feminetik.se feminetik.se

Just nu 19 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

tonårspojkar med astma


Gå till senaste inlägget#1  tonårspojkar med astma clintan
2005-09-27 01:28:24

ur Genus och en avhandlig om astmasjuka barn och deras föräldrar:

det visade sig att pojkarna i hög utsräckning tog avstånd från sin sjukdom och försökte skyla över den för att inte sticka ut. de utmanade sjukdomen genom att anstränga sig till det yttersta utan att lyssna på kroppen och utan att ta med sig medicin.

konstigt beteende av människor som inte är förtryckta.

#2  Sv: tonårspojkar med astma Escapist
2005-09-27 01:36:52

De könsroller som får pojkar till att vara rädda för att visa svaghet och beroende är en slags förtryck. Jag är säker på att de flesta feminister här håller med om att detta är ett bra exempel på hur könsroller drabbar och begränsar alla på något sätt. Poängen (eller en av dem iaf) med feminism är att avskaffa sådana könsroller för alla.

#3  Sv: tonårspojkar med astma Vasadu
2005-09-27 01:47:19

Könsroller har både kvinnor och män. De har bara lite olika kriterier, så de drabbar/ger fördelar på olika områden. Tror inte på den hemliga klubben som heter patriarkatet som bestämmer könsrollerna. Visst finns de en mängd medlemar av könsrollsklubben som gör goda insatser både här och där, men de är inte alla män eller alla kvinnor. De finns överallt!

Och just detta svaghet är inte popis inom mansrollen, å andra sidan ger de säkert stora fördelar när de kommer till löneläget för män i genomsnitt, även om många håller på ta livet av sig för att passa in.

#4  #1 clintan feather
2005-09-27 04:00:12

Varför skulle detta vara motsägelsefullt?
Det är ju snarare logiskt?

#5  Clintan Feather billie
2005-09-27 13:11:22

" konstigt beteende av människor som inte är förtryckta. "

Ska bli spännande att läsa vad Clintan svarar.

Mitt svar är att om männen är förtryckarna så är det ologiskt att de skulle slarva ihop ett förtryckarsystem som gör dem svälva till stora förlorare och få så lite ut av att vara förtryckare.

Visserligen är jag man och inte duktig alls på att skapa överordning elelr vara en Chef men om jag skulle göra ett överordnat system så skulle förstås jag få vinster av det och inte tillhöra förlorarna.

Så jag tror mer på att kvinornas höga krav på män inte är männens förtryckande övrordning utan en medfödd grej hos kvinnorna.

Om männen skapat en överordning åt sig själva skulle vi ordnat så att vi var attraktiva och kvinnor åtrådde oss.

#6  Escapist clintan
2005-09-27 18:21:23

Jag vet mycket väl att det är förtryck som drabbar pojkar och män. "inte ett slags förtryck" utan ett förtryck av exakt samma slag som håller kvinnor fast i stereotypa mönster/roller/förväntningar.

att 99,9 % av all genusforskning ägnat sig åt att studera hur förtrycket drabbar kvinnor är skälet till att så lite är skrivet om hur stereotypa förväntningar/mönster/roller drabbar pojkar/män.

genusforskningen börjar nu äntligen lite trevande titta på hur även pojkar/män DRABBAS, och inte bara hur de "orsakar förtryck"

när det finns lika mycket forskning om hur pojkar/män missformas och stympas av stereotypa förväntningar/mönster/roller och hur kvinnor bidrar till detta kan det man tala om GENUSforskning i stället för feministisk grundad kvinnoforskning som det egentligen är.

#7  feather clintan
2005-09-27 18:25:10

tycker du det är logiskt att fria välmående individer är rädda för att erkänna för sig själva och omgivningen att det har en sjukdom som försvagar dem? att de riskerar sitt liv i sina försök att förneka faktum

#8  billie clintan
2005-09-27 20:14:50

"Om männen skapat en överordning åt sig själva skulle vi ordnat så att vi var attraktiva och kvinnor åtrådde oss."

det funkar ju så för den exklusiva skara som dragit högsta vinsten samtidigt i etnicitet-, klass- köns-, föräldra-, personliga egenskapers- lotterierna.

vi andra behövs som kanonmat, konsumenter, arbetskraft, beundrare etc

#9  billie clintan
2005-09-27 20:27:06

och feminismens syfte är uteslutandeatt plocka bort könslotteriet som inträdesvillkor till den exklusiva skaran och lämna allt annat därhän..

#10  Sv: tonårspojkar med astma clintan
2005-09-27 20:39:34

nej fan de har ett viktigt mål till, att oskadliggöra alla män som missformats så till den grad att de ofredar/skadar Kvinnor. inte förebygga, utan oskadliggöra

förebygga skulle kräva att man tar itu med kvinnornas egna fel och brister som mödrar och vårdare bla, inte särskilt kul att syssla med för en kvinnliga akademiker

#11  Sv: tonårspojkar med astma Sveggo
2005-09-27 20:53:50

Tja, du har ju faktiskt rätt, med ett par små ändringar...

"och feminismens syfte är uteslutandeatt plocka bort könslotteriet som inträdesvillkor till den exklusiva skaran och lämna allt annat därhän.."

Feminismen behandlar orättvisor utifrån könsskillnader. Antirasister behandlar orättvisor utifrån etnecitet och ras. Socialister behandlar orättvisor utifrån klass och ekonomiska skillnader...

Och för mig (liksom många andra) är det inte otänkbart att hålla i alla tre sakerna samtidigt. Feminism är inte det enda jag har i huvudet och det enda jag kämpar för.
Om könsskillnaderna hux flux skulle försvinna skulle jag inte sjunka tillbaka med ett nöjt leende. Finns det andra orättvisor är det min uppgift som humanist att försöka bekämpa dem.

"nej fan de har ett viktigt mål till, att oskadliggöra alla män som missformats så till den grad att de ofredar/skadar Kvinnor. inte förebygga, utan oskadliggöra"

Byt ut "män" mot "könsroller" så är jag med dig helt och hållet!

#12  #7 clintan feather
2005-09-27 20:54:58

Ordet "logiskt" betyder *inte* "hipp hipp hurra allt är i sin ordning, låt oss partaja litegrann medan smågrabbarna dör av astma".

Jag menar att det inte alls är konstigt eller motsägelsefullt att just små grabbar har svårare för att acceptera en försvagande sjukdom.
För det första anses svaghet vara kvinnligt - och små pojkar vill absolut inte vara sissys, medan små flickor inte direkt förlorar något på att leva upp till sin könsroll.
För det andra tränas små flickor att passivt foga sig, acceptera diktat, vara formbara samt oroa sig för farligheter, pojkar uppmuntras att vara aktiva, ha kontrollen och större tilltro till sin kapacitet.
Det säger sig själv att en person som har gott självförtroende, aldrig har varit förtryckt och har som ideal att vara stark, självständig och ha makten över sitt eget öde har betydligt svårare att acceptera plötsliga inskränkningar i friheten.
Jag är just sådan, så jag vet precis hur den där impulsen fungerar. Och hur små pojkar säkert får för sig att låta den härja fritt med livet som insats.
Japp, det är ett fullkomligt logiskt samband mellan orsak och verkan.

Vad är din poäng?
Att du har genusforskningen (och därmed också feminismen) att tacka för att detta fenomen med astmasjuka små pojkar har kommit till din kännedom...?
Eller anser du att Mannens Förtryck av Kvinnan skulle motbevisas av att små barn stryker med som en bieffekt av den manliga könsrollens maktfullkomlighet...?
Själv anser jag INTE att dagens svenska kvinnor är särskilt FÖRTRYCKTA av dagens svenska män - jag är bara ganska fascinerad av ditt val av argument.

Du vet, små pojkar är inte samma sak som vuxna män.

#13  clintan Sveggo
2005-09-27 20:56:53

Och försök att inse att alla feminister inte är kvinoor, liksom alla kvinnor inte är feminister!

#14  #11 Sveggo feather
2005-09-27 21:03:36

:-D

Jag fastnade själv på den där meningen:
"och feminismens syfte är uteslutandeatt plocka bort könslotteriet som inträdesvillkor till den exklusiva skaran och lämna allt annat därhän.."

Öh.
Ja det är väl det som är tanken med feminismen. Ganska precist formulerat, faktiskt. Det finns andra -ismer för andra humanistiska nischer. Så själva angreppet ligger alltså i antagandet att en feminist omöjligen kan vara samtidig antirasist eller engagerad i något annat som kräver rättvisepatos.

#15  feather clintan
2005-09-27 21:14:51

"Det säger sig själv att en person som har gott självförtroende, aldrig har varit förtryckt och har som ideal att vara stark, självständig och ha makten över sitt eget öde har betydligt svårare att acceptera plötsliga inskränkningar i friheten.
Jag är just sådan, så jag vet precis hur den där impulsen fungerar. Och hur små pojkar säkert får för sig att låta den härja fritt med livet som insats.
Japp, det är ett fullkomligt logiskt samband mellan orsak och verkan."

Aha, det är för att män har det så jävla bra de inte kan stå ut med svaghet.

#16  Sv: tonårspojkar med astma clintan
2005-09-27 21:17:58

jag anser att små pojkar stympas för livet. och att kvinnor har stor del i det, inte minst som mödrar och vårdare

#17  Sv: tonårspojkar med astma clintan
2005-09-27 21:19:55

och det räcker medatt sluta stympa pojkar så löser sig det mesta av de problem som vuxna män ställer till med

#18  Sv: tonårspojkar med astma clintan
2005-09-27 21:22:50

men problemet här är att det är vuxna kvinnor som huvudsakligen bör ansvaret för stympningarna i tidig ålder.

och feminismen vill inte av någon anledning kritisera kvinnor

#19  #18 clintan feather
2005-09-27 21:26:23

Bra.
Då har jag lösningen.
Män tar över vårdnaden av barnen så slipper de påverkas av sina ondskefulla mödrars stympningar.
Fix och färdigt.

#20  Sveggo clintan
2005-09-27 21:27:24

"Feminismen behandlar orättvisor utifrån könsskillnader. "

att börja stympa flickor också är ert recept då

att få fler okänsliga/psykopat flickor som kan hävda sig med dito männen om toppjobben

#21  #15 clintan feather
2005-09-27 21:29:12

Du skrev:
"Aha, det är för att män har det så jävla bra de inte kan stå ut med svaghet."

Va?

#22  feather clintan
2005-09-27 21:31:28

Ja, så har jag gjort.

"ondskefulla mödrars"

de gör det i gott syfte, de vill inte ha mobboffer/loosers till söner, de vill ha söner de kan vara stolta över, precis som papporna.
grejen är att det nästan bara är kvinnor som tar hand om barnen i det här landet när e är riktigt små, typ upp till 3 år. då är det redan grundlagt

#23  #20 clintan feather
2005-09-27 21:32:27

???
Så... en flicka som kan hävda sig mot männen är per definition okänslig/psykopat?
Och hur ska feminismen stympa små flickor?

#24  #21 clintan
2005-09-27 21:34:16

Du skriver ju att de har så gott självförtroende bla bla. Du menar att de förnekar sin sjukdom för att de har så gott självförtroende.

#25  #22 clintan feather
2005-09-27 21:34:46

...så du anser att feminismen gör något positivt i den här frågan?

#26  #24 clintan feather
2005-09-27 21:42:07

NEJ.

De förnekar sin sjukdom FÖR ATT de inte vill vara svaga.

Deras goda självförtroende är EN FÖRUTSÄTTNING för att man ska våga sig på att utmana en sjukdom, de tror sig om att vara starkare än vad de egentligen är.
Har man dåligt självförtroende UNDERSKATTAR man snarare sin styrka och kapacitet och är mer benägen att bli mer mentalt beroende av medicin.

#27  feather clintan
2005-09-27 21:44:00

"Så... en flicka som kan hävda sig mot männen är per definition okänslig/psykopat?

Om en person skall slå sig in bland tex rövargänget i Skandias fd styrelse för att ta ett praktexempel så är det ett absolut krav att vara kunna vara okänslig och hänsynslös.

om en person skall kvala in i och sedan manövrera ut ett gäng som har månadslöner på typ en miljon kr i månaden plus bonus på tex 50 miljoner/år så räcker det inte med bra betyg och social komptens, det krävs en medeltida furstes list och skrupelfrihet

"Och hur ska feminismen stympa små flickor?"

uppfostra dem som pojkar

#28  #26 clintan
2005-09-27 21:47:48

i den mån de bara utmanade sjukdomen krävs det ett gott självförtroende. ett falskt själförtroende är dock inte ett gott självförtroende.

när de handlar om att dölja och förneka sjukdomen är det definitivt inte fråga om gott självförtroende.

tycker du bagatelliserar hela problematiken jävligt mycket

#29  Sv: tonårspojkar med astma clintan
2005-09-27 21:52:19

"...så du anser att feminismen gör något positivt i den här frågan?"

näe, feminismen vill tvinga på folk som inte är redo och läpliga att ta hand om små barn. ger mig fan på att "mäns våld mot barn" bli nästa grej om ni driver igenom individualiserad föräldrafösäkring innan människor är redo för det och praktiska problem som amning med mera debatterats och lösts

#30  Sv: tonårspojkar med astma clintan
2005-09-27 22:01:52

varför inte börja forska förutsättningslöst kring genus. se var och hur mönstren uppstår, istället för att leta efter mönster som stöder EN teori

små barn är så formbara och mönstren så tydliga redan på dagis,
borde inte vara svårare än att forska på apor

#31  Sv: tonårspojkar med astma clintan
2005-09-27 22:13:36

ett förslag: räkna hur mycket tid småpojkar tillbringar ensamma med varandra utom syn/hörhåll från föräldrarna/dagisfröknarna. jmfr med småflickorna.

jag har själv amatörforskat på detta och ser att kvinnor har en stark tendens att putta ut pojkar, men inte flickor, samt svårt att riktigt hitta på något som verkligen engagerar pojkar. följden blir att pojkar uppfostras av pojkar, inte av vuxna.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?