feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Svar om Våldtäkter & Rädsla


Gå till senaste inlägget#1  Svar om Våldtäkter & Rädsla Billy
2004-07-25 13:23:18

Summering av ämnet som tidigare avhandlats i flera andra trådar. För att förenkla förståelsen för min syn på saken kopierar jag bitar av svar jag fått av tjejer här och besvarar dem direkt.

"Ditt resonemang är lite inkonsekvent. Du hävdar å ena sidan att man inte ska vara rädd, för då är man ologisk, men å andra sidan ska man bete sig som att alla är farliga, annars får man skylla sig själv."

"Och du gör ju här klart att risken att bli våldtagen är så oerhört liten, bla bla bla, tjejer borde sluta vara rädda. Samtidigt SKA man misstänka alla, även sina kompisar, annars får man skylla sig själv."

Här har Karra fått samma inställning och skrivit i stort sätt samma saker två gånger. Mina inlägg är enligt henne inkonsekventa eftersom jag både uppmuntrar till och försöker tona ner rädsla.

FEL!

Jag försöker tona ner rädslan för de situationer där den helt saknar grund och påvisa de få situationer där det finns fog för att vara försiktig. Mina inlägg är INTE inkonsekventa av den enkla anledningen att detta inte är samma situationer.

1. Relativt Onödig rädsla.
Av alla situationer där kvinnor kan känna rädsla/oro att bli våldtagna är utomhus på kvällen överlägset störst. Det kvinnorna är överlägset räddast för är att bli överfallna och våldtagna av någon de inte känner något som enligt undersökningar representerar endast 25% av totala antalet våldtäkter.

"2002 anmäldes 2078 våldtäkter varav 581 utomhus. Det är framförallt våldtäkter inomhus som har ökat under perioden medan våldtäkter utomhus ligger på en jämn nivå."

"Den främsta orsaken till att våldtäkter sker på vissa platser är frånvaron av andra människor. Inte att det främst skulle vara mörkt, även om det känns tryggare med ljus."

2. Befogad rädsla som saknas
Vissa typer av människor är mer våldtäktsbenägna (och våldsbenägna) än andra, detta är FAKTA som feminister ofta försöker dölja. Tjejer verkar dock ha förmågan att totalt ignorera de varningssignaler som dyker upp när det gäller killar de känner och har känslor för. Istället ignorerar de flertalet hotbilder och uppmaningar från kompisar VARFÖR??? Samtidigt är de livrädda för killar som inte skulle göra en fluga förnär enbart för att de inte känner dem.

Och denna rädsla beror nästan uteslutande på att de är rädda för att bli våldtagna av dem. Och detta har definitivt orsakats till större delen av mediernas sätt att rapportera våldtäkter. Ett bra exempel på detta ser man HÄR

http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,…

Där den viktigaste informationen (att de flesta våldtäkter INTE utförs utomhus) blivit så inbakad i texten att det knappast är det första man tänker på när man läser artikeln. JAG ANSER att denna artikel genom sin utformning UPPMANAR kvinnor att bli räddare för att vara utomhus TROTS att författaren mycket väl vet att denna rädsla till stor del är obefogad vilket också framkommer inne i texten men vilket intryck får de kvinnor som inte läser artikeln noga utan bara tittar igenom sidan snabbt? Jo detta

"Sex kvinnor anmäler våldtäkter varje dag, Kvinnor är livrädda för att gå ut ensamma på natten"

Vad får du själv för intryck av denna rapportering?

För mig är problemet solklart, kvinnorna har inte insett vilka män de bör vara rädda för eftersom de oftast känner dem. Att de känner männen gör det möjligt för dem att ignorera alla varningssignaler tills det är för sent. Samtidigt är kvinnorna obegripligt nog (med tanke på statistiken) livrädda för män de inte känner, oavsett om dessa ger varningssignaler eller inte.

De män ensamma kvinnor definitivt bör hålla sig borta från är exempelvis Ex-pojkvänner, Svarttaxiförare, Gängbildningar (ni får själva gissa vilken typ av gäng som oftast våldtar i grupp, det är ju inte PK att säga sanningen) Uppenbart Kriminella individer, MC-knuttar, och Män med uppenbara drogproblem. De personer som kombinerar 2 eller fler av dessa attribut är det rejäl varningsflagg på.

Men det är klart. Det är ju så "spännande" att vara i dessa personers närhet och se om man drar vinstott eller nitlott (Mattis förklaring - inte min - jag har ingen förklaring på kvinnors dragelse till dessa uppenbara varningsflaggor)

#2  Billy Karra
2004-07-25 15:01:57

Jo, men Billy: Jag tycker egentligen inte att det är så konstigt att man är räddare utomhus. Det är ju en mycket mer främmande miljö än t ex en lägenhetsfest. Man blir mer på sin vakt när man ser en okänd man, som man inte vet något om, än om man ser brorsans kompis Pelle. Däremot är det synd att kvinnor begränsar sina liv genom att inte gå ut om kvällarna. Men livet skulle väl knappast bli mindre begränsat om man såg till att undvika varenda karl man känner.
För det är låååångt ifrån alla män som skickar ut klara "varningssignaler". Det händer väl rätt ofta att kvinnor blir våldtagna av män som INTE är uppenbart kriminella, MC-knuttar, alkoholister eller kurder (för jag antar att du menar att det är invandrarna som begår flest gruppvåldtäkter, skulle förresten vara intressant att se om det stämmer). Och det händer rätt ofta att kvinnor umgås med män ur ovanstående kategorier och INTE blir våldtagna.

Vi har avhandlat mina haschsäljande bekanta i tidigare inlägg: Jag har känt dessa personer i tio års tid. En har jag haft en lång relation med. Vi gillar varandra, har en historia ihop. Även om han begår en viss typ av brott, varför skulle jag tro att en man som en gång älskat mig skulle våldta mig? Han har aldrig nånsin skickat ut en "varningssignal" att han skulle vara våldsam mot mig eller någon annan kvinna. Du tror väl inte att din äldsta och bästa kompis ska misshandla dig på fyllan?
Är det belagt att annan brottslighet och våldtäkt har en koppling, dvs att en person som stjäl bilar/säljer hasch/gör inbrott är mer benägen att begå våldtäkt?

För övrigt håller jag med dig att tidningsreportage som det du länkade till helt klart bidrar till att öka kvinnors rädsla. Men du ansåg ju i ett annat inlägg att kvinnor som blir mer försiktiga efter en sån artikel inte kunde tänka logiskt.

Och för att klargöra: Man gör väl klokt i att undvika MC-gäng, uppenbart kriminella individer och drogmissbrukare, även av andra skäl än att man kan råka illa ut rent fysiskt. Jag kan inte heller förstå varför en del kvinnor stannar kvar i missbruksrelationer, t ex, eftersom de är så fruktansvärt destruktiva. Jag skulle önska att dessa kvinnor förstod att de förtjänar bättre.

Jag har mer att säga, men det får bli en annan gång då jag måste packa flyttkartonger.

#3  Karra, jag tar ställning, murar byggs upp! Fredrik L
2004-07-25 16:16:26

För helsike flicka/kvinna/tjej/whatever! Säg så här, sätt buset i bur, ge buset vad de tål, tvinga på de vård, etc, etc. De är känslor som bubblar upp inom mig när jag läser om ditt liv och dina kompisar. Visst fan finns det sympatiska/kompetenta/whatever kriminilla. Men jag ger fan i det. Jag antar att de är i stor minoritet, de sympatiska kriminiella. De flesta kriminiella typ haschlangare är drägg. Jag tar avstånd från all denna jävla kriminalitet. Det är så det är, så ser världen ut, murar byggs upp. Murar byggs upp mellan troende och icke troende, teoretiker(feminister tex) och praktiker(fria jägare tex), laglydiga och drägg. Välj rätt sida här, de hyfsat laglydiga. Bara ett ödmjukt råd. Visa personer sägs ju haft stor nytta av sina kriminilla kontakter. JFK, F. Sintra mfl. Men ffs, skit i den världen.

Jag har personer som står i min närhet som rör sig på sthlms fina krogar. Och efter vad jag läst och hört om den så ÄCKLAS jag av den respekt/etc/etc som gangsters får där. Till den grad att jag nästan vill ta avstånd från hela jävla nattlivet i sthlm. Fast det är att ta i för mkt.

Droger har jag själv ingen erfarenhet av, jag har läst strålande drogskildringar som "Pschonauterna, rus och droger" av den eminenta Ernst "Jag har bestraffats med en obsverationsförmåga som andra fått ett särdeles fint luktsinne" Jünger. Han testar sig genom hela drogregistret. Knarkade med Abbie Hoffman(doktor som "upptäckte" LSD) när Ernst själv var i 70 års åldern. Ernst beskrivning av sin första fylla i 1900-talets gryning är underbar läsning. Ernst dog 102 år gammal 1997. Aja, Jünger är ett kärt ämne för mig, som ni säkert märkt förut, ska dock inte pladdra på mer om det. Iaf, visst finns det positiva effekter av knarkande. Kanske överväger det negativa, vad fan vet jag. Men knarklangare, för guds skull, ta avstånd!

#4  Tyvärr Fredrik L Karra
2004-07-25 17:19:59

Du vet inget om mitt liv! Men för att lugna dig kan jag säga att jag är oerhört ordnad, är högutbildad, har fast förhållande med en man med fast jobb och löptränar regelbundet. Jag är alltså inte inblandad i haschförsäljning! Och jag kan också berätta att min kompis med haschet sköter sitt jobb som en vanlig kille och är alltså ingen "gangster" som hänger på Stureplan.
Min poäng var att det inte är så enkelt som att alla knarkare/alkisar/brottslingar våldtar, medan skötsamma killar låter bli. Vore det så skulle det ju livet vara mycket lättare.
Billy har också flera gånger påpekat hur dåligt omdöme tjejer har, och att det i princip är därför de bli våldtagna. Då tycker jag man kan fråga sig hur bra omdöme män har, som väljer livsstilar, attityder och situationer som gör att de är riskzonen för att begå våldtäkt. Men förövarens ansvar tar Billy inte ens upp, annat än i små bisatser. Förövaren går s a s fri ur diskussionen, för han tycks inte vara intressant.

#5  Karra. Fredrik L
2004-07-25 17:38:38

Men bla bla bla bla bla!!! För guds skull. Vadå "du vet inget om mitt liv". Jag ser ju vad du skriver här om ditt liv. Om det är fiktion/skarvat/snedvridet/etc vet jag förstås inte. Men det går ju inte att ha en debatt om man ska komma med sådana svar. Jag skullle lika ogrundat kunna säga "du vet inget om något". Och så är diskussionen slut............ Jag har svårt att tro att du har ngn finare examen från ngt universitet efter att ha kommit med sådana kommentarer.

Nä, och jag har väl aldrig motsatt din poäng heller. Jag blir bara så irreterad på dig, din oerhört ordnade person och dina pundarkompisar. Eftersom jag tar avstånd från knarklangning. Tyvärr, murar byggs upp.

Billy får du diskutera med Billy.

#6  Fredrik L Karra
2004-07-25 17:53:45

Hoppsan Kerstin, vad du blev upprörd.
Alltså, du uttalade dig som om du visste mycket om mitt liv, för att jag berättat att det en gång i min nära umgängeskrets funnits en person som sedermera började röka hasch. En person som numera befinner sig i periferin av min umgängeskrets. Då kände jag ett behov att påpeka att du faktiskt inte vet speciellt mycket alls om hur jag framlever mitt liv, och då informera dig lite mer, eftersom du drar ganska långtgående slutsatser om hur min tillvaro ser ut trots att du som sagt inte vet något.
Och en universitetsexamen har jag, från ett "fint" universitet dessutom, vad nu det spelar för roll.

Och du, irritationen är ömsesidig. Jag irriterar mig vansinnigt på sin otäcka människosyn. Jag ogillar att du avfärdar missbrukare som "drägg", då jag anser att dessa är människor precis som du och jag.

#7  Våldtäcksmän och tidigare brott Thomas
2004-07-25 17:54:35

Jag har ingen statistik på det men jag tycker mig ha hört att våldtäcksmän ofta har begått andra brott tidigare i sitt liv.Man är våldtäcksman för att man är kriminell icke krimenella begår inte våldtäckter.

De är våldtäcksmännens liv man ska begränsa.För mig får de gärna vara förhindrade att köpa alkohol,besöka visa områden osv.Samt ha ett godkännande av kvinnor innan de kan upptas i samhällsgemenskapen.Men man kan inte beröva rättigheter,klandra,straffa osv. oskyldiga ickekrimenella män

#8  Karra Fredrik L
2004-07-25 18:16:40

Vad nu en uni. examen säger. Vem fan vet. Vad det innebär för en ung människa. Positivt, negativt, i att få och ta energi, etc. Dostojevski har skrivit några tankvärda rader på det ämnet i boken "Ynglingen", tyvärr har jag inga bra citat i huvudet. Fast jag kan bjuda på ett annat citat av Fjodde:

"Alla kvinnor längtar efter en man att underordna sig." ;)

Jag förstår och delar din irritation på min person. Men märk ändå, dessa forum är inte alltid det bästa stället att skaffa sig irritation, uppskattning etc, över andra personer. Vi är så långt ifrån varandra. Så mkt rå teknik som skiljer oss åt. Så långa avstånd.

Visst är vi alla människor, missbrukare, du och jag, kvinnor, män etc, etc. Jag brukar säga "Jag försöker se människan före könet, rasen, religionen, etc.". Så ta inte så känslomässigt/allvarligt/bokstavligt på mina irritation över "Drägg" och de ord jag använder i dessa sammanhang.

#9  Wow Matti
2004-07-25 18:18:35

Två idioter. Jag trodde Fredrik hade fått solsting, men så verkar Thomas ha fått det ocskå.
Ni borde lära lite om hash före ni kommer o klassar dessa som att man kan göra sådana påståenden som om det var mindre fel än att säga att alla män skulle va potentiella våldtäktsmän: Men jag gör inget som anses olagligt, så det är okej med mig !
De associeras med skuld eftersom våldtäktsmän må va kriminella som män har , för att dem är män.

#10  Karra Fredrik L
2004-07-25 18:19:23

Vet inte om jag drar så långtgående slutsatser, för utom att jag tar avstånd från dig som person. Just det är ju i sig en ganska långtgående slutsats, men annars, säger jag ju inte så mkt.

#11  Matti. Fredrik L
2004-07-25 18:22:08

Vad nu? Jag har väl aldrig dragit alla haschare över en kam? Är det så jävla fel att ta avstånd från knarklangning? Ska man vara pro-knarklangning för att vara inne i dagens samhälle? Jag känner mig mer och mer avlägsen från det samhälle som omger mig och de människor som lever i det.

Fattar absolut inte kopplingen mellan mitt avståndstagande från knarklangning och uttalandet "alla män är pontentiella... ".

#12  Fredrik L Karra
2004-07-25 18:23:48

Då tycker jag vi tar avstånd från varandra från och med nu, och slutar avhandla min person.

#13  Fredrik Matti
2004-07-25 18:31:15

Jag syftade då på Thomas som verkar tro att man kan göra ett sådana slutats, men även dig då du verkar inte fatta skillnaden av att va emot ricktiga droger som är förödande för människors hälsa o välmående(arbetarklassens drog inräknat), med droger som klassas som olegala pågrund av fördomar. Droger som egentligen inte borde va det när det inte har någon som helst vetenskapliga studier som rättfärdigar förbjudet.

#14  Matti och andra Thomas
2004-07-25 18:36:19

Vad har jag sagt som inte stämmer?

Det verkar som det blivit någon slags upprördhet i hela diskusionen.Vad har ni blivit arga på?

#15  :) Matti
2004-07-25 18:50:23

Nä. Tyckte det bara löjligt att förknippa kriminella med våldtäktsmän, när du själv nog inte skulle uppskatta att bli stämplad som en potentiell våldtäktsman , eftersom du är en man.

#16  Matti Thomas
2004-07-25 19:04:18

Alla kriminella behöver inte vara våldtäcksmän men alla våldtäcksmän är kriminella.Hoppas du inte tycker det är dumt.

#17  Jösses! Näe, dags att styra upp denna tråden igen! Billy
2004-07-25 19:51:49

- Jaha det här var ju onekligen en intressant härva.

"Jo, men Billy: Jag tycker egentligen inte att det är så konstigt att man är räddare utomhus. Det är ju en mycket mer främmande miljö än t ex en lägenhetsfest."

- Håller inte med det minsta, min kvarterslokal under en fest med 25 inbjudna är betydligt mer främmande miljö för mig än cykelvägen till Ica om jag inte känner alla 25 inblandade väl. Ditt uttalande är typexempel på hur jag anser kvinnor ser på saken nämligen att fester och sällskap är "home free" oavsett var eller med vilka.

"Man blir mer på sin vakt när man ser en okänd man, som man inte vet något om, än om man ser brorsans kompis Pelle."

- Och om du vet att brorsans kompis Pelle röker marijuana, umgås med mc-gäng och varit i klammer med rätvisan flera gånger är det fortfarande en okänd kille man bör vara mest på sin vakt mot?

"Däremot är det synd att kvinnor begränsar sina liv genom att inte gå ut om kvällarna. Men livet skulle väl knappast bli mindre begränsat om man såg till att undvika varenda karl man känner."

- Enkel lösning, var mindre rädd för okända killar utomhus. Umgås mindre med de som är "Dåligt sällskap" oavsett om de känner din brorsa,

"För det är låååångt ifrån alla män som skickar ut klara "varningssignaler"."

- Nej det är i stort sett alla män som gör det, Tjejer som gillar/är förtjusta i killarna är oftast bara blinda för dessa signaler. Andra killar i omgivningen och de flesta andra tjejer som inte är intresserade brukar ofta se dem tydligt. Tyvärr hjälper det inte det minsta om tjejerna inte lyssnar. Kärleken/Lustan är blind vet du.

- Visst är det så att det verkar vara invandrare bakom de flesta gruppvåldtäkter. Jag tycker också det skulle vara kul att se om det stämmer men (PK)medierna är förbjudna att skriva nationaliteten hos de inblandade

- Det är onekligen BETYDLIGT vanligare att kvinnor som umgås med de kategorier jag nämnt far illa på något sätt vara må det våldtäkt, misshandel, ofrivilligt inblandad i kriminalitet etc... det yttersta exemplet på detta är kvinnor utsatta för dödligt våld från närstående män. Inte mindre än i 60% av fallen var mannen tidigare kriminellt belastad. I 42% av fallen hade kvinnan dessutom hotats av mannen innan hon dödats. Nästan alla männen hade dessutom psykisk störning.

- Det som händer verkar helt enkelt vara att kvinnor som umgås med kriminellt belastade män ofta utsätts för våld om kvinnorna visar det minsta tecken att vara intresserade av andra killar eller vilja separera utan att killen vill det först. Det är den risk alla kvinnor som gängar med buset tar och dessa siffror BÖR de vara medvetna om så de slutar klaga på andra killar när/om de råkar illa ut.

- För förvänta sig att buset sköter sig och tro att de skärper sig för att vanliga killar säger åt dem. Det är ju bara larv, orsaken att de tillhör buset är att de SKITER i vad andra säger åt dem.

"För övrigt håller jag med dig att tidningsreportage som det du länkade till helt klart bidrar till att öka kvinnors rädsla. Men du ansåg ju i ett annat inlägg att kvinnor som blir mer försiktiga efter en sån artikel inte kunde tänka logiskt."

- Eftersom de flesta våldtäkterna begås inomhus är det fullkomligt ologiskt att översätta rädslan till den miljö där minst antal våldtäkter begås JA!

"Jag kan inte heller förstå varför en del kvinnor stannar kvar i missbruksrelationer, t ex, eftersom de är så fruktansvärt destruktiva. Jag skulle önska att dessa kvinnor förstod att de förtjänar bättre."

- Du har ju själv varit i (kompis)relation till pundare (eller vad de var), förtjänade inte du bättre? (NEJ Jag vill inte fortsätta eran jättedebatt över denna detalj jag vill bara ha svar på den frågan i förhållane till din fråga) Vad skiljer de andra kvinnorna från dig? Hasch ÄR destruktivt att köpa, sälja och använda. En del av det destruktiva är också att det är olagligt.

- Det är alltså inte "väl" brottsligt utan definitivt brottsligt. Och narkotikabrott är inget att ta lätt på.

"Då tycker jag man kan fråga sig hur bra omdöme män har, som väljer livsstilar, attityder och situationer som gör att de är riskzonen för att begå våldtäkt."

- KARRA!!! har du någonsin funderat på VARFÖR männen väljer dessa stilar & attityder? De kanske helt enkelt gör det för att de insett exakt vad jag skrev i "Normala killar duger inte" tråden. Om man utgår från din synvinkel får dessa killar tidigt i livet indirekt denna fråga:

Vad VÄLJER du helst? att ha en livsstil som gör att fler tjejer blir våldtagna ELLER att ha en snällare livsstil som gör att färre tjejer blir våldtagna/slagna etc men som ofrånkomligen resulterar i att ni också blir mindre populära bland tjejer och får ha sex mindre frekvent när ni är singlar.

- Killarna har gjort sina val, är du verkligen förvånad över att så många valde en livvstil som leder till att fler tjejer våldtas/misshandlas när det är de killarna som är populärast bland er tjejer?

Vad hade ni förväntat er?

#18  Lek med ord Matti
2004-07-25 20:06:31

Självklart. Eftersom det är våldtäktmän. Med det kommer man ingenvart. Lika meningslöst som att säga att kvinnor o män är människor.
Haha. Jag älskar Billy's lustiga noll tolerans till hash, som han förmodligen vet inte ett dugg om. Förutom att det är olagligt o därför helt enkelt FEL att bruka ?

#19  Matti Billy
2004-07-25 20:48:02

Jag har inte nolltolerans mot Hasch, jag har nära nolltolerans mot ALL narkotika. Det jag inte vet behöver jag inte röka/snorta/knapra/skjuta för att ta reda på. Jag har haft flertalet personer i min närhet som provat både det ena och de andra så jag vet tillräckligt. Om man vill veta är det dessutom bara att slå upp valfri internetsida och skaffa kunskaperna.

Så här står det exempelvis om de subjektiva upplevelserna av haschruset: "Fantasi och verklighet flyter samman och vissa milt hallucinatoriska effekter erfares"

Och innan du berättar hur mycket mer du vet eftersom du puffade hasch en gång i tiden så fundera hur mycket du vet om heroin?

Men åter till den fråga jag ställde tjejerna (huvudsakligen Karra)

- Killarna har gjort sina val, är du verkligen förvånad över att så många valde en livvstil som leder till att fler tjejer våldtas/misshandlas när det är de killarna som är populärast bland er tjejer?

Dåligt omdöme? Pyttsan

#20  Frågor Thomas
2004-07-25 20:49:35

Är det någon feminist som vet vad feminismens lösning på våldtäckter är?

Eller finns det någon feminist eller annan som har en ide om hur situationen kan förbättras?

#21  Karra. Fredrik L
2004-07-25 22:10:44

Jag har förvisso förklarat mig själv vara en idiot i en annan tråd. Men det ska man inte ta för allvarligt på. Mest postpubertalt jidder som jag inte direkt är stolt över.

Men du, jag ska inte hålla på att döma ut folk till höger och vänster. Det är inte direkt trevligt. Specielt så här på internet, när man inte riktigt vet vem man pratar med. Så jag tar mer eller mindre tillbaka det, men jag dömer ut den del av din person som umgås med knarklangare. Jaja, så var det med. Vi kan säkert diskutera intressanta _genus_ saker i framtiden om än jag är skarp kritisk till visa delar av din person.

#22  Matti Fredrik L
2004-07-25 22:18:11

Visst är jag införståd i drogers olika verkan och skader för människan. Den politik och historia som omger den. Men jag väljer ändå att ta avstånd från knarklangare. Det behöver man inte vara en idiot för att göra. Det måste anses sant.

Jag är faktiskt så liberal när det kommer till droger att jag anser att det ska vara tillåtet att bruka(som det var i Sverige fram till ett par år sedan) men förbjudet att sälja. Trots att det är en motsägelse i sig, så tror jag det är den bästa (del)lösningen på drogproblematiken i dagens Sverige. Man vill ju inte förbjuda människor allt för mkt. Att det är ngn slags dubbelmoral att vara för en fritt bruk men inte fri försäljning bekommer mig inte. Världen behöver specifika lösningar på specifika problem och inte stora skenheliga teorier som begränsar människors valfrihet(tex kommunism och radikalfeminism).

#23  Billy Karra
2004-07-26 11:25:53

För det första ska jag svara på din fråga om min relation till min kompis. Vi har känt varandra i ungefär 10 år. I tonåren (jag var 17) var vi ett par. Han började sedermera röka hasch, och köpa för eget bruk och sälja (i små mängder) till sina kompisar. Numera är han, som jag sa till Fredrik, en mer avlägsen bekant av en massa olika orsaker. Men trots hans haschrökande skulle jag aldrig någonsin tro att han skulle våldta mig eller någon annan kvinna. Det var litegrann det som var min poäng: Bara för att någon gör en dålig sak behöver han inte automatiskt göra en annan.
Sen tycker jag, precis som du, att alla (inte bara kvinnor) gör rätt i att undvika t ex MC-gäng typ Hells Angels och andra kriminella element.

Du har helt riktigt i andra inlägg påstått följande:
1) Män som våldtar utgör en minoritet
2) Man kan inte se utanpå vem som är våldtäktsman.
Då måste jag fortsätta efterlysa lite konsekvens i ditt resonemang genom att säga att om våldtäktsmännen utgör en minoritet, måste ju kvinnor som "dras till dem" också utgöra en minoritet. Då kan det ju inte vara så som det låter på dig att varenda kvinna vill ha en våldsverkare, och därigenom mer eller mindre tvingar fram våldtäktsmän i samhället.
Vad gäller det andra påståendet tror jag helt klart att du har rätt, man kan inte se vem som är våldtäktsman. Nu kräver du ändå att kvinnor ska lyckas med detta konststycke.
Du menar att alla killar som våldtagit sänt ut varningssignaler som "alla" kan se utom just de dumma, dumma kvinnorna. Jag håller inte med dig. En stor andel av våldtäkterna begås av till synes helt vanliga killar.

"Vad VÄLJER du helst? att ha en livsstil som gör att fler tjejer blir våldtagna ELLER att ha en snällare livsstil som gör att färre tjejer blir våldtagna/slagna etc men som ofrånkomligen resulterar i att ni också blir mindre populära bland tjejer och får ha sex mindre frekvent när ni är singlar."

Alltså, du kan väl inte på allvar mena att killar väljer ett liv i kriminalitet för att få mer sex när de är singlar?

Angående varför män väljer en sån livvstil, deras orsaker är väl ungefär desamma som de kvinnor som väljer dessa män: Spänning. Snabba pengar. Makt. Varför detta val skulle visa på något slags bättre omdöme eller rationellt tänkande hos just män, medan kvinnor som väljer en kriminell man är dum, förstår jag inte. Men du tycks ju iofs vara av uppfattningen att män våldtar och behandlar kvinnor illa därför att kvinnor ber dem om det, och om kvinnor slutade be dem om det, skulle också våldtäkterna upphöra.

#24  Fredrik L Karra
2004-07-26 11:43:41

Jag vet inte exakt vad feminismens lösning på problemet med våldtäkt är, det finns troligen en massa olika teorier. En är väl att om vi får ett mer jämställt samhälle där kvinnor räknas som fullvärdiga medborgare kommer våldtäkterna att minska.

Själv tror jag att en del av problemet ligger i att man gärna delar upp kvinnor i "madonnor" och "horor". Det ser man till exempel när en kille säger att en tjej som släpper till på första träffen, henne skulle man ju aldrig kunna bli ihop med. Det finns något liknande resonemang vad gäller våldtäkt tror jag. Vissa tjejer är det liksom inte så noga med. En kvinna jag pratade med, just angående Tumbamålet som kommit upp i olika trådar här, sa att "en tjej kan inte ha gruppsex varje helg och sen säga att den här gången var det våldtäkt". Det är som om vissa tjejer kan straffa ut sig, bete sig på sätt som gör att de inte räknas lika mycket i vissas ögon. Den attityden tror jag kan bidra till att en kille våldtar en tjej som är för full, som har rykte om sig att ligga med alla, etc. Och attityden kommer igen hos polisen när de frågar vad hon hade på sig, om hon flörtat, hur många hon legat med och så vidare.

Sen är det ju självklart så att bara för att en kille tycker att en tjej är "billig" för att hon följer med hem första kvällen, behöver han ju inte vara en våldtäktsman.

#25  Nämen förlåt Karra
2004-07-26 11:44:35

Svaret ovan skulle ju vara till Thomas.

#26  Karra Fiji
2004-07-26 12:23:07

Feminismens lösning på våldtäkt är enkel:
Eftersom våldtäkt är en effekt av att mannen är generellt överordnad så kan problemet lösas genom...

...Ökad jämställdhet. Den enda anledningen till våldtäkt är att mannen är överställd i samhället. I ett jämställt samhälle finns inga våldtäkter.

Vilket jag tycker känns konstigt. Maktbehov kan man ha av andra anledningar än en könsroll.

#27  Fiji Karra
2004-07-26 12:42:11

Ja, det var väl ungefär det jag skrev. Men det finns feminister som inte tror på det, t ex Petra Östergren, varför jag sa att det var en av många teorier.
Sen känns det väl inte helt långsökt att en bättre kvinnosyn skulle minska våldtäkterna.

#28  nejdå... Fiji
2004-07-26 12:46:46

...inte långsökt alls. Hur mycket de skulle minska är väl en öppen fråga.

Bra att det finns plats för andra teorier. Jag har väldigt svårt för den förra.

#29  Rehabilitera våldtäcksmän Thomas
2004-07-26 14:45:37

Problemet ligger hos våldtäcksmannen och de ideer han har samlat på sig.Lösningen på våldtäcksproblemet är att ändra på våldtäcksmannens ideer.

Det räcker inte att det blir jämställt i samhället utan han kanske känner sig ändå mer förolämpad om t.ex han möte en majoritet av kvinnor bland myndigheterna.

Vad som måste göras är att skala bort hans hat mot kvinnor.

Skulle t.ex kvinnornas hat fortsätta tillta skulle det göra det svårare att rehabilitera en våldtäcksman och det skulle till och med kunna bli flera våldtäcksmän.

Kan ni kvinnor se det problemet?

#30  Karra Billy
2004-07-26 14:57:35

"Men trots hans haschrökande skulle jag aldrig någonsin tro att han skulle våldta mig eller någon annan kvinna."

Det är just det som är poängen, ingen kvinna skulle heller tro att en kille de känt hela livet som brukar "sätt in valfri lagom destruktiv handling" skulle göra dem illa. Ni är mer rädda för okända killar än de ni känner mer eller mindre oavsett vad de ni känner ägnar sig åt i förhållande till vad de okända sannolikt ägnar sig åt. Men att kvinnor som umgås med killar som ägnar sig åt destruktiva handlingar har högre risk att råka illa ut själva det är ställt utom rimligt tvivel. Visst, din kompis kanske är juste trots haschet men vad säger att andra personer han umgås med också är det?

"Då måste jag fortsätta efterlysa lite konsekvens i ditt resonemang genom att säga att om våldtäktsmännen utgör en minoritet, måste ju kvinnor som "dras till dem" också utgöra en minoritet."

Javisst, det är inte alla kriminella/tuffa etc som våldtar. Men det är betydligt oftare kvinnor som umgås med dem är de som råkar illa ut. Och detta gäller inte bara våldtäkt utan alla former av vad feminister brukar kalla "mäns våld mot kvinnor" På en fest anordnad av t.e.x. pundare är det betydligt större risk att en däckad kvinna blir sexuellt utsatt. Det är också betydligt större chans att andra festdeltagare inte bryr sig när detta inträffar.

"Du menar att alla killar som våldtagit sänt ut varningssignaler som "alla" kan se utom just de dumma, dumma kvinnorna. Jag håller inte med dig. En stor andel av våldtäkterna begås av till synes helt vanliga killar."

Till synes för vem? Och vilken typ av våldtäkter pratar vi om? Först och främst är det åter så att de våldtäkter som gör kvinnor rädda och orsakar dessa diskussioner är överfallsvåldtäkter. I många av fallen med dessa vet man inte vem förövaren är ens så hur kan du säga att de skulle vara till synes vanliga (svenska) killar? Hur kan du veta det? Att det sedan kanske är vanliga män som står bakom de fall där det handlar om våldtäkt på sin flickvän eller ex-flickvän det är en helt annan sak för den typen av våldtäkter är sannolikt orsakade av relations/familjeproblem och rör helt andra situationer än de som diskuteras. Sedan är det sannolikt så att det är betydligt FLER sexuellt utsatta kvinnor än våldtäktsmän så statistiken kan man inte lita på om man inte granskar den kritiskt.

"Alltså, du kan väl inte på allvar mena att killar väljer ett liv i kriminalitet för att få mer sex när de är singlar?"

Varför inte? Motivering till detta tack.

"Angående varför män väljer en sån livvstil, deras orsaker är väl ungefär desamma som de kvinnor som väljer dessa män: Spänning. Snabba pengar. Makt."

När tror du att detta val görs egentligen? Det handlar inte om vuxna om du trodde det. Det handlar om ungdomar, tonåringar. Det handlar inte om vuxna medvetna val det handlar om fördelar. Och ja, spänning ingår men vad tror du är viktigast för en kille i 16-årsåldern? Spänning eller Sex? Vad tror du upptar mest tankar. Vad tror du är största motiveringen?

#31  Och i övrigt Billy
2004-07-26 15:05:45

Feminister anser alltså att i ett jämställt samhälle begås inga våldtäkter. Vem bestämmer då när samhället är jämställt? Jo feministerna. Finns det då något som tyder på att samhället någonsin skulle kunna bli jämställt enligt feministerna?

Nej knappast, av den enkla anledningen att definitionen på ett jämställt samhälle ändras hela tiden för att passa de feminister som för tillfället är mest "inne" hos resten. Det är helt omöjligt att uppnå ett mål som ständigt omdefineras. Jämställdhet som sådan är alltså en myt. Samhället blir aldrig så jämställta att feminister säger: Nu är samhället jämställt nu försvinner våldtäkterna av sig själva jippiiee!

#32  Billy Karra
2004-07-26 15:14:13

Jag förstår inte varför du avkräver kvinnor mer ansvar än du gör män, kort sagt. Du hittar ursäkt på ursäkt till mäns dåliga beteende, medan du håller kvinnor ansvariga för det andra gör mot dem.

Dessa till synes vanliga män är just de exmän, kompisar etc som våldtar sin exflickvän/flickvän/kompis/klasskompis. Dem som man aldrig skulle misstänka, eftersom de är så vanliga. Jag tror inte de utgör någon minoritet bland våldtäktsmännen, och det är det jag har försökt framhålla här. Nu påstår du plötsligt att det inte är dem vi diskuterar, utan endast det mer uppenbara "dåliga sällskap" som kvinnor bör undvika att ha men inte män.

Och det där med kriminalitet för att få sex: Jag tycker det låter så jävla absurt. "Jag lever ett skitliv med droger, risk för fängelsestraff och misshandel, men hey, jag får knulla minst en gång i veckan!" Men just ja, det är ju aningslösa 16-åringar som gör valen, dom har ju en ursäkt.
En fråga: När väljer tjejer att umgås med dåliga män? Är det med start i 30-årsåldern eller i tonåren?

#33  Karra Billy
2004-07-27 04:18:15

Lite statistik för 2003.

fullbordad våldtäkt utomhus 401 (+25%)
fullbordad våldtäkt inomhus 1416 (+19%)

Man väljer inte kriminalitet, man väljer en "tuffare" livsstil där risken att hamna i kriminalitet är högre men där populariteten och "coolheten" ökar.

"En fråga: När väljer tjejer att umgås med dåliga män?"

Väldigt tidigt i tonåren.

Motfråga, vid vilken ålder är INTE dåliga män populära hos tjejer?...

Jag har inte hittat på URSÄKTER jag har hittat ORSAKER. Skillnaden torde vara uppenbar.

#34  Nej Billy Karra
2004-07-27 10:21:07

du har hittat ursäkter!
Och du ställer fortfarande högre krav på kvinnorna. Varför ska kvinnorna plötsligt "bättra sig" vid en viss ålder och förstå att farliga män är dåliga för dem, medan de farliga männen inte behöver göra nåt åt sin livsstil? Varför är det upp till kvinnor att förändra mäns beteende (för du verkar ju hävda att män blir "dåliga" pga allmän kvinnlig begäran)?
Kvinnor är människor precis som män. De kvinnor som blivit våldtagna av en "farlig" man (och jag hävdar fortfarande att det är långt ifrån alla som blir våldtagna av en sån) har väl haft sina orsaker att välja honom precis som han hade sina orsaker att välja sin livsstil?
Och VARFÖR har du knappt ens berört förövarens ansvar/skuld? Är lösningen på problemet våldtäkt verkligen att förändra alla kvinnor?
Jag vet att de flesta våldtäkter sker inomhus, du behöver inte komma med statistik. Jag hävdar fortfarande att det inte är så konstigt att kvinnor inte har en våldtäktsberedskap mot män i sin närhet. Vill du att det ska vara så? Att dina tjejkompisar ska vägra träffa dig ensam? Sitta nyktra i ett hörn på varje fest?

#35  Karra Billy
2004-07-27 14:38:30

Varför? Du menar alltså att du undrar varför jag inte tar upp männens ansvar när de agerar efter de premisser som de belönas bäst av, är det DET du undrar?

Du undrar varför inte fler män är som jag trots att killars om jag får exakt samma respons oavsett om de bor i skåne eller norrbotten.

Jag ställer inte högre krav på kvinnorna än jag ställer på mig själv. Jag undviker också "svinen" knarkfester och liknande remember? Och ja jag har inga problem att veta vilka det är. De flesta jag känner anser samma sak och GUESS WHAT? Mina kompisar hamnar nära nog ALDRIG i bråk.

Sedan är det rätt talande om er att ni tjejer har sett sexuella utnyttjanden som killar struntat i på fester och jag inte har det. För festat har jag gjort en hel del. Men som sagt jag undviker svinen... vore tacksam om ni gjorde detsamma så jag slapp jämföras med vad DE GÖR!

#36  Okej Billy Karra
2004-07-27 16:19:02

Dina inlägg stinker av motvilja mot och förakt för kvinnor.
Jag undrar fortfarande varför du inte tar upp mannens ansvar. Du skiter i vad "svinen" gör och lägger hellre skulden på kvinnorna. Du hittar ursäkter för män och säger att kvinnor mer eller mindre tvingar fram våldsamma män. Och sen säger du att det är "självklart att män är emot våldtäkt". Ja, det känns jättesjälvklart när du säger att en våldtagen kvinna kan behöva en jävligt bra ursäkt...
Det låter som att du tycker att kvinnor blir våldtagna för att de är dumma.
Om män väljer ett destruktivt liv för att de får mer sex pga av det, så är det deras ansvar. De har ansvar för de livsval de gör. Det är inte upp till kvinnor att ändra på män. Och om nu män gör livsval enbart på basis av vad kvinnor vill, borde de väl ge fan i att våldta och slå dem? En kvinna kan väl vilja ha en "spännande" man utan att vilja bli våldtagen? En kvinna har ansvar för sig själv JA men hon har fan inte ansvar att se till att någon annan inte gör henne illa.
Vad anser du att rättsväsendet bör göra med en kvinna som blivit våldtagen av sin MC-knutte till man? Lägga ner målet för att det var lika mycket hennes fel? Eller borde hon inte anmäla alls utan se sin skuld till det hela?

Sen kan jag berätta att jag känner 4 tjejer som blivit utsatta för våldtäkt/våldtäktsförsök av helt vanliga killar, det var klasskompisar, bekanta osv. Guess what? Oerhört få trodde dem, minst av allt männen i deras omgiving, för killarna var ju så "reko". Och så började man ifrågasätta tjejernas beteende. Vad hade hon gjort innan? Vad hade egentligen hänt? Hade hon verkligen gjort nog mycket motstånd? Allt för att hitta en ursäkt åt killarna. För INGEN vill tro att vanliga, schyssta killar kan göra så mot någon i sin närhet.

#37  För att klargöra Karra
2004-07-27 17:03:28

Man bör givetvis uppmuntra och hjälpa en kvinna att lämna misshandelsförhållanden osv MEN även om hon inte gör det så är det mannens ansvar och skuld att hon blivit misshandlad/våldtagen/vad det nu är. Det är inte hon som är problemet utan han.

#38  Nu måste jag modifiera lite igen Karra
2004-07-27 19:26:00

Min första mening i förra inlägget till Billy, "dina inlägg stinker av förakt..."
Jag var lite i affekt när jag skrev det och kanske formulerade mig en smula olyckligt. Men jag oroar mig fortfarande över din kvinnosyn, Billy.

#39  Alltså... Fiji
2004-07-27 22:02:11

Ska du ta tillbaks det nu?

Då kan jag säga det istället:

Billy, dina inlägg stinker av motvilja mot och förakt för kvinnor.

Jag får känslan av att du verkligen försöker lägga över ansvaret på de som är offer i frågan.

Så som jag har fattat det är de flesta våldtäktsmän är i princip "osynliga", dvs när man märker att de är farliga är man alldeles för nära.

Säg att kvinnan märker i förväg, och undviker 95% av alla situationer som kunnat bli farliga.

Då återstår fortfarande 5% där de inte märker det, och enligt ditt resonemang blir de då utsatta pga sin egen dumhet? Trots att man undviker 19 minor kanske man trampar på den 20:e.

Man kan inte kräva perfektion, det är omänskligt.

Nej, jag tycker du först idiotförklarar kvinnor eftersom du tycker de saknar förmågan att bedöma killar.

Sedan lägger du ett omänskligt tungt ansvar på dem, eftersom de måste ha rätt i 100% av sina bedömningar i eventuellt utsatta lägen.

Det är både orättvist och luktar av kvinnoförakt.

#40  Mmm... Nettan
2004-07-27 22:53:10

jag kan bara instämma i vad Fiji och Karra säger. Det du säger Billy återspeglar förbannat osunda åsikter.

Dessutom (det här är ganska off-topik men ändå) så är du ganska hård i din dom mot mc-knuttar. Det finns ett fåtal kriminella knutteklubbar i Sverige och vad gäller dem har du säkert rätt, men det finns grymt många knutteklubbar som är helt vanliga knutteklubbar, fredliga som fan. Bara för att man är ett gäng som gillar motorcyklar och bildar en klubb så blir man inte drägg. Jag själv känner ganska många knuttar och brukar hänga på de två knutteklubbar som finns i min lilla byhåla. Människor med mer avslappnad inställning till livet får man leta efter. Klubbarna heter S.N.U.T-MC (står för Södra Nerkes United Twins tror jag) och W.A.H. (står för What A Hell och är en parodi på Hells Angels). De människorna har en enorm humor och är de mest snälla människor jag känner. Deras liv består av motorcyklar, kall öl och soft livsfilosofi. Det mest olagliga de gjort är att några av dem då och då förtär hembränd sprit. Och jag vet inte men jag tror inte att det är olagligt. Knuttarna kör både glidare och sporthojar och en av killarna kör en gammal rysk motorcykel med sidovagn och han är dessutom feminist. Klubbarna har ganska många kvinnliga medlemmar och en hel del av mina polare är medlemmar. Det brukar vara fest på klubbarna titt som tätt och då brukar jag vara där. Ihop med min pappa och ibland även min lillasyster. Min farmor har också varit med en gång då min pappa hade sin 50-årsfest på ena klubben. Och jag har aldrig blivit utsatt för något i samband med dessa fester och knuttar. Faktum är att när det är fest på klubben så brukar knuttarna vara de som är nyktra och står och jobbar i baren. De brukar dessutom kasta ut folk som beter sig illa eller muckar slagsmål.
Så jag antar att jag är en av dem som har valt ett dåligt umgänge då?

Konstigt egentligen, jag vet att Robert nån gång har sagt att tjejer borde välja datanördar för att de på något sätt skulle vara mindre benägna att bete sig illa mot tjejer. Men ska sanningen fram, de två gånger jag själv har råkat illa ut har båda männen varit datanördar. Har jag valt farliga män då? Borde vi kanske även sätta upp datanördar på Billys "not-to-do-list"? Det skulle nog inte Robert gilla...

#41  Nettan. Fredrik L
2004-07-27 23:01:43

Tack för din underhållande (livs)historia om ditt samröre med knuttar :)

En knutte som är feminist, då måste han nog ha softat ner sig för mkt ;)

#42  Blir förbannat TRÖTT nu på vissa personer... Billy
2004-07-28 02:15:19

"Vad anser du att rättsväsendet bör göra med en kvinna som blivit våldtagen av sin MC-knutte till man? Lägga ner målet för att det var lika mycket hennes fel?"

Nu är du enbart LARVIG och du har gjort mig så trött att jag tänker besvara detta svammel också. Det rättsväsendet skall göra är döma våldtäktsmannen och jag har inte sagt något annat heller. Men inte fan blir kvinnan mindre våldtagen för det!!! Så jag försöker minska antalet våldtäkter medans du pratar om vad man skall göra när det redan är för sent.

Vem är du helst egentligen? Kvinnan som inte våldtas alls eller den våldtagna kvinnan som ser förövaren dömas till fängeler..jag börjar undra nämligen när du gör sådana där kommentarer. För dina kommentarer utgår redan från att kvinnor blivit våldtagna, du försöker ju inte förhindra detta alls nämligen (annat än möjligen avlägset indirekt)

#43  Fiji Billy
2004-07-28 02:26:40

"Nej, jag tycker du först idiotförklarar kvinnor eftersom du tycker de saknar förmågan att bedöma killar. Sedan lägger du ett omänskligt tungt ansvar på dem."

Det där är SKITSNACK i bägge fallen, jag har inte lagt något tungt ansvar alls på dem. Vem säger att kvinnorna själva är de som måste göra bedömningen? Det räcker med att de litar på andra i deras närhet som bryr sig om dem. Problemet är att de ofta tycker sig veta så oändligt mycket bättre än alla andra oavsett vem det är att de ofta skiter i andras åsikter när det gäller deras killar. Men det är klart Fiji kanske tycker att det är skitjobbigt att lyssna på andra och acceptera att de vet bättre än en själv, särskilt om det råkar vara sanningen de berättar.

#44  Nettan Billy
2004-07-28 02:31:50

Ja din beskrivning stämmer ju verkligen in på majoriteten av alla MC-knuttar eller hur? Det är ju väldigt ofta MC-klubbar ser ut så där. Enligt polisens egna rapporter drar de fåtaliga "outlaw" MC-klubbarna i Sverige till sig proportionellt många fler unga kvinnor än de betydligt fler lagliga alternativen. Men det kanske bara är en tillfällighet eller?

#45  Ja vet du Nettan
2004-07-28 02:41:28

jag tror att min beskrivning stämmer riktigt bra på de flesta mc-klubbar. Det finns grymt många sådana i sverige. Och de vill inte bli förknippade med våldtäktsmän mer än du och alla andra oskyldiga killar. Men det du mer eller mindre antyder är att mc-knuttar är potentiella våldtäksmän och det tror jag inte att de håller med om. Men det kanske är ok att peka ut vissa grupper som potentiella våldtäktsmän så länge du själv inte ingår i den gruppen? Eftersom det inte finns något likhetstecken mellan mc-knutte och kriminell så tycker jag att du ska vara mer försiktig med dessa påståenden.

Och jag har inte sett de polisrapporter som du hänvisar till så det vill jag inte gå in på. Men om du nu sitter på så mycket information som du hävdar så kanske du vet hur stor del av alla våldtäkter som begås av mc-knuttar? Eftersom du tar upp dem som exempel så antar jag att de är en ganska stor grupp i statistiken?

#46  Billy Fiji
2004-07-28 03:03:47

"Men det är klart Fiji kanske tycker att det är skitjobbigt att lyssna på andra och acceptera att de vet bättre än en själv, särskilt om det råkar vara sanningen de berättar."

Du får gärna ifrågasätta mina inlägg.

Men varför måste du ifrågasätta min person?

#47  Fiji Karra
2004-07-28 09:44:26

Nej, jag tar inte tillbaka mitt uttalande om Billys kvinnoförakt. Eller: jag tar inte tillbaka åsikten. Men ibland kan jag, som jag sa, formulera mig olyckligt.

#48  Billy Karra
2004-07-28 09:51:14

Jag börjar undra vilka du har mest emot egentligen. Våldtäktsmän eller våldtäktsoffer. Du ägnar nämligen all din energi på att anklaga och skuldbelägga kvinnor istället för att fördöma våldtäktsmän. Enligt dig begås 9/10 (eller liknande) våldtäkter av män som är uppenbart kriminella eller narkomaner. Men män som väljer en sån livsstil, som innebär att de begår brott (inte bara sexualbrott), dem ställer du inga krav på, de behöver inte ändra sig. Du förstår dem nästan, jag menar, de får ju knulla om de lever så! Nej, det är främst kvinnornas ansvar att minska våldtäkterna. Om män våldtar kvinnor tycker du att man måste leta lösningen på problemet hos kvinnorna. Det är ruttet, Billy.

#49  Karra Billy
2004-07-28 21:31:15

Jag pratar inte om enbart våldtäkter nu jag pratar om det som är populärt att i media kalla "Våldet mot kvinnorna" och som feministiska politiker kallar "Mäns våld mot kvinnor"

Och som jag redan skrivit är det 2500 anmälda våldtäkter som begås mot kvinnor men 35000 anmälda fall av misshandel som begås mot män så varför du tror de män som misshandlar och våldtar lyssnar på oss som inte gör det begriper jag inte. Eller tror du män VILL misshandlas mer än kvinnor vill våldtas?

#50  Fiji Billy
2004-07-28 21:46:01

"Du får gärna ifrågasätta mina inlägg.
Men varför måste du ifrågasätta min person?"

Så du får sitta och skriva vad jag förväntas tycka men jag får inte fråga dig om du verkligen tycker enligt de linjer ditt inlägg ritat upp för detta mitt tyckande? Jag har inte ifrågasatt din person jag ställde en enkel fråga i påståendeform.

#51  Billy Fiji
2004-07-28 23:17:07

återigen, samma citat

"Men det är klart Fiji kanske tycker att det är skitjobbigt att lyssna på andra och acceptera att de vet bättre än en själv, särskilt om det råkar vara sanningen de berättar."

Du spekulerar om hur jag i mitt privatliv behandlar andra människor, och i min förmåga att förstå uppenbara sanningar.

Vad tillför det till debatten? Bortsett från att det plötsligt blivit personligt?

Ställa frågor i påståendeform gör man på ett helt annat sätt, såhär ifrågasätter man någons personliga egenskaper.

#52  Kontexten Billy
2004-07-28 23:40:52

Vi pratar inte om att lyssna på andra rent generellt. Vi pratar om att jag anser kvinnor borde lyssna mer på egna och andras varningar gällande män i riskzonen för att inte själva råka illa ut och trissa up statistiken för våld, sexualiserat våld och våldtäkt.

Däremot har du både sagt att du inte tyckte sanningarna var uppenbara (Du kanske menade enbart för kvinnan då, vad vet jag) SAMT påstått att jag menade att ansvaret för att upptäcka varningstecken låg enbart på kvinnorna själva. När jag gång på annan påpekat att problemet inte ligger i att kvinnorna själva missar varningarna utan prolemet ligger i att kvinnorna gång på gång vägrar lyssna eftersom det rör sig om killar de känner/vill känna närmare.

#53  Sak & person Fiji
2004-07-29 00:50:53

Jag förstår precis vad du pratar om. Nu är du på sakfrågan.

Men det var personligt när du tog upp och spekulerade i min personliga förmåga att lyssna på andra, och ta till mig sanningar.

Vad tillförde det till diskussionen? Hade det inte varit bättre att låta bli?

#54  Fiji Billy
2004-07-29 01:50:37

Jovisst, liksom det hade varit mycket bättre för dig att låta bli att påstå att "mina inlägg stinker av motvilja mot och förakt för kvinnor" det hade också varit mycket bättre om Karra inte insinuerat att jag skulle tycka bättre om våldtäktsmän än om deras offer. Men vi gör inte alltid vad som är bäst eller hur? Och även jag har väl rätt att bli på dåligt humör? Och varför skulle jag inte ta det personligt när du mer eller mindre själv spekulerar om huruvida jag besitter kvinnoförakt? Besvara det tack.

Och än så länge har ingen besvarat mitt inlägg gällande 35.000 misshandlade män bara förra året trots att detta definitivt är relevant för diskussionerna. Besvara gärna det inlägget istället.

#55  Jag har Fiji
2004-07-29 02:18:55

Lagt fram något som berör dina INLÄGG, och haft åsikter om det du skriver. INTE den du är.

Jag har aldrig kommenterat dig som människa, eller ifrågasatt dina egenskaper som person.

Det är precis det jag säger att du också bör göra.

Skilj på sak och person. Kommentera det jag skriver (saken), inte mina sociala färdigheter eller min förmåga att klara sanningen (personen).

#56  Billy Karra
2004-07-29 09:38:17

Jag förstår inte riktigt var de 35000 männen kommer in i sammanhanget. Det vi diskuterat här är ju huruvida kvinnor har ett ansvar när de blir våldtagna.
Givetvis är det inte värre när en kvinna blir misshandlad än när en man blir det. Ingen vill bli våldtagen eller misshandlad. Men jag förstår inte riktigt vad du menar med de misshandlade männen. Jag tycker inte att de bär ansvar för det brott de utsatts för lika lite som jag tycker att en misshandlad/våldtagen kvinna gör det. Du kanske vill utveckla lite?
Du undrar varför de misshandlande männen skulle lyssna på dig. Ja, jag tror att dom hellre lyssnar på dig och andra med åsikter som dina då du helt flyttar fokus från den som de facto begår brottet när du för resonemang som ovan.
Sen undrar jag varför du tror att kvinnor skulle lyssna på dig när du säger att vi är ologiska, omdömeslösa, saknar självbevarelsedrift och får skylla oss själva om vi får stryk eller blir misshandlade. Attityder som din ökar väl knappast anmälningsbenägenheten hos utsatta kvinnor eller uppmuntrar dem att söka hjälp utifrån för att komma ur ett misshandelsförhållande t ex.

I Canada startade en grupp män ett nätverk mot mäns våld mot kvinnor, men också mot mäns våld mot andra män och barn:
http://www.whiteribbon.ca/
I Sverige finns
http://www.man-net.nu/motvaald/wribb98.htm

Det visar att man faktiskt kan ta ställning om man vill.

#57  Karra Billy
2004-07-29 13:38:43

Nu har du också lämnat sammanhanget vind för våg. Att jag tycker kvinnor är mindre logiska är män och går mer på känslor är jag knappast ensam om men om vi lämnar det och tittar på de andra sakerna. Att tycka att många kvinnor I DET ÄMNE som diskuteras har sämre omdöme än de borde är INTE samma sak som att anse att de är omdömeslösa i alla situationer. Och att tycka att vissa kvinnor faktiskt får ta lite eget ansvar är inte heller samma sak som att anse att alal får skylla sig själva, dina överdrifter av mina inlägg hjälper knappast. Och min attityd är att kvinnor i ett förhållande där de behandlas illa skall lämna detta förhållande, inte försvara den som misshandlar vilket de ofta gör.

Sedan går vi till verkligheten, du menar alltså att orsaken att så många våldtäkter begås är att inte fler män tar ställning mot detta? Varför begås då så många fall av misshandel mot män? Har männen inte heller tagit ställning mot detta? För med din logik skulle alltså män kunna minska antalet fall av misshandel genom att "ta ställning".... De som misshandlar och våldtar skulle som de ansvarsfulla medborgare de är sluta eftersom deras verksamhet inte var accepterad????Jag tror inte ett dyft på detta. Våldet är redan både olagligt och oacceptabelt.

Och "manliga nätverket" är liksom alla andra som har samma vinkel på problemet ett stort skämt. Att demonstrera mot mäns våld mot kvinnor är samma sak som att säga att det är ok att slå en man men inte en kvinna. Säg till när ni hittar en förening som är emot allt våld så skall jag fundera på saken.

Tills dess kan du gå med i första bästa förening som är emot "kvinnors våld mot män och andra kvinnor" för att visa att du själv faktiskt tar ställning på samma sätt som du efterfrågar av män.

#58  Billy Karra
2004-07-29 15:37:40

Nåja, nu har du ju sagt rent ut att vissa kvinnor får skylla sig själva, i alla fall enligt många "schyssta" män. Dessutom har du gjort rätt många kategoriska uttalanden om kvinnor i flera inlägg.
Jag menar inte att orsaken till att så många våldtäkter begås beror på att de bra männen inte tar ställning mot våld mot kvinnor. Men inte fan minskas de av att man som du har inställningen att KÄRNPROBLEMET är att "kvinnor inte tar sitt ansvar". Tvärtom kan det väl vara så att "skylla sig själv"-mentaliteten gör att fler killar/män tycker att det är OK att förgripa sig på en kvinna under vissa omständigheter. Ursäktas det av omgivningen (och här är kvinnor i lika hög grad skyldiga som män) blir väl brottet lättare att begå? Kan man intala sig "jamen hon är ju för fan en billig slampa/jamen hon söp sig ju asfull på egen risk/jamen hon följde ju med hem" och dessutom få gehör för detta i omgivningen så tror jag att det blir lättare att gå över gränsen och begå ett övergrepp.

Som jag sa tycker jag inte att våld mot män är mindre allvarligt på nåt sätt. Men skillnaden ligger bl a i just detta, att man inte anser att det är mäns ansvar att undvika våld. Man säger inte att en man som går på krogen får skylla sig själv om han får stryk, eller att "problemet är ju dessa mobiltelefoner som män envisas med att ha med sig överallt, det är ju det som gör att de blir rånade".
Min attityd är givetvis också att en kvinna som lever med en misshandlande man ska lämna förhållandet. Men för att hon ska våga detta behöver hon hjälp och förståelse. Det finns en ganska stor problematik vad gäller misshandel i nära relationer som man måste förstå. Dessutom är nu inte kvinnan det stora problemet utan mannen.
Om du läser på white ribbon canadas sida ser du att de även vänder sig mot mäns våld mot män. Jag tycker att det är synd att inte svenska white ribbon gör det på ett tydligare sätt. Däremot tycker jag inte att man säger att det är OK att slå män men inte kvinnor om man demonstrerar mot våld mot kvinnor. Säger man "det är fel att slå barn" menar man ju inte "det är OK att slå vuxna".
Men om du vill ha ett manligt nätverk mot våld kan du ju alltid starta ett.

#59  Karra Billy
2004-07-29 16:14:25

Varför tror du jag inte tar med min mobiltelefon när jag går på krogen? Jag skulle kalla det riskminimering i alla fall.

"att man inte anser att det är mäns ansvar att undvika våld"

Lustigt, jag har läst experter (Sociologi) som säger att när mannen inte lyssnar så slår kvinnan när orden inte räcker till.... är inte det att indirekt uppmana killar att lyssna mer på kvinnor för att slippa att bli utsatta för våld kanske?

"Men för att hon ska våga detta behöver hon hjälp och förståelse."

Samma sak hela tiden, kvinnorna vill ha jämställdhet (dvs inte behandlas olika) men när det väl gäller skall man visa förståelse för att de är kvinnor och inte "vågar" lika mycket som män eller? Hur många män vet du som inte vågar lämna sitt dåliga förhållande?

" Det finns en ganska stor problematik vad gäller misshandel i nära relationer som man måste förstå."

Problemetiken är solklar, kvinnor som är i relation med en man ger den mannen på tok för mycket provilegier beträffande behandling än hon skulle ge en vanlig kille på stan. Är det mitt fel att kvinnorna försvarar svinen kanske?

"Men om du vill ha ett manligt nätverk mot våld kan du ju alltid starta ett."

Jag är fullkomligt ointresserad av feministisk favvo syssla nummer ett: nämligen att fokusera mig på ett visst köns våld. Det enda nätverk jag skulle acceptera är det som är för både män och kvinnor MOT män och kvinnors våld mot män, kvinnor och barn därmed basta.

#60  Lite snabbt Billy Karra
2004-07-29 16:32:51

En kvinna som blir misshandlad av sin man hotas ofta till livet om hon lämnar honom. Det kanske kan göra att man kan behöva hjälp för att våga, eller vad tror du?
Problematiken vid misshandelsförhållanden brukar experter annars anse vara att mannen gradvis begränsar kvinnan tills hon står utan vänner, kanske utan jobb, helt beroende av honom. han säger till henne att det är hennes fel att han slår och hon tror honom, lite kort beskrivet. I början av förhållandet är han sällan ett svin utan väldigt vanlig.

Och alltså, du kan starta vilket nätverk du vill. Du behöver inte vara så kolerisk.

#61  Karra Billy
2004-07-29 17:11:26

Ja då kanske du eller "experterna" (hoppas du inte menar Eva Lundgren) kan besvara denna enkla fråga? När mannen gradvis börjar vara "lite svin" vad gör kvinnan då?

Varför TILLÅTER kvinnan sig att förlora vänner och jobb pga mannen och därigenom hamna i beroendeställning? För som du sagt påstås detta vara gradvis.

SO WHAT? ....Det spelar ingen roll hur stor skala du har på volymratten för en stereo vid vissa volymer MÄRKS skillnaden. Menar du att kvinnorna inte skulle märka någonting oavsett vad som händer pga att det hela är gradvis eller?

#62  Billy Karra
2004-07-29 17:26:25

Eva Lundgren vet jag inte vem det är.

Nja, han säger väl att han inte vill att hon ska umgås med andra för att det tar tid från honom eller nåt. Eller så vill han ha en mjuk och go' hemmafru precis som hans mamma var. Och så är han ju så snäll egentligen.
Min poäng är att han inte inleder första träffen med en rak höger. Och det kan visst vara så att kvinnan blundar för det negativa i förhållandet, t ex att han är svartsjuk, just för att mannen utöver att vara misshandlare är så mycket annat som är positivt. (Svartsjuka kan ju också upplevas som något bra och manligt, att han inte vill förlora sin kvinna osv.) Det är ju det som gör det hela så komplicerat. Om han dessutom hotar att mörda henne och/eller barnen om hon lämnar honom, ja, då kanske man inte sätter sig ner vid köksbordet och begär skilsmässa lugnt och sakligt.
Problemet med din inställning är att den är så fördömande mot kvinnan, som ju är det "oskyldiga offret" i sammanhanget.

#63  Karra så här ligger det till gällande normaliseringen Billy
2004-07-30 02:27:17

Om nu detta är vad han gör så varför koncentrerar ni er inte på att varna för detta beteende? Kvinnor får helt enkelt sluta med att lämna vänner, jobb och göra sig beroende av någon annan BARA för någon killes skull. Och skit samma hur gradvis det hela sker när ett enda våldsövergrepp inträffar blir det TVÅ alternativ: antingen a) Rådgivning eller b) Separation.... Och detta helt utan undantag INNAN det hinner blir allvarligt.

Eftersom detta sker omedelbart vid första övergreppet oavsett hur gradvis något hänt finns inga ursäkter för kvinnorna heller att stanna och dra på sig ändå värre övergrepp som vi andra killar som inte är våldsamma får sota för i det att vi beskylls ha ansvar för puckade mäns våld.

Kvinnor får helt enkelt sluta blunda för det negativa. Det du säger bekräftar helt vad en annan kille här sade om att tjejer bara vill ta den roliga vägen i livet. Det är dags att se verkligheten för vad den är istället för de rosa molnen.

Mordhoten? tja vi har ju redan konstaterat att om mannen inte är a) psykisk sjuk b) kriminellt belastad eller c) har orsak till hedersmord så är det sannolikt vid hotelser det stannar. Det är trots allt ytterst ovanligt att en kille dödar en kvinna i ett förhållande. Och om kvinnan avbryter förhållandet vid första övergreppet är risken MINDRE att killen får sådan separationsångest att han dödar kvinnan.

"Problemet med din inställning är att den är så fördömande mot kvinnan, som ju är det "oskyldiga offret" i sammanhanget."

Tar man 3 personer, En misshandlad kvinna, hennes misshandlande man och MIG som exempel. Mannen är skyldig till lagbrott och skall dömas men KVINNAN är fam så mycket mer ansvarig än jag är. Kvinnan har möjlighet att påverka situationens gång DET HAR INTE JAG!!! Så visst fan är det hennes ansvar mer än mitt, eller någon annan vanlig kille tusen mil bort som inte har med saken att göra alls.

#64  Kort sagt Billy
2004-07-30 02:31:41

Det är två personer mer ansvariga till skiten än jag men bara en av de personerna bär skulden. Förstår du nu skillnaden mellan skuld och ansvar eller måste jag skriva ett långt inlägg på området och förklara hur personer som är oskyldiga enligt lag ändå kan bära större ansvar än andra oskyldiga genom eget handlande och möjlighet till eget handlande som kan föröndra händelsernas gång?

Om jag ser en kille tända eld på ett hus då kan jag antingen strunta i detta (och vara oskyldig till branden) eller göra något åt detta. Jag har ANSVAR även när jag är oskyldig till att anlägga branden. Alla personer med möjlighet att påverka saker har större ansvar än de som inte har det.

#65  Slutligen Billy
2004-07-30 02:34:36

Jag blir förbannad! Du säger att kvinnan är oskyldig. Vad är JAG då enligt dig? Mer skyldig än henne eftersom jag är kille??? Det är nämligen det intrycket jag får när jag läser vad feminister skrivit. Att ni vill att alla killar skall känna kollektiv skuld. Sorry men i min bok är detta skitsnack och gör mig heligt förbannad!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?