feminetik.se feminetik.se

Just nu 13 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

junilistan vs F!


Gå till senaste inlägget#1  junilistan vs F! Sjodin
2005-10-05 07:42:43

Enligt dagsmedia så verkar junilistans popularitet hålla i sig medan F! sjunker som en sten. Dessutom har F! lika många manliga sympatisörer som kvinnliga.

Varför lyckas junilistan men inte F!? Bägge partierna är lika flummiga och svamliga vad gäller sin politik.

#2  Sv: junilistan vs F! erikn
2005-10-05 13:59:33

Man ska inte glömma bort att även F! hade stort stöd i början. Sen började de bli mer konkreta i sin politik och jag tror "folk" i allmänhet fick kalla kårar av den politiken. Blanda det med skräckrapporter från deras Örebro-möte.

Junilistan är väl så typiskt missnöjesparti man kan bli. De har en betydligt större väljarbas (nästan alla verkar vara missnöjda med något). F!:s väljarbas är ju bara de som är missnöjda med könsmaktsordningen.

#3  Sv: junilistan vs F! Elvis
2005-10-05 14:05:27

F! har inte varit konkreta, årsmötet har inte sammanfattats ännu. Det dröjer några veckor till. Det konkreta som nått gemene man har varit enstaka frågor ur motioner som medierna plockat upp för att de har stor social sprängkraft som att "förbjuda giftemål" (en fet lögn) och gjort rubriker av. Läget kan förändras när F! själva får presentera vad de faktiskt står för.

#4  Dags att rappa på då.. Sjodin
2005-10-05 14:28:45

.. med sammanfattningen av årsmötet innan väljarna tröttnat. Det har ju faktiskt snart gått en månad sedan årsmötet och väljarnas minne är kort i mediabruset. Vore jag F!-are skulle jag vara bekymrad idag när såpass lång tid har gått och inget annat än medias tolkningar av F!'s politik finns som information.

Visst är det så att junilistan är ett klassiskt missnöjesparti där i princip varenda en som är missnöjd med nånting kan känna sig hemma. Sen är det ju så att junilistan, till skillnad från F!, begripit det här med PR och sammansättning av "partiledning". Jag tror att junilistan har en rätt bra chans att nå riksdagen medan F! blir mer och mer frånåkta. Inte går det att vänta några veckor till på en sammanfattning från ett årsmöte. Det är bara att spotta i nävarna, ta fram partipiskan och sitta dag och natt tills jobbet är gjort.

#5  Sv: junilistan vs F! Elvis
2005-10-05 15:42:20

Jag är inte F!:are själv men känner en och hon är ganska bekymrad över att det tar så lång tid, ja. Protokollet var tydligen klart först för någon vecka sedan (efter ett ganska rörigt första möte, vilket inte är så konstigt då många av deltagarna helt saknade erfarenhet av sådana tillställningar).

Mediemagasinet kommer att sända ett avsnitt som handlar om hur illa behandlade F! blivit i media om några veckor, om jag fattat saken rätt. Kanske kan det få en viss effekt också.

#6  Elvis Golem21
2005-10-05 15:46:36

Är det månne dags för F!-anhängarna att tycka synd om sig själva? I så fall är de i gott sällskap. Roks ledning och många ledande feminister valde samma strategi gentemot Svt efter Könskriget.

#7  Elvis Golem21
2005-10-05 15:51:08

"F! har inte varit konkreta, årsmötet har inte sammanfattats ännu. Det dröjer några veckor till. Det konkreta som nått gemene man har varit enstaka frågor ur motioner som medierna plockat upp för att de har stor social sprängkraft som att "förbjuda giftemål" (en fet lögn) och gjort rubriker av. Läget kan förändras när F! själva får presentera vad de faktiskt står för. "

Välkomna till verkligheten! Så har massmedia fungerat under många år. Nåja, F! ska inte gnälla för mycket. Man hade mycket glädje av massmedia under den tid då det gick bra, då Ebba, Gudrun och Tiina gick hand i hand. Sedan har partiet genom sitt eget agerande bäddat för sin egen undergång. Visst är det tragiskt. Nästan i klass med när babylonierna mot bättre vetande straffades för sitt högmod och sina synder....
Go Gudrun Go!

Men fors bevakning av partiet hade ing

#8  Sv: junilistan vs F! PerEdman
2005-10-05 15:51:09

Jag håller med Zanyar Adami i dagens Metro - F! hade rönt större framgångar som ett parti mot all diskriminering. Det vansinniga är .. är inte det vad vänstern ursprungligen borde ha varit? Eller liberala folkpartiet?

/ Per

#9  Sv: junilistan vs F! Elvis
2005-10-05 16:03:14

Jag är som sagt inte delaktig i F! och kommer inte att rösta på dem men nog har jag sett tydliga tecken på att de behandlats illa i media. Särskilt jämfört med Junilistan.

I GP fick F! ledare efter ledare, artikel efter artikel med mer eller mindre uttalad kritik kastad mot sig. Junilistan fick igår två sidor med mild kritik samt en del intervjuplats och idag en tredjedels sida döpt till "Junilistans 'Super-Nisse'" där Nils Lundgren får berätta hur bra det kommer att gå, oemotsagd.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?