feminetik.se feminetik.se

Just nu 19 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Mor-Dotter förhållandet


Gå till senaste inlägget#1  Mor-Dotter förhållandet clintan
2005-10-01 18:19:09

Jag har erfarit att Mor-Dotter förhållandet kan vara rätt så komplicerat för att uttrycka mig milt. Tycker kvinnor stukas till rätt bra av sina mödrar utan hjälp av män. Dålig självkänsla etc.
Någon som har några tankar om detta?

#2  Sv: Mor-Dotter förhållandet billie
2005-10-01 20:00:57

Jo fast en alternativ tolkning är att det inte är mamman som stukar till dottern utan dottern föds med en störning som omöjliggör ett normalt förhållande dem emellan. Mamman är alltså troligen inte skyldig utan har också samma problematik och borde ha fått en hjälpmamma som kunde ha varit med dem från första stund och gett dem båda emotionellt stöd.

De döttrar som föds utan störning brukar bli bra fast mammam funkar dåligt. De får återkoppling för självkänslan från de övriga i familjen. Eller om de är helt ensamma så uppfinner dottern en sagofe som hon snackar med.

Självklart finns undantag. På mycket vanvårdade barn, inslängda i en garderob eller källare hela sitt liv utan språk och med näringsfattig mat så blir alle barn knäppa.

#3  Sv: Mor-Dotter förhållandet clintan
2005-10-02 08:43:08

om alla kvinnor med låg självkänsla, ätstörningar, utseendefixering etc etc tog och knallade iväg till en KBT-terapeut så skulle mycken onödig pajkastning om mäns skuld besparas och energin användas till att uppnå jämställdhet.

Det är en vanlig föreställning bland feminister att en genom att kalla sig feminist och problematisera inte längre bidrar till ojämställdhet på olika områden och inte längre har någon skuld.

Det är att sätta en jävligt oförtjänt helgongloria på sig själv. att tro att man genom att läsa hyllmeter med feministisk litteratur och genom att analysera ochförsöka vara medveten om sitt eget beteende skall kunna befria sig själv från stereotypt tänkande.

Det sägs ofta att män inte ser mönstren för de är så självklara för dem. Kvinnor däremot ser dem för de är underordnade.
Om män inte ser mönstren men kvinnorna gör det, hur vet vi om de bryr sig om de mönster som ev gynnar kvinnor.

Hur vet vi att kvinnor överhuvutaget upptäcker/ser mönster som gynnar DEM?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?