feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad är feminetik?


Gå till senaste inlägget#1  Vad är feminetik? Thomas
2004-06-21 10:00:31

Om Etik är att finna de bästa lösningarna för alla individer i samhället.Är feminetik att finna de bästa lösningarna för kvinnor?

#2  Inte för mig Alvunger
2004-06-21 13:51:01

För mig är feminetik att man reflekterar över när feminism blir till handlingar, hur man agerar. Feminism är inte ett teoribygge, en känsla, eller tankar. Feminism är i allra högsta grad val, reflektion och agerande.

Som feminister agerar vi på olika sätt och finner olika lösningar. Jag hävdar att det beror på våra olika feminetiker.

Men sanningen att säga så finns ju ingen konkret definition av feminetik, eftersom det är jag som kommit på det. Det finns ju ingen ordboksdefinition. Men får jag hitta på en, så är det kort och gott feministisk etik.

Själva grunden i det är att jag insåg att det är lätt att snacka feministiskt, men en helt annan sak att agera feministiskt. Att fundera över hur jag reagerar i vissa situationer, hur jag dömer mig själv och andra, de gränser jag själv satt upp och de gränser andra sätter upp framför mig.

Man kan säga att en feminetistisk feminism, det är en väl genomtänkt och väl argumenterad feminism, för varje enskild person, inåt, för sig själv. Att veta var man själv står, att ständigt reflektera över sin egen moraliska och etiska måttstock, det är att vara feminetist. Som man förstår sig själv förstår man andra. På så vis kan det vara lättare att förstå andras feminetiker, och det var ju också syftet med den här sidan.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?