feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Malin Michea artickel på sourze.se


Gå till senaste inlägget#1  Malin Michea artickel på sourze.se JoeHill
2004-06-22 11:30:19

http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10383624

............

Mycket bra enligt min mening.
Hon sopar mattan med Johannes Jakobsson

#2  På vilket sätt Alvunger
2004-06-22 12:46:31

sopar hon mattan med Johannes Jakobsson?? Det gick mig fullständigt förbi.

#3  Michea Mats L
2004-06-22 13:39:37

Michea har börjat luta åt individualismen. Gör man det blir man feminismens motståndare.

#4  Malin är kung. JoeHill
2004-06-22 13:59:17

"sopar hon mattan med Johannes Jakobsson?? Det gick mig fullständigt förbi."

Ja varför?
Jo därför att:
1. Hon tänker själv när hon bygger sina teorier och gör sina slutsatser. Till skillnad från vissa andra som mer agerar PK-papegojor (Johannes).
2. Hon skriver grymt bra. Mycket bättre än Johannes som skriver ostrukturerad och förvirrande då alla, utom möjligen ett fåtal, missuppfattar allt han skriver. De som inte missupfattar har antagligen läst samma inavlade böcker som Johannes.
3. Hon är snygg. Johannes är ful.

Slutsats: Hon sopar mattan med Johannes.

#5  Joe Hill Marta
2004-06-22 15:29:10

1. Tanker sjalv=tanker som Joe Hill?
2. Vad menar du med inavlade bocker?
3. Smaken ar som baken. Jag tycker att bada ar snygga. Och vad har for ovrigt snygghet med ens kvalitet som skribent att gora?

Visst skriver Malin Michea bra, men jag haller inte med henne om att det ar feministernas fel att unga tjejer far komplex. Feminister sager snarare att du duger som du ar.

#6  Marta Kalle
2004-06-22 16:53:41

Det är just det som är det luriga, och som Malin pekar på i artikeln. "Feministerna" (inte alla, men de som klagar på "normen") säger att du duger som du är. För att i nästa andetag dra till med "Men för att duga i KILLARNAS ögon ska du se ut såhär! Och det är DET vi protesterar mot!"

Fråga: Har en kille någonsin sagt till dig att du ska se ut på ett visst sätt för att duga?

#7  Marta: Robert
2004-06-22 23:24:29

Just det, att feministerna säger att du duger som du är kan faktiskt vara ett problem. Jag kan tänka mig att många tjejer inte skulle bry sig så mycket om idealen om inte feministerna tjatade om detta stup i kvarten. Att ens ta upp frågan kan alltså verka negativt.

För att ta ett talande exempel på hur psykologi fungerar. Skulle du till exempel känna dig trygg om du satt på ett flygplan och piloten stup i kvarten sa i intercom radion "allt är lungt, det finns INTE en bomb på planet, det brinner INTE i höger motor och det finns INTE några fel på vårt styrsystem". Eller om någon vid en anställningsintervjuv sa att "Jag har INTE några kopplingar till maffian och jag är INTE kriminell. Jag har INTE heller mördat någon".

Så när feministerna varje dag tjatar om att vanliga tjejer duger som de är så inser alla tjejer att de verkligen inte gör det. Jag måste gratullera er feminister för denna fantastiska insats (ironi).

#8  Kalle och Robert Marta
2004-06-30 18:35:25

Kalle: Jag fick upprepade ganger i min uppvaxt veta av killar att jag var ful och mesig. Pa den tiden tyckte jag att killar kunde delas in i tva kategorier: de oforargliga och de avskyvarda. Jag var inte intresserad av att de skulle gilla mig, bara att de skulle låta mig vara ifred. Pga stöd hemifrån och en viss egensinninghet, (och kanske pga att jag trots allt uppfyllt smalhetsidealet av naturen) har jag ändå varit relativt nojd med mitt utseende. Nar jag blev äldre (gymnasiet)insag jag att det faktiskt finns trevliga killar. Och nej jag tror INTE att alla killar vill ha en tjej som ser ut som en Slitzmodell.

Det finns ett jattebra citat i en av åsa Cronas bocker (Bakom Spegeln eller Kopiornas Uppror, kommer tyvarr inte ihag vilken),
som lyder ungefar sahar: Om 30% av männen inte accepterar celluliter är det enbart masochism som far mig att tro att de 30% ar de bästa. (30% enligt en brittisk undersokning). Tyvärr kan jag inte vara mer precis om källan for jag är utomlands.

Robert: Manga tjejer far daligt pga att de jämför sig med modellerna, och pga paverkan fran skolkompisar, foraldrar osv. Pga det har feminister börjat protestera mot skönhetsidealen. Jag är säker pa att en stor källa till tjejers missnoje med sina egna kroppar är tjejtidningarna som ständigt tjatar om hur du skall gora for att bli snyggare, sa har vill killarna att en tjej skall var osv.
Sen tror manga tjejer att killar vill ha en Slitzmodell, for att killar koper sadana tidningar (mojligen inte enbart) for att kolla in utviken. Varfor finns det inte mer variation i utseendet hos utvikningsbrudarna?
Men eftersom jag sett tjejer av alla mojliga utseenden ha en pojkvän/man sa vet jag att killars smak varierar/de faller for mer än utseendet.
Läs gärna de tva bockerna jag rekommenderat ovan, om ni inte redan gjort det. De tar upp flera olika samverkande orsaker till utseendefixeringen och vad den leder till.

Sen har visst är det problematiskt: Hur skall man benämna problemet utan att forvärra det?
Jag tror att det är viktigt med det personliga mötet. Att säga till tjejer i sin omgivning att de är bra, fina, smarta, kul osv... och mena det. Uppmuntra dem att se andra kvalitetéer hos sig själva och andra, än de utseendemässiga, att uppmuntra dem att utveckla sina formågor och inre kvalitéer.

Om nagon upprepade ganger sager till dig Robert att du ar snygg och trevlig, tror du da att de menar motsatsen?
Om jag säger att jag inte tycker att det är viktigt med en stor kuk, kommer det leda till att fler män far komplex over att de har sma kukar?

Fast det är klart att det spelar roll HUR man säger saker och ting.

Det var INTE från feministerna jag lärde mig att man som tjej skall raka sig under armarna och pa benen. Feminismen lärde mig (bla.) att ifragasätta denna norm.

#9  Herrtidningar Marta
2004-07-01 08:52:55

Vad ar det da som ar daligt med herrtidningar?
1. Kvinnor ar bara med om de ar "snygga", galler aven de som behaller kladerna pa.
2. De snava utseendeidealen for utvikningsbilderna, vilket paverkar de killar som laser tidningarna mer eller mindre. Hur manga tyckte det var sexigt med rakad fitta pa sjuttiotalet?
Undergivna poser.
3. "Skojiga" artiklar med budskap som t ex: kvinnor som inte rakar fittan ar trakiga och ointresserade av sex. Intervjuer dar de lyckats hitta kvinnor som bara ar intresserade av mannens njutning, och far de att framsta som typiskt/normalt.

#10  Marta JoeHill
2004-07-01 11:23:14

"...De snava utseendeidealen for utvikningsbilderna, vilket paverkar de killar som laser tidningarna mer eller mindre..."

Nu gör du ju det kardinalfel som Michea beskriver i sin artickel. Du verkar inte fattat någonting av vad MM beskriver. MM befinner sig nog på en annan intellektuell nivå är vad du gör.

#11   Kalle
2004-07-01 14:03:59

Visst, allting beror ju på hur man säger det. "Storleken har ju ingen betydelse..." Raaiiiiight...

#12  Marta Kalle
2004-07-01 14:06:10

Men, från VEM lärde du dig att du ska raka dig på benen och under armarna? Från din mamma, dina kompisar, tjejtidningar, "herr"tidningar, eller killarna i din omgivning?

#13  Que? A
2004-07-02 14:07:34

Och för mig som slutat besöka Sourze får du gärna förklara kardinalfelet och nån av er JoeHill eller Kalle får gärna ge er teori om hur tjejer lär sig raka benen om vi nu ska fortsätta tjata om det.

#14  A JoeHill
2004-07-02 14:15:05

Skriv såm man förstår...

#15  A Kalle
2004-07-02 15:39:18

Om du inte orkar engagera dig så mycket att du kan klicka (eller Katten-Pejst) på länken och själv läsa artikeln som det handlar om, så kanske du ska tänka efter en gång till innan du ger dig in i debatten...?

#16   A
2004-09-30 16:16:20

Joe Hill - jag befinner mig nog på en annan intellektuell nivå är vad du gör.

Kalle - gjorde du det inte lite väl enkelt för dig nu?

#17  A JoeHill
2004-09-30 16:32:56

"Joe Hill - jag befinner mig nog på en annan intellektuell nivå är vad du gör."

Med all sannolikhet så är det nog så...

#18  A Kalle
2004-09-30 17:12:53

Vi har (hade!) en debatt som handlar om en artikel på sourze. Du vill(e) vara med i debatten, men uppenbarligen kan/orkar/vill du inte läsa artikeln först, så du ber oss att vi ska engagera oss och FÖRKLARA den för dig... Vem är det som försöker göra det lätt för sig?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?