feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

under cover på tv3 om prositution


Gå till senaste inlägget#1  under cover på tv3 om prositution DavidM
2005-10-03 23:16:53

Så har då media återigen "bevisat" hur det är att vara prostituerad eller vad ni vill kalla det. Självfallet var det hemskt och vinklingen den media alltid har. Nämligen att escortflickor är offer som tvingas sälja sexuella tjänster för att tillfredställa sitt knarkberoende. Inte ett enda ord om tjejernas egna ansvar förekom. Ingen tvingar en helt normal tjej att lägga upp en egen hemsida på nätet med utmanade bilder och sedan sälja sexuella tjänster för 2000 timmen. Det är ett eget val. Det är viktigt att minnas detta.

Jag påstår inte att den lyckliga horan finns. Jag påstår heller inte att den olyckliga horan finns. Det jag påstår är att det finns människor som tenderar att ursäkta sin val på olyckliga omständigheter, tragisk barndom eller på "fula gubbar" så fort de upptäckter att deras val i andras ögon inte direkt är politiskt korrekta. Då är det bekvämt att komma med "Ja, men det är inte mitt fel..." eller "Jag är tvungen...." när allt egentligen beror på att man självmant gör nånting.

På ytan är det väldigt lätt för dem flesta människor att direkt utbrista "Jag skulle aldrig utföra sexuella tjänster för pengar" men går man in i djupet är det inte lika enkelt. T ex. Miljoner människor går regelbundet till massagekliniker för att helt enkelt ha det skönt. Att bli knådad och smekt på lår, ben, rygg, armar är skönt, därför går vi det. Skulle vi säga att den som utför dessa, för oss njutningsfulla, tjänster är ett offer? Tveksamt. Vi skulle inte ens kalla dem för offer även om de använde speciella asiatiska tekniker som kan innebär könsorganmassage. Som vi alla såg i Robinson 1997. Men trots allt detta så skulle vi kalla en tjej/kille för offer så fort dem smeker någon en decimeter från det lår som är helt okej att smeka. Lår Ok! Snopp fel! För mig är det inte helt logiskt. Vem har rätt att moralisera över andras val av njutning?

Själv skulle det mycket till för att jag skulle arbeta med dylikt arbete. Jag vill inte göra det helt enkelt. Men samtidigt vill jag inte krimanilisera allt jag inte vill arbeta med och jag vill definitivt inte bestämma över andra.

För övrigt undrar jag om det finns lyckliga städerskor eller Nike-arbetare också för den delen.

#2  Sv: under cover på tv3 om prositution vitastjerna
2005-10-03 23:43:23

Jag håller delvis med. Jag har tänkt på den här danska historien med sjuksköterskan och den handikappade. Det kan ju vara så att de inblandade är nöjda med arrangemanget och vill att det inte ska komma ut.

Och vill man undvika pengar kan man arrangera det också (med presenter eller betalande av räkningar eller utföra transaktionen på annat sätt)

Till slut om någon lägger sig i för mycket kan dom säga att dom är tillsammans, hur ska man då komma åt dom? Till och med kan många giftermål vara ekonomiska ur någon synpunkt.

Det är alltså pengarna som gör prostitutionen. Staten gillar inte att tjänsterna utförs utan att beskattas. Och vill inte legitimera handlingen. En moralisk ståndpunkt.

Men om två personer träffas och gör en överenskommelse sinsemellan frivilligt – då blir det svårt att hindra dom. Oavsett lagar.

En synnerligen svår fråga som inte går att lösa så att alla blir nöjda. Sen finns det också den aspekten med misär som de flesta självklart tar avstånd ifrån. Jag också.

#3  Sv: under cover på tv3 om prositution Nettan
2005-10-03 23:50:22

Vadå bevisat? Jag tycker att det var ganska många olika synsätt som fick komma till tals. Ok, programledaren hade sin åsikt och den stämde väl överens med den heroinmissbrukande prostituerade tjejen. Men Camilla Henemark och den prostituerade Jeanette var ju positiva till prostitution (Camilla Henemark med reservation för synen på prostituerade, men var positiv till prostitution som företeelse). På vilket sätt vägde den negativa bilden över? Eller är det så att du missade den biten för att det är mycket roligare att skälla på moralister och medias vinklingar?

#4  Sv: under cover på tv3 om prositution DavidM
2005-10-04 02:00:58

Nettan:

Sätter man programmet i sammanhanget, dvs programledarnes krönika i metro idag, artiklar om programmet innan etc så står det ganska klart vad de ville förmedla.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?