feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Tankar i en korvkö


Gå till senaste inlägget#1  Tankar i en korvkö TantMarcus2
2005-10-06 15:22:14

För en liten stund sedan köpte jag en korv av en "korvgubbe". Stod i en kö på 3-4 personer. När jag stod sist i kön kom det en kvinna och helt sonika ställde sig före. Jag är ju en sådan där rättvisemänniska som tycker att man ska hålla köer, så jag blev en smula förgrymmad, men sa ingenting. Korvgubben såg det hela, men han tittade på mig med en menande min och ett leende som jag tolkade som att vi skulle bara svälja det där. Gentlemens agreement, typ.

Jag tänkte på några orsaker till att hon utan att tveka ställde sig före. Hon kan såklart vara elak eller dum i huvudet eller båda delarna. Det är en distinkt möjlighet. Eller så kanske hon är en sådan där nyliberal typ som tycker köer är kollektivistiska och enbart är till för loosers ("jag kom ju fram först, så det bevisar att mitt sätt att beté sig var bäst"). Till slut finns också möjligheten att hon, för att hon är kvinna tyckte att hon hade rätt att gå före ("NÅGON fördel ska man väl ha för att man är kvinna? En riktig karl ska behandla kvinnor med respekt. Dvs. låta dom gå före i köer"). Det jobbiga med den sista möjligheten är att jag så lätt faller för den tolkningen. Jag är en bitter konspirationsteoretiker som gärna tolkar den här kvinnans bufflighet som ett betéende som hon har för att hon anser sig ha vissa privilegier för att hon är kvinna. Övertyga mig att jag har fel, please. Säg att hon var en helt vanlig idiot. Jag behöver höra det nu.

(jag är ganska övertygad om att en man inte skulle göra på samma sätt. Att han skulle tränga sig före en kvinna är såklart otänkbart, men att tränga sig före en annan man är inte heller så troligt. Män som tränger sig före män i korvköer brukar inte bli så gamla)

Jag slogs också av tanken att det inte finns någonting jag kan göra åt det här utan att bli betraktad som ett svin. Korvgubben flirtade lite åt mig som någon slags uppmaning att släppa det här. Och hur hade dom andra i kön börjat tänka om mig ifall jag började mopsa mot en KVINNA? Är jag så jävla ogin att jag inte låter en kvinna ens gå före i kön? Det är väl inte hela världen att låta en kvinna gå före? Har jag svårt för att kvinnor har rättigheter? Är jag emot jämställdhet? Är jag antifeminist? Osv. Och hur hade kvinnan reagerat? Särskilt om hon var inne på det där med att hon tyckte att hon hade rätt att gå före i kön för att hon var kvinna - och så skulle jag ifrågasätta den rätten... Snacka om att jag skulle anses som värsta praktsvinet som bufflade mig. En kvinna betér sig som ett svin - en man påtalar att han tycker det är fel, och konsekvensen är att mannen betett sig som ett svin.

Sånt här är lite jobbigt, eller hur? Jag är antifeminist och tycker att alla ska behandlas lika. Inga gräddfiler i köerna för kvinnor, med andra ord. Men när man vill leva upp till det där i verkligheten så ses man som Praktarsle Number 1.

Kommentera om ni vill. Åsikter utvärderas medan ni väntar.

#2  Sv: Tankar i en korvkö android
2005-10-06 15:29:43

Nä, jag har varit med om att män har trängt sig före mig i köer och jag har faktiskt inte kopplat ihop det med deras könsroll. Idioter helt enkelt! :)

#3  Sv: Tankar i en korvkö Jpn
2005-10-06 15:35:32

Jag har också tänkt på detta, jag är ofta på konserter och detta händer ALLTID.
När det är så trång att det inte går att komma längre fram utan att knuffa någon annan bakåt stannar männen, men det finns alltid tjejer som tar sig längre fram i trygg förvisning om att dom är "osårbara" och att ingen ens kommer att skälla ut dom.

#4  #2 (android) Robert
2005-10-06 15:35:49

Du tror inte att det kan bero på att andoider vanligtvis inte äter korv? ;-)

#5  Robert android
2005-10-06 15:37:54

Hm. Kanske har jag just då kopplat på min osynlighetsfunktion och sedan glömt det..?

#6  Sv: Tankar i en korvkö metamorfos
2005-10-06 15:40:53

android kanske är en android som ser ut som en kvinna, osynlig alltså?

#7  Sv: Tankar i en korvkö UppåtEmma
2005-10-06 16:04:07

På konserterna upplever jag att det är killar som tränger sig fram och står och hoppar med armarna i vädret. Vissa tränger sig inte före men passar på att använda mitt huvud som armstöd och fyllevråla över huvudet på mig...

Trängande människor finns av bägge könen.
Det intressant i sammanhanget tycker jag är att du inte hade guts att säga något i situationen utan måste gnälla om det här... Är det svårt att säga "Ursäkta, men nu ställde du dig framför mig" ?

#8  #7 (UppåtEmma) Robert
2005-10-06 16:10:11

Jag har samma upplevelse som dig. Jag har varit med om både män och kvinnor som har trängt sig före mig i kön. Jag tror inte att det är speciellt könsrelaterat.

Jag håller också med att vi alla har ett ansvar att själva påpeka detta för personen som tränger sig. Det är enda sättet att få till en ändring eller åtminstone en personlig upprättelse om man känner sig kränkt.

#9  Sv: Tankar i en korvkö Escapist
2005-10-06 16:13:05

Det är väl inte så konstigt att kvinnor drar fördel av det förlegade gentlemannatänkandet.

Vad har det egentligen för betydelse vad en idiotisk kvinna och en kö full av främlingar hade tyckt om dig om du hade sagt till henne? Jag är säker på att många i kön hade hållt med dig om du hade gjort det.

Inget kön i kön, så att säga.

#10  UppåtEmma Jpn
2005-10-06 16:15:40

Okey ska på Motörhead i morgon, ska försöka hålla lite koll på hur det är med trängandet.
Vad tror du händer om jag säger "Ursäkta, men nu ställde du dig framför mig", förutom att jag framstår som ganska löjlig?
Jag säger inget till killar som försöker tränga sig före heller (jo jag har varit med om det också men jag upplever det som många gånger vanligare bland tjejer) men där brukar en hård armbåge i sidan eller bara en utsträckt arm lösa problemet.

#11  Sv: Tankar i en korvkö MartinK
2005-10-06 16:15:56

Står sällan i korvköer, men på krogen så är kvinnor överlag otrevligare och det är jag övertygad om beror på att oddsen är mycket mindre att de åker på stryk.

#12  Jpn UppåtEmma
2005-10-06 19:16:26

Står en längst fram på en konsert så får en ju räkna med trängsel, det är ju bara så...

Hälsa Ace Of Spades imorgon då.

#13  Sv: Tankar i en korvkö Gullegubben
2005-10-06 19:26:28

Annars brukar könsrollskvinnor (jag kör med denna kloka uppfinning för att tala om hur det är, utan att få en massa "det stämmer inte på mig"-kommentarer) ofta gilla att män hjälper dem fram i kön i olika sammanhang. Fördelar på andras bekostnad som mannen får ta ansvar för, om det går åt skogen, och som könsrollskvinnan kan frånsäga sig ansvaret för.

Det är fult om en könsrollskvinna tar för sig på andras bekostnad men hon har inget emot att åka snålskjuts på sin mans aggressiva beteenden.

#14  Gullegubben android
2005-10-06 21:01:40

Och ändå verkar du vara så nöjd med könsrollerna i andra trådar. Hur ska du ha det, gillar du könsrollerna eller inte?

#15  Sv: Tankar i en korvkö Escapist
2005-10-06 21:27:26

Gullegubben, vad är det som är så konstigt med att kvinnor också använder sig av könsoller till sin fördel när de kan? I brist på manlig bufflighet och storlek tar kvinnor till andra trick. De gör dem inte bättre eller könsrollerna de gömmer sig bakom mer acceptabla.

#16  Sv: Tankar i en korvkö TheCarolinch
2005-10-07 09:51:53

haha, jag är också en sån där som blir jätteindignerad och sur om nån tränger sig, för det fååååår man faktiskt inte! hur skulle det se ut om alla gjorde så?

#17  Robert Golem21
2005-10-07 10:13:25

Jag hade sagt åt henne att ställa sig i kö som alla andra. I alla fall om det var uppenbart att hon gick före utan att ha rätt till det.

Det är en helt annan sak att låta andra gå före i kön för att man vill vara vänlig. Det gör jag i affärer när jag ser hysteriskt stressade personer som kanske ska handla ett par varor och jag står framför dem med en full vagn med prylar.

#18  android Gullegubben
2005-10-07 10:43:39

Jaså?

Klipp ett citat av mig som visar att jag är nöjd med könsrollerna.

Jag gissar att jag är lika hycklande som de flesta och gillar eller bortförklarar könsrollerna när det passar mig och klagar på dem när de inte passar mig.

Fast rent allmänt så har jag nog inte större eller mindre problem med könsrollerna än jag har med övriga sociala konventioner.

#19  Robert Golem21
2005-10-07 10:50:23

Även om jag inte kunde ta till mig ditt exempel så är ämnet intressant. Är det t ex ok att vara gentleman och öppna dörren för kvinnor? Eller är man då en inskränkt patriarkalisk förtryckare? Kan det tänkas av kvinnor utnyttjar männens osäkerhet? Ämnet är intressant.

Hur ska en svensk jämställd man vara? (Det är ett ämne som har behandlats i många trådar men som aldrig slutar att engagera). Kanske läge att starta en ny tråd om detta...

#20  #19 (Golem21) Robert
2005-10-07 11:00:39

Jag tror det är bäst att du startar en separat tråd om det....

"Att hålla upp dörren för en kvinna eller ej" typ....

#21  Sv: Tankar i en korvkö Elvis
2005-10-07 11:04:17

Problemet med detaljer av typen hålla upp dörrar, släppa före i kön och så vidare är att de inte är fel i sig, de blir fel när en man gör det åt en kvinna -bara- eller mest för att hon är kvinna. Gentlemannaidealet bygger ju på att kvinnor ska pysslas om för att de är svagare (på diverse plan) än män.

Jag tycker detta är en miniliten fråga men många andra fastnar ju vid sådant så man måste väl ta det på allvar. Hm.

#22  Elvis Golem21
2005-10-07 13:31:44

För mig är gentlemannaproblematiken inte någon "miniliten" fråga. Det finns mängder med pojkar och unga män som inte vet ett jota om hur de ska bete sig. Ska de uppträda gentlemannamässig a´la latinomachoidealet (som ju uppenbarligen är effektivt och lockar många tjejer, åtminstone mänger med tjejer som struntar i feminismen) eller ska de skippa könsrollerna helt? Det är ingen miniliten fråga utan ett jävligt stort problem för alla dessa unga män.

Själv har jag passerat 30-årsåldern och bryr mig inte särskilt mycket längre. ;-)

Men när jag var en sökande tonåring då var det faktiskt ett problem!

#23  golem Sv: Tankar i en korvkö Elvis
2005-10-07 14:00:18

Problematiken i det här fallet är ju bara ett symptom av ett mer grundläggande problem. Det är mest av estetisk karaktär huruvida en man ska bete dig gentlemannamässigt eller inte så länge som denne man betraktar kvinnor som svagare och mindre värda än han själv. Det var så jag menade.

Jag kan förstå att det är en stor fråga för vissa man tycker personligen att man bör fokusera på de aspekter av sig själv som leder till utfall mot kvinnor istället för de som leder till att man hjälper kvinnor (även om det är med fel intentioner). Man X bör alltså fundera mindre på om han ska eller inte ska hålla upp dörren för kvinnor och mer på om han baktalar kvinnor i diverse situationer och hur han i så fall ska kunna sluta med det, som exempel.

#24  #23 (Elvis) Robert
2005-10-07 14:21:04

Att hålla upp dörren för kvinnor = behandla kvinnor som en madonna = OK

Att baktala kvinnor = behandla kvinnor som en hora = Inte OK

Eller?

#25  Robert Sv: Tankar i en korvkö Elvis
2005-10-07 14:34:53

Vart får du det ifrån?

#26  Elvis Gullegubben
2005-10-07 14:35:59

Att fundera på hur man behandlar kvinnor är väl särskiljande. Det betyder att man inte funderar på hur man behandlar människor utan anser att socialt och biologiskt kön är mycket viktigt.

Fast de flesta kvinnor bli faktiskt sura om man inte behandlar dem som kvinnor. Jag tror faktiskt att det gäller de flesta kvinnliga feminister också.

#27  #25 (Elvis) Robert
2005-10-07 14:41:26

Det är min snabbtolkning av det du skrev:

"Man X bör alltså fundera mindre på om han ska eller inte ska hålla upp dörren för kvinnor och mer på om han baktalar kvinnor i diverse situationer och hur han i så fall ska kunna sluta med det, som exempel."

Det låter i mina öron som att män inte bör reflektera över det faktum att de ofta håller upp dörren, dra ut stolen, betalar notan, etc. för kvinnor (behandlar kvinnor som en madonna) - dock skall män definitivt reflektera över om de baktalar kvinnor och hur de skall sluta med det (behandla kvinnor som en hora).

#28  Robert Gullegubben
2005-10-07 14:47:19

Jag kom att tänka på hur jag har internaliserat det matrialkala förtrycket vad gäller populärkultur som mainstream-filmer exempelvis. Tänk på hur ofta män gör kvinnor glada och uppfyller deras fantasier, uppoffrar sig etc etc. i mainstream-filmer. Män som gör något elakt mot kvinnor blir straffade, medan det är ett roligt skämt när kvinnor gör illa män. Jag har aldrig reagerat på det förut men jag ser det mer sedan jag blivit maskulinistiskt medveten.

#29  Robert Sv: Tankar i en korvkö Elvis
2005-10-07 14:55:09

Och jag tolkar golems inlägg ovan som att det finns många unga män som inte vet huruvida de ska vara gentlemän eller inte för kvinnors skull. Jag menar då att vill man göra något för kvinnor är det bättre att sluta baktala dem.

Mitt inlägg handlar hur golem än menar enbart om vilken strategi som mest gynnar kvinnor, om man nu ska gå på symtomen istället för huvudproblematiken.. och om man måste välja.

#30  gubben Sv: Tankar i en korvkö Elvis
2005-10-07 14:57:41

Jag tror inte på lösningen att nå jämlikhet genom att ignorera könstillhörighet, nej. Fint i teorin men i praktiken lämnar feminismen på det viset ett slag som sexismen fortsätter.

#31  #26 (Gullegubben) Robert
2005-10-07 14:59:44

Visst har du rätt i att det är särskiljande att fundera på hur man behandlar just kvinnor. Om det är jämlikhet vi vill åt så ska vi ju inte lägga någon speciell tanke vid könet när vi funderar på hur vi behandlar våra medmänniskor.

Men samtidigt är det ju också ganska mänskligt att reagera positivt när en annan människa säger snälla saker till en eller visar en uppskattning. Och lika mänskligt att reagera negativt när en annan människa uttrycker dumheter till eller om en.

#32  #29 (Elvis) Robert
2005-10-07 15:03:17

Jag tolkar snarare Golems inlägg som ett även unga pojkar utsätts för könsrollsmässiga förväntningar. De känner från unga år en förväntan att hålla upp dörrar för kvinnor, etc.

Vill man eliminera könsrollerna så kan man ju inte samtidigt uppmuntra unga män att fortsätta behandla kvinnor som madonnor, medans man nästa stund präntar in i dem att de inte får baktala kvinnor (behandla dem som horar).

Man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

#33  Gullegubben Escapist
2005-10-07 15:04:07

Du har rätt om filmer, men det är bara en del av sanningen. För kvinnorna i filmerna är det en effekt av att de ofta är begränsade. Om kvinnor utmålas som hjälplösa, okunniga skyddsobjekt som bara kan se snygga ut och föda barn är det rätt naturligt att de manliga roller som skapas i samma anda behandlar dem väl till varje pris, fast med vissa undantag. Män ska vara stora, starka och stå ut med allt. Därför är det OK eller till och med kul att se dem få ett slag i ansiktet för dåligt uppförande eller en spark i skrevet. Du slår inte en kvinna i ansiktet eller på brösten, för det skulle vara lite som att slå på ett barn. Tycker du att det är OK att kvinnor har begränsats till den sortens karaktärer?

Det är väl för övrigt inte helt långt ifrån den mentalitet som låter kvinnor gå före i en kö medan män tyst accepterar det.

#34  Robert Sv: Tankar i en korvkö Elvis
2005-10-07 15:09:03

Jag har inte sagt att man ska bevara gentlemannabeteendet, jag har bara sagt att om man ska välja vilket man ska göra sig av med (först, om du så vill) så är allt baktalande av kvinnor en viktigare post.

#35  #28 (Gullegubben) Robert
2005-10-07 15:10:31

Jag är ingen stor filmkonsument, men visst är det konstigt när en kvinna gör en man illa i en film så är ofta inte alls reaktionen densamma som när en man gör en kvinna illa.

#36  #34 (Elvis) Robert
2005-10-07 15:31:35

Jag tror inte att det är möjligt att avskaffa könsrollerna genom att börja i en viss ända.

It's all or nothing.

#37  Escapist Gullegubben
2005-10-07 15:42:04

Ett exempel Charlie's Angels. Här presenteras det som ett roligt skämt att Lucy Liu hårt och oartigt avspisar en massa artiga män som vill konversera med henne på ett cocktail-party. Drew Barrymore utnyttjar en kille sexuellt som en toyboy och hånar honom efteråt, senare får han hjälpa tjejerna och förlöjligas ännu mer. Drew Barrymore blir utnyttjad av en kille som redan är upptagen och tjejerna skjuter sönder honom i hans helikopter med en raket (okej, han är skurken i filmen och försöker döda henne också).

Jag har sett många skämt som går ut på att killar anstränger sig och att tjejer är elaka mot dem. Det är ett genomgående tema i tonårsfilmer, exempelvis. Killar som utnyttjar tjejer för sex, blir bestraffade längre fram i handlingen. Tjejer som exempelvis utnyttjar sin attraktivitet för att få olika tjänster bestraffas inte längre fram i handlingen.

#38  Robert Elvis
2005-10-07 15:53:43

Jag tror att du har fel. Förakt föder förakt och allt det där. Slutar män baktala kvinnor så kommer det att få en markant effekt, även om de fortfarande är gentlemän.

Vidare var mitt tips att man skulle välja det ena framför det andra - om - man nu ska välja. Det är naturligtvis bättre att jobba på alla fronter (eller gå direkt på kärnan).

#39  Gullegubben Escapist
2005-10-07 17:22:29

Jag säger inte emot dig. Jag hävdar bara att det finns en annan sida av saken. Kvinnor tillåts göra sådant som du skriver om på film eftersom de ofta är det svagare könet. Publiken hejar alltid på en underdog. Men överlag är kvinnor nog inte så stor frihet att vara jävliga och uppskattas för det. En manlig hjälte kan vara svår och hård och knulla runt men fortfarande vara cool, medan en kvinna oftast blir en bitchig hora. Stereotyperna existerar för båda könen på film.

#40  Sv: Tankar i en korvkö Ille
2005-10-07 17:43:51

Det finns en kanonbra lösning på det här med att hålla upp dörrar för kvinnor. Jätteenkelt. Om kvinnor även håller upp dörrar för män. Vilket jag faktiskt inte visste att inte alla gjorde eftersom jag gör det själv. Den som kommer fram först till dörren håller upp den, oavsett kön.
Eller tycker män att det är jobbigt med kvinnor som håller upp dörrar åt dem? Det har jag nämligen inte upplevt.

#41  Escapist Gullegubben
2005-10-07 17:52:43

Det kan väl lika gärna vara att kvinnor tillåts göra sådant på film, för att kvinnan är det överordnade könet.

Att en man som perfekt uppfyller mansidealet uppskattas av kvinnor på film tycker jag helt klart visar att de matrialkala normerna dominerar i mainstream-film.

#42  Escapist Gullegubben
2005-10-07 17:59:12

Kan du tänka dig en filmhjälte i en mainstream-film som ostraffat behandlar någon av de kvinnliga huvudrollerna illa? Om du tänker på James Bond, så brukar det finnas två Bondbrudar, den ena är oftast en av skurkens emissarier och henne kan Bond vara elak mot, men den andra Bondbruden som hjälper honom uppoffrar han sig för etc.

#43  Sv: Tankar i en korvkö udd
2005-10-07 18:54:13

Just James Bond, speciellt de äldre, tycker jag är väldigt intressanta ur det här perspektivet. Han ligger med en himla massa tjejer och ofta säger de nej och menar ja. James får "övertala" dem, eller rättare sagt skiter han i vad de säger och fortsätter. Dessutom blir han knappast kallad lösaktig.

(Och dessutom behandlar han väl inte manliga "goda" illa heller?)

#44  #41 CaheiaM
2005-10-07 18:55:31

Hollywoodfilm är skapat enligt manliga ideal, det är ofta män det handlar om och kvinnorna är vanligen bifigurer om det inte är ett snyftdrama. Hur kan du påstå att det styrs av ett matriarkat för att killarna på film är snygga? I stort sett alla människor i mainstreamfilm är anygga, annars skulle de inte bli stjärnor. Det du påstår går rakt emot filmstudier och de analysmodeller an använder för att studera film enligt genusperspektiv samt culturstudies

#45  Sv: Tankar i en korvkö metamorfos
2005-10-07 19:32:18

Exakt CaheiaM. Det finns filmer och så finns det "tjejfilmer".

#46  #44 ultraliberal
2005-10-07 19:43:04

Är dessa "analysmodeller" empiriskt verifierbara eller bara dogmatisk smörja?

#47  Sv: Tankar i en korvkö TantMarcus2
2005-10-07 19:57:05

Jag kan ju alltid tränga mig före en kvinna i någon annan kö någon annan gång. Då har vi ju uppnått rättvisa mellan könen.

;) Skojade med er.

#48  Gullegubben Escapist
2005-10-08 00:55:41

Nej, en manlig protagonist i film slår inte kvinnor, även om han är berättigad till det enligt kvinnliga regler. Du slår inte någon svagare än dig själv om du är god. Däremot slår du uppåt, vilket kvinnor gör i film.

#49  Escapist Gullegubben
2005-10-08 03:44:54

Du menar slar nerat. Har du glomt at vi lever i ett matriarkat.

Caheia Jag vill pasta att mannen ar bifigurer nar du menar att de har huvudroller. De manliga rollfigurerna har inget personligt djup utan ar human doings som bara finns till for att fora hanldingen framat.

#50  Sv: Tankar i en korvkö Escapist
2005-10-08 16:27:28

Jag har inte "glömt" matriarketet - det är ditt påstående.

Att män allmänt skulle vara "human doings" låter också som ett resultat av könsroller. En riktig man tyngs inte ner av kvinnliga känslor. En riktig man gör saker, löser problem och sätter på brudar.

#51  46, 48 CaheiaM
2005-10-08 17:27:48

När man studerar film, gör filanalyser använder man sig av olika modeller beroende på vad man vill studera. detta är lika akademiskat som någon annan modell, tex sociologi och historia.

Jag kan tipsa om en bok där man har sett på just män i film, utifrån en masculinitetsstudie. Den är amerikansk dock, men eftsreom svensk media är så stark påverkat av USA så är den ändå applicerbar. Den heter "Masked men: masculinity and the movies in the fifties" (1997) av Steven Cohan.

ett utdrag om vad boken handlar om, (från http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m04… ) "The title refers to the way that a normative masculinity functioned on screen to mask the social differences that stratified U.S. society during the fifties, while it recognizes, too, how films of this period highlight the multiple masquerades that constituted masculinity in its representation" (x). His method throughout the book is to identify and discuss moments when either or both of these "masks" slip--that is, moments when either the performativity that constitutes "normative" masculinity or the social possibilities that such masculinity seems to exclude (most notably homosexuality) become visible. Although his work is grounded in his command of contemporary theory--particularly the gender theory of such critics as Judith Butler--Cohan's attention remains firmly fixed on his primary materials, rendering his book both highly readable and consistently interesting."

#52  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-08 22:50:53

Känns LITE overstatement att säga att en person är en IDIOT för att hon trängt sig i kön.


Men men, mest är det väl pensionärer som tränger sig tycker jag. De tycker väl att de har väntat länge nog.

#53  Sv: Tankar i en korvkö CaheiaM
2005-10-08 23:02:36

Ja jag har också bara varit med om att pensionärer tränger sig. Som om de skulle ha föresträde. de har ju hela dagen på sig att handla. En och annan tonåring har försökt också men det är ju bara att harkla sig lite och säga att man faktiskt stog där. Det är bara pensionärer som är dumma nog att låtsas som att de inte hör.

#54  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-08 23:06:31

Jag är förbluffad över det nattsvarta hatet i denna tråd.

Hur orkar man bli så jäkla ilsk på sånt?

Tjena, om nån tränger sig, jaha, det är väl inte perfekt etikett heller, men snälla nån! Att gå och puttra av ilska efteråt känns väldigt överdrivet.

Har man bråttom får man väl säga till personen ifråga. Har man inte bråttom gör det väl inget.

#55  Sv: Tankar i en korvkö TantMarcus2
2005-10-08 23:08:14

Peggy: jag är en människa som fördömer människor kategoriskt. Men du har iofs rätt i att hon inte ska klassas som idiot för att hon trängde sig utan att man istället ska säga att det var idiotiskt av henne att tränga sig. Hur många idiotiska handlingar man kan begå utan att med rätta bli betraktad som idiot vet jag inte.

#56  Sv: Tankar i en korvkö TantMarcus2
2005-10-08 23:10:10

Peggy: jag är en bitter, långsint och ilsk människa.

#57  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-08 23:15:00

Om det är en idiotisk handling att tränga sig i en korvkö, vad är det då att rösta in Bert Karlsson i riksdagen?

Perspektiv tack.

#58  Sv: Tankar i en korvkö CaheiaM
2005-10-08 23:15:44

Det någon ser som en idiotisk handling är normalt för vissa, så det vore omöjligt att säga att någon är idiot för att hen agerar stötande i vissa situationer. (Tex tycker jag att folk som skriver "vårat" istf "vår" är idioter, samt torskar, misshandlare och mördare :)). För övrigt är idiot ett öknamn på personer som har intelligenshandikapp och det är inget som kan förvärvas genom en summa illa valda handlingar.

#59  Sv: Tankar i en korvkö TantMarcus2
2005-10-08 23:21:32

Peggy: nästa gång jag ser att en kvinna blir diskriminerad ska jag tänka på dina ord om perspektiv. Men jag tänker ändå bli upprörd över diskrimineringen. Förhoppningsvis.

(mitt förslag: vi lägger ner nu. Det här spårar ur.)

#60  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-08 23:24:04

Var ser du diskriminering i detta? Vem blev diskriminerad och av vem?

#61  Peggy TantMarcus2
2005-10-08 23:36:53

Jag är inte säker på att jag upplevde diskriminering. Så det vet jag inte. Jag berättade och frågade.

#62  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-08 23:45:33

Varför snackar du om diskriminering då?

#63  Sv: Tankar i en korvkö TantMarcus2
2005-10-08 23:57:17

Peggy: jag vet inte. Jag är väl dum kanske. Och jag borde inte bry mig så mycket om folk som tränger sig före och jag borde inte tänka så mycket genus. Men, men. Det är mycket man borde/inte borde.

#64  Sv: Tankar i en korvkö Escapist
2005-10-09 04:13:15

Peggy och CaheiaM, inte för att hålla med Jäifarna alltför mycket och göra en stor sak av det, men det finns faktiskt de kvinnor som uppenbarligen utnyttjar sitt utseende och sitt kön när de tränger sig före. Jag såg det senast idag, och flera män i närheten spelade med och blev till och med sura när vi protesterade. Det är ett litet problem som är lätt att lösa, men vad hade ni tyckt om en man som bufflar sig före er i kön? Är han en belevrad, smart person eller en idiot?

#65  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-09 19:46:53

Jag tycker inget speciellt. Har svårt att bry mig faktiskt.

Och jag har aldrig sett eller hört någon antydan om att kvinnor skulle "utnyttja sitt utseende" för att tränga sig.

Såvitt man inte tycker att 80-åriga tanter är döläckra.

#66  Sv: Tankar i en korvkö Escapist
2005-10-09 20:08:24

Peggy, vackra människor kommer under med mer, särskilt på nattklubbar och liknande. Du kanske är för snygg själv för att se det?

#67  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-09 20:17:45

Något jag VERKLIGEN aldrig har sett är en jävla kö på en nattklubb.

Vad GÅR ni till för ställen? Är det den där KGB Bar som har dragit kommunistkitschen för långt eller?

(Ja, det finns ju toaköer, men de är ju könsseparatistiska så det torde väl inte vara något problem där.)

#68  Sv: Tankar i en korvkö Escapist
2005-10-09 22:05:28

Var hittar du en mainstream-nattklubb UTAN kö en lördagkväll? Inte för att jag gillar gå till sådana, men ibland finns inte mycket val.

#69  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-09 22:09:55

Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle se ut med en kö till en bardisk.

Men visst, ställer du upp dig i en prydlig kö framför baren och väntar på din tur, då kommer du troligen bli omsprungen av både killar och tjejer.

Gå fram till baren, ställ dig vid disken, vinka till bartendern och hoppas på det bästa. Det är ett hett tips.

#70  Sv: Tankar i en korvkö elu
2005-10-09 22:21:57

På vissa nattklubbar på mer civiliserade ställen finns det fortfarande köer där man kommer normalt in i den ordning man ställde sig i kön, utan folk som pekar på vilka som anses värdiga och så. Så konstigt borde väl inte detta vara , men det verkar ju försvinna mer och mer nu.

#71  Sv: Tankar i en korvkö TantMarcus2
2005-10-09 22:22:34

Peggy: "Gå fram till baren, ställ dig vid disken, vinka till bartendern och hoppas på det bästa. Det är ett hett tips."

Det beror såklart på om man vill få service i rimlig tid eller ej. En kille som praktiserar artigt köande vid bardisken förblir ofta törstig.

#72  Sv: Tankar i en korvkö TantMarcus2
2005-10-09 22:25:21

#70 Elu: en krog som inte diskriminerar låter som science fiction, men jag hoppas du har rätt. HOPPAS sådana krogar finns!

#73  TantMarcus2 Gullegubben
2005-10-09 22:26:42

Det gör väl inget. Själv sitter jag i soffan och väntar på att min nya flickbekant skall komma med drinken hon ville bjuda mig på.

#74  Sv: Tankar i en korvkö Escapist
2005-10-09 22:28:15

Peggy, anstränger du dig för att misstolka mig? Jag pratar förstås om kön IN TILL nattklubben.

#75  Sv: Tankar i en korvkö Peggy
2005-10-09 22:49:01

E: Nej, jag är såhär jävla dum.

Jag trodde du menade på nattklubbar iom att du skrev det.

Nåja, i krogköer så är det väl knappast nån fördel att tränga sig. Däremot finns det ju vakter som väljer ut folk de vill ha in. Men det kan du väl knappast skylla tjejerna för?

Tant Marcus, jag skrev precis att det liksom inte är kösystem vid bardiskar. Själva poängen med disken är att flera kan stå där samtidigt. Så stega fram till disken du. Vinka, ta ögonkontakt, säg "två öl" och visa en tvåa med fingrarna. Jag lovar dig, det är mycket bättre än att improvisera en kö.

#76  Sv: Tankar i en korvkö Escapist
2005-10-09 22:53:10

Om du är på en brittisk pub, signalera inte "två" med pek- och långfinger och handryggen mot personen bakom disken. Det blir lätt missförstånd.

#77  Escapist Gullegubben
2005-10-09 23:01:14

Och i Frankrike är det tummen och pekfingret som gäller för "två".

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?