feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hatideologen


Gå till senaste inlägget#1  Hatideologen Thomas
2004-06-18 20:53:23

Jag tycker att den här länken som visar en artikel av Maria-Pia Boëthius är ett bevis för att det finns grenar inom feminismen som är hatideologier,alltså de anser hat är rätt och de försöker fortplanta hat hos sina anhängare.Eller finns det alternativa tolkningar?


http://www.etc.se/radikala/templates/template…

#2  Heh Matti
2004-06-19 07:27:17

Precis. Patriarkatet är ett kodord för män. :P
Men även kodordet för att det är ett system, inte männens benstomme o är föränderligt med uppfostran. Medans forkskare är tveksamma att sexig reklam skulle ha nån större påverkan så tror en hel bunt idioter att det har.
Och det lustigaste måste nog va reaktionen till att man utgår att det är så: Vart utgår man ifrån ? Känslan av underlägsenhet ?
Jag tycker definivit att kvinnor borde tänka lite som Valerie Solanas men förnuftigare o förstå att det största begäret där kan mycket väl va det som de själva har kommit att se som ett könsroll, att de begär efter männens blick. För varför bryr dem sig vad män tänder på ?

#3  Matti Thomas
2004-06-19 10:24:39

Precis patriarkatiska ideer går att ändra med uppfostran och utbildning.Kvinnor behöver ej vara oroliga för att för dem negativa beteenden och attityder aldrig går att ändra på.

För att en förändrig ska kunna äga rum måste dock ett visst mått att vänlighet finnas.

Hat skapar mothat och låsta positioner och faktiskt drar de in fler i hat och allt kan spåra ut fullständigt.

#4  Hmm Jonas
2004-06-19 12:57:32

"Sedan mainstream-politiken i Sverige adopterat feminism har dess mål förvandlats från den totala frigörelsen till ”jämställdhet”."

Vad innebär egentligen den totala frigörelsen Maria-Pia

"Det enda ”feministiska” skott jag känner till är Valerie Solanas, för 35 år sedan, när hon sköt på Andy Warhol. Under 35 år har ingen annan feminist lyft något vapen"

Det tror jag är lögn

"Vi befinner oss i en period där det är ”tillåtet” att säga krossa patriarkatet – men absolut inte ”krossa mannen”. Död åt patriarkatet – men inte död åt mannen. Skjut patriarkatet, går för sig. Men inte skjut mannen."

Menar hon att det ska vara ok att säga att man ska skjuta mannen, eller menar hon att det ska vara ok att skjuta mannen?

"I själva verket, säger hon, har kvinnor för mycket medlidande med män. Kvinnor har lagt beslag på medlidandet i världen. Det finns inget över för män. Om inte kvinnor slutar med denna överproduktion av medlidande med män kommer männen aldrig att ändra sig – patriarkatet aldrig att gå under."

Hon som sa detta jobbar iofs på en psykanstalt så man får väl ta det med en nypa salt.

Maria-Pia verkar faktiskt ett skvatt galen.

#5  Det finns inga giltiga skäl till hat Thomas
2004-06-19 22:14:53

Ibland kan man få höra det beror på att män är så hemska att vi feminister hatar er.Den som misshandlar en kvinna använder samma argument jag hatar henne och misshandlar henne bara för hon är så hemsk och dum.

Maria-Pia Boëthius är ingen obetydlig feminist hon är en av chefstrategerna t.ex i de s.k stödstrumporna.Det har inte hört ett ord till protest från några andra feminister

#6  SCUM manifestet Jonas
2004-06-20 00:09:47

Jag har nu läst lite ur SCUM manifest. Den är bra och intressant. Valerie Solanas visar en häftig vision. Hon respekterar knappt någon. De enda hon respekterar är perfekta, stenhårda och kompromisslösa kvinnor. Det är förbi hat och ilska. Det handlar om totalt svaghetsförakt och total självsäkerhet. Hon anser ju att män är svaga så de måste helt enkelt försvinna för att ge plats åt ett bättre samhälle. Det är ett mycket intressant tankeexperiment och det finns en facistisk lockelse i boken.

Jag tycker dock fortfarande att Maria-Pias läsning av boken är obehaglig eftersom hon menar att tankarna i den borde ha en plats i vår vardag. När sådana tankar kommer underifrån är de intressanta men när de kommer uppifrån så är det facism. Jag tror inte Solanas var intresserad av att föra denna politik från maktens korridårer. Hon skulle aldrig vara en del av samhället på samma sätt som jag tror Maria-Pia är så Solanas var definitivt ingen hycklare.

#7  Respekt och hat Thomas
2004-06-20 10:27:47

Det finns ett samband mellan respekt och hat.Ju mer hat desto mindre respekt.

Genom att skapa hat så möter kvinnor mindre respekt och mer kriminalitet.Det går t.ex inte att tro att man begränsar hatet inom feminismen och vissa feminister förenas i ett härligt hat mot män.Feminister blir mödrar och kommer i sin tur överföra hat på sina barn och det är inte säkert att barnen kommer fokusera hatet på samma objekt som dessa feminister.

Det går en klar skiljelinje mellan folk som vill använda hat och omvandla personer till hatiska,och personer som respekterar varandra.

Feminismen är nu en statsideologi och kan vi inte vända den här utvecklingen kommer vi få ett samhälle som går mot mer och mer hat och mindre respekt och ökad kriminalitet.

Alltså det är inom feminismen denna uppgörelse främst måste ske: de feminister som inte förespråkar hat och negativa generaliseringar måste på något sätt utkristalliseras från dem som gör det.Så att alternativ existerar så man kan vara feminist utan att man samtidigt är medlem i en hatlära.

#8   Thomas
2004-06-20 10:34:40

Det blev fel jag glömde ett inte så det blev tvärtom i sista stycket.


Alltså det är inom feminismen denna uppgörelse främst måste ske: de feminister som inte förespråkar hat och negativa generaliseringar måste på något sätt utkristalliseras från dem som inte gör det.Så att alternativ existerar så man kan vara feminist utan att man samtidigt är medlem i en hatlära

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?