feminetik.se feminetik.se

Just nu 22 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sa dresserar du din man


Gå till senaste inlägget#1  Sa dresserar du din man Fabian
2006-02-09 10:04:26

Fran Tycka


http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…


Sallan har jag instamt sa fullt ut med samtliga kommentarer i ett Tycka forum.


Men hur man kan fa detta fenomen att bli ett tecken pa överordning ar bortom min intellektuella kapacitet.

#2  Fabin Michea
2006-02-09 13:11:44


#3  Fabian Michea
2006-02-09 13:15:18

Sorry, där var jag (alldeles) för snabb.

Jo, men det är väl just det som tyder på något slags maktobalans till männens fördel i det här fallet? Annars skulle de inte komma undan med sådan skit. Det skulle inte vara "roligt" om situationen var den omvända, för det skulle ligga alltför nära en obehaglig verklighet. (Därmed inte sagt att det inte finns kvinnor som behandlar sina partners på ett dåligt, "uppfostrande" sätt, tvärtom.) Alltid roligare att sparka uppåt, och det där.

#4  Sv: Sa dresserar du din man FemAspirant
2006-02-09 13:28:42

Eller så är vi konditionerade till att ha sympati och empati med kvinnor i större utsträckning män.

Män skadas och dör oftare av våld än vad kvinnor gör tex, ändå tycker vi det är roligare att se humor som bygger på att män skadas och dör av våld.

Jag tycker det är ett farligt sluttande plan att definera saker som mer ok när en "svagare" gör det än när en "starkare" gör det. "Svaga" kan ha fel, "Starka" kan ha rätt. Palestinier är svaga och Israeler/Judar är starka i dagens mellanöstern, det gör det ändå inte ok eller roligt med antisemitism och historierevisionism bara för att en palestinier skulle vara avsändaren.

#5  FemAspirant Michea
2006-02-09 13:41:18

Jo, det har du också rätt i. Absolut.

Och jag tycker inte att det är okej, långt ifrån. Den här typen av program och olika "uppfostringsmetoder" som man hittar här och där är ju bara ytterligare ett steg ifrån jämlikhet. Jag har väldigt svårt att förstå det. Vad är det för roligt med att ha ett förhållande med någon, när det inte handlar om gemenskap utan snarare avståndstagande, ett spel där det gäller att ta poäng mot den andra och försöka forma den efter sin egen vilja? Vad finns det då från början att bygga en relation på, om man är så missnöjd, liksom...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?