feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Gruppvåldtäkten i....


Gå till senaste inlägget#1  Gruppvåldtäkten i.... Billy
2004-07-25 19:58:25

Eftersom det som skrämmer kvinnor mest av allt i hela världen är gruppvåldtäkter tänker jag nu börja syna dem i denna tråd för att se om mina teorier stämmer.

#2  Gruppvåldtäkten i Borlänge Billy
2004-07-25 20:04:48

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&…

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0…

De inblandade i gruppvåldtäkten (och fotograferingen av denna) i borlänge var definitivt invandrare. Enligt vissa källor kommer de från forna Jugoslavien och Ghana. Inte nog med detta. De kom också från SAMMA FEST som flickan som våldtogs.

#3  ?? Magda K
2004-07-25 20:08:55

Vet inte om jag är dum på nåt sätt men jag fattar inte var du vill komma med det där..Du ska syna kvinnor för att se om dina teorier stämmer. Vore väl bra om man visste vilka det teorierna var. Och det verkar som om du tycker att rädslan för gruppvåldäkter är dum eller onödig eller har jag missförstått?

Kan bara tala för mig själv om det. Det är inget jag går och tänker på eller styr mitt liv efter. Men tanken på att bli tagen med våld av säg 3 killar är väldigt skrämmande ja.. Ser inget anmärkningsvärt med det.

#4   Magda K
2004-07-25 20:09:41

Ok.. jag skrev ovanstående innan ditt andra inlägg kommit upp..

#5   Magda K
2004-07-25 20:12:07

Har nu läst ditt andra inlägg och undrar ändå vadt du vill komma med det? Beträffande deras bakgrund tar K Wennstam upp det så bra i sin senate bok "en riktig våldtäktsman" alltså fördomarna om att det bara är invandrare som ligger bakom gruppvåldtäkter. Och vad har det med saken at göa att de kom från samma fest?

#6  Magda K Billy
2004-07-25 20:35:56

Svart på vitt, jag TROR K.Wennstam liksom E.Lundgren som typisk feminist har vinklat sin bok för att ge det resultat hon önskade.

Berättade K.Wennstam i sin bok att det är betydligt vanligare att invandrare räknat i folkmängd begår våldtäkter överhuvudtaget? Räknade hon med barn till invandrare födda i Sverige och uppfostrade enligt hemlandets traditioner och kultur i sina siffror kanske? Bra, isåfall har ni väl inget att oroa er för. Men om Wennstam råkade räkna invandrare som svenskar baserat på födelseland och inte den KULTUR vilken de växt upp i. Och om Wennstam dessutom räknade antal våldtäkter enbart på totalbefolkningen utan att ta hänsyn till att invandrarena är betydligt färre ja då kan du räkna med att denna tråd kommer att visa att invandringen och den misslyckade integrationen har en roll att spela i våldtäktsdebatten. Såvida inte PK folk som vanligt svamlar om rasism och plockar bort mina inlägg.

För det är ju det som är problemet. Sanningen är inte alltid PK.

Största poängen med mina inlägg är att poängtera VAR dessa händelser ger orsak att kanalisera rädsla. Som synes började vi med att påvisa att vara rädd för okända utomhus men home-free bland festdeltagare är en naiv föreställning iaf vad gäller exemplet Borlänge detta är dock inte alls den enda gången det gäller gruppvåldtäkt där offer och deltagare kom från samma fest. Även gruppvåldtäkterna i Tumba och i Botkyrka gällde festdeltagare både i rollen som förövare och offer.

#7  Ok Magda K
2004-07-25 20:42:58

Har du läst boken? Om du inte gjort det tycker jag du ska läsa den innan du säger att den är feministiskt vinklad. Och jag fattar ändå inte vart du vill komma med pratet om samma fester och liknande. Det är knappast någon nyhet för någon. Vet att du pratat om att kvinnor är onödigt rädda för att vistas ute för att risken är mindre där och det säger jag inget om. Men menar du också att vi ska låta bli att gå på fester där vi inte känner alla? Eller att vi ska vara rädda för alla som tar kontakt på en fest? Att de flesta våldtäkter begås av en person offret känner är allmänt kännt så var vill du komma?

#8  Magda K Billy
2004-07-25 21:01:15

Jag har läst flertalet recensioner av boken. Jag har läst författarens egna kommentarer. Poängen med boken är uppenbar men aldrig så fina poänger hjälper intet mot sanningen. Enkelt uttryck kan jag säga så här. Med facit i hand borde ni vara mindre rädda för att vara utomhus och mer rädda för att vara på fester, ÄVEN om brorsans kompis pelle är där. Därmed inte sagt att rädsla på ALLA fester är nödvändig, det jag vill poängtera är att när festdeltagarna tillhör de kategorier jag redan nämnt är ni i större risk att råka illa ut ÄVEN om ni är bekanta med dem. Och det är nu dags att ni begriper detta. Då kanske ni äntligen inser hur onödigt det är att gå och vara rädda för helt okända killar vars riskbidrag till er är mindre än det era egna umgängen ofta står för.

#9  Billy Magda K
2004-07-25 21:36:46

Jag kan bara tala för mig själv, men jag är faktiskt inte särskilt rädd för att vara utomhus sent. Jag kan tycka det är obehagligt att gå förbi ett gäng fulla killar kanske, men annars inte. Jag är heller inte rädd för att vara på en fest med okända om de inte beter sig otrevligt eller obehagligt. Jag vill helt enkelt inte gå runt och vara rädd och jag vill definitivt inte vara misstänksam mot varenda okänd kille jag träffar. De flesta jag känner fungerar likadant och jag tror inte vi är så speciellt originella.

Frågan är: varför stör det dig så mycket att vissa kvinnor är rädda för "fel" saker? Man ska väl inte behöva vara skraj överhuvudtaget.Och som någon annan påpekat, du verkar helt bortse från gärningsmannens ansvar när det händer något, oavsett var det är.

#10  Vissa kvinnor??? Billy
2004-07-25 22:09:07

Vissa??? Från vilket land kommer du egentligen? Närmare 65% av kvinnorna i aftonbladets undersökning är antingen ofta eller alltid rädda för att gå ut ensamma på kvällen. "Fear leads to anger, anger leads to hate..." Så mycket rädsla leder garanterat till mer våld.

Fan man kan inte ens konditionsträna meddels löpning på vanliga vägar på kvällen för kommer man upp bakom kvinnor så blir de livrädda och är någon centimeter från att ta till spray/annat våld i förebyggande syfte. Endera dagen får man stoppa en pungspark med underdelsblockering innan man hinner förbi.

Jag bortser INTE från gärningsmannens ansvar jag konstaterar bara att DEN biten kan jag inte göra någonting åt. Du kan lika gärna påtala tjuvars ansvar för inbrott och förvänta dig att antal inbrott skall sjunka för att jag demonsterar mot dem. Det är så att det rör sig ofta om människor som fullkomligt SKITER i vad andra tycker om vad de gör.

Hur fan kan du för övrigt få för dig att en person som våldtar kvinnor skulle ta hänsyn till vad andra tycker om dennes handlingar?

Orsaken att jag och så många andra killar stör sig på detta är att kvinnor själva gjort detta till vårat (Alltså inte våldtäktsmännens utan VÅRAT) ansvar! Lyssnar ni inte på vad vi säger ens då är det ERAT EGET ansvar - inte vårat! Det är varken vi (som i de ni pratar med) som våldtar eller våldtas.

#11  Billy Magda K
2004-07-25 22:22:53

"Lyssnar ni inte på vad vi säger ens då är det ERAT EGET ansvar - inte vårat!" Det där får du gärna förklara närmare?

Och vad aftonbladets undersökningar visar brukar jag ta med en nypa salt. Jag förstår fö inte hur du får det till att kvinnors rädsla för överfall är gjort till "erat" ansvar?

#12  Billy David M
2004-07-26 10:04:42

Att invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken står utom alla rimliga tvivel. Frågan är bara om det är deras etniska bakgrund som är orsaken till det eller om det är den sociala situation som är orsaken. Jag skulle gissa på det senare alternativet. Invandrare är ofta socialklass tre i samhället och eftersom brotten ökar ju mer marginaliserad man blir så är det inte konstigt att invandrare är överrepresenterade.

Sen har Wennstam fel i sin bok.
Jag minns inte siffrorna nu men hon har totalt räknat fel på ett ställe. Det var nåt med att hon sa att invandrare inte är överrepresenterade så presenerade hon siffor. Hon medräknade då inte att invandre bara är 10% av befolkningen så det blev nåt i stil med att 0,01% av svenskarna är brottslingar medans 10% av alla invandrare. Men hon hade aldrig räknat ut det utan bara sagt att av alla som gör brott så är xx (kan varit 20-30%nånting) invandrare, alltså fler som inte är det. Men då har ju nte hon tänkt på att de är färre också precis som jag sagt.

#13  David M Billy
2004-07-27 04:38:10

Först och främst vill jag påpeka att de invandrare som överrepresenteras nästan alltid kommer från samma sorts kulturer. Sålunda anser jag det ställt utom rimligt tvivel att inte enbart den sociala situationen är orsaken. Den är definitivt bidragande men inte utlösande. Fattiga finnar våldtar helt enkelt inte lika ofta som fattiga algerier.

De flesta algerier begår dock aldrig våldtäkt alls.

Sedan vill jag påpeka att "invandrare" är ett missvisande ord. Även invandrarbarn födda i Sverige (dvs vanliga svenskar) vars uppväxt präglas av hemlandets kultur och misslyckad integration blir sannolikt offer för detta förhållande och därmed lika benägna till brotten det gäller. Istället för invandrare föreslår jag därför att man använder uttrycket "födda i främmande kulturer" när man studerar huruvida invandringen har effekt på våldtäktsstatistiken.

Jag vill minnas att Wennstam påstår att invandrarna står för 20% av våldtäkterna.... Detta innebär (vilket hon antingen inte begrep eller valde att bortse från) att det är dubbelt så vanligt att en invandrare våldtar kvinnor.

Men som sagt frågan är vem man skall kalla invandrare när svenskfödda barn till invandrare växer upp och misslyckad integration leder till att de är lika överrepresenterade i brott som om de kommit från andra nationer.

En fråga jag gissar Wennstam inte tog upp alls. Det hjälper nämligen hennes statistik rejält om vi räknar invandrarbarn födda i Sverige som "vanliga svenskar"....men i debatten är det våldtäktsmännens utseende som räknas - inte födelseort och där ser vi sanningen tydligare.

Och brännpunkten är gruppvåldtäkter. Vem utför oftast dessa?

#14  Magda K Billy
2004-07-27 04:41:58

Jag återkommer till ansvarsfrågan, vill ta upp invandringen i förhållande till Wennstams bok först.

#15  hmm Billy
2004-07-28 03:52:21

Kommentarer till ovanstående ?

#16  BRÅ skrev detta i en rapport: Bofredrik
2004-07-28 07:48:48

"Cirka 60 procent av gärningsmännen är svenskar. Av de personer som misstänktes för gruppvåldtäkter under 1990-talet var 58 procent svenskar,32 procent invandrare (utrikes födda och folkbokförda i Sverige) och 10 procent personer sominte var folkbokförda i Sverige. Av svenskarna hade en fjärdedel invandrarbakgrund (minst enförälder född utrikes).

Invandrare står för knappt 20 procent av alla anmälda brott i landet. Hälften av dem begås avnordiska invandrare. Trots att andelen inte är hög innebär den ändå en överrepresentation, eftersom invandrarna utgör ungefär 11 procent av befolkningen. Brottsandelen varierar beroendepå vilken typ av brott det handlar om. Tidigare undersökningar har visat att våldtäkt är det brott där invandrarandelen är högst, cirka 40 procent."

#17  till Bofredrik Mr_Morose
2004-07-28 12:22:51

Inte för att jag tvivlar på sakförhållandet, men det skulle vara bra om du kunde lämna en weblänk till den rapporten. Eller författare, utgivningsår, diarienummer, sidhänvisning, förlag och allt i den vägen.

Om jag någonsin ser sådana här debatter vill jag kunna referera till denna rapport på ett vederhäftigt sätt. Du måste väl ändå ha gjort copy-paste någonstans ifrån i förra inlägget?

mvh MM

#18  Hmmm... MrG
2004-07-28 12:35:11

Billy/David

Läs om "En riktig våldtäktsman" igen, hon redogör nämligen exakt för era frågeställningar i boken...

MrG

#19  MrG Billy
2004-07-28 20:46:24

Om du har en grupp på 500 invandrare och en grupp på 500 svenskar från vilken av grupperna kommer flest våldtäktsmän enligt Wennstam?

Och vad är då vanligast?

#20  13 åring våldtagen av 5 "svenska män" Billy Bob Thorton
2004-08-29 11:26:20

Gruppvåldtäkt igen. Svenska politiskt korrekta medier skriver förstås ingenting om nationaliteten hos de inblandade. Återigen skall vi luras att tro att det är vanligt att svenskar begår detta hemska brott.

Och sedan behövs det tolk i rätten...

Och javisst kan det behövas tolk även om det råkade vara amerikaner eller kineser men sanningen är som vanligt en annan. Jag säger då det, det börjar bli pinsamt att ha rätt hela tiden.

#21  Billy Greenfish
2004-08-30 08:20:24

Har jag fattat detta rätt?

Vi ska sluta vara rädda för att gå hem ensamma från krogen eller att gå ensamma om kvällen öht. Istället så ska vi inse att invandrarkillarna som är på samma fester som oss, är bättre att vara rädd för eftersom det är större chans att de våldtar oss.

Därefter skriver du: "Fear leads to anger, anger leads to hate..."

Är det bara jag som ser dubbelmoralen?

#22  Greenfish Billy Bob Thorton
2004-08-30 09:52:00

Nej men om svenska massmedier slutade utmåla kvinnor och invandrare som oskyldiga guds bästa barn kanske man skipper lögnaktig propaganda i fortsättningen. Skriver de inte nationaliteten så stödjer de en bild där feminister säger att det vanligaste är att kvinnor blir våldtagna pga den svenska mansbilden. Något som till 47% är ren lögn vad beträffar alla våldtäkter utomhus och vad som garanterat är ren lögn angående gruppvåldtäkter eftersom grövre brott har högre överrepresentation och med största sannolikhet över 50% av alla gruppvåldtäkter begås av invandrare från muslimska länder där det är vanligt att kristna minoriteter trakasseras.

Att sedan blanda ihop korten med de svenska killar som våldtar sina flickvänner i hemmets lugna vrå är inget annat än ren produktion av egna politiska sanningar. Helst skall ni inte vara rädda alls men om ni nu måste vara rädda skall ni väl för tusan vara rädda för rätt hotgrupp eller? Om ni vet att det är nittiosex gånger mera sannolikt att en kille från t.e.x. Marocko begår våldtäkt på en svensk (kristen) kvinna än att en svensk man gör det då kan man utgå att ni också är nittiosex gånger mindre rädda för svenska killar. Därmed inte sagt att ni måste vara livrädda för Marockaner det är inte deras frekvens som är gigantisk utan den svenska som är oerhört låg.

Men som det är nu läser ni varje våldtäkt i tidningarna som ett uttryck för svenske mannens förtryck av kvinnan och liknande smörja och det är helt fel. Vad ni ser är i hälften av fallen med överfall religionen islams förtryck av kulturen kristendom, där det inte spelat ett dugg dyft om du är religös eller inte - du bedöms baserat på dina kläder och ditt levnadssätt. Ingen god muslimsk kvinna skulle klä sig i tajts och kort top, sålunda måste du vara kristen om de beter dig så. Detta är vad som sannolikt förvandlar dig till en måltavla på kvällen efter krogen INTE att de verkligen tror du vill bli våldtagen. Däremot är de inte dummare än att hävda att dessa kläder och denna attityd skickar ut sexuella signaler. De kan dock inte se skillnad på handling och handling vilket förklarar hur några av dem är så dumma att hävda att en svensk flicka bad om att ha gruppsex i en gångtunnel. De ser helt enkelt inte skillnaden mellan detta och våldtäkter i samband med fester där förövaren kan undkomma eftersom han kan framlägga rimligt tvivel dvs få rätten att tro att det kan ha varit frivilligt sex. Detta är enda förklaringen på gångtunnelsvåldtäkten, det hade inte gjort den minsta skillnad om det varit svenska killar, ingen rätt skulle någonsin tro att en svensk flicka hade haft sex med dem där, aldrig! Hon hade tagit med dem någonstans avskilt och lugnt.

Många av dem begriper sig inte på svensk kultur och de uppfattar svenskar som ett kristet folk.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?