feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

De könsfientliga och de främlingsfientliga


Gå till senaste inlägget#1  De könsfientliga och de främlingsfientliga Mats L
2004-06-21 20:50:35

Har feministerna visat på skillnaden mellan sin lära och de främlingsfientligas? Vad är det för skillnad mellan operation kvinnofrids retorik och operation nordisk kvinnofrids?

Vad är det för skillnad på de som lever sitt liv för att bevisa att våldtäktsmannen är en del av en normal manlighet och de som försöker bevisa att våldtäktsmannen är en del av kollektivet invandrare?

Vad är det för skillnad på de som menar att männen har en konspiration igång gentemot kvinnorna och de som menade att judarna hade ett världsomspännande nätverk för att ta över världen?

På denna sida visades ett antal mansfientliga citat i någon tråd. Josefine förstod inte problemet med dessa citat. Däremot tyckte hon att det inte skulle gå att använda om man bytte ut identtiteten män mot någon annan kollektiv identitet.

Vad är skillnaden? Är det så att om man bara kan hänvisa till åsikten att gruppen X är överordnad så är hat legitimerat? Är det det hela?

#2  Mats L Tyvärr är det exakt så det är Billy
2004-06-21 20:59:10

Du har snubblat helt rätt. Jag läste själv om några som kollat upp detta. Juridiskt är det tydligen fullt tillåtet att ägna sig åt hets mot folkgruppen män eftersom "män" är en överordnad stark grupp som är i majoritet i samhället. Frågan är om det är lika tillåtet att ägna sig åt hets mot folkgruppen kvinna. Jag gissar att det juridiskt KAN vara det men att det ändå är så politiskt icke-korrekt att den som gör detta får räkna med problem. Vi får vänta och se hur det går när den första öppet kvinno-fientliga skriften dyker upp. De öppet mansfientliga läser vi varje vecka i aftonbladet.

#3  Kvinnofientlighet Thomas
2004-06-21 21:21:49

I viket fall som helst är kvinnofientlighet inte ett adekvat svar på mansfientlighet.Om det skulle ske skulle det här samhället bli klart påverkat negativt.Det är bättre att få kvinnor att ta mer ansvar och få mer inflyttande i samhället och tvingas lämna offerrollen och ideen att de är utsatta för mäns negativa konspirationer.Nedvärderingar av kvinnan ger vissa kvinnor anledning att bli yttrligare fientliga.

#4  Intressant Mats L
2004-06-22 14:32:22

Det är nog så. Därför är denna typ av läror så farliga. Att gruppen X är överordnad kan vara sant eller osant. Oavsett vilket så urartar samhället. Man ger fanatiker en arena att sprida sitt hat på eftersom de antas slå uppåt. De antas vara involverade i någon form av rättvisekamp även om deras syfte är annorlunsa- även om konsekvenserna är helt andra än rättvisa.

Billy, jar du mer information om de som varit inne på detta spår - de du nämde?

Själv har jag vid flera tillfällen sett feminister försvara sin lära just med detta argument. Just att det är skillnad att driva retorik mot gruppen X jämfört med gruppen män eftersom "männen ju är överordnade".

Naziprogagandan var väl precis likadan? Judarna hade makten, var bankirer, jusrister och så vidare. Ändå var de inte generellt sett överodrdande. De var ingen homogen grupp. De hade ingen konspiration. Lika lite som männen är det nu.

#5  Vad säger feministerna? Mats L
2004-06-22 14:34:56

Vore intressant att hära vad feministerna här inne anser.

Är argumentet att det är skillnad att bedriva en typ av propaganda mot män som det inte går att driva mot någon annan grupp, just att "männen är överordnade"?

#6  Vidare.. Mats L
2004-06-23 15:32:43

De som ägnar all sin tid åt att fundera kring svenskar och invandrare och att kritisera invandrare och dess kultur att utmåla invandrare som brottlingar, dessa som pysslar med detta brukar man kalla främlingsfientliga.

De som ägnar all sin tid åt att förtala manssamhället och därmed mannen kallar man feminister och ger ministerposter och statsanslag.

Varför?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?