feminetik.se feminetik.se

Just nu 26 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Strategbok för feminister


Gå till senaste inlägget#1  Strategbok för feminister Matti
2004-06-18 15:18:24

Det kunde likaväl ha stått "Övertalarens strategbok ".
Poängen är närväl man hör kvinnor i media så har dem, kanske just pågrund av vad dem säger skapar större uppståndelse än nån som faktiskt skrev på ett så konkret sätt som möjligt som undblev att beröra åhörarna på ett gröve sätt men kunde tas in lättare eftersom det inte verkade hysa nån respetlöshet för en stor del. Vad skribenten verkligen menade spelar inget jävla roll om man tolkar det psykoanaltysikt för det lämnar spår på ohörarnas inställningar eftersom de alla tolkningsmöjligheter kommer att påverka människor känslomässigt: Det verkar äve stå mer mellan raderna om man inte ser det som skribenten verkar kunna se.

Korkade filosofer genom tiderna har gjort samma misstag av att ha tagit det som kändes djupare som än mer sannare. Altså jag erfar många feminister skriver som hur USA bombade IRAK som slutade med oskydliga offer o med mer hat mot USA.
Sedan en feminists fösvarstal för nån som hon/han inte känner: Vad h-n menade va...
Ursäkta mig, men är det inte ett ursäkt ?
Skadan är redan skett och feminismens namn är smutskastad !

Verkligen misslyckat av dagens feminister.
Så tror ni skulle kunna hjälpa ? Jag har mina ideer, men ingen vill höra av dem ?
Någon ? Eller är det som vanligt mycket snack, pyteliten verkstad ?

#2  Jag vill gärna höra Mats L
2004-06-18 16:03:25

Jag gillar när femnister är konkreta och inte ljuger. Som när Boethieus skriver att det skitsnack att skriva patriarkatet för de menar egentligen männen.

Eller när Schyman förklarar vad feminismen gäller: Att män förtrycker kvinnor och vad man skall göra åt det.

Johannes Jakobssons och Josefines sörja gör ju bara att allting går runt, runt.

#3  Jo Matti
2004-06-18 17:06:33

Det vore skönt om de kunde gå framåt, istället för att belysa nämnligen HUR det ser ut, när dem ändå inte fattar hur de ska ändra på detta. All motstånd dem möter pågrund av sina egna tillkortakommanden verkar dem även ta som ett bekräftelse på patriarkatet, altså verkar dem inte ha ögona på hur man ska gå tillväga !
Dumpa dessa föreställningar! Dem behövs inte så mycket som det krävs nån som inte än igen passar in i gnällkärringsfacket, nån som inte snackar men har inga medel för att främja toleransen för de som skiljer sig från normen....
Påminner lite för mycket av den gammla kvinnokönsrollen av en passiv kvinna som de vill ta ity med också..

#4  Faktiskt Matti
2004-06-18 17:17:29

Nu när jag tänker på det så har du en bra poäng där med Mats, att jag skulle inte äns bli irriterand... knappt alls om feminism blev känd som t.ex mansförakt ! För då vet jag iaf att alla hör just vad jag hör, och man skulle kunna ha en god konversation med nån som faktiskt visste vad fan dem själva snackade om o inte förvirrade sig i termer dem då o då(Som jag har märkt som ingen annan verkar ha tittat närmare på!) förklara på helt olika sätt för att undgå, som de nog erfar det att 'missförstå' vad nåt verkligen är: Eftersom patriarkatet finns så är kritik a-z fel.
Altså att de kallar i ena stunden nåt för si, men i andra så när konflikt uppstår.

#5  Men Matti
2004-06-18 17:20:36

Då säger jag inte att feminism är mansförakt. Men att de som inte var manföraktare kunde skapa sina egna grupper vart ärliga o medvetna människor tänkte emellan, inte dem som hysste hat o fattade inte vart nåt börjar o vart det slutar.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?