feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad vill feminismen göra med överflödiga män


Gå till senaste inlägget#1  Vad vill feminismen göra med överflödiga män Pelle
2004-08-06 09:29:26

Män börjar i allt större utsträckning att bli överflödiga i vårt samhälle. Senast i dag ger en kolumnist i SvD uttryck för detta. Kvinnor behöver enligt denna inte den gamla mansrollen och i den utsträckning som män inte kan ändra sig och börja ta hand om barn och hem blir vi då överflödiga.

Nu är det ju en beklagensvärd omständighet att hälften av de barn som föds är pojker som blir män. Jag är ganska övertygad om att väldigt få av dessa förmår att ta på sig den omsorg som kvinnor normalt står för - och jag konstaterar att de försök feminister har gjort att få "Nya Mannen" att växa fram har misslyckats.

Hur har ni som feminister tänkt er att lösa problemet med överfödiga män som bara ligger samhället till last?

Skall vi införa någon form av ekonomisk belöning av kvinnor som aborterar pojkar?

#2  Vad ska vi bli? ufpopen666
2004-08-06 10:05:13

Lite olika förslag:

1. burkmat
2. prostituerade
3. soldater
4. bingovärdar
5. musiker
6. Fjärrkontrollsdemontörer
7. Barbecuekontrollanter
9. sängvärmare
10. massörer

#3  Förlåt Pelle ufpopen666
2004-08-06 10:14:19

Men jag har fruktansvärt svårt att förstå ditt resonemang.
Det låter som om du inte kan hitta tillbaka till din traditionella mansroll som familjeöverhuvud och försörjare, så kan du lika bra dö.
Jag känner att jag har en mansroll i vårt samhälle, även om den blir feministisk. Dock inte som patriark.

#4  Nej, jag personligen har inte svårt Pelle
2004-08-06 10:27:44

Jag är gift sedan många år. Har vuxna barn som klarar sig bra och som utan tvivel kommer att få familj. Jag har gått hemma hos mina barn när de var små. Jag tillhör den lille grupp av män som kan och har aklimatiserad sig till de nya könsrollerna.

Men jag ser att väldigt många andra män inte klarar av att göra det. Annars borde vi ha haft många fler manliga skuksköterskor exempelvis. Män borde ha tagit 50 % eller mer av föräldrarledigheten.

Fler och fler män lever ensamma och ligger samhället till last. De derar resurser från kvinnor och barn.

Jag undrar bara hur feministerna vill hantera denna gruppen av män så att de också kan dra sitt strå till stacken.

Det jag opponerar mig mot är feminismens fixering vid att skulle konkurrera ut män. Kvinnor kan konkurrera ut män - no doubt - men vad tjänar de på det.

#5  Näe, jag menade inte personligen ufpopen666
2004-08-06 10:59:19

Ursäkta, det misstolkades. Du:et var mer generellt menat.
Jag har dock fortfarande svårt att förstå resonemanget.
Tror du verkligen att män som lever ensamma är en belastning för samhället?
Menar du att de som grupp tar upp mer än vad de ger tillbaka?

Jag tror definitivt inte att kvinnor kan konkurrera ut män, lika lite som att smålänningar kan konkurrera ut norrlänningar.

#6  Det finns massor av män Pelle
2004-08-06 11:42:56

... som är en belastning för samhället. Alla de som sitter i fängelse, de som lever på instituion, de som har förtidspension och de som är arbetslösa är en belastning för samhället. De tar definitivt ut mer från den gemensamma kakan än de ger igen.

Ensamstående män blir också i längden en belastning för kvinnor och barn även om de inte direkt drar ut resurser från väldfärdssamhället. Genom att använda överskottet från lönen på att ha kul och inte på att försörja kvinnor och barn undandrar dessa män resurser från kvinnor och barn.

Dessutom tar de inte del av de praktiska arbetet som finns i ett hem när det gäller barnuppfostran.

Det är intressant att notera sig att på 1800-talet ansågs den ensamstående mannen vara en paria. Det var ett rejält tvång för män att gifta sig, annars kunde man inte få välbetalt job etc. I dag verkar feminismens hjältar vara bögen som inte tar det minste ansvar för barn.

#7  Ouh, detta blir svårt... ufpopen666
2004-08-06 11:56:42

Tror du att man verkligen ska se förtidspensionärer, arbetslösa och brottslingar ur en könsperspektiv? Är det inte risk att det blir nazi-feminism?

Ensamstående män utan ansvar för sina avkommor får jag däremot hoppas för en tynande tillvaro och snart blir historia. En feministisk attityd hos alla uppfostrande föräldrar skapar förhoppningsvis en ny generation dar alla tar sitt ansvar, oavsett kön.

Att män var tvungna att gifta sig på 1800-talet, tror du inte att det har andra orsaker. Man bör ju också nämna att 30% av alla barn i Stockholm under denna tid var "oäktingar".

#8  ufpopen666 Billy
2004-08-06 15:15:09

"Tror du att man verkligen ska se förtidspensionärer, arbetslösa och brottslingar ur en könsperspektiv? Är det inte risk att det blir nazi-feminism?"

- Finns det någon annan sorts feminism än den som ser allting ur ett könsperspektiv?

#9  Billy ufpopen666
2004-08-06 16:01:30

Ja, feminismen.

#10  ufpopen666 Billy
2004-08-06 16:10:33

Den allmänt vedertagna definitionen av feminism (som bla våra största politiska partier använder) är att det innebär att se världen utifrån ett perspektiv där könsmaktsordningen "Patriarkatet" är det centrala. Detta innebär kort och gott att man ser allting främst ur ett könsperspektiv och gör man inte det är man inte feminist.

- Feminism går ut på att se världen ur ett könsperspektiv och kämpa för att ändra på de strukturer detta perspektiv innebär. Någon "vanlig" feminism finns inte.

#11  Men Pelle Alvunger
2004-08-06 16:14:07

du kan väl inte mena allvar? Alltså, är det meningen att jag som feminist ens skall bevärdiga dessa dumheter ett svar? Vad är du ute efter? Tror du att det på allvar finns någon feminist som har intresse av att det inte skall finnas några män? Det jag har intresse av som feminist, och alla andra jag mött faktiskt, är att de gärningar som vissa män utför skall upphöra.

Jag blir faktiskt sur av såna här påhopp. Har någon feminist någonsin givit dig indikationer på att det är önskvärt att minska antalet män?

För övrigt är jag fullt övertygad om att samtliga män är kapabla att överta sin del av den omsorg som kvinnor normalt har fått stå för. Det kommer gagna män, ge dem berikade liv med fler varma och djupa relationer, trygghet, ömhet och närhet. Mansrollen må ha stagnerat i mycket, liksom kvinnorollen, men vi skall inte glömma bort de förändringar i könsrollerna som skett över århundradena. Ja, ibland över årtionden bara.

Jag har en positiv syn på manligheten, och tror fullt och fast att fler män kommer ta till sig de feministiska tankarna - vilka INTE är att män är av ondo, utan att könsuppdelningen fängslar människor i fasta roller vilka ger upphov till konflikter inom och mellan människor.

#12  Till Alvunger (seriöst inlägg) Billy
2004-08-06 17:54:48

"Det jag har intresse av som feminist, och alla andra jag mött faktiskt, är att de gärningar som vissa män utför skall upphöra."

- Du befinner dig i fel ände här, klagar man på saker män gör är det inte ovanligt att de gör de sakerna enbart för att visa att de inte behöver lyda dig. Du borde läst lite skönlitteratur där dessa förteelser påpekas så du fått kännedom om detta och istället kunnat koncentrera dig på att påpeka vilka gärningar som är bra så att dessa blir vanligare än de mindre bra och så småningom utrotar de dåliga handlingarna män gör.

(Fantasyserien "Sagan om Drakens Återkomst" av Robert Jordan påvisar detta beteende mycket bra i flertalet exempel. Jag VET att det inte är facklitteratur men inte desto mindre är en stor del av berättelsens intrig spelet mellan kvinnor & män och böckerna borde läsas av de som vill sätta sig in de problem mäns & kvinnors olika sätt att se på saker kan skapa.)

"För övrigt är jag fullt övertygad om att samtliga män är kapabla att överta sin del av den omsorg som kvinnor normalt har fått stå för."

- Det är jag också, frågan är om kvinnorna är beredda att ta över sin del av den ekonomiska försörjning som män normalt fått stå för eller om kvinnorna anser att männen inte har rätt till samma fördelar kvinnorna traditionellt haft rätt till. Utvecklingen går nämligen inte mot jämställdhet utan ett samhälle där kvinnor har majoriteten av inflytande, det ser vi redan idag om vi undersöker prioriteringen av ärenden i riksdag och regering.

- Frågan är då när kvinnorna skall ta över sin del av det samhällsansvar en övervikt av jämställdhet innebär. Med den takt pojkar tappar på flickor i skolan råder inget tvivel om att färre män kommer att vara den högavlönade parten i framtiden. Förmodligen har vi redan övervikt på kunniga kvinnor och det enda som förhindrar oss från att se detta är att 40-talisterna (Gubbarna) sitter kvar så länge de kan.

#13  ufpopen Nettan
2004-08-06 23:17:50

/4. bingovärdar/

hej hej hallå! Har jag satt griller i huvudet på dig nu med mitt val av yrke?

Tro mig, även om jag vore en rabiat manshatare så skulle jag inte ens önska världens alla män detta fasansfulla öde...

#14  Reducera lidandet och stärka samhället Thomas
2004-08-07 09:24:36

Att abortera foster äe knappast någon bra lösning.Dock finns det metoder att separera spermier med centrifugering.Om de lesbiska och andra kvinnor som har svårt att fördra män skulle bli gravida med flickor skulle mycket lidande besparas.

T.ex enligt socialstyrelsen så fördubblas förekomsten av mentala sjukdommar hos pojkar om de växer upp med en ensamtående mamma och antal narkomaner 3-4 dubblas.Desutom kan man ana att de som får svårare i skolan är just de som ej har någon pappa.

Flickor är mer motståndskraftiga och inte utsatta för samma negativa grundideer som pojkar.Därför skulle den extra kostnad som denna separering medförde betala sig för samhället mångdubbelt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?