feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnornas Chans! Männens beteende på krogen


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnornas Chans! Männens beteende på krogen Billy
2004-08-06 15:19:48

Jag lyfter upp detta ämne i en egen tråd nu. Många kvinnor ägnar halva semestern åt att diskutera vad män inte skall göra på krogen. Därför ställer jag här frågan till kvinnorna.

HUR SKALL MÄNNEN GÖRA PÅ KROGEN?

Svaren får inte vara luddiga utan endast innehålla konkreta förslag. Svaren skall täcka alla situationer där det redan finns saker kvinnor inte tycker om och ge tydliga alternativ på de saker som kvinnor har kritiserat i andra trådar.

#2  Män skall Alvunger
2004-08-06 16:07:57

bete sig gentemot kvinnor såsom de önskar att deras blivande flickvänner eller systrar skall bli bemötta av män på krogen.

Det handlar bara om att vara artig och visa respekt. Det bör täcka varje situation.

#3  Just den typ av luddiga svar... Billy
2004-08-06 17:33:57

...jag poänterade att jag INTE var intresserad av. Jag ville ha KONKRETA EXEMPEL. Alltså jag förtydligar så att det inte går att missuppfatta:

- Svaren skall vara LIKA detaljerade, beskrivna och specificerade som de saker män gör som kvinnor här på sidan beklagat över.

- Och de flesta män vill sannolikt inte att några killar raggar ordentligt på deras flickvänner eller systrar alls när de är på krogen så ditt svar är oanvändbart.

- Och vad folk tycker är artigt varierar från person till person dvs ytterst subjektivt. respekt är inget man behöver visa annat än genom att inte visa respektlöshet.

- Här sitter kvinnor och beskriver i detalj hur hemska killar är mot dem på krogen men när man frågar hur de skulle önska I DETALJ killar betedde sig istället verkar de inte ha några svar alls i samma detalj.

#4  Jasså? Alvunger
2004-08-06 17:40:05

Varför är mitt svar oanvändbart? Här blev det ju RIKTIGT intressant. Varför vill inte de flesta män att någon raggar "ordentligt" på deras flickvänner eller systrar? Tror du möjligtvis att dessa män känner att män som raggar oftast beter sig som kräk, o att deras älskade inte skall utsättas för sådan behandling?

Och för övrigt. Vad är du är eller INTE är intresserad av bekommer inte riktigt mig. Du har full rätt att ställa frågor enligt egna önskemål. Jag har full rätt att svara enligt egna önskemål.

Den enda detalj jag kan ge är att om du som man undviker de scenarion du redan i detalj fått beskrivet, så är du home safe.

#5  Alvunger Fredrik L
2004-08-06 17:44:30

"Jag har full rätt att svara enligt egna önskemål."

Där har vi ett stort problem som delas mellan dig och de flesta av dina feministkollegor.

När man svarar på en fråga enligt sina egna önskemål utan att ta ngn större hänsyn till själva frågan så byggs murar upp mellan människorna. Det är mkt vanligt. Det suger. Specielt i sådana här sammanhang. Folk pratar bara förbi varandra.

#6  Håller inte med Alvunger
2004-08-06 17:52:13

Att spinna fritt vidare och komma in på nya spår uppfattar jag som styrkan med feminetik.se Jag tycker det är spännande och kul att få läsa ett inlägg och sen se vart mina tankar för mig när jag svarar. Skulle jag ställa upp tio frågor så skulle det vara kul om alla svarade på varenda en. Men sanningen är att vissa kommer inte svara alls, andra kommer svara på ettan och nian, ytterligare någon kommer snöa in sig på en egen elfte fråga. Jag kanske inte får svar på just det jag var ute efter, men hey - Det här är inte TP.

Får jag inte de svar jag var ute efter så får jag sluta mig till att min fråga kanske var dåligt ställd, eller att folk helt enkelt inte bryr sig, eller att de tyckte något annat var mer intressant.

Jag tyckte jag tog stor hänsyn till själva frågan. Men okej, jag kan omformulera mitt svar så kanske det känns bättre.

Lessen Billy, jag kan inte ge några detaljerade svar på hur män skall bete sig. Kan inte män räkna ut själva hur man skall bemöta sina medmänniskor med respekt och artighet utan behöver vägledning i form av detaljerade uppräkningar så är manligheten värre ute än jag trodde. Eftersom jag inte delar din uppfattning om att manligheten är så jävla korkad så de inte själva kan räkna ut hur man beter sig vettigt, utan behöver en lathund, så väljer jag att inte svara på din fråga. Mvh Josefine

#7  Billy Fredrik L
2004-08-06 17:54:08

Har inget bra svar. Sen var det väl kvinnorna som skulle svara.

Men, jag har ett förslag som rör ämnet. Tycker män ska ge fan i krogen. Maken till rövhål(ursäkta uttrycket) får man leta efter i samhället. Kriminalitet, sunkighet, idioti, fåfängans fyrverkeri, etc, etc. I Sverige har vi utkastare, i många andra länder inkastare. Det säger en del.

Låt alla dessa unga, heta, kåta kvinnor vara för sig själv på krogen. Låt de strossa bland de svinniga killarna. För det är ju ändå bara svin som kvinnor generellt vill ha. Låt de gå åt helvete för denna generation. Sköt dig själv istället. Träffa en fin flicka i kassan på konsum eller ngt i ställe.

Män borde skippa krogen och all dess idioti. Borde prova ngt annat.

#8  Alvunger Fredrik L
2004-08-06 17:56:20

Jo, det är ju det fina med ett samtal att kunna prata om ditt och datt. Men att undvika frågan genom att svara som man vill känns ofta trist. Generellt tänkte jag på. Och i synnerhet när det gäller feminister. I just detta inlägg du skrev har jag i speciell åsikt.

#9  ... Fredrik L
2004-08-06 17:56:56

i = ingen

#10  Öhh var det jämställdhet vi pratade om eller? Billy
2004-08-06 18:07:46

Kvinnor kan inte bara klaga på män, det enda detta leder till är att män klagar tillbaka. Kvinnors enda chans att få kritiken till något positivt är att ge männen alternativ där alternativen är LIKA tydliga och lättåtkomliga som de saker de är till för att förhindra.

Orsaken att de flesta män inte vill att andra killar raggar på deras flickvänner är uppennbar, de vill naturligtvis ha dem för sig själva. Det spelar ingen roll hur artig och gentlemannamässigt någon annan raggar så ser vi helst att de inte raggar på våra flickvänner alls. På samma sätt undviker killar att prata om varandras flickvänner på ett sätt som kan uppfattas som "personligt intresse" ....

Jag har ingen aning vilka impulser som leder till att vi inte tycker om att killar raggar på våra systrar (särskilt inte lillesyrror) det har definitivt inte med ojuste beteende att göra, vi ser helst inte att någon av våra mest juste kompisar blir ihop med syrran heller.

Och eftersom målet med krogvistelse aldrig är att vara "Home Safe" är det rådet oanvändbart. Du har fortafarande inte gett detaljerade alternativ. De enda beskrivningar av hur folk uppför sig på krogen på detta forum gället hur ni INTE vill killars kall göra.

Och om tjejerna är de enda som får göra som de vill på krogen har vi inte jämställdhet. Frågan är åter hur tjejer vill vi killar SKALL göra på krogen och inte för att bli home free UTAN för att få positiv uppmärksamhet i samma mängd som vi får neggativ uppmärksamhet om vu anammar de beteenden ni klagar på

Negativ uppmärksamhet på krogen är nämligen mycket bättre än ingen uppmärksamhet alls.

#11  Billy Karra
2004-08-07 14:05:57

Jag kan bara svara för mig själv, men jag vill bli bemött som en människa på krogen precis som på alla andra ställen. Om en kille är intresserad tycker jag han kan komma fram, presentera sig, kanske bjuda på en öl och/eller fråga om man kan prata en stund. Det var så jag själv raggade när jag var singel.
Killar som försöker ragga genom att direkt lägga armen om en el dyl blir jag bara irriterad på, liksom de som försöker inleda ett samtal med "Men tjena gullet, hur kommer det sig att du står här och ser så vacker ut" (har varit med om båda sakerna). Men som sagt, det här gäller mig personligen och inte alla tjejer.

#12  Karra Billy
2004-08-07 16:17:27

För det första har vi fortfarande könsroller därför har en kille ingen nytta av att veta hur en tjej raggar på killar, frågan var hur killar skulle ragga på tjejer och än så länge är vi långtifrån lika i dessa avseenden.

För det andra innebär ditt exempel att jag som kille bjuder tjejer på öl dvs upprätthållande av de könsroller ni feminister vill upplösa - inte mycket till jämställdhet det blir på krogen om dina metoder anammas av killarna.

Under mina 25+ år har jag blivit bjuden av kvinnliga sällskap på krogen 2 gånger!.... TVÅ!... lycka till med jämställdheten om jag skall bjuda kvinnor på dricka varje gång jag går ut men själv bli bjuden en gång vart tionde år.

Fast det är klart.. snart har det gått tio år till så det kanske är dags för mig att bli bjuden för tredje gången om jag går ut ikväll ;o) Inte mycket till tips för jämställd raggning man fick här.

#13  Men snälla Billy Karra
2004-08-07 16:38:58

Du frågade, jag svarade. JAG bjuder gärna en kille på en öl, bjuder han mig först bjuder jag självklart gärna tillbaka. Tänk att jag förstod att du skulle slå ner på det.
Jag förklarade hur jag själv gärna skulle vilja bli "uppraggad" på krogen, och jag gjorde klart att detta stod för mig och inte för alla tjejer. Att bjuda på öl behöver inte vara upprätthållande av könsroller, det kan också vara ren vänlighet. Givetvis har du rätt i att många tjejer förväntar sig att bli bjudna, vilket är dumt och inte särskilt jämställt. För mig är det ingalunda en nödvändighet att bli bjuden på öl för att jag ska bli intresserad (det har faktiskt inte hänt mig speciellt ofta heller Billy, om det tröstar), det var därför jag skrev "och/eller bjuda på en öl". Du kan ju alltid testa att bara presentera dig, fråga om hon vill prata en stund och låta bli att bjuda på öl.

Jag ber hemskt mycket om ursäkt att det råkade undslippa mig hur jag själv brukade ragga när jag var singel. Det var inte meningen att bryta mot dina stränga regler för denna tråd Billy.

#14  Karra Billy
2004-08-07 17:20:41

"Jag ber hemskt mycket om ursäkt att det råkade undslippa mig hur jag själv brukade ragga när jag var singel. Det var inte meningen att bryta mot dina stränga regler för denna tråd Billy."

Det är faktiskt Fredrik L som pratat om regler, jag har bara påpekat att varken du eller någon annan besvarat min fråga. Nämligen hur kvinnor generellt vill bli uppraggade på krogen. Problemet är att du tycker att du bara kan svara för dig själva JAG tycker nog att du borde veta hur fler tjejer än du själv vill bli uppraggade. Jag vet då iaf hur fler tjejer än du blivit uppraggade när DE blivit ihop med sina killar. Problemet är att de metoderna verkar ju varken du eller de andra feministerna gilla för de saker som fungerar kritiserar ni något enormt under "Tycka" tråden.

#15  Billy Karra
2004-08-07 17:34:39

Du kan säkert leta rätt på nån undersökning som vet att förklara hur kvinnor fungerar bättre än de själva, sånt är ju du bra på.

Jag har ingen aning om hur kvinnor generellt vill bli uppraggade. När jag blev ihop med den man jag nu är gift med var det jag som tog alla initiativ. Jag antar att det gamla vanliga köret med gratis öl osv funkar men nu ville du ju ha förslag på mer jämställda uppraggningstekniker, då föreslår jag "Hej, jag heter Billy, hur är läget? Har du lust att sätta dig och snacka en stund?" el dyl.
På tycka har väl raggmetoder som går ut på att killen håller fast/lägger armen om tjejen det första han gör kritiserats. Det förstår jag absolut eftersom jag inte heller gillar att okänt folk kramar om mig utan att ens säga hej innan. Nu säger du att sådana taktiker funkar. Jaha. Då är det väl så kvinnor generellt vill bli uppraggade, och om det var den frågan du ville ha svar på borde du väl vara nöjd.

#16  Karra Billy
2004-08-07 17:56:17

"Du kan säkert leta rätt på nån undersökning som vet att förklara hur kvinnor fungerar bättre än de själva, sånt är ju du bra på"

- Jag försöker ju fråga er men ni svarar ju inte så då har jag bara erfarenheter (mina och andra killars) med tjejer att gå på. Det vore enklare om ni svarade.

"Nu säger du att sådana taktiker funkar"

- Nej jag säger att de HAR funkat och jag gav er chansen att komma med alternativ som funkar lika bra.

#17  Svar Karra
2004-08-07 18:10:58

"- Jag försöker ju fråga er men ni svarar ju inte så då har jag bara erfarenheter (mina och andra killars) med tjejer att gå på. Det vore enklare om ni svarade."

Det var det jag trodde att jag gjorde.

#18  Karra Billy
2004-08-07 18:38:18

- Ja du svarade

- I det inlägg där du också klargjorde att du inte ansåg dig kunna svara för någon annan än du själv. Jag ville som sagt helst ha ett mer generellt svar (vilket jag inte fått) men nu har du sagt att du inte anser dig kunna ge ett sådant och självklart respekterar jag detta. Jag ber om ursäkt för att jag blev lite påstridig

- Jag vill också passa på att förklara att jag inte diskuterar mot personer utan bara mot inlägg/åsikter. Jag har inget emot dig personligen oavsett om det verkar så i något annat inlägg. Finns det kritik skall den enligt mig alltid rikta mot inläggen de kritiserar även om det blir hetsigt språk ibland.

#19  Billy Fredrik L
2004-08-07 18:54:30

Nu blir jag förvirrad. Har jag pratat om regler? Vart(citera mig gärna)? Som den fria-jägaren jag är så pratar jag sällan om regler.

#20  Svar monica
2004-08-08 08:47:46

Det är svårt att ge svar som du begriper Billy. Anledningen till det är att du redan har svaren själv, dina svar, din uppfattning. Så länge ingen svarar som du vill fortsätter du tjata. Hur ska EN kvinna kunna svara på hur tjejer generellt vill bli uppraggade?

Jag vet tjejer som ser det som en självklarhet att bli bjudna. Blir de inte det är de inte intresserade. Det gäller inte mig. Jag vill inte bli bjuden alls om jag känner att killen förväntar sig nåt för att han bjuder på en öl!

Jag vet tjejer som tycker det är charmigt när en kille sticker näsan i nacken på dem och flåsar. Det gäller inte mig.

Det som gäller mig (och kanske andra, hur ska jag veta det?) är att killen är trevlig, har humor, får mig att skratta, fattar och är intresserad av vad jag säger. Snappar ironi. Inte går på om sex det första han gör. Behandlar mig som en människa och visar sitt intresse utan att vara påstridig. Inte kommer med sexuella anspelningar om vad jag än säger, ingenting är så ocharmigt och barnsligt som det.

Helt enkelt: Visar att han är intresserad av personen monica! Utan att vara påflugen. Att han skrattar och har humor är ytterst viktigt för mig.

#21  monica Billy
2004-08-08 12:24:37

Det du säger skulle alltså i klartext vara att feminister som tar upp detta ämne bara är grälsjuka och vill kasta lite skit på männen?

Det är meningslöst att diskutera eftersom det för varje kvinna som inte vill bli flåsad i nacken, tagen på rumpan och bjuden på öl finns en annan som vill detta och som dessutom inte bryr sig det minsta om killen får henne att skratta.

#22  Billy monica
2004-08-09 08:05:05

"Det du säger skulle alltså i klartext vara att feminister som tar upp detta ämne bara är grälsjuka och vill kasta lite skit på männen?"

Va??? Hur fick du ihop det?

Är det verkligen svårt detta? Men det är väl som med allt annat. Vissa har social kompetens - andra har det inte. Vissa människor är charmiga - andra är det inte.

#23  monica Billy
2004-08-09 08:55:16

"Va??? Hur fick du ihop det?"

- Ni diskuterar som om det skulle finnas alternativ men några alternativ som fungerar lika bra finns inte. Ni blir kort sagt irriterade på att männen beter sig på det sätt andra kvinnor reagerar positivt på. Ni vill bli behandlade med respekt trots att varenda kille veta att något säkrare sätt att bli dissad finns inte i kontakt med de flesta (generellt) tjejer.

"Men det är väl som med allt annat. Vissa har social kompetens - andra har det inte. Vissa människor är charmiga - andra är det inte."

- Vilken dynga! Huruvida man har social kompetens och är charmig är helt beroende på vem man frågar. Jag kan lika gärna säga att alla killar har social kompetens men alla tjejer är inte smarta nog att märka detta.

#24  Billy Karra
2004-08-09 09:18:07

"Det är meningslöst att diskutera eftersom det för varje kvinna som inte vill bli flåsad i nacken, tagen på rumpan och bjuden på öl finns en annan som vill detta och som dessutom inte bryr sig det minsta om killen får henne att skratta."

Grattis Billy, du insåg just att kvinnor utgör en heterogen grupp.

#25  monica Arne
2004-08-09 09:23:48

"Hur ska EN kvinna kunna svara på hur tjejer generellt vill bli uppraggade?"

Tja, EN kvinna brukar ju aldrig ha problem att tala om hur tjejer generellt INTE vill bli uppraggade...

#26  Arne Greenfish
2004-08-10 13:18:46

Många fler blir nog avtända av samma saker som en själv, på ett ungefär. Det finns en anledning till att vissa killar ses som äckel utav praktiskt taget samtliga. Däremot så finns det en så stor grupp killar som någon/några tycker är precis toppen. Dessutom så är ett svinaktigt beteende lättare att fatta agg emot, medan en raggning som är ren men ändå inte rätt blir bemött på ett annat sätt.

Knepig förklaring kanske, vill du få mer utförligt får du komma med specifika påpekanden.

#27  Billys första inlägg Greenfish
2004-08-10 13:35:31

Hur ska män bete sig?
Hur ska människor bete sig på krogen, finner jag mer relevant som fråga, menmen, nu kör vi på din fråga.

Jag vill inte bli bjuden på dricka, såvida det inte förutsetts att jag bjuder nästa runda. En kille som kommer fram med en drink och börjar prata, får det betydligt jobbigare att få ett ordentligt samtal. Två gånger har jag sagt "Nej, tack!" till killar när de kommit med drickan i handen.

Kort sagt: Bjud inte på dricka.

Ifall jag raggar väntar jag på kroppskontakt från personen ifråga, innan jag själv rör vid den. Raggar någon på mig vill jag därför inte heller att den personen rör mig, förrän jag rört den. Med den som raggar, menar jag den som tog kontakt först. Jag accepterar inte att personen skyddar mig från trillande människor heller. Jag behöver inte bli beskyddad och vill inte ha den kroppskontakten. Är det en kompis år däremot kompisan gärna skydda, jag skyddar tillbaka, det vet jag.

Kort sagt: Rör inte personen förrän du fått kroppslig kontakt på intiativ utav den andra.

Något jag uppskattar är ordentliga diskusioner. Att få höra att man är söt/snygg/sexig flera gånger under samtalet är avtändande. Ifall någon tar kontakt med en, så förutsätter man att den personen finner en attraktiv, på ett eller annat sätt. Det behöver inte försäkras. Ifall personen stirrar konstant på mina bröst är det också irriterande. En uppskattande blick gör inte illa, men det känns inte direkt jättebra i alla lägen.

Kort sagt: Smicker funkar inte.

Leenden är viktiga. Visa att man har roligt. Visa att man uppskattar samtalsämnet. Skapa en egen sfär där man utesluter resten utav rummet för en stundDet här stämmer säkert inte på många, det finns troligen de tjejer som gillar massvis av smicker och att bli bjuden på drinkar. Det här ger väl dig egentligen bara tips om hur du raggar upp en sån som mig...

#28  Greenfish o andra... Billy
2004-08-10 13:38:44

Nu råkar det vara så enkelt att även om en kille ses som äckel av alla tjejer har den killen vanligen större chans att fixa ragg än en kille som inte gör stort väsen av sig. Jag har sett (fler gånger än vad som är rimligt) kvinnor först sitta i sällskap och prata illa om den killen som är svin och knullar allt som rör sig, för att senare på kvällen följa samma svin med hemåt. Hur det kommer sig att dessa får napp har jag redan beskrivit i myten om självsäkerhet. Och är det NÅGOT som jag kan garantera är det att de killar som är äckel har stor visad självsäkerhet. De VET att oavsett hur de beter sig är et alltid nån som nappar eftersom tjejerna tänder på självsäkerhet i nio fall av elva.

Jag undrar fortfarande hur en kille som inte vill vara svin och kritiseras på feminietik skall bete sig för att uppnå samma resultat av uppmärksamhet på krogen som de självsäkra svinen. Jag börjar dock mer och mer misstänka att kvinnorna här inte är intresserade av att ge alternativ. Uppenbarligen är många kvinnor här övertygade om att de självsäkra svinen inte har framgång med tjejer, fan vet vad de fått det önsketänkandet ifrån.

"Grattis Billy, du insåg just att kvinnor utgör en heterogen grupp"

Det har jag vetat hela tiden, det vi inte är överrens om är vilket beteende som är vanligast. Om det är vanligt att svinen når framgång med det beteende som ni klagar på och ni själva inte kan ge det minsta alterntiv som ger lika bra resultat då klagar ni bara för klagandets egen skull.

#29  Greenfish o andra... (igen) Billy
2004-08-10 13:54:37

"Det här stämmer säkert inte på många, det finns troligen de tjejer som gillar massvis av smicker och att bli bjuden på drinkar. Det här ger väl dig egentligen bara tips om hur du raggar upp en sån som mig..."

Och skapar problematiken hur sjutton skall killar veta vilken sorts kvinna just du är INNAN de tagit kontakt? Och som jag redan påtalat är det också frågan om vilken metod som OFTAST funkar BÄST. Eftersom jag inte vet hurdan just DU är så kommer du att få fortsätta finna dig i svinigt beteende så länge de flesta andra tjejer ger positiv respons på detta. Om du har 100 tjejer i ett rum och vet att 75% av dem kan raggas upp genom att bjuda på drinkar och ta i dem då chansar du inte på att tjejen du raggar på tillhör de 25% som vill ha annan behandling heller. Kort sagt, det mest intressanta för mig är hur den största av de homogena subgrupperna vill bli uppraggad. Därför ville jag ha ett generellt svar

#30  Billy Greenfish
2004-08-10 14:00:09

Du tror ju redan att du har ett svar. Du har redan bestämt dig. Jag kan inte svara på hur de andra vill bli uppraggade exakt. Jag kan bara svara för mig själv. Men ifall du nu fått för dig att tjejerna gillar svin. Bete dig då som ett sådant och lycka till, för tur behöver du verkligen.

Det enda jag kan påstå som är generellt är precis det som Alvunger redan sa till dig i hennes första inlägg: "Män ska bete sig gentemot kvinnor såsom de önskar att deras blivande flickvänner eller systrar skall bli bemötta av män på krogen."

#31  Greenfish Billy
2004-08-10 14:33:21

För det första NEJ! jag har inte fått svar, läs om min fråga noga innan du påstår att jag fått svar. Frågan var alltså:

"Jag undrar fortfarande hur en kille som inte vill vara svin och kritiseras på feminietik skall bete sig för att uppnå samma RESULTAT av UPPMÄRKSAMHET på krogen som de SJÄLVSÄKRA svinen."

För det andra har jag besvarat Alvunger redan med att vi helst inte ser att andra killar raggar på våra syrror/flickvänner. Sedan kan jag påpeka att Alvunger tidigare sagt

"Att man inte dunkar normala helyllekillar i säng beror naturligtvis på att med dem har man nåt att bygga på, och vill inte spoliera det för lite nattliga dumheter."

Vilket med normal logik innebär att man förlorar på att vara juste och respektfull mot henne SÅVIDA INTE man också är intresserad av att bygga på det där långvariga förhållandet som de mer macho killarna tar omvägen förbi. FINNS det inte i eran världsbild att justa killar vill vara singel men ändå vara sexuellt aktiva? Bara undrar för det verkar inte som ni ser något mellanting.

#32  Billy Greenfish
2004-08-10 17:12:21

Ja, i min världsbild finns det det.
Det vi hela tiden påpekar är att vi använder de tuffa killarna enbart för sex. De andra killarna kan man använda för både och. Visserligen kan man tolka Alvungers uttalande som enbart negativt sexmässigt för justa killar, men jag ser knappast det så.

Ska du få uppmärksamhet måste du vara självsäker. Man måste tro på sig själv för iallafall en stund. Däremot inbegriper inte det att vara ett svin.

#33  Hmmmm... MrG
2004-08-10 17:42:17

Nu talas det ju bara om hur killar ska göra på krogen - Hur ska alla tjejer som inte har fina bröst, välsvarvade kroppar, fotmodells ansikten och en bedårande sexig charm göra?

För på Billy låter det som att bara man är tjej kan man få vilken kille man vill. Det kan man säkert om man har en eller helst alla ovanstående uppräknade egenskaper (ja, det finns fler bra egenskaper). Men om man inte har det, eller bara en? Hur gör man då? Och är det verkligen "lättare" att ragga bara för att man är tjej?

MrG

#34  Mr G Billy
2004-08-10 18:21:08

" Visserligen kan man tolka Alvungers uttalande som enbart negativt sexmässigt för justa killar, men jag ser knappast det så."

- Jag har under mina över 25 år hört/läst/sett hundratals kvinnor säga samma sak. Man vill inte ha "bara" sex med de snälla killarna, dem vill man ju inte såra. Hur mycket tjejerna sårar dem genom att föredra bad boys istället verkar många av dem inte begripa alls.

"Nu talas det ju bara om hur killar ska göra på krogen - Hur ska alla tjejer som inte har fina bröst, välsvarvade kroppar, fotmodells ansikten och en bedårande sexig charm göra?"

- Läste du mitt inlägg tidigare på detta ämne. ALLA tjejer - med mycket få undantag - kan bli snygga och betydligt snabbare och lättare än en kille kan det. Medans killar har två sätt att bli snygga: 1) Fet bankbok, 2) Styrketräning vilöka bägge tar kopiöst mycket tid.... Så kan tjejer fixa detta genom enkelt byte av frisyr, klädstil och smink. Skillnaden är väl ca 3 månader till tjejernas favör - minst. Det enda tjejer behöver göra i träningsväg det är se till att magen inte putar ut mer än brösten gör det för med de lågt skurna tajta jeans de föredrar idag ser det väldigt oattraktivt ut. Magen skall inte ge intryck av graviditet om tjejerna inte ÄR gravida.

- Tjatet om bröst är överskattat, När tjejer träffar killen ifråga kan de ha extrem push-up, och/eller vaddering etc som hjälper och hur stor är chansen att killen sticker och aldrig kommer tillbaka dagen efter pga detta? Jo NADA om han gillar resten och det vet tjejerna.

- Fotomodellsansikten? Jo tjenare!.... Nån som sett Claudia Schiffer, Kate Moss, Cristy Turlington, Linda Rosing, Carolina Gynning eller Hannah Graaf osminkade ??? Jaså INTE!! så konstigt då... Eller jo vänta vissa av dem har vi ju sett, på Big Brother... Så himla supersnygga var de inte i ansiktet när de vaknade på morgonen om jag säger så.

"För på Billy låter det som att bara man är tjej kan man få vilken kille man vill."

- Nej MEN man behöver inte ta vad som helst för stt slippa gå hem ensam som tjej. Detta är däremort realitet för flera killar, alternativt de killar som är beredda att ta vad som helst men ändå går hem ensamma pga tjejerna tycker de inte är självasäkra nog (dvs desperata)

"Men om man inte har det, eller bara en? Hur gör man då? Och är det verkligen "lättare" att ragga bara för att man är tjej?"

- Sanningen är ju som alla vet att de flesta tjejer behöver inte ragga alls. Och av denna orsak är det naturligtvis lättare för de få tjejer som gör detta. Om de dessutom skulle ragga på de "desperata" dvs mindre självsäkra killarna inser nog de flesta att de har dubbel fördel jämfört med om de killarna skulle ragga på tjejer.

- Men VÄNTA, killarna har ju ett tredje sätt att bli skitsnygga och attraktiva åtminstone i ögonen hos alla de tjejer som haft en trasslig barndom vilka bevisligen är ganska många.. De kan begå KRIMINELLA GÄRNINGAR yeah! Detta skapar som bekant automatisk sex appeal iaf i ögonen hos vissa inte sällan riktigt attraktiva tjejer som skulle kunna få i stort sett vem som helst om de vill och absolut (iaf för en del av dem) slippa en hel del lidande.

#35  Billy Greenfish
2004-08-10 18:44:11

Du lyckades precis beskriva en ytterst oattrativ kille: tränad, massvis av pengar och kriminell. Iallafall om vi ska hårddra det så som du brukar.

Grabben går på anabola för att kunna punpa upp muskler i Arnolds storlek. Grabben har inte behövt jobba för något i hela sitt liv, utan lever bortskämt på sina föräldras pengar. Dessutom har hant våldtagit tre tjejer och gjort fem inbrott för att stajla inför kompisar.

Vilken pudding du fått ihop Billy, riktig goding det där...!!

Hoppas att du inser min ironi. Det du har knåpat ihop är bland det mest räliga jag kan tänka mig.

#36  MrG Greenfish
2004-08-10 18:47:53

Applåder!

Du har förstått att man som tjej inte får vilken kille man vill. Visst, man kan skita i sina principer och dra hem med ett äckel till karl, likt han jag beskrev ovan. Men så besatt av sex är iallafall inte jag. Troligtvis inte många andra heller.

Personligen skaffar hag hellre en KK bland en av de snälla killarna. OCH ser till att informera grabben om mina avsikter innan det väl är igång. Då slipper man jobbet med att ragga, och får lättare bra sex. OCH JA!!! Det ÄR ett jobb att ragga även för tjejer. Kanske just för att det finns för många av de svin Billy ständigt hänvisar till...

#37  Mrg Nils
2004-08-10 18:50:19

"Och är det verkligen "lättare" att ragga bara för att man är tjej?"

Det går säkert att mäta statiskt
(och har säkert även gjorts nångång).

Skicka ut.. låt oss säga 100 tjejer på olika krogar som efter bästa möjliga förmåga försöker få med en kille hem. Repetera och gör samma sak fast med 100 killar som försöker få med sig tjejer. Den som får med sig flest, hade lättast att ragga.

Min "erfarenhet" säger mig att tjejerna skulle lyckas bäst, men jag har ingen länk till någon vetenskaplig undersökning som backar upp det jag säger :/

#38  Hoppas du inser.. Billy
2004-08-10 19:04:47

..att jag dessutom knåpat ihop en kille som har klasar av tjejer att välja mellan hela livet.

Sedan vet jag inte om jag skall tro dig eller inte, det KAN ju vara sant men å andra sidan säger nästan alla kvinnor exakt samma sak som du just sade, skillnaden är ju att trots att alla kvinnor säger exakt samma sak har dessa killar ALLTID attraktiva inte sällan välanpassade flickvänner.

När jag och en kompis snackade med en av tjejerna i vår klass sade hon att tjejer inte föredrog kroppsbyggarkillar. Sedan visade det sig dock att hennes pojkvän var 107 kilo muskler. En annan av tjejerna (skitsmart tjej) sade att hon föredrog killar man kunde prata med - vilket inte var så lyckat eller smart med tanke på att hon blev ihop med sin kille på basis av hur sexig hon tyckte han var på dansgolvet. En tredje tjej (jobbar inom vården) sade först att hon tände på personlighet, efter 3-4 shots kläcker hon ur sig att hon vill ha en rik kille och frågar om vi har telefonnumret till någon...

Bara tre exempel på tjejer som säger vad man förväntar sig men sedan visar sig sanningen - på samma sätt som jag misstänker att vi sett mer av sanningen än vi ville på Greklands stränder. Frågan är varför vi svenska killar är dumma nog att lyssna på tjejerna när vi i själva verket borde skita fett i jämställdheten och fråga grekerna hur kvinnorna skall tas istället.

Sedan sade jag inget om anabola och arnoldmuskler. Idealet är nämligen inte den "Bulkiga" sorten utan den typ av kille som har den kropp som flest tjejer tänder på det är de som ser ut som BB-Foffo och BB (Visa magen)-Stefan eller Tom Cruise i MI-2 och försöker du förneka att tjejer gillar den typen av kropp tja... inte stor mening i detta.

#39  Nils, tokraggande tjejer Billy
2004-08-10 19:07:01

"Skicka ut.. låt oss säga 100 tjejer på olika krogar som efter bästa möjliga förmåga försöker få med en kille hem. Repetera och gör samma sak fast med 100 killar som försöker få med sig tjejer. Den som får med sig flest, hade lättast att ragga."

Testet har redan gjorts fast man lät raggningsrepliken vara något i stil med "hej, skall vi ha sex?"... 80% av killarn och nära 0% av tjejerna gick med på förslaget. Sålunda kan man definitivt utgå från att tjejer har lättare att ragga.

#40  Greenfish Nils
2004-08-10 19:28:34

Det jag tror det hela bottnar i, är att många killar (jag inkluderad) aldrig har den lyxen att de kan sitta att välja vilka de vill gå hem med. Inte ens om de helt struntar i sina principer hittar de någon tjej som anser att de själva duger eller har tillräcklig "standard" för att ha sex med.

De ser att flickor som utan att vara självsäkra, eller att se speciellt supersnygga ut ändå kan sitta och välja bland massa killar som försker och försöker.

När man själv skulle ha sex med "princip" vilken tjej som helst, och ändå inte får nått blir nog många killar avundsjuka helt enkelt. Är man dessutom blyg eller inte så självsäker är det nästan kört.

Det är inte tjejernas "fel", men jag tror tjejer faktiskt har en högre ribba på män än tvärtom, tjejer har inte sex med vem som helst. Det finns en hel del män som förblir oskulder i stort sett hela livet (ofrivilligt skall tilläggas). De ratas helt enkelt, tjejer väljer hellre att inte ha sex alls än att släppa sina "principer". (vilket de självklart har rätt att göra).

I genomsnitt tror jag inte tjejer har mer sex än killar (för det vore ju konstigt), men jag tror det är fler killar som aldrig eller väldigt sällan får det. Sen har vi den skaran av killar som "duger" som får rätt rejält med sex.

Bland de självsäkraste killarna hittas tyvärr en hel del "bad boys", men långt ifrån enbart.

För att förenkla:
De killarna som duger och är självsäkra får nästan allt, de övriga ratas och får inget, och dessa blir avundsjuka på detta.


Hmm.. inte säker på att jag riktigt höll mig till ämnet nu, men jag klämde ju in lite "badboys" på ett ställe i alla fall. :)

#41  Nils, lägg till detta resonemang Billy
2004-08-10 20:14:49

- När de avundsjuka killarna tröttnar och blir mera "Bad boy" än de varit tidigare hur reagerar kvinnorna då? Jo de tänker: Jävla Svin vad gör du?

- Kvinnorna förväntar sig att de killar som sköter sig skall fortsätta göra detta oavsett hur många bad boys de själva dunkar på i ONS. Jag har sett flera gånger hur kvinnor låter bad boys komma undan med vad som helst för att sedan bli upretade som tusan på att en kille de uppfattar som juste gör minsta lilla.

- Att dessa tjejer inte fattar att justa killar tröttnar det kan man bara undra över men helt klart är att det kommer att vara färre och färre ansvarsfulla justa killar tillgängliga i framtiden eftersom det uppenbarligen lönar sig mer att behandla kvinnor illa i långa loppet - och detta SPECIELLT nu när många feminister vill få bort kärnfamiljen. Då finns inte längre någon självklar plats för de ansvarsfulla killarna.

- Jag har sett detta hända på flera av mina kompisar, de börjar säga elaka saker, slutar bry sig, ignorerar tjejers önskemål fullkomligt, drar fräcka skämt etc... På sätt och vis kan man säga att de anpassar sig efter tjejernas outsagda önskemål men men kan undra hur lyckliga tjejerna blir till slut. Det sjuka är ju att efter ett tag går det bättre på tjejfronten när man "svinat" ner sig. Hånglat upp en klasskompis fru till ONS, slutat ställa upp på andra önskemål... kort sagt blivit en till kille vars mål är en Big brother/Baren/Farmen anpassad personlighet. Fast jag kan ju ha fel och tjejerna kanske är nöjda med den utvecklingen.

#42  Billy Karra
2004-08-10 23:22:50

Ibland undrar jag vad du egentligen vill säga med alla dessa inlägg. Jag får en känsla av att det du vill ha sagt är "se här, hur kassa ni tjejer EGENTLIGEN är, och så kommer feminismen och säger att ni är bra och att det är män det är fel på!"

Du säger att tjejer säger att de vill ha en sak men i praktiken väljer de något annat. Jag tycker att du kan ha rätt i det, men det gäller även män. Jag vet inte hur många killar jag pratat med som hånat män som blir ihop med trista personlighetslösa tjejer, tjejer som sitter tysta och kastar med håret och skrattar åt alla killarnas skämt. "Man vill ju ha en tjej som står på egna ben, som har en personlighet!", har det hetat. Sen har man träffat de där killarnas egna flickvänner... Och de har varit trista, personlighetslösa och mjäkiga.

Jag tänker på tjejen som inte gillade muskelberg men som var ihop med Arnolds tvilling. Jag har själv alltid varit attraherad av långa svarta män, men gifte mig med en kort vit kille. Helt enkelt för att det är skitsamma vilken färg eller längd eller form det är på killen när man blir kär.

Ja ja, jag vet egentligen inte varför jag tror att du skulle lyssna på nåt av det här. Du har din världsbild klar, och i den är det fan inte kul att vara kvinna.

#43  Karra Billy
2004-08-11 03:30:45

- Jag påpekar bara FAKTA. Om du får intrycket att tjejer är kassa pga de saker jag påpekat då är det ditt problem - inte mitt. Feminismen säger inte att kvinnor är bra - tvärtom, feminismen säger att majoriteten av dagens kvinnor OCH män är kassa och måste ändra sig så vi uppnår den magiska jämställdheten där alla problem minskar av sig säga just för att vi är jämställda. Däremot säger förståss feminismen att feminsiterna är bra men detta är inte specifikt kvinnor utan även manliga feminister.

"Du säger att tjejer säger att de vill ha en sak men i praktiken väljer de något annat."

- Om du öppnar ögonen och ser dig omkring märker du tämligen omedelbart att det inte bara är jag som säger så.

"Sen har man träffat de där killarnas egna flickvänner... Och de har varit trista, personlighetslösa och mjäkiga."

- För det första anser jag att utseende är en stor del av någons personlighet. För det andra är det med personlighet som med humor. Det de föredrar och menar behöver inte vara vad du föredrar och menar. I vilket fall som helst hymlar inte killar i närheten av lika mycket som tjejer med vad de föredrar.

" Du har din världsbild klar, och i den är det fan inte kul att vara kvinna."

- Varför är det inte kul att vara kvinna där? I min världsbild är det uppenbart att ni med egna val har makten att påverka både er tillvaro och männen i den. Detta borde passa dig som handen i handsken. Det enda jag kan komma på som du inte gillar med min världsbild det är att både killar och tjejer har ansvar för saker som händer och inte bara killarna. Men ni feminister vill ju att kvinnor skall HA mer ansvar och inflytande... Så vad är problemet? Nu har ni ansvar och inflytande... passar inte galoscherna eftersom valen ni gör påverkar er egen tillvaro? Är det bara över andras tillvaro ni kvinnor vill ha ökat inflytande (ökad makt) eller?

Nu har ni makt, ni kan påverka, är det mäjligen så att när ni inte får bestämma VILKA av era handlingar som har VILKEN effeket så är det inte kul längre att ha inflytande på omvärlden?

Bara undrar.

#44  Ja Billy Karra
2004-08-11 08:51:41

Vi kvinnor vi gör så mycket fel. Det är klart att eftersom du och dina 10 kompisar har en viss erfarenhet så måste det ju vara så överallt i hela världen. Om jag och mina 10 kompisar har en helt annan erfarenhet, så ljuger vi antagligen, eller är ett så pass avvikande undantag att vi inte räknas. Och killar, ja dom kanske gör fel nån gång, men de är i alla fall inte lika dumma i huvvet som tjejer.

"För det första anser jag att utseende är en stor del av någons personlighet"

Intressant, tror du på frenologi också? Du vet stråtrövarpannor och så vidare. Vilken personlighet har en blondin? En kille på 1,90? En rynkig tant?

" För det andra är det med personlighet som med humor. Det de föredrar och menar behöver inte vara vad du föredrar och menar."

Men oj. Det kan ju vara precis ilkadant med de tjejer du snackat med.

" Varför är det inte kul att vara kvinna där? I min världsbild är det uppenbart att ni med egna val har makten att påverka både er tillvaro och männen i den."

Nej, i din världsbild bär kvinnor skulden för i princip allt. I din världsbild kan en kvinna aldrig göra rätt (möjligtvis om hon ligger med dig att du blir lite glad). Du dömer kvinnor så otroligt mycket hårdare än du dömer män.

#45  Och du frågar... monica
2004-08-11 10:30:55

...men har redan din uppfattning så vad jag/vi än svarar så upprepar du att strulputtar och svinaktiga killar får knulla. Och det tycks vara det enda som betyder något i din värld. Tänk om du la lite tid på att lära känna tjejen? Säger inte att du måste inleda ett förhållande, men om tjejen även lär känna dig kanske hon vill ha sex med dig också då och då. Det finns andra ställen att träffas än krogen.

Och återigen. Varför vill du ha en tjej som föredrar strulputtar? Tror du inte hon har problem själv?

Sen kan jag säga att det finns kvinnor som MrG påpekade som aldrig blir uppraggade, du vet hon som passar väninnornas handväskor när de dansar. Hon har förmodligen såpass dålig självkänsla att hon aldrig skulle våga ragga själv. Hur ska HON göra?

Eller när jag stod och pratade med en kille vid en bardisk och hade jättetrevligt och en blond stortutte kom förbi och över var samtalet. Han dreglade efter henne ett par timmar. Hade tydligen ingen chans för han återkom till mig och snackade skit om överlägsna jävla brudar. Ville jag följa med honom hem? Visst. Självklart. Reserv känns ju alltid kul... Den man väl får ta när snyggingen inte vill. SKULLE INTE TRO DET!

#46  Karra Billy
2004-08-11 13:31:10

"Vi kvinnor vi gör så mycket fel."

Vilket vi killar gör också. Det är dock ni som försöker idealisera era egna fel till ingenting jämfört med våra ex. Partnervåldet (som ni vill kalla mäns våld mot kvinnor för att sätta fokus på förövaren - även i homosexuella relationer)

"Men oj. Det kan ju vara precis ilkadant med de tjejer du snackat med"

Vilket jag också påpekat, skillnaden är att personlighet är en subjektiv egenskap medans mycket muskler, pengar, kriminalitet är objektiva egenskaper som vilken idiot som helst kan bedöma.

"Nej, i din världsbild bär kvinnor skulden för i princip allt. I din världsbild kan en kvinna aldrig göra rätt (möjligtvis om hon ligger med dig att du blir lite glad). Du dömer kvinnor så otroligt mycket hårdare än du dömer män."

SKITSNACK! De killar som är med gäng och blir misshandlade tycker får skylla sig själva på exakt samma sätt. Jag anser att människor har individuellt ansvar oavsett om de är killar eller tjejer men ansvaret skiljer sig pga grundförutsättningarna, en ensam kille som sätter sig i en svarttaxi och blir våldtagen/rånad får faktiskt skylla sig själv. Men är man tjej och ärligt vill att killar skall vara på ett visst sätt är det de killarna man bör hålla sig till - inte hålla på och fjanta om vänskap.

#47  Monica Billy
2004-08-11 13:53:31

"vad jag/vi än svarar så upprepar du att strulputtar och svinaktiga killar får knulla" (betydligt mer)

- JA, tänker du förneka att det är så eller?

"Tänk om du la lite tid på att lära känna tjejen? Säger inte att du måste inleda ett förhållande, men om tjejen även lär känna dig kanske hon vill ha sex med dig också då och då."

- Nej om hon lär känna mig tycker jag är så fantastisk att hon vill ha mig som kompis. Hon vill la inte förstöra våran fina vänskap. JAg tillhör ju the "Good guys" ifall du inte förstått det (Eller gjorde, vad jag är nu vet jag inte men jag orkar inte vara good guy längre iaf)

"Det finns andra ställen att träffas än krogen"

- Ja tänk vad mycket lättare det blev på krogen för oss grabbar om bara sexiga snygga singelkvinnor släpptes in där också. Det är andra gången någon ger muig budskapet att inte vara på krogen. Vilka andra ställen hade du tänkt dig?

"Och återigen. Varför vill du ha en tjej som föredrar strulputtar? Tror du inte hon har problem själv?"

- Vad får dig att tro att någon speciell sorts tjej föredrar "strulputtar"? Jag har då inte sett något som tyder på att det gäller en specifik sort. Det är snarare en fråga om vilken tjej som helst vid vissa tillfällen.

"Sen kan jag säga att det finns kvinnor som MrG påpekade som aldrig blir uppraggade, du vet hon som passar väninnornas handväskor när de dansar. Hon har förmodligen såpass dålig självkänsla att hon aldrig skulle våga ragga själv. Hur ska HON göra?"

- Precis som jag sade, byta frisyr, kläder och smink. Det går tusan så mycket lättare och snabbare än det tar för killar som inte blir raggade att bygga upp muskler eller ekonomin. Och som någon påpekade är detta betydligt ovanligare hos tjejer än hos killar. Gissningsvis pga att killarna har sina intressen medans killar ÄR många tjejers intresse.

"Eller när jag stod och pratade med en kille vid en bardisk och hade jättetrevligt och en blond stortutte kom förbi och över var samtalet. Han dreglade efter henne ett par timmar. Hade tydligen ingen chans för han återkom till mig och snackade skit om överlägsna jävla brudar. Ville jag följa med honom hem? Visst. Självklart. Reserv känns ju alltid kul..."

Gratulerar! du har just beskrivit situationen för många killar. Vad tjejerna föredrar när de är unga vet de flesta vid detta laget men tjejer som du brukar ofta säga "upp med hakan det blir eran tur sedan". Lite äldre kvinnor föredrar ju "Snälla" killar heter det. Ja RESERV känns ju alltid kul. Skillnaden är att vissa sorters killar hålls i reserv i 5-10 år - inte 1-2 timmar!

Visst, reserv känns skitkul! Ni får ta tuffingarna när ni är 16-24 år och sedan börjar jakten på de reserver som skaffat ordnad ekonomi och är snälla och trygga nog att fixa barn med. Och om ni blir uttråkade på vägen finns ju alltd Floodrider på Liseberg.

#48  Billy Karra
2004-08-11 14:19:26

"Vilket vi killar gör också. Det är dock ni som försöker idealisera era egna fel till ingenting jämfört med våra ex."

Ursäkta, men vem är det som i inlägg efter inlägg hittar ursäkter, förklaringar och förmildrande omständigheter till allt vad killar hittar på medan tjejer får fan för minsta lilla? Killar blir kriminella, jaha, det är tjejernas fel eftersom de ligger mer med kriminella, eller "bad boys" när de är i tonåren. Alltså är det tjejerna som bör ändra på sig, eftersom killarna helt logiskt och förståeligt gör det kuken säger åt dem. Om kvinnor i stor utsträckning har partners som tjänar mer än dem själva, så bär de skulden till att kvinnor har lägre lön än män (hur jag uppmuntrar min mans arbetsgivare att lönediskriminera genom att vara gift med min man fattar jag iofs inte). Om kvinnor jobbar så är det av den ovärdiga orsaken att de vill köpa nagellack och trosor de inte behöver. Om män inte vill ta ansvar för sina barn eller inleda förhållanden så är det också kvinnornas fel eftersom de falskanmäler för våldtäkt och sexuella övergrepp mot barnen.

Du menar att du kommer med obestridliga fakta om kvinnor. Ja, det är klart att det finns tjejer som hänger ihop med tvivelaktiga killar. Grejen är att du dömer hela kvinnosläktet efter denna grupp tjejer, som i tonåren (då omdömet ju inte är det bästa) väljer "bad boys". En kvinna som någonsin legat med eller haft en relation med en "bad boy" dömer du ut. Och du vägrar höra på när tjejer här säger att de har helt andra preferenser än de du vill tillskriva dem och helt andra erfarenheter än du.

#49  Karra Billy
2004-08-11 14:53:34

Förmildrande??? WTF!!! En rånare blir inte mindre rånare för att han vill imponera på sin flickvän.. Det är f-n inte förmildrande. Det är ni feminister som inte kan SKILJA på ursäkter och förklaringar. ALLT skall ni uppfatta som ursäkter men jag har fan INTE ursäktat vare sig rånare, misshandlare eller mördares beteende med att de ville he mer sex. Lär dig för EN ENDA GÅNGS SKULL skillnaden mellan en förklaring och en ursäkt.

En svarttaxiförare som begår en våldtäkt blir varken mindre olaglig förare eller mindre våldtäktsman för det. Men detta betyder ÄNDÅ inte att det gör er tjejer ett dugg mindre dumma om ni hoppar in i en okänd svarttaxi ensamma.

"Om kvinnor i stor utsträckning har partners som tjänar mer än dem själva, så bär de skulden till att kvinnor har lägre lön än män"

Om killarna vill ha en partner och VET att de oftast behöver tjäna mer än henne för att få henne hur tusan kan ni tjejer vara så inbilska att ni tror att en enda kille (singel) vill att fler tjejer skall vara högavlönade? Ägnar ni er ofta åt självbedrägeri eller?

"Om kvinnor jobbar så är det av den ovärdiga orsaken att de vill köpa nagellack och trosor de inte behöver."

Nej men bevisligen är vad kvinnor shoppar mest "kläder & acessoarer" så särskilt praktiska eller användbara saker shoppas ofta inte.

"Om män inte vill ta ansvar för sina barn eller inleda förhållanden så är det också kvinnornas fel eftersom de falskanmäler för våldtäkt och sexuella övergrepp mot barnen."

Att männen tagit för lite ansvar för barn tidigare (Medges, det är detta jag menar med att vi inte hymlar med våra fel) gör det inte mer ok för kvinnor att slänga sig med pedofilanklagelser till höger och vänster när det passar att i feminismens namn misskreditera männen. Och vem påstår att kvinnorna i unga år har större önskan än männen att inleda förhållanden? Kvinnorna VILL ju inte ha riktiga relationer idag. Kvinnorna vill ju vara Demi Moore, ha en liten Toyboy att leka med - det är högsta mode just nu.

"Grejen är att du dömer hela kvinnosläktet efter denna grupp tjejer, som i tonåren (då omdömet ju inte är det bästa) väljer "bad boys"

JAHA det är alltså bara tonårstjejer som föredrar bad boys enligt dig? Och kanske en liten liten liten klick tjejer som antagligen blivit sexuellt utsatta som barn hela bunten eller? Trovärdighet NOLL! De kanske var i tonåren när de träffade bad boys först (som Tilde Fröling knarkade när hon var 16) men många av dem fortsätter att dras till dessa killar. DÅ borde du fråga dig hur det kommer sig att så många killar bara ser just denna lilla lilla grupp tjejer som faller för machostilen. Hur kommer det sig? Menar du att vi bor på samma ställe allihop eller tror du vi är blinda och döva hela bunten?

"En kvinna som någonsin legat med eller haft en relation med en "bad boy" dömer du ut."

Hur många tjejer är de inte som haft en bad boy relation av sexuell art efter 18 år fyllda då?

"Och du vägrar höra på när tjejer här säger att de har helt andra preferenser än de du vill tillskriva dem och helt andra erfarenheter än du."

Ja av den enkla anledningen att ALLA tjejer man frågar svarar exakt samma sak. Det spelar ingen roll vem jag frågar eller var någonstans svaret blir detsamma. Om ALLA dessa tjejer talade sanning då såg det inte ut som det gjorde i verkligheten. I detta gör det ingen skillnad om man frågar en feminist eller en utviksmodell. Man får samma svar.

#50  Mitt i den krut-osande dimman kommer lille jag ufpopen666
2004-08-12 08:02:18

Jag skulle nog vilja påstå att de som bäst kan tala om vad kvinnor faller för på krogen är männen.
De som bäst vet vad som män faller för på krogen är kvinnor.
Man kommer ofta in på "Bad Boy"-temat och Bimbo-temat som är så tjaaatigt. Vi jagar alla medialookalikes, oavsett man eller kvinna. Det är väl inget konstigt med det.

Jag skulle kunna lägga ut ett antal raggningstips men jag gör det inte för det är ganska meningslöst. Men jag skulle bara vilja säga att Karras tips INTE funkar, he he. Den kille som kommer fram till en tjej och säger

"Hej, jag heter Billy, hur är läget? Har du lust att sätta dig och snacka en stund?" el dyl.

lär bli idiotförklarad för resten av kvällen. Jag varnar för detta.

En tjej som lägger sig med "bad boys" är opålitlig och är högst värd en snabb påsättning om hon är intresserad. Hon är bara intresserad tills hon får napp på en större och fulare fisk.

Samma sak gäller för killar. Killar som jagar silikonbimbos ska man aldrig lita på. Visst. Vill man bara ha lite snabbt sex eller lite taxipengar hem, låt gå för ett visst intresse.

Kvinnor generellt är väldigt fåfängda och är vääldigt svaga för smakfullt smicker. Ju fulare man är, desto mer smicker måste man ödsla.

#51  Ufpopen Karra
2004-08-12 09:03:36

Ja, mitt förslag baserades på vad jag själv skulle gilla. Jag tror att jag räknas till det kvinnliga könet, men jag kan ju ha fel.
Sen är det säkert så att det som _vanligtvis_ går hem hos tjejer är gratis drinkar och smicker. Själv blir jag dock enbart besvärad av för mycket smöriga komplimanger.

#52  Desperation ufpopen666
2004-08-12 09:19:15

Ditt förslag på replik stank av desperation.
Var ärlig Karra, om en kille kom fram till dig och sa så, hade du inte undrat lite?

De flesta som går på hak går dit för att ha roligt, åtminstone se ut som om de hade roligt.
Att sitta ner och prata om vad man gör på kvällarna innan Aktuellt är inte roligt.

Men vi är alla olika människor. Karra, du är väl den typen som vill umgås med ärliga människor som ser saker för vad det är och inte vill släta över allt. Och du går väl inte på krogen, eller?

#53  Billy Karra
2004-08-12 09:25:19

"Förmildrande??? WTF!!! En rånare blir inte mindre rånare för att han vill imponera på sin flickvän.. Det är f-n inte förmildrande. Det är ni feminister som inte kan SKILJA på ursäkter och förklaringar. ALLT skall ni uppfatta som ursäkter men jag har fan INTE ursäktat vare sig rånare, misshandlare eller mördares beteende med att de ville he mer sex. Lär dig för EN ENDA GÅNGS SKULL skillnaden mellan en förklaring och en ursäkt."

Skönt att du förtydligade dig där. För allt resonemang du fört tidigare har låtit som att du just ursäktat beteendet hos kriminella män med att de får mer knulla om de begår brott. Bra! Då kanske vi kan komma överens om att det är de kriminella killarna som är "problemet" och att det är de som bör ändra sig i första hand, inte tjejerna.
Naturligtvis tycker inte jag heller att tjejer ska hänga ihop med kriminella typer, men jag tror att de kriminella typerna drivs av andra saker vid sidan av sexlust.

Det är nu du som har framhållit att tjejer i åldern 16-24 väljer bad boys, och under denna tid får de snälla killarna vänta snällt tills tjejerna vill bilda familj, och detta bidrar till att killar blir just bad boys. Du är lite väl hård: Om man en endaste gång i sitt liv (t ex i tonåren) begått misstaget att ha ihop det med en bad boy så har man bidragit till att minst 3 good guys blivit bad. Nu anser jag till skillnad från dig (?) att det inte är kvinnors ansvar att se till att män sköter sig.

Tilde Fröling började knarka i tonåren, hon var alltså en "bad girl". Liksom många bad boys kanske bad girls har svårt att bryta sitt mönster? Att komma på rätt köl? Du har ingen förklaring till kvinnornas beteende att komma med. Varför är tjejer ihop med killar som behandlar dem illa (för det är klart att det finns såna tjejer)? Det är ju inte ett speciellt sunt beteende. Har man drogproblem dras man kanske till killar som kan förse en med det man vill ha, dvs knark. Har man dåligt självförtroende tror man kanske inte att man förtjänar bättre. Visst måste man försöka göra nåt åt ett destruktivt beteende hos tjejer/kvinnor men du är föga konstruktiv i din kritik. Du försöker inte hitta några orsaker, du är idel fördömanden.

Att män skulle vara mindre benägna att hymla med sina fel än kvinnor vet jag inte. ALLA är väl ganska obenägna att öppet erkänna att de begått/begår misstag.

Sen spelar det ingen roll vad du säger: det du ser, ser inte jag alls i lika stor utsträckning. Jag ljuger inte eller lever i förnekelse: de jag umgås med är alla väldigt snälla och o-kriminella. Den kille som får/har haft flest tjejer i bekantskapskretsen är doktorand i matte.

#54  Karra, anser du att detta håller? Billy
2004-08-12 15:04:44

Om de flesta av de attraktiva killarna helst väljer tjejer som har förstorat sina bröst som flickvänner när de är 18-ä25.

Har då killarna ansvar för att tjejerna förstorar brösten eller inte?

#55  Billy Karra
2004-08-12 19:25:05

Nja, det tycker jag nog inte, det är min instinktiva tanke. Fast jag vill gärna tänka över det hela lite mer, alltså hela fenomenet plastikkirurgi och utseendefixering osv lite mer, jag tycker det är rätt intressant, så jag kanske återkommer med mera senare.

Men, rent instintivt: Nej, killar har inte ansvar för att tjejer förstorar brösten.

#56  Finns en poäng faktiskt Nils
2004-08-12 21:14:43

Om killar har ansvaret för tjejers utseende ideal, så borde det också finnas ett ansvar för tjejer när det gäller deras ideal på män.

Hur stort detta ansvar är går ju att diskutera, men om män kan få en massa kvinnor att operara brösten, borde det väl också i rimlighetens namn vara en massa män som styr sina beteenden efter idealen kvinnor har på dem.

Varken mer ansvar, eller mindre.

#57  Nils Billy
2004-08-12 22:19:33

Huvudet på spiken, vilken typ av killar föredrar unga kvinnor i åldrarna 16-24?... Jo tuffingar, kriminella machokillar med häftiga åk är kungar på gymnasieskolorna, särskilt om de kan fixa narkotika.

Kvinnornas ansvar i detta är kristallklart! Om män har det minsta ansvar för att kvinnor bantar och förstorar brösten så har kvinnor motsvarande ansvar för att unga män blir kriminella.

#58  Jo Karra
2004-08-13 11:20:53

Fast det finns en viss skillnad mellan att vara kriminell och att operera brösten, så jag tycker att jämförelsen haltar en aning. Men jag fattar vad du försöker säga.

Och Billy, den verklighet du beskriver känner jag inte alls igen. Snarare var det så att de "dåliga" killarna och tjejerna var en liten grupp i skolan. Det var INTE så att varenda tjej sprang benen efter sig efter tuff-åke som sålde knark.
Sen skulle jag önska att du åtminstone försökte se var de här tjejerna du beskriver kommer ifrån. Jag menar, en tjej som dras till en kille som säljer knark har ju uppenbara personliga problem (eftersom hon vill ha en stadig tillgång på knark). Kan du FÖRSÖKA hitta en förklaring till dessa tjejers beteende, precis som du beredvilligt gör för killarna?

#59  Och sen kan man fråga sig Karra
2004-08-13 11:32:54

var kommer detta macho-ideal ifrån? Om det nu är så att kvinnor vill ha macho-typer som begår brott, varför? Och varför är det så viktigt för unga män att få mycket tjejer så att de framstår som kungar bland de andra killarna att de tycker att det är värt det att ha en livsstil som skadar dem själva, deras närstående och samhället i stort? Bland vilka är dessa killar kungar egentligen? En kille som lagt ner många tjejer blir ju oftast beundrad av andra killar. Har då inte killarna också ett ansvar i att uppmuntra sina kamrater att bli kriminella, eftersom den som får mest brudar blir beundrad (oavsett hur han är i övrigt?)?
Men Billy, jag tror inte på din teori, jag tror inte att majoriteten av alla tjejer vill ha en kriminell kille. Jag tänker inte börja tro det bara för att du säger att det är så. Och nu har vi tjafsat om det här i hundra inlägg och kommer ingen vart, så jag nöjer mig här.

#60  Karra Billy
2004-08-13 12:08:31

- Nej min jämförelse haltar inte. I bägge fallen handlar det om förändringar man helt eller delvis gör för andras skull. Det kanske inte var likadant när du gick i skolan men idag är det rena idiotdyrkan som råder. Dagens TV-idoler är ett gäng idioter som snackar skit, super sig fulla, hånglar och har sex framför kameran. Det spelar ingen roll om det gäller C-laget (dokusåporna) eller kända skådisar och rockstjärnor (pamela andersson, tommy lee, paris hilton) det är samma sak överallt, DUMT beteende belönas och ses upp till - DÄRFÖR och mest därför blir dessa beteenden mer och mer vanliga.

"Kan du FÖRSÖKA hitta en förklaring till dessa tjejers beteende, precis som du beredvilligt gör för killarna?"

- Javisst kan jag det, det är bara att ta denna text som exempel så ser man tydliga mönster hos unga, vackra kvinnor. "De träffades på en restaurang i Stockholm som var en mötesplats för olika ”MC gäng”. Kanske Melissa tyckte det var SPÄNNANDE och kanske LITE FARLIGT och UTMANANDE. TM var 15 år äldre än Melissa." http://www.melissafonden.org/_bakgrund/mid_ba…

Spänning, Lite farligt och Utmanande. Där har du tre orsaker. Sedan finns det också en fjärde som de flesta verkar missat fulllkomligt nämligen att svenska kvinnor egentligen INTE VILL HA JÄMSTÄLLDA MÄN. De klarar ofta inte av våran jämställdhetskultur och detta är huvudorsaken att de blir som förbytta på charterresan när de äntligen slipper de förväntningar på killar och tjejer som denna jämställdhetskultur faktiskt har.

Så här har du mina (hittills) fyra förklaringar på tjejers beteende. Svenska kvinnor...

* Söker spännande
* Lite farliga (Att "lite" i detta fall är diskutablet borde de flesta förstå)
* Utmanande
* Icke jämställda män

Att svenska kvinnor egentligen inte vill ha jämställda män förklarar varför så många vid olika tillfällen i livet också söker sig till allt annat än jämställda män exempelvis brottslingar.

#61   NN.
2004-08-14 11:49:00

Jag tycker nog att raggningssättet får anpassas efter vem man vill ragga på. Vill du ha en tjej som först o främst är ute efter dina pengar, pröva dig då fram o bjud på öl tills du hittar en som passar det kriteriet. Tycker du däremot att det är fel att någon ska vilja ha dig enbart för pengarna, ta en annan väg. Snacka istället. Om du nu tycker det är viktigt att kunna snacka med din framtida tjej, pröva om hon uppfyller dina önskningar innan det gått för långt, krogen är ju då en perfekt lösning!

#62  Lite mer djup monica
2004-08-14 12:45:11

Det är säkert alldeles sant att dessa tjejer söker spänning. Men VARFÖR? Det är DET som är det viktiga och intressanta att ta reda på. Inte bara konstatera att.

Jag har kommit med tänkbara orsaker tidigare och tänker inte upprepa mig. Men nån större självkänsla hittar man inte hos vare sig tjejer eller killar i den kategori Billy envist hänvisar till.

Personer med god självkänsla (ICKE att förväxla med självförtroende) BEHÖVER inte bevisa sig hela tiden, söka spänning genom andra människor, tuppa sig, få bekräftelse från "gänget".

#63  monica Billy
2004-08-14 13:14:48

Med tanke på hur våran konsumtion av mode & media ser ut är det bevisat att de personer som har riktigt stark självkänsla är försvinnande få i Sverige idag. Varför skulle jag vilja basera en tes på ett försvinnande litet antal personer med hög självkänsla? Personligen tror jag inte det finns en enda person med dåligt självförtroende som har bra självkändsla, de där två sitter ihop.

Och några ledtrådar till VAD kvinnor söker i män och varför hittar du säkert här:
http://www.geocities.com/playerskolan/

Jag gissar att killen som skrev detta anser att genusteorierna är rena smörjan.

#64  * monica
2004-08-15 11:09:22

Nä, men det finns en hel del människor med utmärkt självförtroende utan en god självkänsla i botten.

Inte basera nånting. Fatta att det är DÄR man måste börja. Människor måste få en bättre självkänsla och den får man redan som barn. Alltså är det föräldrarnas ansvar.

Har inte läst hela artikeln du länkar till, men det står en hel del om FÖRÄNDRING. Det du inte tyckte skulle vara nödvändigt i en tidigare tråd. Att förändra sig själv, se över sina värderingar, och att insidan räknas. Låter väl bra. Så långt.

#65  monica Billy
2004-08-15 14:18:57

"Har inte läst hela artikeln du länkar till, men det står en hel del om FÖRÄNDRING."

JUPP! Och vilken åsikt har ni feminister om att män anser att kvinnor skall förändra sig, sminka sig, bära kvinnliga kläder osv ? VAD TYCKER NI OM DET?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?