feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Trafficing


Gå till senaste inlägget#1  Trafficing David M
2004-07-08 13:42:13

Läste ett intressant inlägg på AFS. Tänkte att ni ville läsa det.
******************************'

Jag hajade till när jag läste en intervju med Maria Carshamre i Norrköpings Tidningar den 10/6-2004 Hon säger där bl.a: :
Varje år förs det in 800 000 kvinnor och barn till EU. Det är fler än slavarna som skeppades från Afrika till USA,
säger hon.
EU håller på att bli jordens bordell.


Kollade upp denna för mig otroligt höga siffra med en auktoritet i detta ämne, \\\\\\\\\\\\\\\"Anti-Slavery Organisation\\\\\\\\\\\\\\\" i London. http://www.antislavery.org/
De svarar så här på frågan om omfattningen:

\\\\\\\\\\\\\\\"It is impossible to know and statistics are difficult to obtain because trafficking is an underground activity. A US Government report published in 2004, estimates that 600,000-800,000 people worldwide are trafficked across borders each year. This figure does not include those who are trafficked internally.\\\\\\\\\\\\\\\"

MC säger: 800.000 in i EU ÅRLIGEN. Anti-Slavery säger 600.000 - 800.000 WORLDWIDE årligen.
En viss skillnad...

På frågan om trafficing bara handlar om prostituerade så svarar man:

\\\\\\\\\\\\\\\"No. People are trafficked into a variety of situations. For example, West African children are recruited into a range of exploitative work and transported illegally throughout the region; Chinese and Vietnamese women are trafficked to some Pacific islands as sweatshop labour making goods for the US market; men are trafficked from Mexico and forced to work on farms in the US.\\\\\\\\\\\\\\\"

http://www.nt.se/default.asp?TargetForm=/outp…

#2  Hmmm... MrG
2004-07-08 16:43:49

Jag har svårt att tänka mig att samtliga 800.000 barn och kvinnor utnyttjas i sexslavhandel - Snarare är det nog så att de betalar för att bli insmugglade av människo handlare.

Däremot så förekommer sexslavhandel, och troligtvis i hyfsat stor skala. Vad jag vill veta är hur du skulle vilja lösa problemet David?

Alltså istället för att klanka ner på att siffrorna inte är 100% korrekt.

MrG

#3  Mr G David M
2004-07-08 23:08:30

Först så måste man omdefinera problemet.
Problemet är inte att det finns en massa ligor som tvingar folk att prostituera sig. Problemet är att det finns länder där befolkningen är så fattig så att man måste ta sig till andra länder för sin överlevnad. När behovet efter pengar ökar så ökar också brottsligheten. Vill man få ner tvångsprostitutionen så bör man först se till att alla europas länder har ungefär samma levnadsstandard. Görs detta? Nej, det feminister istället gör är att smutskasta manligheten och skylla problemet på männen när de själva har lika stor skuld i problemet. Nämligen västs utnyttjande av fattiga länder. Skillnaden är bara att för en feminist så är detta bara ett problem när de tvingas till prostitution. Barnarbete eller att män skickas till plantage är tydligen okej. Man ska behandla alla tvångsarbeten på samma sätt. ALLA är lika fel och ska motarbetas.

Idag är arbetet som prostituerad förknippad med den undre världen eftersom det ofta är dit samhället tvingar den. Samhället skulle tjäna på att "yrket" blev mer moraliskt rättfärdigat i samhälletsögon och blev mer sett som ett vanligt "yrke". Då skulle man kunna ha kontroller och "kravmärkning" som ser till att alla som håller på med yrket är legitimerade och gör det helt frivilligt. Detta skulle leda till minskade kunder för den undre världens prosititution vilket betyder mindre intäkter vilket leder till att det blir en olönsam affär för ligor som idag håller på med det. Det skulle inte få slut på tvångsarbeten helt, framförallt inte de av icke sexuell natur, men det skulle minska betydligt.

#4  Oj Jonas
2004-07-09 00:24:42

Jag tycker lögnen är en fullständig skandal. Hur ska man kunna lita på något som sägs om sådana saker när det som sägs oftast är överdrifter. Siffran verkar ju inte vara ens 50% korrekt och frågan är om den ens är 10% korrekt.

Skulle siffran stämma så innebär det att det skulle finnas en en sexslav i var femtonde europesik mans hem om 10 år enligt min snabba huvudräkning och det ifall det inte traffickats några innan. Frågan är om den totala invandringen i EU ens är så stor.

Är det inte i detta sammanhang viktigt att då framhålla när det rör sig om sexslavhandel eller inte.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?