feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Minoritet vs majoritet


Gå till senaste inlägget#1  Minoritet vs majoritet Alvunger
2004-06-15 11:49:34

Jag tänkte ta upp en fråga jag ställde på AFS här och se om vi kan reda ut detta. Det jag undrar över är om feminister är i majoritet eller minoritet.

Här är majoritetsargumentet:
Feminister översvallar Sverige, tränger sig in och lägger sig i varenda diskussion och principfråga, trakasserar män explicit eller implicit i familjeliv eller arbetsliv, samt trakasserar de kvinnor som inte tar feministiskt korrekta val. Vidare håller alla feminister varandra om ryggen, de vågar/vill/behöver inte argumentera för sin sak eftersom de är i majoritet så de kan lugnt ignorera all kritik. Antifeminister måste agera anonymt i rädsla för repressalier från denna majoritet av feminister.

Minoritetsargumentet:
Det är skrämmande och fruktansvärt att ett fåtal elitfeminister har nästlat sig in på regeringsnivå och drivna av sitt bittra manshat skapar de politik som diskriminerar män, samt tvingar kvinnor till "politiskt korrekta" val. Än mer allvarligt är detta faktum då i själva verket inte ens 20% av Sveriges befolkning är feminister. Det feministiska styret är odemokratiskt.


Okej, så kan någon förklara hur detta hänger ihop? Jag har mycket svårt att se dessa två principer förenas.

#2  Här Jonas
2004-06-15 13:03:14

Enligt flera definitioner är väl nästan alla i sverige feminister. Dock är det väl många av dessa som per definition är feminister som inte vill kalla sig det eftersom de anser att ordet är förknippat med för många negativa företeelser. Det är ett sätt att ta avstånd från vissa former av feminism.

De som står för de feministiska avarterna, radiaklfeminister eller vad man ska kalla dem, är väl däremot en minoritet av befolkningen. Frågan är ifall de är en minoritet av dem som vardagligen kallar sig feminister.

Anledningen till att feminister upplevs som en majoritet är väl att ingen öppet vågar opponera sig, iallafall inte om de har en karriär att vara måna om.

Man har ju sett hur det har gått för Ulf Lundell. Här har feministerna valt att statuera ett exempel.

#3  enkelt olle
2004-06-15 16:13:12

feministerna ar i majoritet inom journalistkaren och bland kulturarbetare. i resten av samhallet ar de i minoritet. ungefar som det brukade vara med kommunisterna.

#4  går inte David M
2004-06-15 17:28:40

besvara på utan att först förklara vad man menar. Jag skulle vilja säga att man får skilja på lika rättighets feminismen och så som feminismen faktiskt är. När det gäller lika rättigheter så är de flesta för det. Det ingår i humanismen som alla demokratiska stater och skrivit under på att följa i form av mänskliga rättigheter och dylikt. Men folkets stöd slutar där för det mesta. Feminismen går dock vidare och börjar prata om genus, maktstrukturer, könsmaktorning och feminismen blir allt mer moraliserande. Den delen av feminismen (som i sverige idag är den ledande sett till politiskt och medialt) förkastas av fler än de som stödjer den. Det är iallafall min analys. Iallafall en liten del av den.

Men man ska också komma ihåg att den delen av feminismen som de flesta skriver under på långt ifrån är något feminismen är ensamt om. Världen skulle ha lika rättigheter, skyldigheter som mål även utan feminismen. Det är därför jag anser att humanism är gott nog, feminismen är överflödig. Feminismen idag är som vilket "parti" som helst med ett program de vill genomföra. Det handlar inte mycket om lika rättigheter för alla längre. Titta bara på feminetik. Hur mycket på denna sida handlar om lika rättigheter? Inte mycket, det är mest snack om hur barn ska uppfostras, att sexualisering är fel och att snyggast.se borde förbjudas. Alltså precis den del som de flesta ogillar med feminismen. Feminismen skulle vinna på att avgränsa sig och "nöja" sig med lika rättigheter. Iofs skulle då existensberättigandet för feminismen kunna ifrågesättas. För feminismens överlevnad krävs det att de har mer än bara lika rättigheter som mål eftersom det redan finns politiska riktningar som täcker det målet. Däribland vi inom AFS täcker det målet. Och frågan är hur många av feministerna som är feminister för att de så hett eftersträvar lika rättigheter. De flesta är feminister för att de vill förändra mer än så och ofta arga på hur det är idag inom allt ifrån barn uppfostran till porr.

#5  hmm Fiji
2004-06-15 17:53:24

Har aldrig hört det som kallades för "majoritetsargumentet". Det är ett jätteskumt och ganska värdelöst argument.

Någon som använder det har ganska dålig koll.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?