feminetik.se feminetik.se

Just nu 27 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Till Tobias Månsson i Vildmark


Gå till senaste inlägget#1  Till Tobias Månsson i Vildmark Kalle
2004-07-08 10:59:23

Tobias skriver om hur han som 15-åring tittade i en porrtidning för första gången, och vilka frågor det väckte hos honom.

Det enkla svaret är väl att porr ska ses som fantasier, inte som en instruktionsbok. Porr säger inte hur just du 'ska' göra. Däremot kan det ge idéer hur du 'kan' göra, men innan du genomför det med en partner så är det bra att på något sätt kolla hans/hennes inställning.

Jag kom i kontakt med porr tidigt i mitt liv, jag var så liten att jag inte fattade vad det handlade om, bara att man fick se nakna kvinnor, och det var förbjudet och därigenom lite spännande... Men några saker har jag lärt mig av porren, bl a att ge oralsex, och den biten är det ingen av mina flickvänner som har klagat på... Sedan så finns det ju mycket porr där man bara reagerar "Jamen ge er! Det fattar ni väl att det där inte är skönt för NÅGON!" Sådant som man aldrig skulle tänka sig att göra mot någon. Men det kan ju vara kittlande att fantisera om ändå...

Du får försöka använda ditt sunda förnuft, helt enkelt. Ingen och inget tvingar dig att göra något som du tycker verkar motbjudande. Det handlar ju om vilken inställning man har till sex och sin partner. Jag har upptäckt skillnaden mellan att 'älska' och 'ha sex'. Och jag hoppas att du också får upptäcka den.

(Flummigt, rörigt och osammanhängande, men jag hoppas att någon sorts poäng gick fram.)

#2  Till Kalle.. Tobias Månsson
2004-07-08 18:25:35

Jag får väl säga att min text antingen var orydlig eller så läst du den inte helt. Det var inte frågan om vad jag tycker om porr eller vilka intryck jag får utav den utan om hur vi väljer att förklara vad sex är för våra barn. Om föräldrar inte tar sitt ansvar och visar den andra sidan av sex så kan det ge en skev bild av vad sex är-

Det är kul att du försöker utmana och gärna vill provocera men läs gärna texten så att du förstår att det var helheten jag ville åt och inte om min uppfattning. Den är väl knappast intressant.

#3  Tobias Kalle
2004-07-09 09:06:57

Jo, jag tyckte nog att jag läste texten ganska noga. Och jag tyckte att det var två frågor som den riktade in sig på.

Dels allmänt, hur ska vi förklara sex för våra barn? Ska vi öht förklara för dem och är det i så fall en bra idé att använda porr som "undervisning", eller ska vi låta dem utforska sexualiteten själva?

Och sedan din personliga reaktion, varför du reagerade som du gjorde och om "det ska vara så här"?

Jag valde att vända mig till din personliga reaktion i mitt svar, jag ville ge ett personligt svar utifrån min erfarenhet, jag ville varken utmana eller provocera. Men om du tycker att jag svarade på fel fråga så ber jag om ursäkt. Jag har funderat på ett svar även på den mer allmänna frågan, som jag ska återkomma till. Jag ville bara inte lägga det i samma inlägg för då skulle det bara bli ännu rörigare... ;-)

Det som "triggade" mig att svara på dina personliga frågor var när du tänkte på din hemliga kärlek och undrade om du skulle kunna spruta henne i ansiktet, och om hon skulle vilja det. Och poängen som jag försökte få fram var, att det är ju inget som du måste göra bara för att du sett någon göra det i en tidning.

Mvh
/Kalle,

som läst porr över 20 år, men aldrig haft analsex, gruppsex eller sprutat någon i ansiktet, och som förmodligen gett oralsex 5 gånger mer än vad jag fått.

#4  Kalle.. Tobias Månsson
2004-07-09 10:27:38

Då blev ju det hela med ens lite klarare.
Ser fram emot kommande ideér från din sida.

#5  Tobias Kalle
2004-07-09 17:07:01

Att bara förse sina barn med porr för att de ska få lära sig själva är nog inte så bra.

Att gå igenom det tillsammans och diskutera vad som är bra och dåligt, och vad olika saker väcker för känslor, KAN kanske vara bra. Men det känns nog ändå lite pinsamt/avigt/obekvämt.

Men jag tror att det handlar vilken sorts människa man är, och om de grundläggande värderingar som man fått i sig långt innan den första kontakten med porr. En hänsynsfull och empatisk människa KAN titta på porr med kritik och sunt förnuft, ta till sig tips om t ex teknik, men likväl bli illa berörd av de grova bitarna. Men de människor som gillar att slita av vingar på flugor och skrattar åt bilder på krigsskadade människor riskerar mer att se de grova bitarna som "tips".

Så jag tror inte att du radikalt förändras som människa av porr (din grundläggande syn på och samspel med andra människor). Men kanske att den synen du redan har förstärks.

Och eftersom det finns porr i alla smaker så kommer du ju också att leta efter det du gillar, om/när du vill ha något. För då vill du ju ha den typen som du tänder på, inte den som ger dig avsmak, eller hur?

Det här blev också rörigt, hoppas någon typ av röd tråd går fram...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?