feminetik.se feminetik.se

Just nu 13 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade.


Gå till senaste inlägget#1  Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Opolitisk
2005-10-04 18:57:42

Med feministers retorik och argument om att alla män kan vara kvinnomisshandlare och våldtäktsmän så måste det ju även kunna användas på kvinnor.

Din mamma, din syster, dina kvinnliga släktingar i övrigt, din flickvän eller dina f.d kan alla ha varit eller bli prostituerade.

Det finns de som pratar om olika sociala orsaker men liksom med män enligt ovan så är det givetvis HUMBUG och inget annat! Eller hur?

Så kolla upp var dina nära och kära kvinnor går ikväll!

#2  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Karra
2005-10-04 19:04:08

Det där har vi hört förut, fast då har det handlat om att alla kvinnor är potentiella barnamördare. Och ja, likväl som med prostitution så är det väl inte nödvändigtvis nåt man ser direkt på en människa...

#3  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-04 19:04:48

Det är väl klart att alla, oavsett kön t o m, kan bli prostituerade. Vilka skulle INTE kunna prostituera sig, någonsin, menar du?

Om du är intresserad skulle jag kunna förklara för dig vad som menas med att alla män skulle kunna vara kvinnomisshandlare/våldtäktsmän. Men det är klart, det är nog mycket roligare att inte känna till fakta och bara raljera, så jag antar att du inte är intresserad.

#4  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Opolitisk
2005-10-04 19:06:50

Förklara du!

#5  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-04 19:24:34

Jo, du förstår att många har en uppfattning om att en våldtäktsman ser ut på ett särskilt sätt (sk. ful gubbe) och att han oftast lurar i buskarna i en mörk park. Och att en kvinnomisshandlare är en otrevlig person, som är socialt utsatt, alkoholiserad etc.

I själva verket är det så att våldtäktsmannen oftare lurar i den äktenskapliga sängen, och att han kan se ut hur som helst. Han kan vara den snygge killen man drar hem från krogen, han kan vara den snälle idrottstränaren, den gullige killkompisen, eller världens bäste pojkvän.

Och kvinnomisshandlaren kan komma från vilken samhällsklass som helst, och är ofta en väldigt charmitg och trevlig person.

Problemet med skillnaden mellan fördom och verklighet här, är att om tankebilden av våldtäktsmannen är den fule gubben i buskarna, och man sen blir våldtagen av den snälle mannen i dubbelsängen, så blir det ofta svårt att erkänna för sig själv att man har blivit våldtagen. Och ännu svårare är det att bli trodd, eftersom andra också har de här fördomarna.


Och när den charmige professorn slår första gången, så går inte frun. För det stämmer inte med fördomarna.

Alla män är, ur en kvnnas synvinkel, potentiella våldtäktsmän och kvnnomisshandlare. Det betyder alltså: det går inte att veta genom vad mannen jobbar med, vilken personlighet han har, hur han ser t eller genom vilken relation man har till honom, om han kommer att våldta en eller inte.

Kortversion: Alla män är potentiella våldtäktsmän BETYDER: Det finns våldtäktsmän bland alla typer av män.

Detta betyder inte att våldtäktsmän och kvinnomisshandlare inte har någonting gemensamt med varandra. Vad det är, överlämnar jag till psykiatrin. Vad jag hört från de som undersökt det är t ex dålig kvinnosyn och bristande empati. MEN dessa saker SYNS INTE PÅ UTSIDAN.

Capisce?

#6  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Opolitisk
2005-10-04 19:48:25

Jag tror inte alls på det du skriver (i alla dess delar).

"Det påstås ofta att det är ”helt vanliga svenska män” som misshandlar sina partners. Undersökningar visar på motsatsen. Enligt rapporten Våld mot kvinnor i nära relationer av Mikael Rying på BRÅ:

-Gärningsmännen och offren skiljer sig tydligt från befolkningen generellt när det gäller vissa sociala faktorer, vilket är viktig information i samband med resonemang om åtgärder. De är mer brottsbelastade – ofta tungt brottsbelastade –, arbetslösa i högre utsträckning och lägre utbildade än kvinnor och män i befolkningen generellt.

Att partnervåld skulle vara något som ligger i mannens natur eller som beror på ”manssamhället”, och inte på sociala faktorer stämmer alltså inte. Samma sak gäller för våld med dödlig utgång. Vi väljer att citera två rapporter:

Inte vilka män som helst av SCB:

-I debatten påstås ofta att det är ”vilka män som helst” som misshandlar kvinnor till döds. Det stämmer inte. Tvärtom visar en närmare studie av gärningsmännen att de nästan uteslutande kan betecknas som socialt och/eller psykiskt marginaliserade personer. 80 procent av gärningsmännen är att beteckna som psykiskt störda eller sjuka, antingen genom att de diagnostiserats psykiatriskt eller genom det självmord som en fjärdedel av dem begår i samband med det dödliga våldet. Nära hälften av dem är antingen arbetslösa, har beredskapsarbete eller är förtidspensionerade. I 60 procent av fallen var de registrerade för tidigare brottslighet ...

Män som dödar kvinnor ofta psykiskt störda av BRÅ.

-Nära 40 procent av gärningsmännen och 30 procent av offren var födda i annat land. Majoriteten av de utlandsfödda gärningsmännen kom från något annat land i Europa.

http://www.antifeminist.nu/?sid=60

#7  Peggy billie
2005-10-04 20:03:58

Capisce? upplever jag som en möjlig härskar teknik. Betyder väl Fattaru! eller nåt på italiensk slang?

Peggy skrev. "Alla män är, ur en kvinnas synvinkel, potentiella våldtäktsmän och kvinnomisshandlare. Det betyder alltså: det går inte att veta genom vad mannen jobbar med, vilken personlighet han har, hur han ser ut eller genom vilken relation man har till honom, om han kommer att våldta en eller inte."

Så uppfattar inte jag verkligheten. Det är naturligtvis helt riktigt i en mycket smal tolkning. Det finns enskilda individer som funkar så oberäkneligt. De visar up pen sida som gör att hon får förtroende för honom. Han döljer den destruktiva sidan, elelr vet inte om den hos sig själv. Men dessa män är mycket få.

De allra flesta män går att lita på. Det blir mycket missvisande så som du skriver. Det du skriver handlar om en avvikande minoritet.

Det är diskriminerande att utifrån en minoritet av män som är avvikande att dra slutsatser om alla män.

Alla män är inte potentiella våldsmän. De flesta män går att lita på.

#8  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-04 21:04:41

Opolitisk, om du drar lite slutsatser från vad jag skriver, så kan du enkelt koma fram till att anmälningsbenägenheten inte är på topp när det förekommer våld i "finare" miljöer. Och om du inte tror att det är så, så ta mitt ord för det, jag kommer från den dekadenta överklassen, och är uppväxt med kvinnomisshandel. Tror du nån ens tänkt TANKEN att dra min farsa inför rätta? Knappast du.

OCH sen kan du gå vidare ytterligare och finner då att statistik inte säger något om det enskilda fallet. Oavsett om vissa grupper är överrepresenterade (något jag inte ens nämner i mitt inlägg, så du slår faktiskt i luften), så betyder inte det att "det är säkert att gå hem med Nisse för han är ju blond och jobbar på Ericsson". Det finns inget som säger att Nisse inte är våldtäktsman i den informationen.

Billie:

"Alla män är inte potentiella våldsmän. De flesta män går att lita på"

Grejen är att det finns inget sätt för mig att veta VILKA. Det är poängen.

#9  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Opolitisk
2005-10-04 21:15:38

Peggy!
Jag bor på Öfre Östermalm så jag känner väl till miljön här.
Och jag kan lova dig att det händer betydligt mer av våld i nära relationer i Tensta...
Jag har sen jag intresserat mig för feminism som antifeminist dragit mig allt mer tillbaka från kontakt med kvinnor och är numera ytterst försiktig. Inga one-night-stands sen jag senast på morgonen efter fick höra att:"Jag skall anmäla dig för våldtäkt" då jag tyckte att vi skulle skiljas åt eftersom jag skulle åka till min bror på fm och hjälpa till att måla om hans hus. Men det tror du säkert inte på...

#10  #8 Peggy MartinK
2005-10-04 21:53:27

Har du några undersökningar som visar att anmälningsbenägenheten skulle vara sämre i högre socialgrupper?

#11  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-04 22:13:17

Opolitisk, lova på du.

Martin, nej, har jag sagt det?

#12  Opolitisk kezo
2005-10-04 22:59:00

Känner du flertalet i Tensta och flertalet på Östermalm?

Gatuvåld mm märks. Men kvinnomisshandel och sexuellt våld märks oftast inte. Det sker innanför stängda dörrar. DET är poängen.

#13  Att: Kezo Opolitisk
2005-10-04 23:21:46

Om det sker innanför stängda dörrar och ingen ser det, har det då hänt? Hur vet du det?

#14  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Fabian
2005-10-05 11:51:30

Kezo

Aven om jag skulle acceptera (men knappast tror pa) att det finns manga mörkertal inom 'överklassen', skulle jag inte kunna tanka mig att vald dar forekommer ens halften sa ofta som i invandrarfamiljer i Tensta. All brottstatistik tycks stödja detta.

Men det ar inte det som ar min egentliga fraga. Jag förstar helt enkelt inte vart du vill komma. Vad vinner feminismen pa pastaendet att alla man ar potentiella valdsman, framför allt nar all statistik inte stödjer denna tes? Vad vinner feminismen pa att peka ut mig, som bög, medlem av övre medelklassen, och en person som aldrig anvant vald mot manniskor, som en potentiell valdsförövare? Om malet verkligen ar att minska vald mot kvinnor, borde man da inte i första ledet bejaka de faktorer som statistiken pekar ut och koncentrera sig pa de grupper dar vald förekommer i större utstrackning?

Dessutom verkar det som om kvinnor fran 'underklassen' ar betydligt mer utsatta. De har ofta ingen utbildning, inget finansiellt oberoende, kan ofta inte ens svenska. Kvinnor fran överklassen, daremot, har ofta allt detta - plus naturligtvis en högre grad av 'feministiskt' medventande.

#15  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Tiriq
2005-10-05 12:32:44

Skylla-sig-själv-tanken som ibland poppar upp efter våldtäkter ("hon borde inte ha litat på honom, hon borde akta sig mer för killar") brukar av feminister beskrivas som "alla män är potentiella våldtäktsmän". Det betyder inte att feministen anser det, utan att feministen pekar på den syn på våldtäkter som många människor har. Dvs att en hel del människor faktiskt tycker att tjejer ska räkna med att alla män är potentiella våldtäktsmän och se till att akta sig.

#16  #1 Simone
2005-10-05 12:41:32

Varför skall man kolla upp om kvinnliga vänner/släktingar är prostituerade?

#17  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. puff
2005-10-05 12:45:12

"-I debatten påstås ofta att det är ”vilka män som helst” som misshandlar kvinnor till döds. Det stämmer inte. Tvärtom visar en närmare studie av gärningsmännen att de nästan uteslutande kan betecknas som socialt och/eller psykiskt marginaliserade personer. 80 procent av gärningsmännen är att beteckna som psykiskt störda eller sjuka, antingen genom att de diagnostiserats psykiatriskt eller genom det självmord som en fjärdedel av dem begår i samband med det dödliga våldet. Nära hälften av dem är antingen arbetslösa, har beredskapsarbete eller är förtidspensionerade. I 60 procent av fallen var de registrerade för tidigare brottslighet ..."

När det gäller dödligt våld borde det väl inte gå att bortförklara statistiken med mörkertal och låg anmälningsbenägenhet, eller?

#18  Opolitisk, PerEdman
2005-10-05 13:32:33

Poängen är att du inte av en persons utsida kan avgöra om de är kvinnomisshandlare eller våldtäktsförövare, eftersom du inte kan kan avgöra från deras utsida om de är psykiskt störda eller kommer från svåra familjeförhållanden.

Däri ligger fördomen. Visst är det sant att inte vem som helst- du eller jag -kan bli förövare, men den som ser våra utsidor kan inte avgöra det, och bör inte heller inbilla sig att de kan avgöra det.

Och vad ska vi säga? "Jag är inte farlig?" - precis sådana saker som en förövare skulle säga, eller hur? :)

/ Per

#19  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Elvis
2005-10-05 13:42:38

Jag är mycket tveksam till "alla män [...]" men vad man bör tänka på innan man drar fram statistiken är att påståendet också innefattar en definition av våldtäkt som är mer finmaskig än det svenska rättssystemets dito är (särskilt i praktiken). När man säger att alla män är potentiella våldtäktsmän så menar man alltså inte att alla män kan få för sig att smyga runt i skogen, slå ner och våldta någon slumpmässig förbigående. Man menar att alla män potentiellt, i vissa situationer, kan driva fram sexuellt umgänge som egentligen inte önskas av den andra parten.

Många tycker inte det är våldtäkt när en pojkvän tjatar till sig sex av sin flickvän och jag kan hålla med om det men vart går gränsen?

Vidare, en kvinna som inte är vid sina sinnens fulla bruk, varför är det "bara" sexuellt utnyttjande (om ens det) att ha sex med henne?

Det givna svaret är att våldtäkt måste innehålla våld men varför då (förutom rent etymologiska skäl)?

Vänder man lagstiftningen till att kretsa kring "medhåll" istället för "motstånd", det vill säga att du bara får ha sex med mig om jag sagt "ja", så skulle SCB-statistiken (som i och för sig bara bygger på fällningar och det verkar väldigt svårt att fälla våldtäktsmän i Sverige) troligtvis se annorlunda ut. Tror ni inte?

#20  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. PerEdman
2005-10-05 13:46:35

Våldtäkt kan också innehålla hot om våld och / eller svår utsatthet.

Jag håller dock fast vid att uttryck som "alla män är potentiella våldtäktsmän" inte innebär att varje specifik man kan utvecklas till en våldtäktsman, utan just att du inte kan se på en mans utsida om han kan bli en våldtäktsman.

Jag köper alltså över huvud taget inte att vem som helst, "i vissa situationer" blir en våldsam brottsling.

/ Per

#21  Per Edman Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Elvis
2005-10-05 13:46:39

Jag förstår det du säger men förstår inte vad syftet då är. Det är ju lika sant att alla [vilken grupp som helst] är potentiella [vad som helst]. Vad är poängen med att säga något sådant?

#22  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. vitastjerna
2005-10-05 14:02:03

Googlade snabbt på det gamla uttrycket ”alla män är...”:

Redan 1990 vände Maria-Pia Boethius i boken Patriarkatets våldsamma sammanbrott – om varför våldtäkt finns ut och in på det kritiserade påståendet ”Alla män är potentiella våldtäktsmän” på ett sätt som borde satt avtryck. Det är ju, menade Boethius, alla de kvinnor som ofta följer med okända män hem som mest hårdnackat sätter sig upp mot det påståendet samtidigt som det är den samhällsmoral som när ett övergrepp faktiskt skett snabbt brister ut i förebråelser – ”Du borde inte ha liftat!”, ”Hur kunde du släppa in honom?”, ”Du skulle inte ha gått klädd sådär!” – som verkligen säger: Alla män är potentiella våldtäktsmän.

Taget från: http://arenaek.se/ag4/default.asp?authID=0&am…=

#23  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. vitastjerna
2005-10-05 14:12:08

Det är alltså männen själva som med attityder av typen ”klär du dig som ett luder, uppfattas du som ett luder” som mest vidmakthåller innebörden av uttrycket ”alla män är potentiella våldtäktsmän”

Ungefär så tror jag det ska tolkas, enligt Maria-Pia.

#24  Elvis, PerEdman
2005-10-05 14:20:11

Poängen är, som så mycket annat, att bekämpa fördomen. Detta har Peggy redan skrivit så vansinnigt bra om i den här tråden att det känns onödigt för mig att upprepa det.

/ Per

#25  #11 Peggy MartinK
2005-10-05 14:33:11

Så det är mest lösa fördomar då? Det kan alltså precis lika gärna vara tvärtom, att mörkertalet är betydligt mindre i de övre socialgrupperna just därför att man har bättre erfarenhet av polisen och är mer medveten?

#26  Det är skillnad på.... Robert
2005-10-05 14:34:49

Det är en stor skillnad mellan order "kan" och den från verkligheten uppmätta sannolikheten....

Alla män "kan" vara potentiella våldtäktsmän, men sannolikheten att de skall vara det skiljer från individ till individ!

#27  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 14:45:25

Nej, det är inte lösa fördomar.

Det är ett ganska logiskt resonemang, dessutom grundat i min erfarenhet av kvinnomisshandel, som är betydligt större än vad man kunde önska.

#28  #27 Peggy MartinK
2005-10-05 15:04:10

Vad är det som är logiskt med att högre socialgrupper skulle vara mindre anmälningsbenägna? Lägre socialgrupper har ju oftast sämre erfarenheter av polisen, sämre medvetenhet, sämre självförtroende och är generellt sett mer utsatta. Varför skulle man då vara mer benägen att anmäla?

#29  #28 Forts.. MartinK
2005-10-05 15:09:21

För att inte tala om dem som bor i Tensta, Rosengård etc.. Invandrare med i många fall dålig svenska och erfarenhet av en helt annan typ av poliskår än vi har här. Är det verkligen faktorer som ökar anmälningsbenägenheten??

#30  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 15:09:32

Polisen rör sig mer i lägre socialgrupper och upptäcker därmed lättare våld där. Sociala myndigheter rör sig mer i lägre socialgrupper och upptäcker därmed lättare våld där. Lägre socialgrupper har mindre att förlora på att anmäla.

En familjevålds-rättegång i societeten är en jätteskandal på ett annat sätt.

#31  PerEdman Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Elvis
2005-10-05 15:10:33

Sant, det har Peggy redan förklarat väl.

#32  #22 vitastjerna PerEdman Peggy Robert mfl billie
2005-10-05 15:11:53

Då är det väl rimligt att hon i sin tur fått det från någon amerikansk radikalfeminist? Eller är hon den som skapade det?

Om vi söker på engelska? all men are potential rapists

google ger tex
"... many rape crisis centers proclaim "all men are potential rapists. ... Not all
men are rapists, but a person like this has a higher probability than ...
www.nononsenseselfdefense.com/profile.html";

Men de kan ju ha läst en översättning av henne förstås?

Varför behålla ett så missvisande uttalande. Det ger helt fel signaler. Det åstadkommer inte det som påstås vara motiveringen bakom det. Färre våltäkter. Snarare ökar det antalet våltäkter för det skuldbelägger alla män. Då är det alltid någon som använder detta som ursäkt för att hämnas. "Om det är så du ser på mig så kan jag väl leva upp till din fördom då" typ

Poängen som du Per anser att Peggy har är ju helt förfelad utom på de redan frälsta som använder påståendet för att heja på hemmalaget. Det är krigsretorik som jag ser det.

#26 Robert ger ju ett bra svar. Potentiellt "kan" jag Billie göra en massa saker men hur stor är sannolikheten för att det är just jag som gör det? Kommer jag att råna Robert utan att veta att det är just Robert om vi råkar mötas i morgon? Kan kanske jag kan rent potentiellt. men sannolikhetne är oerhört liten.

Hur stor är sannolikheten för att jag skulle våldta någon ikväll eller imorgon eller inom tio år framåt. Oerhört liten anser jag.

Men kan Peggy se det på mig. Nä då lovar man för mycket förstås. Inte ens om hon talar med mig i en halvtimma kan hon veta med total säkerhet hur det kommer att gå om hon låter mig följa henne hem. Me nsjälv är jag övertygad om att det inte är någon risk alls. Har jag inte gjort så de senaste 60+ åren så varför skulle jag göra det nästa tio år?

däremot är det stor risk att den som senaste året gjort våltäkt gör det igen. Alla dessa gör det inte igen men alldeles för många. Mer än 50 till 75% tror jag. så det kan löna sig att skapa opinion för att de ska ta ansvar för hur de lever efter att de bli utsläppta.

Evig fotboja med anmälningsplikt kanske. en slags färdskrivare som spelar in vad de har för sig. etiskt inte ok nu men kan bli det om vi inte ser någon annan utväg. Alternativet är evig inlåsning. Är inte det mer oetiskt än fotboja med färdskrivare?

#33  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Willow
2005-10-05 15:26:28

Tiriq har redan skrivit detta, och vitastjerna också, med det verkar tåla att upprepas. Det är INTE feminister som driver uppfattningen "alla män är potentiella våldtäktsmän". Det är samhället i stort. Det är varje gång någon säger jamen om hon gick hem med nån hon inte känner / gick ut sent på stan / hade på sig så kort kjol så får hon skylla sig själv! Hon skulle räknat med att snubben var en våldtäktsman.

Dvs kvinnor SKA resonera som att alla män är potentiella våldtäktsmän. Vi SKA vara misstänksamma mot ALLA män. Annars får vi skylla oss själva.

Detta är inte något jag som feminist ställer mig bakom.

#34  #33 (Willow) Robert
2005-10-05 15:42:16

Jag tycker nog att du har vissa fördomar mot "samhället i stort".

#35  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 15:43:28

Ja, det är väl klart att du SJÄLV vet om du kommer våldta nån, Billie! Men vad hjälps det? Du kommer ju knappast våldta dig själv.

Så för oss andra så är du en potentiell risk. Vi vet inte. Vi kan bara chansa.

#36  MartinK peggy mfl Jpn
2005-10-05 16:14:10

Jag vet inte hur bra källan är men i den här artikeln http://www.systembolaget.se/AlkoholHalsa/Alko…
säger Ann-Marie Tung, förbundssekreterare på Sveriges Kvinnojourers Riksförbund att misshandel av högutbildade kvinnor något vanligare.

#37  #33 Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Willow billie
2005-10-05 16:20:55

Tror du gör en logisk kullerbytta där.

som jag minns så är det feministernas självutnämnda experter elelr taleskvinnor eller av massmedia utvalda att bli dem som representerar feminismen just nu som tolkar att samhället eller att Polisen elelr Åklagarna eller Advokaterna elelr förövarna eller Domstolarnas skrivningar eller Massmedia men det är fortfarande feministernas tolkning av dessa de refererar till.

De andra säger inte så. De beskriver risker eller kommer med förmaningar till kvinnor hur de ska minska risken. De säger inte att de vanliga männen är så. De säger att det finns män som är så och eftersom dessa avvikande män låtsas vara vanliga män så är det säkrare att följa rekommendationer av folk som försökt förstå hur de avvikande som är förövare tänker.

De som har bilar får rådet att inte lämna något i bilen som ärvärt att stjäla. De säger inte att alla som passerar bilen är potentiella tjuvar.

Däremot säger de att "tillfället gör tjuven".

Sedan finns det förstås tjuvar som planerar och väntar ut rätt tillfälle att stjäla. De avlyssnar telefoner. De hör familjen berätta att vi åker på semester nu på fredag kväll oc hvår son tittar til llägenheten efter jobbet på måndag. Tror du att du kan vattna blommorna om några dar för han förstår sig inte på sådant. sexuella förövare finns ju också bland dessa som inväntar ett tillfälle när det är minnst risk att åka fast.

Därför kan goda råd om riskminimering faktiskt funka. Inte alltid men så pass ofta att det rä bättre att ge dem än att inte försöka förstå vad som är riskbeteende alls.

"Alla kvinnor kan vara prostituerade. " Jo nästa kvinna som jag försöker bli ihop med kan vara en prostituerad. Det jag kan göra är att lyssna efter signaler som kan vara kännetecken på att hon inte är det. Sedan finns det prostituerade som är medmänniskor väl värda att vara vän med. Finns alla sorter där också.

#38  #30 Peggy MartinK
2005-10-05 17:37:46

Kvinnor i lägre socialgrupper har å andra sidan sämre ekonomi vilket ger ett större beroende av mannen.
Summa sumarum finns det massor av logiska anledningar som pekar åt alla möjliga håll. Så om du inte har några undersökningar att peka på så är det bara gissningar och spekulationer när du påstår att det är på det ena eller andra sättet..

#39  #36 Jpn MartinK
2005-10-05 17:46:57

Tyvärr har man ju fortfarande inga konkreta fakta att peka på och feministiska fördomar har ju ofta visat sig vara bara just det, dvs fördomar..

#40  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. kezo
2005-10-05 18:39:43

Men vad, rent konkret, är slutsatsen av allt detta? Våld mot kvinnor är möjligen vanligare i vissa grupper än i andra, men förekommer överallt - så långt kan vi ändå vara överens. Så hur angripa problemet?

Om man bara riktar in sig på en specifik grupps problem, hjälper man ju inte alla de som INTE tillhör den gruppen. Så lösningen måste väl vara BÅDE att hjälpa utsatta/ marginaliserade grupper, förändra attityder, uppfostra barn jämställt mm.

Kan vi egentligen komma fram till något annat än att det är en kombination av åtgärder som behövs?

#41  MartinK #39 kezo
2005-10-05 18:52:00

Du säger emot dig själv. Det feminister säger är ju precis det - att det INTE finns några kokreta och entydiga fakta om våldsamma män och att det därför är fördomsfullt att peka ut en viss grupp...

#42  Peggy, Kezo och Elvis Andes
2005-10-05 19:33:22

Peggy, inlägg 5 och 8
Med ditt resonemang är du själv potentiell pedofil t.e.x. Med ditt resonemanget är ALLA potentiellt ALLTING. Detta får ditt resonemang att krympa till en meningslös samling bokstäver.


Kezo:
Du borde svara på frågan i inlägg nr. 13


Elvis, inlägg 19
angående dina funderingar kring medhåll, skall det gälla lika för båda könen?
Är det aktuellt att polisanmäla alla kvinnor som inte har bett om lov och inväntat jakande svar att ha sex med män?

#43  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 19:42:06

Ja, det är klart att jag är en potentiell pedofil ur ett barns synvinkel. Det är ett väldigt bra exempel, faktiskt.

Pedofiler föreställer vi oss ju ofta är "fula gubbar", ller åtminstone av manligt kön. Fördomen säger alltså att bara dessa skulle vara potentiella pedofiler.

Den fördomen kan få oss att blunda för tecken på att ett barn blir utnyttjat av någon som inte stämmer in på fördomen, t ex en kvinna.

Men i själva verket är kvinnor också potentiella pedofiler. Det är viktigt att inse.

På samma sätt är det viktigt att inse att alla män är potentiella våldtäktsmän, inte bara vissa "typer".

#44  men Peggy.... Andes
2005-10-05 19:56:45

....värdet av det resonemanget är lågt. Det pekar ju inte ut "något" utan gäller "för allt". Vad är vitsen med sådana resonemang?

För att man ska påstå något generellt om en grupp måste det väl finnas något unikt i påståendet, som du lägger fram det kan man ju säga precis vad som helst.

Alla astronauter är potentiella bajsätare.
Alla feminister är potentiella porrfilmsskådespelare.
Alla snickare är är potentiella mördare.
etc.
etc.

Ovanstående är förvisso sant men på vad sätt bär det fram ett budskap?

#45  #43 (Peggy) Robert
2005-10-05 19:58:17

Ur den aspektien så kan du lika gärna säga att "alla människor är potentiella våldtäktsmän"!

För du är väl inte så fördomsfull att du tror att enbart män kan begå väldtäkter?

#46  #43 (Peggy) Robert
2005-10-05 20:02:49

Förresten borde det heta "våldtäktsperson"!

Det är ju könskonservativt att använda beteckningen våldtäktsman. Ni feminister är ju noga med sådant och skriver ju hen istället för han och hon. Hur kan ni då använda er av en så könskonserverande beteckning som väldtäktsman?

#47  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 20:41:44

Andes, det är långt ifrån meningslöst. Jag har redan förklarat varför, men jag är snäll idag, så här kommer ett sammandrag:

Om man tror att bara vissa typer av män våldtar, så kan det leda till att

-kvinnor som våldtas av fel typ inte kan erkänna för sig själva att de är våldtagna

-kvinnor som blir våldtagna av fel typ inte blir trodda

-våldtäktsmän av fel typ blir frikända

-oskyldiga av rätt typ blir dömda

Robert, du har vunnit dagens "Ni feminister"-pris! Motivering: Robert har förtjänat priset genom sin träffosäkerhet då han lyckas pricka in en feminist som aldrig tagit ordet "hen" i sin mun eller hand, i sitt angrepp på nämnda företeelse! Med detta ogenomtänkta inlägg har han visat hur lite han läser vad "vi feminister" skriver. Grattis Robert!!

#48  #47 Peggy billie
2005-10-05 21:13:14

Är inte det där du gör mot Robert förlöjligande?

sedan skriver du "Om man tror att bara vissa typer av män våldtar"

Allt beror på vad du lägger in i ordet "vissa".

Det är ju inte alls så att alla män är potentiella våldtäktsmän.

#49  Peggy Andes
2005-10-05 21:19:59

Jag tycker fortfarande att det är meningslöst. Själva typen av uttalande är meningslöst.

Men för att gå vidare...

Jag förstår vad du säger; att man bör vara uppmärksam på att våldtäktsmän inte alltid faller inom shablonen.

"alla män är..." uttalandet är ett sätt att slå i öppna dörrar. Jag kan inte tänka mig någon som inte förstår att det finns en viss sannolikhet att vem som helst skulle kunna begå en våldtäkt. Därav mitt kategoriserande av uttalandet som meningslöst

Att kvinnor skulle kunna bli våldtagna utan att märka det verkar var en starkt överdriven farhåga, jag tror att de kvinnor som inte upptäckt att de blivit våldtagna är väldigt få. Frågan är om de som inte upptäckt att de blivit våldtagna har blivit det? Ingår inte det i definitionen av brott att själva handlingen skall ha orsakat skada?
Skada som kvinnan borde ha märkt isåfall? Jag kan ha missat några exempel i min lilla fundering men jag kan inte komma på några fall där kvinnor inte upptäcker att de blvit våldtagna.

Dina övriga exempel tyder på att du saknar tilltro till vårt rättssystem.
Kanske är det därför du och jag känner olika inför påståendet "alla män är...". Jag har nämligen stor tilltro till det svenska rättssystemet. Jag tror inte representanter för detsamma har så låg integritet att de inte kan förstå att alla våldtäktsmän måste se ut/vara/bete sig på ett visst sätt.

Dessutom, dina argument behandlar ena änden av problematiken, nämligen då brott redan är begånget. Att resonera som du gör kan möjligen ha en poäng då men är i det närmaste skadligt i det förebyggande arbetet. Det är lika viktigt att förhindra brott som att beivra brott.

Jag tror inte du skulle vilja föra samma resonemang om andra brott, skulle du det? Hur ska brottsförebyggande åtgärder då kunna preciseras och sättas in där de gör mest nytta?

Tex. är det säkerligen inte meningsfullt att Riksförbundet mot narkotika informerar på PRO's årsstämma, pensionärerna kommer förmodligen inte börja knarka hursomhelst, det skulle väl vara ett sätt att slösa resurser?

Mycket färre kvinnor skulle bli våldtagna ifall man satte in precisa åtgärder. Då man har begränsade resurser för att motverka brott, skall man hushålla med dessa och sätta in dem där de gör som mest nytta.

Att tro att "alla män är..." gör snarare att man blir rådvill och inte vet vart man skall sätta in åtgärder.

#50  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Michea
2005-10-05 21:21:55

Är för trött för att komma med något eget genomtänkt bidrag i diskssionen, men jag vill ändå säga att jag håller med Peggy, som skriver så vettigt och välformulerat att jag inte förstår hur någon fortfarande kan vara upprörd över ämnet. Det hela är ju ett gigantiskt missförstånd. Släpp det och gå vidare, vetja.

#51  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 21:26:49

Andes, jag förstår att du inte vet särskilt mycket om psykologi.

Man kan bli våldtagen och sedan förneka detta för sig själv. Till exempel kan man lägga skulden på sig själv, eller förtränga händelsen. Det är väldigt vanligt att man förnekar saker man utsätts för. Hade du frågat mig under den tiden jag blev slagen varje dag i skolan om jag var mobbad, hade jag sagt nej. Med perspektiv på det så var det givetvis grov mobbning. Det innebär inte att jag tyckte att det var no big deal att bli mobbad. Jag led otroligt mycket. Men jag förnekade det inför mig själv.

Och ja, jag har mycket lågt förtroende för hur rättsväsendet funkar när det gäller våldtäkter. So?

#52  Peggy Andes
2005-10-05 21:32:25

var resten av mitt inlägg så dåligt att du inte fann det värt att kommentera?

#53  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 21:45:26

I princip, ja, men jag är fortsatt snäll ikväll:

Jag kan kommentera det där med pensionärer och knark. Det skulle nog vara rätt bra med droginformation till dem. Många äldre har narkotikaklassade läkemedel på recept hemma, som de inte alltid hanterar rätt, och utvecklar beroenden. Det finns många 90-åriga knarkare. Och t o m langare som är 65+, och säljer sina utskrivna rohypnol.

Se där, ännu en fördom alltså!

#54  Peggy Andes
2005-10-05 21:46:26

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#55  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 21:48:34

ha ha ha, vilken skärpa!

Antar att många darrar inför ditt skarpa intellekt. Tänk att kunna drämma till med såna skarpsinniga oneliners!

#56  #47 (Peggy) Robert
2005-10-05 22:25:33

Tusen tack för dina insiktsfulla och givande ord, men brukar inte förlöjligande ingå som en av punkerna i Härskartekniken?

Det hade ju varit betydligt intressantare om du istället hade bemödat dig att kommentera de väsentliga delarna av #45 och #46.

#57  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. Peggy
2005-10-05 22:32:29

Jag skulle göra det om jag inte var så blåst.

#58  Andes elu
2005-10-05 22:51:27

Trollstav Här sysslar vi inte med personangrepp!

Ska du kommentera detta, gör det i "Om webbplatsen"

#59  Men... Robert
2005-10-05 22:57:11

...tydligen är det OK att förminska andra (och sig själv), eller?

#60  #41 kezo MartinK
2005-10-06 10:18:08

Antalet anmälda våldtäkter är konkreta fakta, det är vad vi har att förhålla oss till. Resten är spekulationer.

#61  #47 Peggy MartinK
2005-10-06 10:33:12

Problemet med yttrandet är å andra sidan att det ger felaktiga lösningar. Att påstå att alla män är potentiella våltäktsmän förleder oss att tro att det inte finns några gemensamma drag alls för våltäktsmän och då blir det ju meningslöst att försöka behandla dem. Precis det har vi ju sett exempel på hos ROKS där man motsatte sig behandling av män som slår kvinnor, de föll ju offer för sin egen propaganda till den milda grad att det i slutändan gick ut över de kvinnor de sade sig hjälpa..

#62  #1 Fö.. MartinK
2005-10-06 10:39:47

..så tycker jag att en rättvisare jämförelse vore att säga att alla kvinnor har potential att ljuga om vem som är far till barnet.

Nu väntar jag bara på en statlig kampanj som gör alla män medvetna om det och kräver att alla kvinnor tar ansvar för sina medsystrar. Förmodligen borde vi ha en kvinnoskatt också som betalar obligatoriska DNA-tester.

#63  #60 (MartinK) Robert
2005-10-06 11:00:34

Helt riktigt - antalet anmälda våldtäkter är ju konkreta fakta. Dock säger det inte entydligt hur många våldtäkter som verkligen genomförs.

Dels vet vi inte hur stort mörkertalet är, vilket några av feministerna har tagit upp.

Å andra sidan vet vi heller inte hur stor andel av anmälningarna som är rena falskanmälningar. Eftersom väldigt få falskanmälningar i Sverige leder till åtal är det oerhört svårt att verkligen mäta andelen falskanmälningar.

Att det verkligen förekommer falskanmälningar framgår ju av en annan tråd ( http://www.feminetik.se/diskutera.php?sub=3&a… ).

#64  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. billie
2005-10-06 12:18:41

Troligen är det retoriskt viktigt för många feminister att lägga upp det som en kollektiv skuldbeläggning. Vad jag oroas av är att de inte inser hur destruktivt denna taktik är. som flera av er påpekat så blir det ju meningslöst med riktade insatser oc hdet behövs ju ingen forskning. alla är ju våldtäktsmän så lås in alla män och släng bort nyckeln.

#61 #47 Peggy MartinK säger det ju väldigt bra

" ... då blir det ju meningslöst att försöka behandla dem. Precis det har vi ju sett exempel på hos ROKS där man motsatte sig behandling av män som slår kvinnor, de föll ju offer för sin egen propaganda till den milda grad att det i slutändan gick ut över de kvinnor de sade sig hjälpa."

som jag förstår det så valde de rätt att kalla Dokument innifrån "Könskriget". Bara i krig ljuger man om fienden för att beskriva fienden så ond att man har rätt att döda honom. De könsseparatistiska feministerna har gett upp männen och vill ha alla kvinnor för sig själva. Det blir en "Sova med fienden" retorik.

#65  MartinK, #60 PerEdman
2005-10-06 12:46:29

> "Antalet anmälda våldtäkter är konkreta fakta, det är vad vi har att förhålla oss till. Resten är spekulationer."

Det finns fler konkreta fakta än antalet anmälda våldtäkter. En faktabit som dök upp i en annan tråd är antalet fällda förövare, och vilken nationalitet de hade. Det är också fakta, trots att det utgör en mycket mindre andel än antalet anmälda våldtäkter.

Det finns också statistik över hur många som drabbats - men de är statistiska undersökningar med mycket högre felmarginal (flera procent, hellre än tiondels promille). Även om det är mindre pålitlig statistik, så är det också giltig statistik. En skillnad på 50 eller 100 procent tar man inte miste på med någondera felmarginal.

/ Per

#66  #65 PerEdman MartinK
2005-10-06 13:24:04

Ja, jag formulerade mig fel i #60, antalet anmälningar är exempel på fakta, det är inte det enda fakta vi har, förutom det som du nämner så finns det ju säkert undersökningar gjorda också och dem innehåller säkert också fakta, vad jag var ute efter var att peka på skillnaden mellan sådana fakta och spekulationer som mörkertal, Peggys åsikter om att övre socialgrupper skulle vara mindre anmälningsbenägna eller att ROKS säger att det är vanliga män som slår.

#67  Sv: Du man! Alla kvinnor kan vara prostituerade. PerEdman
2005-10-06 14:23:29

Tal om Mörkertal kan alltså både vara spekulationer, och fakta, eller en kombination av de två. Anmälningsbenägenheten i övre socialgrupper kan också utrönas genom gallup och / eller frågeformulär på mottagningar för våldtagna, så det är lite tidigt att avfärda sådana uppgifter som enbart spekulationer.. även om jag givetvis helst skulle se källhänvisningar för dem - det vore väldigt, väldigt användbart för oss alla.

/ Per

#68  #67 PerEdman MartinK
2005-10-06 14:27:59

Visst går det att ta reda på fakta, men det är ju poängen, tills man gjort det så är det ju bara spekulationer. Ofta färgade av fördomar..

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?