feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Psychopath (Manliga och Kvinnliga)


Gå till senaste inlägget#1  Psychopath (Manliga och Kvinnliga) billie
2005-09-30 23:33:12

Tog den engelska stavningen för ajg har nyss ägnat en timme åt Discovery Mix. John Purdie hade ett program benämnt "Psychopath"
(The Science of crime, ‘Psychopath’, John Purdie, Channel 4 Television Corporation).

Han interjua en handfull experter. Den som ansågs mest expert var en
Robert Hare han har skapat en checlista på 40 egenskaper. Har man 25 av dessa är man psykopat.

Vad har då detta med feminism att göra?

Jo många feminister vill ju att män ska sluta slå, sluta våldta, sluta manipulera kvinnor osv.

Det kom fram rätt intressanta sifror. Psykopater är troligen 1 på 1000 individer i England? Fast där kan jag minnas fel men i USA trodde de att det var 1 på 100 individer. Skillnaden låter väl hög så mitt minne ka nha lurat mig. Det mest intessanta var att 15 till 20% av de som satt i fängelse var psykopater. Alltså en stor del av kriminella är psykopater.

Även folk som bedömmer psykopater hela dagarna blir lurade av deras charm och finner dem trevliga och att lita på.

Men i verkligheten går de inte att lita på.

En annan intressant grej är att terapi bara gjorde dem mer återfallsbenägna. Färre återfall hos dem som inte fick terapi.

De psykopater som fanns i fängelset beräknades stå för 50% av alla brott i samhället.

Detta har med feminism att göra för de anser att det är själva strukturen som är skulden till att vilken ma nsom helst begår brott.

Den här forskningen säger att det är en mycket liten del av befolkningen som står för 50% av alla brott.

Hur skyddar man sig mot en psykopat?

Man ska inte göra så den känner sig inmålad i ett hörn och och undvika att den förlorar ansiktet inför andra. Då blir de mycket våldsamma vilket är helt oförutsägbart. Det är som att göra Rysk Roulette.

Det här går på tvärs med allt som de tongivande feministerna säger.

De säger att du har rätt att bete dig hur som helst inför den du rä tillsammans med. Provocera hur mycket som helt. Var hur jävlig som helst för han har inte rätt att slå dig.

De lär ut helt fel saker. De ska lära ut att man ska vara lugn, vänlig, saklig, förhandla så den andre inte tappar ansiktet och känner sig förudmjukad eller förlöjligad eller utnyttjad.

De går ej att bota om jag sörstod programmet så det hon måste göra eller om det är en ma nsom har en psykopat till partner. Att försiktigt dra sig ur det hela utan att den andres hämndbegär triggas. Vilket är livsavgörande.

Nu lägger du all skuld på kvinnan eller den partnern som bli misshandlad.

Nej jag läger ingen skuld alls. Jag återger vad vana förhandlare inom polisen lär ut til lsina bästa poliser hur de undviker att bli dödade av den psykopat de ska sätta handfängsel på för att ta honom till arrest.

så det har inget med skuld som offret ska känna eller brist på att kräva ansvar av Förövaren.

Nu är inte alla som slår sin partner psykopater men chansen att de är det är stor.

#2  Sv: Psychopath (Manliga och Kvinnliga) billie
2005-10-01 00:10:18

Om man skriver in i google "Robert Hare" Psychopath

så kommer det upp intressanta texter. tex
http://www.crimelibrary.com/criminal_mind/psy…

DR. ROBERT HARE: EXPERT ON THE PSYCHOPATH

By Katherine Ramsland

Många sidor att läsa.

Finns det kvinnliga psykopater? Det är väl rimligt att anta. Men o mde är 50/50 alltså lika många eller fler eller färre?

Vet vi sådant? Jag tror de är färre men jag vet inte.

#3  Typiskt billie
2005-10-01 15:23:20

Feminister frågar varför männen inte gör något för att stoppa våldet mot kvinnor.

Här länkar jag som är man till män som faktiskt gör något och som gjort något i en 20 år minst och som börjar få resultat och då blir det tyst! :)

#4  Sv: Psychopath (Manliga och Kvinnliga) PerSiflage
2005-10-02 23:25:15

Psykopati är en trasslig term, som inte ens finns i DSM IV (eller i DSM III, för den delen). Varför är du tveksam till om det skulle vara en sjukdom, som du skriver i den andra tråden? En sjukdom, oavsett om den är fysisk eller psykisk, kan väl vara både medfödd och ett resultat av anlag och miljö?

"Nu kanske du inte menar som det står men jag är tveksam till att det skulle vara en sjukdom. Medfödd eller under fosterstadiet erhållen hjärnskada som ger en personlighetsstörning."

Du skriver också att du är tveksam till att flertalet skulle hålla det i schack, och det beror väl iofs på vad man menar. Majoriteten av alla psykopater begår inte våldshandlingar, det är de flesta psykologer på området, inklusive Robert Hare, överens om.

Problemet med forskningen inom "psykopati" är att i stort sett all forskning har bedrivits på fängelsedömda eller intagna för psykiatrisk vård. I åtminstone en av sina böcker beklagar Robert Hare sig över det faktumet själv. Oavsett vilken av hans diagnosmetoder PCL (PCL, PCL-R eller PCL-SV) du menar i första inlägget så har dessa tagits fram utifrån dessa två kategorier och sedan hållbarhetstestats på samma grupp. RH menar att det finns anledning att tro att det finns likheter mellan dessa och de icke-kriminella psykopaterna, men det är som sagt en begåvad gissning på sin höjd.

Jag är inte alls säker på att "de snarare ångar på och trivs med att vara psykopat till max" som du har fått intryck av, jag tror de flesta lider av sin begränsning. Att man inte hittat någon effektiv metod att behandla kriminella psykopater betyder inte att alla psykopater är obotliga eller iaf kan bli bättre av behandling.

Jag föreslår att du läser någon bok av Robert Hare, fortsätt sedan med något av till exempel Martin Grann på CVP, eller titta in på deras hemsida http://www.cvp.se/index.html

#5  persiflage billie
2005-10-03 01:05:41

" Jag föreslår att du läser någon bok av"

Vilken bok anser du att jag ska föreslå att du bör läsa då?

#6  Sv: Psychopath (Manliga och Kvinnliga) PerSiflage
2005-10-03 06:14:13

Det vet jag inte, Billie. Du får föreslå vilken bok du vill.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?