feminetik.se feminetik.se

Just nu 10 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnan som surrogatmamma till manliga homopar


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnan som surrogatmamma till manliga homopar norrifra
2005-11-01 18:51:26

Såg ett mysko program på TV4 Fakta. Det är möjligt att jag missuppfattade saker och ting. Genom en domares stämpel så tycks lagen i Kalifornien vara skriven på så sätt att föräldraparet övertar rubbet i och med att barnet fötts eller kejsarsnittats fram från surrogatmamman. Förmedlingscentralerna har några månaders väntetid för homosexuella män som vill ha ett barn framfött av en surrogatmamma.

I och med att allt fler manliga individer kan utföra och utför och ibland utför traditionella kvinnliga sysslor bättre än kvinnorna så kanske vi här ser den sista anhalten, den sista oasen, den sista tryggheten för de sista traditionella varelserna av den biologiska formen av kvinnlighet. Män kan, som är väl bekant, producera mjölk i sina bröstkörtlar. Det män inte kan är att vara gravida.

Vår tid bevittnar två samtida rörelser. Den ena är kvinnors intagande och besättande av allt fler högre positioner i en hierarkisk maktstruktur, som i sig är djupt ojämlik och odemokratisk. Den andra rörelsen som sker betydligt tystare är mäns etablering och övertagande av kunskaper som berör både mäns och kvinnors vardagsliv. I korthet kan man säga att allt fler män är likvärdiga och jämbördiga på att utföra alla slags färdigheter som kvinnor kan utföra. Dessutom besitter de fortfarande traditionella manliga färdigheter och kunskaper. En motsvarande strömning från kvinnligt håll mot manliga färdigheter sker inte alls i samma omfattning. Ojämlikheten är i ökande.

Män som inte fixar denna omställning är väl så illa tvungna att hänga kvar i historien genom import eller annat kontaktskapande i diverse ålderdomliga religioner och kulturer. För många kvinnor tycks varianter och mellangrader av de två alternativen surrogatmamma och pornografiskt objekt vara det som finns kvar av en kvardröjande trygghet i en roll och egenskap som kippar efter andan.

#2  Sv: Kvinnan som surrogatmamma till manliga homopar clintan
2005-11-01 21:23:46

Jag tror en konstgjord livmoder snart ser dagens ljus, om det inte redan finns i något hemligt försökslabb.

Skulle gärna ha ett barn till men är så utled på att anpassa mig till kvinnor. vore perfekt att kunna få barn som lycklig singelman.

gå till äggbanken och välja ut ett ägg med bra stamtavla å sen in till livmoderlabbet och bli "gravid". coolt.

#3  fyi Fosfolipid
2005-11-01 22:28:03

Livmoder är inte ett rekvisit för graviditet.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?