feminetik.se feminetik.se

Just nu 22 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Könssegregation och biologisk heterosexualitet


Gå till senaste inlägget#1  Könssegregation och biologisk heterosexualitet Robert
2004-06-28 12:17:23

En avgörande pusselbit i det feministiska teoribygget måste egentligen vara att se sexualiteten som en social konstruktion (fråga till feminister: är det så?). För om heterosexualiteten är biologisk så kan det få många konsekvenser för könssegregation.

Det är till exempel inte orimligt att tro att en människas sexuella läggning har betydelse för vilka människor som han/hon trivs bäst att arbeta ihop med. Det är till exempel inte orimligt att tro att många människor gillar att arbeta ihop med människor där det inte finns några sexuella spänningar. När det inte finns några sexuella spänningar mellan medarbetare är det kanske lättare att fokusera på arbetet och vara produktiv.

Tänk om det är så enkelt att könssegregationen och den homosocialiteten bara beror på en såpass enkel sak som människors vilja att undvika sexuella spänningar i vardagen?

När feminister säger att heterosexualiteten är en social konstruktion så är de verkligen ute på hal is. Många studier visar att människors sexualitet baserar sig på saker som lukt och visuella intryck. Hur kan feministerna bevisa att männens gillande av kvinnodofter är en social konstruktion? För mig låter det ganska befängt att se det som en helt social konstruktion.

Min argumentation är altså följande:

Biologiska faktorer gör en majoritet av människorna till heterosexuella, vilket i sin tur leder till homosocialitet och könssegregation.

Om det är så, hur tror feministerna att de ska kuna bryta upp könssegregationen?

Jag kan i och för sig förstå varför feminism-eländet uppstått om man ska tro en undersökning som någon hänvisade till förut: Det verkar ju som att kvinnor i högre grad är bisexuella än män, vilket förklarar varför så många kvinnliga feminister tror att sexualiteten bara är en social konstruktion.

Det här tror jag är den svaga punkten i feminismen som måste ifrågasättas. Frågan om heterosexualitet som en social konstruktion eller ej. För om man kan få feministerna att gå med på att heterosexualiteten till viss del är biologisk så faller hela det feministiska korthuset.

#2  ¿ JoeHill
2004-06-28 12:43:31

Sexualiteten kanske är en social konstruktion för kvinnor men inte för män. Det kanske även varierar på individnivå? Vissa styrs mer av de sociala sammanhanget än andra.

Jag ser detta som rimligt då evolutionen alltid ser till att den människopopulation som existerar för tillfället ska spänna över ett så brett spektrum som möjligt. Detta ökar överlevnadsförmågan hos arten. Det konstiga uppstår då en liten del av populationen (som utgår från sig själva) vill diktera villkoren för resten av populationen. Det är ungeför som om alla rullstolsbundna skulle tvinga alla som kan gå att åka rullstol.

Många feminister hävdar att vi ska se alla personer som individer och inte kön. Problemet som uppstår då är att varje individ fråntas rätten att se sig som ett kön, vilket de kanske har lust med för att kunna bejaka sin individualitet. Moment 22.

Att se sig själv som individ och inte ett kön rimmar inte heller med att många kvinnliga feminister förbehåller sig rätten till tolkningsföreträde till ALLA könsbaserade orättvisor baserat just på att de är kvinnor. Moment 22.

Dessutom är de flesta bögar jag umgås med radikalt antifeministiska. "Vad ska vi med tjejer till?" "De kan väl städa och diska, typ"...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?