feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kränkande uttalanden om kvinnor och män


Gå till senaste inlägget#1  Kränkande uttalanden om kvinnor och män TantMarcus2
2005-10-02 18:27:25

Jag kollade lite på webbsidan som Etiska Rådet mot Könsdiskriminerande reklam (ERK) har.

En reklamgrej som fällts är tidningen Tara som hade följande citat i en kampanj:

"Gud skapade mannen före kvinnan. Det är som när jag skriver. Först gör jag en kladd.", "Vad kvinnor än tar sig för, måste de göra det dubbelt så bra som männen för att anses hälften så dugliga. Lyckligtvis är det inte särskilt svårt.", "Alla män är på jakt efter idealkvinnan – efter bröllopet".

Reklamen fälldes av ERK. Motiveringen: "Även om citaten naturligtvis vart för sig kan ses som humoristiska och medvetet överdrivna uttalanden blir det samlade intrycket att kampanjen befäster en otidsenlig syn på förhållandet mellan könen och mäns och kvinnors syn på varandra. Kampanjen är därmed kränkande mot såväl kvinnor som män i allmänhet och annonsen strider därför mot ICC:s grundregler för reklam."

Kränkande mot såväl kvinnor som män.

Satt här och blev lite nyfiken på hur kvinnor upplever dom där citaten i reklamen. Enligt ERK är dom kränkande. Jag är man så jag vet ju inte hur kvinnor upplever dom. Exakt hur kränkta blir ni av den här Tara-reklamen, kvinnor?

Fotnot: adress till ERK:
www.etiskaradet.org

#2  Sv: Kränkande uttalanden om kvinnor och män charlie
2005-10-02 18:49:42

personligen tycker jag inte den typen av "könskrigsskämt" är speciellt roliga. jag håller med erks motivation. kränkt vettefan om jag blir...trött snarare.

eller tja, första "skämtet" kan nog gränsa till att vara kränkande (i ordets nya urvattnade form) även för kvinnor. bibelns skapelseberättelse och syndafall är ju i allra högsta grad en källa till misogyni historiskt sett, och att försöka skämta bort det där känns rätt ignorant.

#3  Sv: Kränkande uttalanden om kvinnor och män charlie
2005-10-02 18:55:42

och jag har full förståelse för att folk tar illa vid sig.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?