feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sexuella övergrepp på barn


Gå till senaste inlägget#1  Sexuella övergrepp på barn TantMarcus2
2005-09-24 15:51:29

Det här är en känslig fråga på feminetik. Sexuella övergrepp på barn. Också jag får rysningar inför det här ämnet. Dels för att det är så hemskt, men också för att jag antar att vissa av er blivit utsatta, kanske någon utsätter, och också för att det finns så stora ideologiska skillnader: allt ifrån att man brinnande hatar det här och blir rasande bara man ser att frågan diskuteras, till att man är sexliberal som tycker att allt är ok och så vidare. Det finns många goda skäl till att tycka väldigt olika i frågan, om man säger så. Och feministdebatter samlar dessa oliktyckande människor. Därför förstår jag att det blir konflikter med buller och bång.

Jag har lyckats förstå att vissa feminetister lämnat sidan pga det här. Och vad hände förresten med texten om att "Jag släpper er inte över bron" som handlade om att försvara pedofiler (men inte det pedofilerna gör)? Den raderades, antar jag.

Jag vet inte riktigt hur man ska kunna gå in i den här debatten. Kanske att sexualbrott mot barn ska tolkas i ett kulturellt sammanhang? Eller hur dom påverkat barn faktiskt?

Jag vet inte. Jag väljer att fråga om ni har utsatts för något slags sexuellt övergrepp när ni var barn, och hur ni har påverkats av det. Kanske är det en intelligent ingång i debatten. Kanske känner många sig förlamade av att tillfrågas om det här. Jag vet inte. Men svara om ni vill. Vill ni inte så låt bli att svara och tänka på det här och så går ni till en annan tråd. Respekt.

Jag inleder med att berätta om en grej som jag aldrig berättat för någon. När jag var 11-12 år så var det en kvinna, ingift i min släkt, som gjorde lite saker. Hon hamnade bredvid mig på en bänk, sa att jag var så fin och att hon älskade mig och att hon alltid älskat mig. Kysste mig på munnen. La sin hand på låret. Jag tyckte det var obehagligt. Och konstigt. Tänkte att "såfort jag kommer härifrån så ska jag aldrig träffa dig mer jävla kärring". Jag har aldrig träffat henne sen dess heller.

Men hur har det här påverkat mig? Jag tänker inte på det så ofta. Jag undviker idag munpussar (kyssa på munnen) med flickvänner, för jag tycker det är obehagligt. Munpussar, nej tack. Kan det ha något att göra med den där grejen med kvinnan som mer eller mindre tvingade mig att pussa henne på munnen, trots att jag egentligen inte ville? Jag vet inte.

Jag skräms av en tanke. Jag, som är man och som betraktar mig mer eller mindre som normal (vad nu "normal" är...), har ändå blivit utsatt för en grej som kan betraktas som sexuellt övergrepp. Skulle jag sitta som domare i en domstol som fick reda på hur det egentligen var vid det här tillfället så skulle jag klubbat för att det var ett brott som begicks. Jag kunde inte försvara mig för jag var så mycket yngre än hon.

Det skrämmande är att om jag, som mer eller mindre normal man, har utsatts för en grej som kanske kan betraktas som sexuellt övergrepp, och jag inte har anmält det, och ingen vet om det, hur många andra har då inte utsatts? Pojkar, flickor. Vi är kanske många som har några konstiga saker gömda och glömda i vårt förflutna. Är vi så många som jag tror och fruktar för att vi är? Hur påverkar det dig idag? Som sagt: obehagligt ämne. Gråt dig inte till sömns.

#2  Sv: Sexuella övergrepp på barn UppåtEmma
2005-09-24 23:47:35

Jag har egentligen inget att tillföra i ämnet men jag vill bara skriva att jag är otroligt ledsen att detta hände dig :(
*kram*

#3  Sv: Sexuella övergrepp på barn olaberg
2005-09-25 00:30:27

Rysligt!

Jag tror att det är många som någon gång under sin uppväxt råkat ut för ett övergrepp. Man är ändå barn i en sisådär femton år, och träffar en ohyggligt massa människor under den tiden, och det är osannolikt att alla dessa aldrig har trätt över gränsen.

Jag är själv osannolikt lyckligt lottad, eller utrustat med ett dåligt och förlåtande minne/bra förträngningsmekanism.

#4  Sv: Sexuella övergrepp på barn Peggy
2005-09-25 16:58:42

Kram på dig. Jag tycker det är bra att du sätter ord på det och "erkänner" för dig själv att det var ett övergrepp. Att du kan göra det visar att hon inte lyckades knäcka dig, tack och lov!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?