feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sexualitet, makt, kultur och lite till


Gå till senaste inlägget#1  Sexualitet, makt, kultur och lite till TantMarcus2
2005-10-04 01:07:08

Det diskuteras ibland om hur stark kulturen är. Alltså att man jämför biologin med kulturen. Och det i jämförelse med sexualitet. Tänkte på en sak som jag kan dela med mig av:

För mig verkar kulturen vara väldigt stark över min sexualitet. Jag är heterosexuell man. Tänder på kvinnor i min ålder och yngre. Hm. Det undrar jag lite om det gäller för alla män. Alltså det där att man tänder på alla i sin egen ålder OCH YNGRE. Vet inte varför det är så.

En sak jag har tänkt på är hur stark kulturen är. Jag ser ibland på tv, rätt ofta faktiskt, amerikanska tjejer som försöker vara sexiga. Stora bröst... blonda med lockat hår... minimala shorts... Det är helt enkelt en viss look. Inte ful. Absolut inte ful. Men jag tycker inte den looken är attraktiv. Fin - men nej tack.

Det är lite som om man hade en look från en helt annan tid, typ från 60-talet, 70-talet eller 80-talet. Dom tjejerna är fina, men dom är helt enkelt inte så himla attraktativa. En tjej med en frisyr från 1971 och med trosor med samma årsmodell är fin men nää... inte sexig.

Jag funderar på lite kompetenta frågor här: kan det vara så att den enda riktigt attraktiva kvinnan är den NAKNA kvinnan? Är mannen lika "drabbad" av olika mode? Eller beror mannens attraktionskraft på klädseln i större grad? Tänder de flesta män, liksom jag, på kvinnor som är yngre? Tänder vi på dom för att dom är YNGRE eller av någon annan orsak (ska vi blanda in barnafödandemöjligheter här?)? Hur många kvinnor tänder på yngre män?

Svamlande inlägg, men för att avsluta: jag tror att om jag hade bott i USA så hade jag troligen "tänt" på kvinnor i cowboy-hatt med extremt korta jeansshorts och förstorade bröst. Nu gillar jag istället den look som tjejer i Sverige år 2005 klär sig i. Det tycker jag är sexigt. Det kan inte vara någon slump att jag tycker så. En amerikansk kille tycker säkert att amerikanska tjejer är så mycket mer sexiga. Konstigt att vi tycker så olika pga kultur, eller hur? Vad säger du?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?