med information mot sexhandel och ta hand om eventuella offer för verksamheten. Kan de dessutom påvisa ett samband mellan sexhandel och kvinnomisshandel gör föreställningen om en utbredd prostitution enklare för dem att äska anslag.

#15  Karra Fosfolipid
2006-02-10 18:37:37

Det gör de inte.

#16  Sv: Sexual harassement industry Karra
2006-02-10 19:39:03

Kvinnojoursanställda, poliser, läkare och journalister har väl vanligtvis månadslön och inte ackord?

#17  Sv: Sexual harassement industry suresh
2006-02-10 20:26:43

Journalister kan frilansa och vilja få bättre månadslön. Poliser och föreståndare på kvinnojourer kan ha budgetansvar.

Du måste väga in de här möjligheterna till partsintresse när du betraktar sanningshalten i ett påstående från politiker eller massmedia.

Ett klassiskt exempel: På 1800-talet drog Brittiska kampanjen igång en kampanj mot änkebränning i Indien för att skyla över att 3 miljoner dött av svält i Bengalen på grund av överproduktion av Indigo inom jordbruket.

Ett annat mer närliggande klassiskt exempel: Bush's argumentation om massförstörelsevapen i Irak och kvinnoförtrtyck i Afghanistan för att legetimera sin militära närvaro där.

Världen är elakare än du tror.

#18  Sv: Sexual harassement industry suresh
2006-02-10 20:29:41

Brittiska Regeringen, inte kampanjen. Eller så var det Brittiska kompaniet.

Källa:

Raleigh: Indiens Historia

#19  I varje fall Fabian
2006-02-10 22:30:18

vare sig detta ar utbrett i Sverige eller inte - i USA ar det berattigat att tala om en industri. Till och med seriösa Economist skrev nyligen i en artikel att kvinnor som söker skadestand för sexuellt ofredande med stor sannolikhet kommer att kosta sa mycket pengar att en bank kan ga i konkurs. Tiotals miljoner dollar betalas ut för kommentarer och blickar som beskrivs som ofredande, och en missad befodran pga kön kan kosta över 100 miljoner dollar.

#20  Sv: Sexual harassement industry suresh
2006-02-11 00:10:14

I göteborghänder det en del horor taxichaufförer med vålstäktsanmälan ifall de inte får åka gratis.

Källa: En arbetskolleka som kör taxi

En finsk anställd som stal i kassan anklagades av sin iranske arbetsgivare för våldtäkt som hämnd för att han avskedade henne. Resultat : mannen tappade kunder och fick sälja sin restaurang

Källa: Iraniern som är en vän till mig

En kvinna som ertappades för snatteri anklagade ertapparen för sexuella övergrepp ända tills hon släpptes

källa: min chef

En kvinna anklagar sitt ex för alkoholism för att få vårdnaden om barnet och kallar in hela sin släkt i tingsrätten för att vittna. Mannen frias dock eftersom han arbetar på ett vårdhem för problembarn och personalen där går i god för honom

Källa: mannen är min vän

Hur länge skall jag fortsätta?

#21  Sv: Sexual harassement industry suresh
2006-02-11 00:13:36

Eller som min chef brukar säga:Berätta vem det är som snackar skit om mig och jag skall berätta hur mycket pengar han är skyldig mig.


#22  Fabian Fosfolipid
2006-02-11 13:59:27

Det verkar inte som om the Economist hävdar att någon systematiskt tjänar på det. Det är inte en industri om det bara rör sig om slumpvis spridning av pengar, även om det råkar vara mycket pengar.

#23  Sv: Sexual harassement industry Fabian
2006-02-11 14:09:21

Jo, advokaterna tjanar pa det systematiskt.

Civila rattsmal om sexuellt ofredande ar mycket vanliga, och de belopp som betalas ut ar hoga. Visserligen handlar det inte alltid om investmentbankers med 500.000 USD i arslon, men anda. Det förekommer ocksa manga s.k. 'class action' stamningar (samlingsstamningar) med flera tusen klaganden. Wal Mart ar nog det mest kanda fallet.

Ett enda vunnet fall kan göra en advokat till en mangmiljonar, och det har ar nog det mest lukrativa omradet för amerikanska advokater (f.ö finns det mer an 20 advokater per 1000 invanare i USA, att jamföra med 7 i Tyskland och 2 i harmoniska Japan - vet inte om siffrorna stammer precis, men ungefar).

Economist anvande nog inte beteckningen industri, men man behöver inte spetsa till det sarskilt mycket för att kunna anvanda den beskrivningen.

#24  Sv: Sexual harassement industry-eerat suresh
2006-02-12 10:31:30

Gud vad jag skev fel:

Så här skall det vara:


I göteborg händer det en del horor (och även vanliga sjejer) hotar taxichaufförer med våldtäktsanmälan ifall de inte får slippa betala resan. Oftast afrikanska tjejer. Taxichaufförerna har därfför börjat kräva betalt i förskott av dem.

Källa: En afrikansk arbetskolleka som kör taxi

En finsk anställd som stal i kassan anklagade sin iranske arbetsgivare för våldtäkt som hämnd för att han avskedat henne för stöld. Resultat : mannen tappade kunder och fick sälja sin restaurang

#25  Sv: Sexual harassement industry Karra
2006-02-19 21:05:28

Suresh, menar du alltså att kvinnojoursanställda och poliser behöver HITTA PÅ att brott begås för att få pengar? Och du känner att du behöver upplysa mig om att världen är "elakare än jag tror"?

#26  Karra AlexdeLarge
2006-02-19 22:21:20

Ungefär som den här upplysningen http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s… ?

#27  #2 RasmusS feather
2006-02-20 02:50:33

Så sant så sant.
Min kompis ex använder barnet som vapen för att det är det enda sättet han kan komma åt henne. Tack vare att rättssamhället anser att pappor har mer rätt till sina barn än vad barnen har rätt till stabila familjeförhållanden så råder delad vårdnad.
Överlämningarna av barnet föräldrarna emellan måste numera ske via tredje part eftersom pappan bara gapar och skriker och hotar mamman - inför sitt skräckslagna barn, ibland håller han i barnet, som gisslan, för att modern inte ska kunna fly undan. Han vet att hon aldrig skulle överge sitt barn. Han skiter i skadan han gör - när barnet blir hysteriskt skäller han ut modern för DET också.

Detta vet jag för det är jag som är tredje parten. Nu gapar han och skriker och hotar MIG för att jag står i vägen för honom och hans planer. Allt med rättssamhällets goda minne. Han är ju inte FYSISKT våldsam, därför är han en bra far. Att barnet traumatiseras svårt av alla gräl skiter rättssamhället i. En pappa har rätt till sitt barn. Vad barnet har rätt till verkar vara en andrahandsprioritering. Vad mamman har rätt till kanske någon bryr sig om, om det inte går stick i stäv med pappans krav förstås.

Han har inte rört mig än så länge - tur för honom. Jag VILL verkligen inte slå honom - för barnet skull. Men jag har behärskat mig så jävla länge och tagit så jävla mycket skit, jag är så jävla trött på hans patetiska jävla gormande och hans förbannade översitterifasoner och att han bara SKITER i sin skräckslagna treåring. Förbannade ryggradslösa kräk! Jag kommer inte initera några våldsamheter - men om HAN gör det är jag rädd att jag kommer brisera lika okontrollerat som en jävla nyårsbomb.
Så visst kan jag förstå att många misshandelsfall kan tänkas uppstå när folk använder barnet som vapen. Jag vet iallafall EN som ligger och lurar precis under ytan.

Missförstå mig inte. Pappor är minst lika bra föräldrar som mammor, och det finns garanterat lika många mammor som beter sig lika vedervärdigt som pappan här ovanför. Det är ju vanligtvis den dumpade parten som spårar ur på det här sättet - och det finns lika många dumpade mammor som pappor out there.
Det är ett systemfel i rättssamhället, ett systemfel i tänket att barnet behöver båda sina föräldrar - DÄRFÖR ska BÅDA föräldrarna ha RÄTT till barnet, oavsett om den ena kanske primärt mest är ute efter att skada den andra föräldern, och barnet bara råkar vara ett jäääävligt lämpligt redskap???
Kan man inte ta reda på vad barnet mår bäst av i en vårdnadskonflikt? Ha kontaktmän som undersöker hur det EGENTLIGEN går till när delad vårdnad har tilldömts trätande föräldrar? Jag menar hur jävla svårt kan det vara att fatta att barn mår fruktansvärt dåligt av allt hat, och få höra den ena föräldern ljuga och snacka skit om den andra föräldern i syfte att skada?
Har man sett en treåring krypa in i hysteri in under sängen och vara helt okontaktbar medan han frenetiskt dunkar sitt eget huvud i golvet så är man inte så jävla benägen att tro att barnets bästa har tillgodosetts av domstolen.

#28  Sv: Sexual harassement industry suresh
2006-02-20 03:59:32

När jag betedde mig illa en gång efter skilsmässan gick min 2-åring demostrativt fram till dörren med mina skor och sade

- Ta dina skor och gå!

Så har det varit sen dess med maktstrukturen i vår splittrade familj. Det är tur att man kan ta lärdom av sina ungar. :-)

#29  #25 suresh
2006-02-20 04:12:34

Det finns alltid risk för att osakliga egenintressen är med i bilden när folk framför krav på kompensation för olika missförhållanden - särskilt när debatten framförs i pressen.

Detta innebär dock inte att det inte finns issförhållanden, bara att man måste vara på sin vakt mot det som sägs och inte svälja allt med hull och hår.

Mitt påstående om de tre personernas egenintresse är viserligen också ogrundat - jag har själv inte forskat i saken, bara sett det som ett påstående - och med min kännedom om livet i Norrbotten inte tagit det för helt omöjligt att det kan vara så. I Norrbotten finns det en stark tendens att förvänta sig pengar från staten för att lösa egna (ekonomiska) tillkortakommanden.

Inom övergreppsdebatten finns det främst en förkärlek för de stora talens mystik. 46 % av alla kvinnor är misshandlade av en man. Det finns 500 000 sexslavar i Europa. Varje dag våldtas 100 kvinnor i Sverige. Varje vecka mördas 2. Misshandel är vanligaste dödsorsaken för unga kvinnor och i varje stad finns det satanistiska pedofilnätverk som äter barn.

Dessutom förekommer det en million zillion sexuella trakasserier varje dag bara på postens personalrestaurang i Örkelljunga!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?