feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Från diskussion - Jippie


Gå till senaste inlägget#1  Från diskussion - Jippie Sjodin
2006-02-09 14:02:30

Utan att lägga några som helst värderingar om fröken Peyres utseende, stil eller försök till att skapa sig en karriär så kan jag bara säga att Micheas inställning är tragisk.

Riva ner affischer är inget man ska ta i försvar. Omoget trams är vad det är och det är nog ingen högoddsare att dessa slynglar inte precis får den sortens publicitet som de kanske önskar.

Under tiden får Peyre ännu en gratisartikel i kvällspressen, plus några fler beundrare och beundrarinnor.

#2  Sv: Från diskussion - Jippie DavidM
2006-02-09 14:10:49

Jag gillar Peyre. Snyggare får man leta efter - läääänge.

#3  Sv: Från diskussion - Jippie vitastjerna
2006-02-09 14:22:14

Kidsen är snabba på att snappa upp inspiration (tänker på dom andra danska bilderna).

Peyre ja, trist att hon ska behöva ångra sig angående brösten. Storleken hade betydelse.

#4  Sv: Från diskussion - Jippie Michea
2006-02-09 17:59:33

Att riva ner affischerna var kanske onödigt för jag tror säkert att de hade fått gensvar ändå. Men själva protesten tycker jag enbart är positiv, att de visar engagemang och säger ifrån när något känns fel i stället för att bara acceptera läget som det är. Känns hoppingivande inför framtiden!

Och vad gäller Peyre så tror jag knappast att eleverna går miste om några viktiga lärdomar om de inte får höra hennes "musik".

#5  Sv: Från diskussion - Jippie Snorkeln
2006-02-09 21:52:37

Samma feministiska skitsnack som vanligt, antingen är du med oss eller oxå är du mot oss, och är du mot oss så ska vi nog fan se till att förg*** dig din f*n. Var är skillnaden mellan feminism och nazism, ja inte vet jag.

#6  Snorkeln Michea
2006-02-09 21:58:25

Vad? Vem? Jag?

#7  Snorkeln NoManIsAnIsland
2006-02-09 22:23:47

Ser du inte skillnad på feminism och nazism, så säger det förmodligen mer om dig än om feminismen och nazismen.

#8  @Michea PerSiflage
2006-02-09 22:49:27

[Citatvisning har stängts av då det här inlägget innehåller formateringsfel.]


Jag har lite svårt att få ihop detta. NP skulle komma till skolan i egenskap av musikartist, men stoppades för att hon ansågs vara en dålig förebild. Detta tycker du är bra. Men i min tråd om Sex and the City, där jag vill diskutera om karaktärerna, de fiktiva personerna, är goda förebilder är detta fel, enligt dig.

[citat Michea] Fuck förebilder. Under min tonårstid så fick jag ständigt en massa "förebilder" upptryckta i ansiktet, allt från fotomodeller i Cosmo till präktfiorna i Fröken Sverigetävlingen som skulle lära unga tjejer att man "blir fuuuul" av att röka. Varför ska det alltid snackas om huruvida kända kvinnor är bra förebilder eller inte? Varför är det deras ansvar, medan män kan bete sig i princip hur grisigt som helst utan att någon ifrågasätter deras förebildsvärde? (Utom möjligen idrottsutövare.) Nu handlar det ju dessutom om påhittade karaktärer.(/citat]

Att diskutera fiktiva personer drabbar ingen, men NP drabbas ju av detta. Jag förstår inte hur du får ihop resonemang utan att tala emot dig själv, så du får gärna förtydliga vad jag missat.

#9  PerSiflage Michea
2006-02-09 23:33:16

Jepp, jag tycker personligen att hela förebild-idén är rätt så fånig och dessutom totalt urspårad just när det gäller tjejer. Det hade inte heller rört mig i ryggen om NP kom och spelade på min skola (om jag gick i en), så länge det inte var obligatoriskt att gå dit och jag slapp lyssna på eländet. Men de här tjejerna har uppenbarligen en annan syn på saken, och det var därför de sa ifrån. Det är DET jag tycker är bra. Var NP uppträder och inte uppträder spelar ingen roll för mig, det som spelar roll är att eleverna engagerar sig och gör sina röster hörda i en miljö där deras viljor alltför ofta blir överkörda, och där i synnerhet tjejer inte tar för sig tillräckligt mycket. (Så var det åtminstone på min tid.)

#10  tillägg Michea
2006-02-09 23:34:18

Sedan tycker jag inte att PR för skivor och liknande hör hemma i skolan, men det är ju en helt annan diskussion.

#11  Sv: Från diskussion - Jippie PerSiflage
2006-02-09 23:58:29

Hon var inbjuden av en lärare vid medieprogrammet, enligt expressen, och syftet kan ju mycket väl ha varit att diskutera till exempel kvinnosynen och/eller hur kvinnor framställs i musikindustrin för allt jag vet.

Jag är för elevbestämmande, men det kanske ska utgå från demokratiska principer om majoritetens vilja?

Du tycker det är bra att de framför sin syn på saken, i synnerhet i en miljö där deras viljor alltför ofta blir överkörda, och där tjejer inte tar för sig tillräckligt mycket.

Att det är exakt min position på detta forum hindrade dig dock inte från att ifrågasätta när jag gjorde detsamma mot fiktiva personer. Tyvärr ser jag fortfarande inte logiken i detta förfarande.

#12  PerSiflage Michea
2006-02-10 00:09:15

Haha, jag visste inte att det var så du upplevde din position här. Jag har tvärtom fått uppfattningen att du inte räds att säga vad du tycker?

Att beslutet inte fattades på demokratisk väg kan ju alltid ifrågasättas, men det är väl upp till de ansvariga på skolan att avgöra. Det tycker jag inte de protesterande tjejerna kan lastas för.

#13  Sv: Från diskussion - Jippie Fosfolipid
2006-02-10 00:47:54

Anarki är kanske pundigt som filosofi, men det är fan underhållande. Alla rapporter om upplopp och svavelregn på gymnasieskolor måste vara bra nyheter.

#14  Michea Mumriken
2006-02-10 00:54:01

Jag reagerade faktiskt också åt (skade-?) glädjen i att affischerna revs ner. Jag undrar faktiskt var gränsen går för att glädjas åt att man saboterar för en person som "är en dålig förebild". Precis bredvid artikeln om affischnedrivningen stod det om hotbreven som Peyre fått, där någon hotar med att själv "operera hennes bröst" om hon inte låter operera bort inläggen innan sommaren... Jag tror inte att du tycker det är något att glädja sig åt, men båda händelserna är ju protester mot en person som "är en dålig förebild." Är det verkligen feministiskt att glädjas åt att det händer tråkigheter för en person?

Jag känner inte till speciellt mycket om Peyre, och jag har inga speciella åsikter om hennes uppträdande, är inte speciellt intresserad av bröststorlekar heller, men för mig är hon först och främst en människa, oavsett hur hon har behandlat sin kropp.

Att riva ner affischer är väl i princip att våldföra sig på yttrandefriheten? Och oavsett om det är det eller inte, tycker jag personligen att det andas rätt mycket av mobbning att angripa en människa på det sättet.

#15  Sv: Från diskussion - Jippie suresh
2006-02-10 01:56:36

Till skillnad från alla annan socialism fungerar inte anarkismen i teorin. Det är därför den gör sig så bra i praktiken...

#16  Sv: Från diskussion - Jippie Fosfolipid
2006-02-10 09:21:27

Kom inte och klaga på socialism. Där har vi ytterligare en källa till mycken munterhet. Se bara vad de gjorde för de olympiska spelen när det begav sig, för att ta ett aktuellt exempel.

#17  Fosfolid NoManIsAnIsland
2006-02-10 09:52:19

Ja. Herregud, vad hade Gulag varit utan Socialismen.

#18   Fosfolipid
2006-02-10 10:20:39

Inte något man får nobelpris för att man skriver om i alla fall. Bra tänkt, rättrogne.

#19  Sv: Från diskussion - Jippie NoManIsAnIsland
2006-02-10 10:23:38

Och hur intressant hade Berlin varit utan muren, och hur smakfull hade intre rumänsk arkitektur kunnat vara utan Caucescus överdådiga palats.

#20  Sv: Från diskussion - Jippie DavidM
2006-02-10 11:38:07

Varför är Peyre en dålig förebild? Det faller på sin egen logik.

Om jag väljer henne som förebild så kan jag ju inte tycka hon är dålig. Per definition.

Däremot kan andra tycka hon är en dålig förebild. Men å andra sidan så ska andra skita i vilka förebilder du väljer att ha.

#21  Sv: Från diskussion - Jippie Fosfolipid
2006-02-10 11:43:49

Smakfull kanske den hade varit, men ingen hade brytt sig om den. Ska man synas ska man förgylla grejer.

#22  Sv: Från diskussion - Jippie suresh
2006-02-10 15:52:05

Jag vill knappast påstå att statssocialismen förgyllde något. Den socialistiska fernissan i Rumänien var tunnare än det tunnaste bladguld. Och då talar vi ändå om tusendels mikrometer.

#23  Sv: Från diskussion - Jippie Fosfolipid
2006-02-10 17:28:36

Ja, men det faktiska bladguldet (till skillnad från det metaforiska)var i alla fall himla blankt och glittrigt och fint.

#24  #12 Michea, helt OT ;-) PerSiflage
2006-02-10 19:37:39

Det är svårt att skriva det här, så jag börejar väl med en liten disclaimer:

Följande är inte kritik mot vare sig dig eller Feminetik.

Jag upplever mig i underläge här, ja. Sedan du tog klivet över barriären så kan du delta i vilka diskussioner som helst, medan jag bara är tillåten att delta här i JÄIF, till exempel (jag tycker inte det känns helt OK att kopiera trådar från diskutera till JÄIF själv, även om jag med dubbelmoral deltar i trådar som flyttas av andra. Som jag ser det finns det ett skäl för trådstartaren att starta dem i den för mig stängda delen, och det skälet är säkert ofta att min och andra JÄIF:ares åsikter inte är önskvärda). Eftersom JÄIF inte funnits utan feministdelen, men feministdelen säkert skulle finnas utan JÄIF är det här som rökrutan i skolan där vi missanpassade kunde hålla till, medan du och andra fullvärdiga medlemmar har tillgång till lärarrum, skolmatsalen, klassrummet och dessutom rektorns öra i större utsträckning än jag. Delvis har du/ni också tolkningsföreträde.

Jag tycker inte lösningen är optimal, men jag har ingen bättre själv. Hoppas det inte låter konstigt, men för mig är världen inte svart/vit med klara lösningar på allt.

Jag kan tänka mig att män i feministkretsar åtminstone emellanåt upplever liknande känslor som jag gör här. Detsamma gör alldeles säkert kvinnor i andra situationer.

Jag missuppfattade dig från början, jag trodde du jublade åt att hon stoppats från att komma, inte åt att tjejerna uttryckte sin åsikt. Det tycker jag också är bra, så klart.

Samtidigt är rapporteringen alldeles för luddig, men det är ju från kvällspressen mestadels, så ...

Om skolan har stoppat NP från att bli intervjuad i närradion som tydligen drivs av medieprogrammet så blir jag uppriktigt skrämd. Jag gillar inte censur, särskilt inte sådan som framtvingats av aktioner.
Det är så klart inte de protesterande tjejernas fel, det heller.

#25  Rättelse: PerSiflage
2006-02-10 19:41:25

Alltså, om skolan stoppat henne från intervjun OCKSÅ. "Spelningen" är väl mer ok om de säger nej till, även om jag uppfattar det som frivilligt att beskåda den.

#26  NoManIsAnIsland Snorkeln
2006-02-11 07:26:14

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#27  Sv: Från diskussion - Jippie Lonny
2006-02-11 16:01:22

[Citatvisning har stängts av då det här inlägget innehåller formateringsfel.]


[citat Zeppe] Hon representerar mycket som det går att vara emot, och som därmed är helt legitimt att vilja slippa på sin arbetsplats.

Vad tycker du om skolor som har feministiskt självförsvar på schemat? Vi talar alltså inte om frivillig underhållning, utan obligatorisk undervisning. Rätt eller fel att protestera mot det genom sabotage?

[citat Zeppe] Och affischer med sexuella anspelningar hör inte hemma i skolor, så är det bara. [/citat]

Inte ens hos skolsystern? Eller i biologisalen?

Och "anspelning" är ett väldigt subjektivt ord. Så länge en affisch inte har samlagsskildringar är det okej tycker jag.

#28  Sv: Från diskussion - Jippie Lonny
2006-02-11 16:02:51

Andra stycket i inlägget ovan skrevs av mig, inte Zeppe.

#29  Sv: Från diskussion - Jippie Blindalina
2006-02-11 18:30:16

"saboteringen av en dålig förebild".

om vi tar ett helt annat exempel, säg Marcus Schenkenberg, skulle ni blivit lika upprörda då?

#30  @Blindalina PerSiflage
2006-02-12 01:43:15

Jag hade blivit lika upprörd om det gällde censur av vem som fick intervjuas i radion oavsett vem det var. Hade det blivit en tråd om det i diskutera om det gällt Schenkenberg, tror du?

#31  Sv: Från diskussion - Jippie Zeppe
2006-02-13 00:59:30

lonny sa:

Vad tycker du om skolor som har feministiskt självförsvar på schemat? Vi talar alltså inte om frivillig underhållning, utan obligatorisk undervisning. Rätt eller fel att protestera mot det genom sabotage?

Huh? Jag är iofs lite halvt emot idrott som ämne i skolan, så i konsekvensens namn borde jag vara skeptisk till självförsvar också, men det är iaf en utbildning vilket en konsert inte är. Jag hade kampsport/självförsvar på jumpan i gymnasiet, det hör till ämnet. Feministiskt självförsvar är lite annorlunda men om det hör till något ämne så funkar det väl. Tycker inte direkt det ska bli ett skolämne om det är det du menar.


lonny sa:

Inte ens hos skolsystern? Eller i biologisalen?

Skillnaden mellan Slitz och en affisch över äggstockarna borde vara uppenbar för vem som helst.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?