feminetik.se feminetik.se

Just nu 27 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad jag gör för att förhindra våldet i samhället.


Gå till senaste inlägget#1  Vad jag gör för att förhindra våldet i samhället. Snorkeln
2005-11-06 14:54:46

Ja, vad gör vi egentligen för att försöka minska våldet runt omkring oss?

Vad gör ni?

Själv "jobbar" jag i sk nattvandringsgrupper under oftas helgkvällar och nätter, för att efter bästa förmåga,helt enkelt genom att vara vuxen ute på stan och på det sättet förebygga våldet på gator.

Vi vänder oss inte enbart till en grupp personer utan jobbar helt förutsättningslös med alla unga som vistas ute på gator, torg och krogar för att försöka minska det alkoholrelaterade våldet, som dessvärre kryper allt längre ner i ålder.

Det våld vi oftast stöter på är unga killars våld mot andra unga killar(oftast i 16-20 års åldern). Den typen av våld verkar helt överskugga all annan typ. Ungefär 95& av det våld jag möter är killar mot killar, det är mycket sällan det är tjejer inblandade, vid dom få tillfällen så sker är det oftast tjejer mot tjejer.

Det är otrevligt och man vet aldrig om man själv kommer att bli misshandlad, det har inte hänt mig än, men man vet ju aldrig. Men det uppvägs av alla positiva reaktioner man trots allt får, både från dom unga, men även från föräldrar.

Så, vad gör ni andra för att förebygga ALLA former av våld i samhället?

#2  Sv: Vad jag gör för att förhindra våldet i samhället. DavidM
2005-11-06 15:25:29

Jag gör ingenting annat än att inte gripa till våld själv.

Men jag är samtidigt medveten om att våld kan behövas till viss grad.

#3  Sv: Vad jag gör för att förhindra våldet i samhället. Karra
2005-11-06 15:27:04

Vad gör du själv snorkeln för att förebygga ALLA former av våld i samhället? Hittills har du ju bara nämnt hur du förebygger EN form, nämligen ungdomsvåld utomhus.

#4  Karra Snorkeln
2005-11-06 20:39:02

Ja du, ibland tänker jag en sak och skriver en annan, pinsamt.

När jag skrev ALLA menade jag om det är någon skillnad i kön i ert ev. arbete. När jag nu läste det förstår jag hur korkat jag uttryckte mig, hoppas det blir bättre den här gången.

Alltså, spelar det någon roll vilket kön den drabbade har, för mig spelar nämligen det ingen roll.

#5  #1 MickeC
2005-11-07 01:11:44

Jag betalar skatt, röstar, och brukar inte våld själv.

#6  Sv: Vad jag gör för att förhindra våldet i samhället. olaberg
2005-11-07 02:16:48

Fostrar våldsbenägna små argsinta barn till att inte slåss. Med blandad framgång :/

#7  #1 Snorkeln feather
2005-11-07 02:44:37

Jag griper in och försöker avstyra de våldsamheter jag stöter på i vardagen. Jag har ställt mig i vägen för en rohypnolad grupp ungdomar som gav sig på ett par medelålders män - till föga gagn förstås, jag blev mest bara tacklad ur vägen medan killarna gjorde färs av den ena mannens ansikte och snodde den andras plånbok, medan ca 30 vittnen, män och kvinnor, förflyttade sig till behörigt avstånd och stod och tittade på med stora, hungriga TV-ögon...
Jag har försökt rädda ett mobboffer undan ett mobbande ungdomsgäng, också detta inför ca 30 glupskt gloende idioter som inte ville lägga sig i själva - detta gick åt pipan för att jag verkligen hade heeeeelt fel taktik. Jag har dock bytt strategi nu...
:-)

Den svenska folksjälen verkar onekligen glidit in i den tvångsmässigt passiva underhållningskonsumentens mentala bakvatten. Jag misstänker själv att det har med TV att göra. Vi är dels trygga, bortskämda västerlänningar som är vana vid att farbror staten ska röja vägen för oss. Händer det något jobbigt ska vi ringa någon annan som löser problemet åt oss. Dels är vi vana vid att trycka på en knapp och sedan sitta passiva i soffan och betrakta andras problemlösning som mer eller mindre lyckad underhållning, helt utan konsekvenser för våra egna liv.
Släng ut teven sägar jag bara.
Och detta är helt könsneutralt. Om evolutionen skulle ha försett männen med aktiva gener och kvinnor med passiva så var männens aktiva gener inte särskilt ståndaktiga - allt som krävdes var lite kulturell infantilisering under ett par generationer så vips! var visst den aktiva genen stendöd...
Ganska bräcklig gen för att vara evolutionärt nedärvd, va?

Jag har gjort betydligt mer riskabla och dumdristiga saker än ovan nämnda för andra varelser, både djur och människor - men no way in hell att jag tänker berätta om det på nätet.

#8  #6 olaberg feather
2005-11-07 02:55:00

:-D
Now THAT'S tough!!!
Själv har jag försökt stoppa en treåring från att slå på en fjortonåring - men tvingades överlämna problemet till den betydligt mer kunniga mamman. Jag menar, om man håller fast en treåring med våld så lär man ju denne treåring att våld är funktionellt... Styrka ger rätt liksom...
Och om treåringen är i trotsåldern och gör saker bara för att "testa" så gör h*n ju inte som h*n blir tillsagd. Då kvarstår ju bara våld och tvång och hålla fast och då använder man ju våld själv?
En gång skulle jag borsta tänderna på denne treåring, som lade armen för munnen och vägrade. Jag stod som fallen från skyarna och såg bara två valmöjligheter: Ta bort handen och tvångsborsta, eller skita i det och låta ungen gå och lägga sig med alla tandtrollen på partyhumör - båda alternativen skulle ju ha gjort mamman extremt missnöjd, så jag kunde bara fiska upp den lilla slyngeln under armen och dumpa problemet hos mamman.
- Här. Gör något. Jag vet inte vad jag ska göra.
30 sekunders barnanpassat argumenterande och lirkande senare så pågick tandborstningen för fullt.

Att vara framgångsrik förälder är tamejfan stor konst.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?