feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling?


Gå till senaste inlägget#1  "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? LostTranslation
2006-01-05 10:57:37

Lite egna funderingar från Annika Dahlström-tråden:

Hypotetiskt: Om jag INTE tror att kvinnor biologiskt sett är mer lämpade för att ta hand om spädbarn, men egentligen är glad om jag slipper ta huvudansvaret för mitt spädbarn, medan min flickvän VILL ta det ansvaret (trots att hon INTE tror att hon är mer lämpad); lever vi då "könsrollskonservativt"?

Är det MEDVETENHETEN eller HANDLINGEN som avgör om en person är könsrollskonservativ eller inte? Eller måste det innefatta båda delar? Dvs om jag och min flickvän i det hypotetiska exemplet ovan inte vill leva könsrollskonservativt, så måste vi agera på ett sådant sätt som ingen av oss egentligen är bekväm med, trots att vi är medvetna? Hur klassar vi isf en situation där jag som man ensam tar hand om mitt spädbarn; "neo-könsrollskonservatism"?

#2  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Bokmalen
2006-01-05 11:14:58

Men ni måste ju fråga er varför ni känner som ni känner. Har hon livet igenom fått höra hur kul och utvecklande det är att få vara med sitt lilla barn? Har du fått höra av män i omgivningen att "det är först när de kan föra en konversation som barnen är roliga" el. dyl.?

Därefter bör man väl se om man inte med tanken kan försöka sätta sig in i den andras synvinkel, kanske prova på lite också.

Sen så tror jag att vi måste acceptera att ett helt livs socialisation blir vi bara inte av med. Man får nöja sig med att arbeta med sig själv så gott det går. Det vore sjukt om du började gå med kjol och läppstift bara för att - trots att det får dig att må dåligt.

Fast du kan ju prova nån gång - bara för att kolla hur det är.. ;-)

#3  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? UppåtEmma
2006-01-05 11:15:12

du måste också analysera varför du inte vill ta hand om ditt barn och varför din flickvän vill det (och i det exemplet även varför du skaffar barn om du ändå inte vill ta hand om det, men jag inser att det inte egentligen är relevant för din frågeställning).

dessutom måste du analysera vad er uppdelning har för vidare konsekvenser - för er personligen och för samhällets syn på män/kvinnor/könsroller.

Både medvetenheten och handlingen avgör tycker jag - det går inte att särskilja dem generellt. Det finns säkert 100 000-tals personer världen över som lever och agerar icke-könsrollskonservativt men som inte har tänkt en sekund på det här med könsroller.

Dvs om jag och min flickvän i det hypotetiska exemplet ovan inte vill leva könsrollskonservativt, så måste vi agera på ett sådant sätt som ingen av oss egentligen är bekväm med, trots att vi är medvetna?


det är tycker jag rätt självklart. det är inte helt smärtfritt att leva och agera icke-könsrollskonservativt i ett könsrollskonservativt samhälle. Självklart skulle jag helst vilja vara hemma hela hela tiden med mina eventuella barn, men jag kommer inte att göra det. För jag tycker inte det är rätt av mig mot mina barn eller min partner.

#4  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Luxemburg
2006-01-05 11:16:16

Rent hypotetiskt är det nog alldeles fel tillfälle att försöka göra saker som känns fel. Det är nog komplicerat så det räcker just då. Dessutom är det väl så, att det där med lämpligheten inte är exkluderande. Om någon skulle visa sig vara bättre på något ger det väl inte frikort för den andre.

Men det är ju egentligen en filosofisk fråga det här, det förstår jag. Eftersom jag har en starkt empirisk läggning kan jag inte undvika att fundera på verkligheten. Jag har sett ”medvetna” föräldrar förfalla till grottfolksstadiet och jag har sett könsrollskonservativa bli jämställda. Barns påverkan är lite oförutsägbar.

Med viss tvekan röstar jag på HANDLING (kan såklart inte existera utan medvetenhet).

#5  #1 Fosfolipid
2006-01-05 11:49:20

Eftersom precis allt från toalettbesök till val av favoritte är en politisk rörelse enligt det sedvanliga 68-konsensat är ni givetvis könskonservativa. Och om du råkar göra någonting över huvud taget utan att först ha övervägt de realpolitiska konsekvenserna av detta är du helt enkelt för dåligt upplyst för att kunna tillhöra den ledande klassen efter Revolutionen.

Åter till skolbänken.

#6  Bokmalen LostTranslation
2006-01-05 12:42:03

"Men ni måste ju fråga er varför ni känner som ni känner. Har hon livet igenom fått höra hur kul och utvecklande det är att få vara med sitt lilla barn? Har du fått höra av män i omgivningen att "det är först när de kan föra en konversation som barnen är roliga" el. dyl.?"

Nu är exemplet hypotetiskt (jag är barnlös), men exemplet innefattade som jag tänker mig det, en medvetenhet för ovan nämnda sociala faktorer. Jag menar att det finns situationer där en, trots medvetenheten, kan göra vissa val som utåt sett kan tyckas könskonservativt. Det kan ju ha och göra med jobb, t ex. Det omvända exemplet, där kvinnan av någon anledning inte kan eller vill ta hand om spädbarnet och mannen gör det i stället upplevs ju sällan som könskonservativ. Det är här medvetenheten spelar in.

"Sen så tror jag att vi måste acceptera att ett helt livs socialisation blir vi bara inte av med. Man får nöja sig med att arbeta med sig själv så gott det går. Det vore sjukt om du började gå med kjol och läppstift bara för att - trots att det får dig att må dåligt."

Ja, det vore sjukt om jag började gå med kjol för att jag vill bryta mot könsroller trots att jag mår dåligt. Det finns en mängd andra situationer där jag "gärna fortsätter använda mina jeans" därför att det passar mig. Varför tvinga sig själv att göra saker en mår dåligt av?

#7  UE LostTranslation
2006-01-05 12:51:05

"Både medvetenheten och handlingen avgör tycker jag - det går inte att särskilja dem generellt. Det finns säkert 100 000-tals personer världen över som lever och agerar icke-könsrollskonservativt men som inte har tänkt en sekund på det här med könsroller."

Jag tror inte heller att en majoritet av befolkningen använder speciellt mycket tid till att reflektera över könsroller. Trots det är det många som bryter med de "klassiska mönstren". Varför? Människor agerar antagligen på det sätt de vill agera på. Förhoppningsvis lever många som de VILL leva. Varför bryta mot detta och må dåligt? Eller varför inte, för den delen?

"Självklart skulle jag helst vilja vara hemma hela hela tiden med mina eventuella barn, men jag kommer inte att göra det. För jag tycker inte det är rätt av mig mot mina barn eller min partner. "

Om din partner gärna avsäger sig sin föräldraledighet till förmån för dig, då? "Vill inte leva med en partner som ens föreslår något sådant"?

#8  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Alvunger
2006-01-05 12:55:00

Jag ser det som att det är varken medvetenheten eller handlingen som sådan som avgör om det är könsrollskonserverande. Nyckeln ligger i ordet könsrollsKONSERVERANDE. Dvs konserverar handlingen?

Och då upprepar jag det jag skrev i den andra tråden.

Antingen så har handlingen uppkommit pga rädsla för sanktioner (din tjej är hemma med barnet för hon är rädd för att andra skall tycka hon är en dålig mamma) och då är handlingen konserverande på så vis att den i någon mån är tvingande. Eller är handlingen utförd på så vis att det görs tydligt för andra att de skall ta efter, ex att din tjej tar ut sin ledighet och deklarerar för DIG att kvinnors plats är bla bla och mäns plats är bla bla. Då är handlingen konserverande för den dikterar hur andra skall agera.

Men att som kvinna ta ut hela ledigheten är per definition inte könsrollskonsvererande i mina ögon, liksom det inte är att bära rosa, eller sticka, eller sminka sig eller whatever. Det finns ingenting i själva handlingen som är fel eller dåligt, det är bara unket när det bara tillskrivs en enskild grupp pga könstillhörighet.

#9  Luxemburg LostTranslation
2006-01-05 13:01:20

Jo, det är en filosfisk fråga. Som inte behöver inskränka sig till exemplet i #1.

Du röstar på handling. Kan handling gå för långt? Rent hypotetiskt? Om (för att ändå återgå till exemplet i #1) en man tar HELA ansvaret för ett gemensamt spädbarn, så har han visserligen brutit med sin egen "klassiska könsroll", men har han inte samtidigt axlat den "kvinnliga könsrollen"? Är det bättre att en man tar hela ansvaret, än att kvinnan gör det? Typ "kvinnan har alltid haft det ansvaret, nu är det mannens tur". Neo-Konservatism?

#10  LT UppåtEmma
2006-01-05 13:10:39

Jag tror en majoritet tänker och reflekterar över könsrollerna - men oftast i formen "jahapp, det är såhär jag/det ska vara för att det är så det har vart och dessutom plockade stenålderkvinnorna bär och männen jagade mammut" (jag vulgäriserar lite för skojs skull, jag tror du förstår min poäng :) )

Jag tror många lever allt som oftast som de vill leva - dvs mesta delen av tiden. Men jag tror alla, precis alla, i hela Sverige har nångång även grämt sig åt någon del i sin könsroll. Tex tanterna på mitt jobb som gnäller från 15 nov hur mkt jobb julen är eller män här på jäif om hur de inte får till det för att kvinnor inte tar kontakt och de är för blyga för att ta den själv...

Jag skulle aldrig skaffa barn med någon som inte vill vara med barnen. Inte så mkt för könsrollsfrågan som för att det är så fundamentalt långt ifrån mina värderingar vad gäller barn och familjeliv.

#11  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Alvunger
2006-01-05 13:25:33

"Jag skulle aldrig skaffa barn med någon som inte vill vara med barnen. Inte så mkt för könsrollsfrågan som för att det är så fundamentalt långt ifrån mina värderingar vad gäller barn och familjeliv."

Där håller jag verkligen med dig UppåtEmma! Jag menar, jösses, det rör ju sig om en begränsad tid när en ändå får hyfsad ersättning och alltså har guldläget att lära känna och ta hand om den nya lilla individ en har beslutat att sätta till världen. Folk borde ju SLÅSS om föräldraledigheten. Jag skulle iaf slåss om min bit av kakan, men jag skulle aldrig roffa åt mig min partners bit och tusaaaan vad jag skulle känna mig lurad o besviken, å barnets vägnar, om min partner hellre ville arbeta.

Karriärschmarriär. Vi snackar ett barn ju.

#12  Alvunger LostTranslation
2006-01-05 13:32:01

Jag tolkar ditt inlägg som att det trots allt behövs en medvetenhet. Att som man ta ut föräldraledighet för att se på fotbolls-vm är väl egentligen inte könsrollskonserverande? Längre tillbaka i tiden hade nog mannen inte vågat propsa på att vara hemma med unge ens under förevändningen fotbolls-vm.

Vidare: Jag tror att en del människor inom en snar framtid (och redan idag) kommer att känna en press att bryta mot de "klassiska könsrollerna" (eller kanske bara ett visst beteende inom de "klassiska könsrollerna"), trots att de egenligen inte vill. Är det per defenition så att den som känner så här inte är "upplyst"? Dvs "den som inte tänker som jag har ännu inte förstått".

#13  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? UppåtEmma
2006-01-05 13:35:03

LT sa:
Jag tror att en del människor inom en snar framtid (och redan idag) kommer att känna en press att bryta mot de "klassiska könsrollerna" (eller kanske bara ett visst beteende inom de "klassiska könsrollerna"), trots att de egenligen inte vill.


kan du ge nåt exempel på vad du menar?

#14  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Alvunger
2006-01-05 13:36:56

LT

Att ta ut ledighet för att kolla på TV är dumt och ansvarslöst, oavsett kön.

#15  UE, Alvunger LostTranslation
2006-01-05 13:40:03

"Jag skulle aldrig skaffa barn med någon som inte vill vara med barnen. Inte så mkt för könsrollsfrågan som för att det är så fundamentalt långt ifrån mina värderingar vad gäller barn och familjeliv."

Det behöver ju inte vara så drastiskt att en inte VILL vara med barnen... Men det finns dock situationer, som jag ser det, som är diskutabla, OAVSETT vilket av könen (om vi snackar klassisk familjekonstellation här) det handlar om. Du kanske får ett erbjudande att medverka i en Hollywoodrulle eller en unik forskningsresa till Sydpolen. Eller så kanske du spelar fotboll i Juventus, eller blev nyligen vald till Sveriges första kvinnliga statsminister. Det finns förstås en hel del mindre spektakulära karriär- och livs-erbjudanden som skulle få en del att fundera...

#16  Alvunger LostTranslation
2006-01-05 13:40:57


#17  Alvunger LostTranslation
2006-01-05 13:42:15

"Att ta ut ledighet för att kolla på TV är dumt och ansvarslöst, oavsett kön. "

Självklart. Helt idiotiskt. Men det förekommer nog, tyvärr. Frågan är om man kan säga att det bryter mot könsrollerna?

#18  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Alvunger
2006-01-05 13:43:20

LT

Nåväl, omdefiniera det till "prioritera bort". Att välja hollywoodrullen är att prioritera bort barnet.

Jag menar herregud, jag tycker folk tar mer informerade och planerade beslut kring att skaffa hund än att skaffa barn. Jag vet flera som vill ha hund men inte köper en eftersom de tycker att de inte just nu har tid att gå ut och gå med den o ta hand om den som valp. "Men vi försöker få barn."

Jaja.

#19  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? LostTranslation
2006-01-05 13:46:03

"LT sa:
Jag tror att en del människor inom en snar framtid (och redan idag) kommer att känna en press att bryta mot de "klassiska könsrollerna" (eller kanske bara ett visst beteende inom de "klassiska könsrollerna"), trots att de egenligen inte vill.


kan du ge nåt exempel på vad du menar? "

Till exempel en situation där en kvinna och en man som kommit överens om att en föräldraledighetsindelning på 3/4 och 1/4 (av olika orsaker) känner sig tvungna att dela ledigheten på mitten för att inte betraktas som könsrollskonservativa och ifrågasättas.

#20  #10 Sjodin
2006-01-05 13:48:47

Jag skulle aldrig skaffa barn med någon som inte vill vara med barnen. Inte så mkt för könsrollsfrågan som för att det är så fundamentalt långt ifrån mina värderingar vad gäller barn och familjeliv


Intressant att så fundamentalt olika uppfattningar finns. Det är ju inte så himla länge sedan en annan aktiv feminetist uttryckte att hon minsann aldrig kunde tänka sig att dela föräldraledighet eller något annat med sin man.

Är det skillnad på män och kvinnor i den frågan?

#21  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? LostTranslation
2006-01-05 13:49:30

"Jag menar herregud, jag tycker folk tar mer informerade och planerade beslut kring att skaffa hund än att skaffa barn. "

Jag känner en tjej som skaffade katt en höst för några år sedan för att hon var arbetslös och hade tråkigt (malde dokusåpor på dagarna). Ett halvår senare hade hon tröttnat på katten och ville att föräldrarna skulle ta katten, annars ville hon avliva den. Jag tror hon var 23 år gammal vid tillfället.

#22  LT UppåtEmma
2006-01-05 13:51:43

OT egentligen för tråden men:

Det spelar ingen roll för mig vilket erbjudande vi får. Skaffar vi barn ska det vara vårt "huvudprojekt".

Sen vill jag ha ett samhälle där en ska kunna kombinera "karriär" med barn - det ska finnas en större acceptans och uppmuntran till att folk ska ta sig tid för sina barn utan att straffas för det i jobbet.

För mig är inte den bästa chefen den som jobbar mest övertid utan den som jobbar minst - jag ser upp till den som har kompetensen att göra jobbet på utsatt tid och att delegera/prioritera/sortera så att den har möjlighet till det.

Juventusspelare är ju rätt extremt, men sen å andra sidan har ju idrottsmän en mkt kortare karriär så de kan ju skaffa barnen när kontraktet löpt ut och de inte får nåt nytt =) (skojar lite)

#23  #10 & 11 Kalle
2006-01-05 13:53:23

Jag skulle heller inte vilja skaffa barn med någon som inte vill vara med barnen. Alls.
#1 syftar ju på viljan att ta HUVUDansvaret. Det är ju en ganska lång glidande skal från 49 ner till 0%.

#24  Kalle UppåtEmma
2006-01-05 13:56:18

för mig är inte föräldraskap två personer som ger 50% var, för mig är det två personer som ger 100% var...


(jag är medveten om att "två personer" blir rätt heteronormativt men jag talar ur min situation)

#25  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Kristin
2006-01-05 13:59:50

#20
Nej, det tror jag inte. Jag tror att människor dock har olika inställning till vad det innebär att skaffa och ta hand om ett barn. Många är dessutom mer eller mindre ansvarstagande.


För både barn och föräldrars (de som tänker sig att stå vid barnets sida tills det kan stå på egna ben) skull så tror jag att det bästa är att knyta kontakter tidigt i livet. Ju tidigare desto bättre. Forskning har visat att barnet under sitt första levnadsår utvecklar en stor del av den grundtrygghet och tillit som sedan följer med hela livet. Jag tror att hela familjen mår bäst av att en största möjliga mån en kan prioriterar bort annat för att få en bättre kontakt med varandra. Spädbarnet skiter ju fullständigt i om du har en spillrans ny plasmatv på väggen.

Min egen ställning i frågan är att de parter som vill skaffa barn tillsammans också förbinder sig att dela på allt ansvar och skyldigheter gentemot barnet. Är en inte beredd att ta ansvar för att föda upp en annan människa bör en inte ta på sig det. Det föds alldeles för mycket barn som mår dåligt i alla fall. Snarare tycker jag att hela kärnfamiljshetsen är fånig. En ska inte behöva hetsas till att bli förälder om en inte vill.

#26  UE LostTranslation
2006-01-05 14:11:30

Kristina Nilsdotter till Charlotte Perelli från en annan tråd http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

"Du själv stod på scenen en vecka efter att dina barn var födda. Du ammar mellan framträdanden och i bilen. Du byter blöjor i baksätet och bär in barnen på Europavägarnas rastplatser där stim och stoj alltid är närvarande, dag som natt.
Får dina barn plats i ditt liv? "


Det enda UE skrev var:

mina ärkenemesis, 40-talisttanterna på jobbet, satt och ojade sig över Perelli i veckan. Nötter. Det kan de sitta och oja sig över men jag är övertygad om att skulle de höra en unge få stryk i grannlägenheten så skulle de inte lyfta sitt feta arsle en centimeter för att göra nåt...


Lite oklart vad du menar, visserligen. Dock var det många (både jäifare och feminister) som försvarade Charlottes val i den tråden.

Själv? Jag tycker inte allt är så enkelt...

#27  LT UppåtEmma
2006-01-05 14:15:29

nu förstår jag nog inte... Att det är ett inlägg till mig, så långt är jag med, men har det nåt med något jag skrivit tidigare i tråden eller är det en fråga eller ska jag ta en apelsin till så hjärnan får lite bränsle =) ?

#28  UE, Kristin LostTranslation
2006-01-05 14:15:42

Men om Zlatan och Helena Seger vill skaffa barn NU då? Hur ska de göra? Vad tycker ni?

Extremt exempel, men iaf.

#29  LT UppåtEmma
2006-01-05 14:20:19

Vill de ha det NU i detta samhälle så får de prioritera.

Men Zlatan har väl säsongsupphåll? eller spelar de året runt varje dag? Någon eller några längre ledigheter måste han väl ha? så då borde de kunna lösa det med 50-50 ändå... eller så får han hoppa några matcher, en här eller där kan väl inte göra så stor skillnad(nej, jag vet inte mkt om fotboll).

ja, det är ett extremt exempel som faktiskt inte berör så många andra människor och deras vardag. Vad gör Helena Seger förresten?

#30  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Alvunger
2006-01-05 14:20:33

Vill de skaffa barn NU får de väl se till att de är i positioner i livet där de kan skaffa barn NU. Vad Helena arbetar med vet jag inte. Men Zlatan kan ju hoppa över spelandet i ett år eller två. Hopphopp bara. Frågan är om det öht är lämpligt att kombinera en elitfotbollskarriär med barn. Mycket resor och mycket jobb.

Om jag vill bestiga Mount Everest NU då? Typ samma fråga, fast i förenklad form.

Först bör jag skramla ihop pengar så att jag kan försörja det hela. Sen bör jag nog slipa en aning på min form för jag är alldeles för otränad. Bör läsa på en massa också. Kanske öva på ett mindre berg. Skaffa någon som följer med... etc etc etc.

Jag menar att skaffa barn är ju ett commitment for life. Det är ju ingen en bara GÖR. Iaf inte bör bara göra.

#31  UE LostTranslation
2006-01-05 14:21:45

UE skrev:

"för mig är inte föräldraskap två personer som ger 50% var, för mig är det två personer som ger 100% var..."

Samtidigt uppfattade jag det som att du försvarade att Charlotte Perelli gjorde karriär samtidigt som hon hade spädbarn och överlät barnansvaret till sin man. Jag kanske missuppfattade dig i Charlotte-tråden. Sen kanske det var lite fult att gräva fram gammalt material, men jag letade inte efter ditt citat, utan min trådstart. Hoppas du inte känner dig angripen, det var inte mitt syfte...

#32  Sv: "Könsrollskonservatism" - Medvetenhet/Handling? Alvunger
2006-01-05 14:26:03

Spädbarnet var ju med hela tiden som jag förstod det. Överlät barnansvaret på sin man? I citatet står det ju om hur Perelli ammade o bytte blöjor och hade med sig barnet.

Att ta hand om ett barn behöver ju inte betyda att den sitter i babyrockern o föräldern mittemot och stirrar på den hela dagarna. Det går ju ypperligt väl att ta med sig barnet dit en nu ska.

En grej som jag läst förresten, minns tyvärr inte var, är att det finns en diskrepans mellan manliga o kvinnliga företagare. Kvinnliga tycker det är jättesmidigt att ha eget o vara förälder eftersom det då går att anpassa sina egna tider, medan män menar det omvända. Minns att jag reagerade på det som underligt. Hmm ett sidospår bara.

#33  LT UppåtEmma
2006-01-05 14:26:10

nej nej, inta alls påhoppad - bara förvirrad =)

men i tråden sa jag varken bu eller bä om Perellis föräldraskap - jag vet för lite om det för att uttala mig och jag går inte på vad nån krönikor skriver om det i skymningspressen.
min kommentar handlade om folk som sitter och tycker och moraliserar och kommenterar över andra individer som de inte vet jota om och hycklar + att jag inte gillar 40-talisttanterna så mkt...

#34  UE LostTranslation
2006-01-05 21:32:45

"+ att jag inte gillar 40-talisttanterna så mkt... "

Haha! Okej, jag droppar den grejen...

#35  #29 UE LostTranslation
2006-01-05 21:41:15

Vill de ha det NU i detta samhälle så får de prioritera.

Men Zlatan har väl säsongsupphåll? eller spelar de året runt varje dag? Någon eller några längre ledigheter måste han väl ha? så då borde de kunna lösa det med 50-50 ändå... eller så får han hoppa några matcher, en här eller där kan väl inte göra så stor skillnad(nej, jag vet inte mkt om fotboll).

ja, det är ett extremt exempel som faktiskt inte berör så många andra människor och deras vardag. Vad gör Helena Seger förresten?


Helena Seger lever på Zlatan. Och inget ont menat med det; han tjänar trots allt 2 milj kr per match eller nåt i den stilen. Mycket blöjpengar att avstå för föräldraledighet... Det gick nåt rykte om att hans nya kontrakt (antagligen tillsammans med sponsorpengar) skulle ge honom närmare 100 milj kr i årslön. Det är givetvis saftiga pengar, men innefattar en total tillgänglighet vad gäller spel i klubben och sponoruppdrag. Vad jag fattar det som har spelarna inte många lediga dagar per år. Julafton kanske? Under säsongsuppehåll tränar spelarna mer eller mindre dagligen. Så reser de mycket också.

#36  #30 Alvunger LostTranslation
2006-01-05 21:46:22

Om Zlatan tar "föräldraledigt" under ett år eller två, så förlorar han inte bara något hundratal miljoner kronor, utan har antagligen förstört sin karriär. Kaputt!

"Jag menar att skaffa barn är ju ett commitment for life. Det är ju ingen en bara GÖR. Iaf inte bör bara göra. "

Och ibland händer det bara.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?