feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Feminismen som politisk metod


Gå till senaste inlägget#1  Feminismen som politisk metod Mats L
2004-06-19 18:51:12

Feminismen kolektiviserar alla orättvisor mellan män och kvinnor och anser att den totala summan talar till kvinnornas nackdel.

Detta är samma medtod som marxisterna/stalinisterna och nazisterna använt sig av. Att ställa grupper emot varandra och se dem som exploaterade och exploatörer.

I vilka fall är detta en bra politisk arbetsmetod tycker ni?

#2  ... Fredrik L
2004-06-19 19:49:20

Håller med dig i din analys.

Jag har samma fråga som dig. Tycker det är intressant att lyfta fram bra saker i dessa teoretiska sammanbrott.

Det kan vara bra för att knyta samman grupper i en kamp. Förenade krafter liksom. Men samtidigt visar historien hur snett det gått. Vår svenska samtid visar också hur snett det går med feminismen som genomsyrras av manshat. Hur illa det ser ut när man försöker få verkligheten att anpassas till en teori, istället för tvärtom.

Jag berörs mer av uteliggare i mitt eget kvartet än uteliggare i Sau Paulo. Jag bryr mig mer om min egen familj än andra svenska familjer. På så sätt är jag nationalistisk(om än det är ett skällsord idag). Tror det är ett ganska vanligt mänskligt beteende. Och på sätt och vis naturligt. Hur bra det är för världen låter jag vara osagt. Men människan är i mångt och mycket ett djur.

När det kommer till genus så bryr jag mig inte mer om män eller kvinnor. De betyder lika mkt för mig.

Att arbetare i Sverige skulle vara utsugna i Sverige håller jag inte med om. Själv sommarjobbar jag just nu. Men tjänner mig inte alls som en löneslav. Jag behöver inte jobba om jag inte vill. Bara ngn timme per dag och leva billigt. I andra länder är det nästan ett måste att arbeta till dåliga löner för att mat och sjukvård. Visst kan för mkt pengar och inflyttande i en liten grupp vara förödande för stora grupper. Så tycker jag dock itne det är i Sverige och kommunism känns inte alls som ngt intressant för Sverige.

I andra länder kanske folk tycker det är intressant. Med all rätta. Folk sugs ut, folk blir förbannade. Folk vill ha en förändring. Fast generellt tror jag ändå inte på kommunism, det stryper friheten för mkt, anser jag.

#3  Vi mot de- läror Mats L
2004-06-19 20:06:48

Finns det något tillfälle då hat mot kollektiva identiteter säm människor föds in i kan vara befogat? Även om man svarar nej på den frågan får man se om de generaliseringar leder till hat i praktiken.

Jag har inte sett någon lära som ställt människor emot varandra som feminismen och samtidigt lyckats förena detta med ett schyst samhällsklimat. Känner du till något fall där det skett?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?