feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Dom filmar bara brösten"


Gå till senaste inlägget#1  "Dom filmar bara brösten" LostTranslation
2005-09-21 13:28:10

Vad tycker ni om det här? Notera porträttbilden på Natacha till höger...

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,27…

#2  Sv: "Dom filmar bara brösten" 123456
2005-09-21 13:30:23

Vem kan hetsa upp sig kring såna såpor öht?

#3  Sv: "Dom filmar bara brösten" LostTranslation
2005-09-21 13:34:42

Tja... En del tittar ju på såpor, mig själv borträknad. Men det kan vara intressant i ett större perspektiv...

#4  Sv: "Dom filmar bara brösten" billie
2005-09-21 14:01:02

Om jag inte var så blyg utan me exhibo nåt så skulle de filma min snygga apparat stup i kvarten. :)

Jo jag kan förstå Natasha. Det är ju väldigt stereotypiskt förstås.

Men som bilden visar så väljer hon själv att visa upp sig också så det blir väl som en rundgång. De gör ju inte så med Evin Rubar.

TV4 Paradise Hotell är ju avsett att locka med sex. Så det ligger i reglerna för programmet.

Om hon varit med i en andakt i TV2 tror jag knappast att dess prducent skrikigt åt fotografen fokusera på brösten.

De hade utdelning av ett pris för bra TV nyligen. En av dem som presentera had djup urringning. Konsekvent vägrade fotografen att visa den. Han höde kameran varje gång de hade närbild.

Hon hade valt att visa sina bröst men fotografen ville inte visa. Producenten ansåg väl att de var distraherande vid en prisudelning?

I Country Music Awards häromdagen hände samma sak. Flera av sångerskorna hade mycket avslöjande urringningar i publiken. De vägrade att visa detta i bild. Så fort kameran kom i närheten så byttes till en annan vinkel så att vi inte fick se nåt. Troligen för att sponsorerna ansåg att det blev för mycket. Sångerskorna ville visa upp sig men producenterna ville inte att de skulle göra det. en slags självcensur i media. TV4 gjorde tvärtom, programconceptet byggde på sex medans Musikprogrammet gjorde inte det.

#5  4# LostTranslation
2005-09-21 14:21:07

Nu börjar det bli intressant... Hela poängen med den här tråden är att den här Natacha egentligen tycks göra allt för att exponera sig och sedan klagar över att hon blir exponerad... Det går inte ihop.

Som du tar upp tycks vissa människor vilja exponera sig så mycket att vår statliga television faktiskt måste ha i åtanke att UNDVIKA att visa vissa saker! Det är märkligt...

#6  All reklam är bra reklam.. Sjodin
2005-09-21 15:29:08

Självklart visar TV 4 hennes behag. Är det nån som tror att storleken på hennes bröst inte hade någon som helst inverkan på huruvida hon skulle komma med i den såpan eller ej? Dokusåpor som den där behöver olika karaktärer. En ung, bystig tjej drar till sig en viss publik medan en ung, vältränad kille drar till sig en annan. Hon är mkt,mkt väl medveten om det mediala värdet som hennes behag har. Att i media stå och skylla ifrån sig är bara sorgligt. Skäms hon för sina bröst behöver hon inte bada topless medan kamerorna rullar. Ingen tvingar av henne behån precis.

Eller, vilket man får hoppas, är hon så smart och slipad att hon drar nytta av medierna för att göra reklam för sig själv genom utspel som detta.

#7  Sjodin Gullegubben
2005-09-21 15:41:49

Så du menar inte att det är tittarnas fel att de tittar, utan att hon skulle ha någon slags del i det?

#8  Gullegubben... Sjodin
2005-09-21 16:03:58

Vad är din poäng?

Självklart väljer man själv vilket program man vill se. Lika självklart väljer TV 4 fullt medvetet vilka karaktärer de vill ha med i sina program. för att uttrycka sig grovt förenklat: En bystig brud lockar till sig manliga tittare, en vältränad hunk lockar till sig kvinnliga. Summa summarum får TV 4 högre tittarsiffror --->lättare att sälja reklamplats--->mer intäkter--->bättre resultat--->högre aktiekurs---->nöjda aktieägare.

#9  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-21 16:10:02

Kan vi inte också se det som så att när Natascha jobbar som modell så jobbar hon som modell - där är hennes bröst förmodligen levebröd. Men i denna dokusåpa så handlar det inte om stillbilder, utan faktiskt även om personen Natascha?

Jag förstår faktiskt hennes upprördhet, även om jag liksom Sjodin misstänker att en del av historien handlar om ytterligare mediaexponering.

Det är svårt, för att inte säga omöjligt, för kvinnor att vara BÅDE personer och sexobjekt. Ett sexobjekt är ett sexobjekt är ett sexobjekt. Något jag tror att traditionellt sexiga kvinnor (dvs de som i sitt utseende uppfyller någon form av p-rullenorm - smal, blond, stora bröst) möter varje dag.

#10  Sjodin Gullegubben
2005-09-21 16:19:39

Min poäng är att du förmodligen har rätt.

Jag försöker komma på något liknande område där män ser till att uppmärksammas för något och sedan klagar på att de blir uppmärksammade.

Alvunger: Dokusåpor är väl i stort sätt lika regisserade som vanliga såpor, fast med amatörskådespelare. Även proffsskådisar får ibland reaktioner från omgivningen som om deras roller var de själva.

#11  Sv: "Dom filmar bara brösten" Jpn
2005-09-21 16:19:47

HAHAHAHAHAHAHA den artikeln var ju asrolig, hon har varit med i Playboy och Moore men blir upprörd över att det fokuseras på sex när hon är med o Paradise hotel?
Skulle inte tro det.
Hon har en hemsida föresten läs vad som är det enda som står under Biografi http://host.pixelfarm.se/natacha/main.php?loa…

#12  Sv: "Dom filmar bara brösten" PerEdman
2005-09-21 16:20:12

Detta påminner mig igen om Hakelius krönika.

#13  Sv: "Dom filmar bara brösten" kezo
2005-09-21 17:15:12

Jag tror att det faktum att hon både ser blonderad och opererad ut, minskar trovärdigheten när det gäller att hon inte vill bli exponerad kroppsligt. Hade hon varit naturligt blond och haft mer "normalstor" byst, tror jag inte att den kroppsliga fokuseringen hade varit lika stor. (Dvs, hon anses ha valt att se ut som hon gör för att väcka en viss reaktion. Om det är sant eller inte, är en annan sak.)

Däremot håller jag med Alvunger om att hennes bröst inte borde vara det enda intressanta i en såpa som lika mycket handlar om deltagarna som personer, vad de säger och gör mm.

#14  Hon gråter.... Sjodin
2005-09-21 21:13:36

...hela vägen till banken.

Vill hon framhäva "personen Natascha" så behöver hon inte bada topless live i teve (vem fan badar topless till vardags i en pool med halvt om halvt okända?) eller glatt posera näck i duschen/badrummet gång efter annan. Jag köper inte det för fem öre. Hon är en slipad buisnesswoman som marknadsför sin vara, kroppen, på bästa sändningstid. Hon får gratisreklam i alla möjliga media, TV 4 får tittare, AB får läsare och alla är nöjda och glada. Kritiken från sina medsystrar ser hon säkert lätt på.

#15  Alvunger Golem21
2005-09-22 08:51:27

"Det är svårt, för att inte säga omöjligt, för kvinnor att vara BÅDE personer och sexobjekt. Ett sexobjekt är ett sexobjekt är ett sexobjekt. Något jag tror att traditionellt sexiga kvinnor (dvs de som i sitt utseende uppfyller någon form av p-rullenorm - smal, blond, stora bröst) möter varje dag. "

Nej, jag tror att du har fullständigt fel. Här kommer några exempel:
Madonna, Uma Thurman, Nicole Kidman, Catherine Z Jones, Lena Ohlin m fl. De visar om något att kvinnor kan slå sig fram genom att vara både sexobjekt (om än på olika sätt....) och bli respekterade som "tänkande" och starka personer. De borde vara perfekta förebilder för unga kvinnor.

#16  Alvunger Golem21
2005-09-22 09:09:21

Jag tror att du i hög grad själv bestämmer hur du vill att andra ska uppfatta dig. Exponerar du dig som Natacha så får du förvänta dig att andra ser dig som ett sexobjekt. Vill du sedan slippa den inställningen så hjälper dig att visa att du samtidigt är smart.

Men det är ju samma sak med män. Den man som klär sig i bonnigt, har hängslen, lantmännenkeps och en snusprilla som rinner längs ena mungipan kan inte förvänta sig att omgivningen kommer att behandla honom som en Einstein. Men vad är det som säger att denne man inte är ett missförstått geni som har dragit sig tillbaka för att odla sin trädgård?

Och män som lever på sin sexighet kan också bli missförstådda och bli behandlade som dumma osmarta personer. Ta David Beckham som ett exempel. Han är en bra fotbollsspelare - det är de flesta överens om. Men visst har han fått stämpeln av att bara vara en vandrande modedocka utan personlighet? Kvinnor som drömmer om Beckham tänker nog inte så mycket på hans person som på hans kropp. Eller vad tror du?

#17  Sv: "Dom filmar bara brösten" PerEdman
2005-09-22 10:24:39

Jag känner vare sig David Beckham eller Natacha och saknar därför information nödvändig för att komma till någondera slutsats.


Kan det vara så att många människor är livrädda för att inte ha en åsikt om andra, trots att de helt saknar beslutsunderlag?

/ Per

#18  PerEdman Golem21
2005-09-22 10:35:00

Just det! Så fungerar verkligheten!
Människor bedömer dig även för ditt utseende. Allt annat är naiv idealism. Skulle vi enbart grunda våra bedömningar utifrån ett större beslutsunderlag så skulle världen se bättre ut och fördomar vara färre. Men så ser inte verkligheten ut.

#19  Sv: "Dom filmar bara brösten" LostTranslation
2005-09-22 11:04:05

Jag förstår inte hur man kan tolka den här artikeln på mer en ett sätt. Hur Natacha tänker är ju uppenbart (oops, fördom)...

Jag brukar tycka att Fredrik Virtanen är en idiot, men här är jag beredd att hålla med honom i det mesta (däremot tycker jag ordet bimbo är lite otydligt):

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,27…

#20  Per Edman Gullegubben
2005-09-22 11:04:38

Som jag ser det får alla en mer eller mindre stark känsla av allt de tar in. Om de sedan av någon anledning får anledning att formulera en åsikt, utgår de ifrån den känslan.

Jag såg en veckotidning som hade en tävling där allmänheten kunde rösta om vem som är "Sveriges trevligaste kändis". Om de kör tävlingen igen, får du gärna ringa till redaktionen och förklara att den vänder sig till fel personer.

"livrädda för att inte ha en åsikt"?

Jag kom ihåg en tråd om en kort "våldtäktsfilm" där Sophie G anklagades för att vara ett känslolöst monster som hävdade att hon inte kunde uttala sig om det var en våldtäkt på filmen eller inte.

#21  Sv: "Dom filmar bara brösten" LostTranslation
2005-09-22 11:05:30

"Jag tror att det faktum att hon både ser blonderad och opererad ut, minskar trovärdigheten när det gäller att hon inte vill bli exponerad kroppsligt."

Jag kan väl inte annat än hålla med...

#22  Alvunger LostTranslation
2005-09-22 11:12:32

"Jag förstår faktiskt hennes upprördhet, även om jag liksom Sjodin misstänker att en del av historien handlar om ytterligare mediaexponering."

Om du förstår hennes upprördhet borde du anse henne som dum. En idiot skulle räkna ut vad fokuseringen på henne skulle bli i ett program som "Paradise Hotel". Jag kan förstå personerna som kände sig lurade av vinklingen i den första säsongen av "Robinson", men sedan dess är ju vinklingen uppenbar..?

Själv tycker jag nog inte att hon verkar vara någon Einstein, men hon är smart nog för att säga saker som skapar PR. Vilket jag anser att det handlar om. Sen att det slår lite fel...

#23  Gullegubben, PerEdman
2005-09-22 11:16:52

SophieG är en klok och sansad människa. Kanske för sansad, men det har vi i så fall gemensamt.

Vi var nog många som upplevde samma typ av ...angrepp när "gruppvåldtäkten i Tumba" var på tapeten, eller när "gruppsex med ishockeyspelare" diskuterades. Där var sidorna mer uppdelade, men argumentationen densamma. Det fanns mer än två sidor. En sida sa att männen helt klart var skyldiga. En sida sa att männen helt klart var oskyldiga. En tredje sida sa att vi kan inte avgöra hur det faktiskt låg till. En fjärde sida är rättsystemet, vilkas uppgift det är att utreda om det faktiskt går att ta reda på, eller inte.

Det är en truism att man inte kan göra fel om man inte gör någonting, det används också ofta som ett personangrepp, men det är sant till en viss gräns. Det finns också något som heter att göra ett förhastat fördömmande. En fördom. Dömd på förhand. Detta är inte bra saker, vare sig om de är friande eller fällande.


Jag tar inte tillbaka vad jag sa om människor som är livrädda för att inte ha en åsikt... men jag kompletterar den med att många dessutom är livrädda för att råka ha fel åsikt.

/ Per

#24  Sv: "Dom filmar bara brösten" PerEdman
2005-09-22 11:18:58

> "Människor bedömer dig även för ditt utseende. Allt annat är naiv idealism."

Naiv idealism har skapat större positiva framgångar för vår art och våra civilisationer under årtusenden än vad någon annan drivkraft har gjort.

("Positiva framgångar" var en rätt snygg brasklapp, eller hur?)

/ Per

#25  Paradise Hotell Robert
2005-09-22 11:19:49

Kan någon nämna en enda deltagare (man eller kvinna) som är med i Paradise Hotell bara för sin personlighets skull?

#26  Sv: "Dom filmar bara brösten" Golem21
2005-09-22 11:22:21

Alla som ställer upp i den här typen av serier får skylla sig själva. Jag är övertygad om att det avtal som reglerar deras medverken upplyser dem i vilka villkor som gäller i serien. Är de myndiga så är de skyldiga att ta till sig innehållet i avtalet. Samma villkor för den som t ex vill låna pengar på banken.

Sluta tyck synd om dessa patetiska gnällspikar som tycks göra vad som helst för en stund i media!

#27  PerEdman Golem21
2005-09-22 11:26:46

Vad jag ville komma fram till var den enkla och för alla andra (utom möjigen dig) självklara insikten att utseendet fyller en oerhört viktig funktion.

Tilltro till naiv idealism också bakom mord på några miljarder människor.

#28  PerEdman Golem21
2005-09-22 11:31:02

Jag skrev fel i mitt förra inlägg. Det skulle stå "naiv idealism ligger bakom mord på några miljoner människor".

#29  Golem LostTranslation
2005-09-22 11:32:13

"Madonna, Uma Thurman, Nicole Kidman, Catherine Z Jones, Lena Ohlin m fl. De visar om något att kvinnor kan slå sig fram genom att vara både sexobjekt (om än på olika sätt....) och bli respekterade som "tänkande" och starka personer. De borde vara perfekta förebilder för unga kvinnor. "

Håller absolut med... I mina ögon är dessa kvinnor inte heller sexobjekt även om de ser bra ut. Vad jag ser framför mig är 4 skådespelerskor och en sångerska.
Jag har mycket större respekt för en person som är känd pga man är duktig inom sitt yrke, än personer som är kända för ingenting. Man som kvinna.

#30  Golem, PerEdman
2005-09-22 11:33:43

Nej, jag tror inte att naiv idealism ligger bakom mordet på några miljarder människor. Naivitet kanske, om det kan manipuleras av andra syften - men då är det de syftena som ligger bakom.

/ Per

#31  PerEdman Golem21
2005-09-22 12:57:36

Vi kanske inte behöver göra någon större sak av begreppet idealism. Jag räknar hur som helst kommunism, fascism och nazism till de -ismer vars utopier eller naiva föreställningar om den mänskliga naturen i alla fall indirekt ligger bakom många miljoner människors död.

#32  LostTranslation Golem21
2005-09-22 13:00:36

Visst är det så att nämnda artister inte ska ses i första hand som sexobjekt. Exemplet fungerar bara på Madonna, i synnerhet under den första delen av hennes karriär.

#33  Sv: "Dom filmar bara brösten" vitastjerna
2005-09-22 13:05:59

Det finns väl inget olagligt i att visa brösten på kvällstid (och dagtid) i TV. Hur sen folk tänker och reagerar efteråt tillhör konceptet: uppmärksamhet det här är TV4. Jag ser en ekonomisk symbios där många får en vinning av att vara med. Dessutom tror jag det är kul att göra TV. Kul att skriva i tidningar. Kul att göra hemsidor. Kul att få vara med och tjäna pengar. Kul att vara aktuell på löpen och ser egentligen inga problem med det. Business as usual.

Allt detta kräver dock att det finns en passivt betalande tittande publik. Nu fick min äldsta dotter en liten TV av en granne i förra veckan. Först blev vi glada men sen såg jag några problem. Min dotter gillar att kolla på idol, big brother och liknande program, och jag tar gärna på mig ansvaret att förmedla en mediakritisk hållning. Men jag gillar alltså inte att hon kollar för mycket på dessa program. Eller, egentligen att dom ska påverka henne negativt. Men jag kan inte exakt säga varför – mer än att jag tycker programmen är dåliga.

Alltså jag betalalar med mitt intresse och uppmärksamhet, därför väljer jag kritiskt vilka program jag ser beroende på hur mycket jag värderar min tid och av vad jag får ut av ett program. Jag kan känna en tillfredställese av att inte känna till deltagare i någon dokusåpa (fast det är svårt att undvika).

Jag vill ju förmedla till min dotter att det är roligare att vara med än att titta på. Hellre lära sig ta egna ackord än att såga någon som försöker på TV. Hellre försök än förakt. Men jag vet faktiskt inte om hon tolkar och upplever dessa program på samma sätt som jag gör. Själv gillar jag att titta på när (nästan) nakna killar slår på varandra fast dom (oftast) tycker om varandra. Figh club på eurosport alltså. Samma koncept egentligen.

Men om man bara lyfter ur brösten ur sitt sammanhang har jag träffat många kvinnor med betydligt större bröst än Natacha. IRL.

#34  Sv: "Dom filmar bara brösten" NoManIsAnIsland
2005-09-22 13:44:37

Tja å andra sidan, med tanke på det klientel och den dialog som brukar förekomma i en dokusåpa, är förmodligen deltagarnas kroppar det mest intressanta.

#35  Sv: "Dom filmar bara brösten" Marielle
2005-09-22 13:53:43

Jag hoppas för hennes egen skull att hon gör detta pga av att få mer PR eller vad det nu kan vara. Annars tycker jag verkligen synd om henne, så korkad kan väl inte en människa vara, på riktigt?
Jag tycker det syns ganska tydligt att hon gärna vill visa upp sin vackra (?) kropp, genom sina bröst. Varje gång man ser henne har hon väääldigt urringat, alternativt, för liten bikini som bara täcker bröstvårtorna.
För mig är hon inte annat än sorglig.

#36  #34 (NoManIsAnIsland) Robert
2005-09-22 13:54:07

Precis vad jag försökte säga i #25, men på ett mindre direkt och tydligt sätt...

#37  Intervju med projektledaren Gullegubben
2005-09-22 16:48:44

Här får ni reda på allt ni behöver veta om dusch-scenen:

http://www.realtid.se/ArticlePages/200509/21/…

#38  Marielle Jpn
2005-09-22 16:55:28

Jag tror inte du behöver tycka synd om henne.
Jag kan slå vad om min högra hand att hon är väldigt mycket intelligentare än den "roll" hon spelar.
Varför är hon sorglig föresten?

#39  #38 LostTranslation
2005-09-22 16:57:30

Jag håller med Marielle...

#40  Jpn Marielle
2005-09-22 18:04:20

Jag tycker synd om henne OM hon verkligen är så korkad att hon är med i en dokusåpa, som handlar om sex, och så tror hon att folk ska, i första hand, se hennes stora intellekt? Det är ju inte ens det den handlar om, den handlar ju om sex. Något hon verkar vara ganska bekant vid, hon som säljer sig själv med själv av sex.

Jag tycker alla dessa "slitz-brudar" är ganska sorgliga. De säger hela tiden att utviken är "en rolig grej". Men som jag sagt tidigare, hur jävla kul är det att bli returscherad, a.k.a att få veta att man inte duger som man är. Jag tycker de är lurade, då går på att det är smickrande att bli tillfrågad. Hur fan kan det vara smickrande? Det ser ju inte en ut som dem när det är klart. Kolla på Natachas bilder, sen kollar du i verkligheten, eller på paradise hotel, då ser man ju hur hon verkligen ser ut. Eller ja, ungefär hur hon ser ut. Ingen vet väl hur hon såg ut innan allt smink, alla operationer och blonderingar..

#41  Marielle Jpn
2005-09-22 18:36:09

Natacha har väl inte sagt att det är en kul grej?
Det är ett medvetet kariärval, hon försörjer sig på sånt.
Och jag tror att hon kommer att klara sig utmärkt.
Och visst är bilderna retucherade men det är ju mest detaljer som ändras, har du sett någon på ett sånt foto kan du ju fortfarande känna igen den personen på gatan.

#42  Gullegubben billie
2005-09-22 18:45:37

"Jag kom ihåg en tråd om en kort "våldtäktsfilm" där Sophie G anklagades för att vara ett känslolöst monster som hävdade att hon inte kunde uttala sig om det var en våldtäkt på filmen eller inte."

Länk tack.

#43  Jpn Marielle
2005-09-22 18:46:44

Snälla du, kolla på hennes hemsida, på bilderna där, kolla i vilken jävla slitz-tidning som helst, jag skulle iaf INTE känna igen henne. Detsamma gäller för många andra, tex Linda Rosing.
Jag vet inte om just hon har sagt så, men det är ju en vanlig klyscha de kör med. Och hon har antagligen valt sin "karriär" självmant, jag tror inte någon har tvingat henne. Men jag tycker ändå synd om henne, om alla som är tvungna att hävda sig genom att dra av sig paltorna.
Har jag föresten sagt att hon INTE skulle klara sig? Självklart klarar hon sig, sex säljer ju otroligt bra, så varför skulle hon inte klara sig?

#44  Marielle Jpn
2005-09-22 19:11:44

Ok jag har kollat bilderna är nästan 100 på att jag skulle känna igen henne men strunt i det.
Nu närmar vi oss pudelns kärna, varför är det synd om någon som hävdar sig genom att dra av sig paltorna varför är det sättet sämre än något annat sätt att hävda sig?

#45  Jpn Marielle
2005-09-22 19:19:11

Jag tycker det är tråkigt om en tjej ska behöva klä av sig för att få uppmärksamhet. På något sätt tycker jag det är både patetiskt och sorgligt. Och om man nu verkligen måste klä av sig, varför ska man bli så retuscherad att man (i vissa fall) inte ens är igenkännbar?

kolla på denna länk:
http://www.mongiusti.it/download/Sfondi%20des…
Tycker du verkligen man ser vem det är?
Jag orkar egentligen inte gå in mer på varför det är så sjukt med utvik. Det är väl nästan ren logik.

#46  Marielle Jpn
2005-09-22 19:28:54

En tjej behöver inte klä av sig för att få uppmärksamhet det är bara ett sätt bland många.
Och dom flesta bilder man ser är retusherade (all reklam) oavsett om dom innehåller människor eller inte.
Ok vi kan avsluta den här diskusionen här vi kommer kanske inte så mycket längre ändå.

#47  Jpn Marielle
2005-09-22 19:33:09

Nej det verkar in bättre. Men svara på om du kände igen tjejen på bilden, utan att kolla på adressen...

#48  Marielle Jpn
2005-09-22 19:54:37

Nej jag kände inte igen henne och hennes namn sa mig inget så jag var tvungen att googla för att ta reda på vem hon är, jag tittar aldrig på Big Brother.
Men visst jag hade haft svårt att känna igen henne ändå.

#49  Marielle ultraliberal
2005-09-22 19:59:04

"Jag orkar egentligen inte gå in mer på varför det är så sjukt med utvik. Det är väl nästan ren logik."

Nej, ditt uttalande får mig att undra vad du vet om logik.

#50  Sv: "Dom filmar bara brösten" Tabris
2005-09-22 21:47:58

håller med Virtanen i mycket av det han skriver här...

http://aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,7…

sen är denna artikel också "intressant" i samanhanget...

http://expressen.se/index.jsp?a=439808

hummm, hummm...

Hon måste nog förståt själv hur vinklingen skulle bli, handlar om att mjölka ut "the 15 minutes of fame" så mycket som möjligt...
fast iofs så finns det ju sådana tjejer på riktigt också... alltså tjejer med sönderblekt hår, push-up eller opererade bröst (elelr både och samtidigt) och djupt urringade tröjor som på allvar har mage att sitta och beklaga sig över att de blir objektifierade, att folk tittar i deras urringning istället för i deras ansikten... jag måste nästan bita mig i tungan för att inte säga något i stil med: kära du, du gör det svårt att undvika, inte för att jag är intresserad av din byst per se, men blicken dras till den på samma sätt som till en trafikolycka...

#51  ultraliberal Marielle
2005-09-22 21:50:31

Varför undrar du vad jag vet om logik?
Jag tycker det är logiskt att vara emot utvik. Det är min åsikt.

#52  Om TV-publiken Robert
2005-09-22 22:55:22

Intill Virtanens krönika om Paradise Hotell-Natacha (se länk i #50) så finns också tre kommentarer från läsarna:

Signaturen Twisted sister skriver: "Tv underskattar tv-publikens intelligensnivå när de sänder alla dessa dokusåpor, där vi timme ut och timme in ska titta på en grupp människor som förnedras och manipuleras."

Personligen tror jag precis tvärtom. Under monopol-TV'n tid fanns inte alla dessa dokusåpor. Då fick folk hålla sig till godo med de program som sändes och programmen fick hyffsat höga tittarsiffror nästan oavsett vad de handlade om.

När sedan reklam-kanalerna gjorde intåg skönt kvaliteten och programmen blev allt med banala och fördummade. Och sanningen är att alla dessa banala och fördummade dokusåpor har relativt höga tittarsiffror.

Den enda logiska slutsatsen är då att TV inte alls underskattar TV-publikens intelligensnivå. Tvärtom! TV har tidigare överskattat TV-publikens intelligensnivå.

Tittarna är inte så dumma som man tror - de är dummare!

#53  #52 korrigering Robert
2005-09-22 22:57:23

skönt = sjönk

#54  Robert billie
2005-09-23 01:15:51

Njae, så ser inte jag det. Att kolla in såpor är mer som en boxningsmatch elelr gladiatorspel eller nåt.

Det är som om flera partier av gladiatorschack spelas samtidigt. Det handlar om att göra bedömningar av andra, att skapa allianser och känslomässiga bindningar som gör att man kan lita på folk, att ha reservplaner utifall ma nblir sviken, att underhålla de relationer ma nuppnått och skaffa ny bland dem som ersätter de som slås ut i kampen.

Jag brukar inte titta på dem för jag blir för engagerad och jag är för konflikträdd ens för att uppskatta när andra träter på varandra.
Men för att ta reda på hur jag uppfatta pumpade bröst och läppar så ahr jag nu tittat två gånger.

Det såg hemskt ut. Stackars Natascha, hon har lagt ut dessa pengar på ett jobb av plastikgubben som blev til hennes nackdel. Läpparna ser fel ut, brösten ser vituella ut, som ett klumpigt försök att göra en vituell tjej.

Däremot är intrigerna relativt spännande. Jag föredrar Bachelorette för det är mer på riktigt. Här i Paradise Hotell så är det visserligen äkta känslor men de tar det mer som en lek.

Det är lärorikt att jämföra hur de agerar och jämföra med hur de kommenterar och upplever varandra innifrån. Du behöver vara ordentligt socialt intelligent för att hinna hänga med i allt som händer och hålla reda på alal nyanser. Är man dum har man inte en chans att förstå vad som sker.

Lite retsamt i all välmening.

#55  Sv: "Dom filmar bara brösten" puff
2005-09-23 08:32:53

"Ett år senare gjorde hon en ny operation för ytterligare 50 000 kronor.
- Jag fick en komplikation första gången, det gjorde lite ont. Då bytte jag ut dem mot en nyare modell.
- Men då betalade jag själv. De jag har nu kallas geléhallon. Det är det nya, haha."

Har du tjänat in pengarna du lagt på dina bröst?
- Ja, tusen gånger om!"

det verkar som hon tjänar riktigt bra, det kanske kan vara till en viss tröst för henne

#56  Sv: "Dom filmar bara brösten" billie
2005-09-23 09:26:51

Men är inte hållbarhetstiden 5 till max 10 år på implantat? Dessutom växer det en ärrbildning runt implantaten och den går inte att operera bort väl. Det kostar ju att ta ut dem också eller ingår det i priset?

Ok jag är gammaldags puritansk. Jag skulle nog göra slut om den jag var ihop med ville ha silikon. Jag skulle aldrig försöka bli ihop med någon som har det. Men skriv nu inte att jag säger att alla män ska tycka likadant.

#57  Jpn, (Marielle) LostTranslation
2005-09-23 09:48:32

"Nu närmar vi oss pudelns kärna, varför är det synd om någon som hävdar sig genom att dra av sig paltorna varför är det sättet sämre än något annat sätt att hävda sig? "

Nu börjar vi verkligen närma oss pudelns kärna... Jag skulle vilja utveckla frågan: Varför måste vi hävda oss i TV över huvud taget? Det är så jävla sorgligt... Och Robinsson-Robban är lika sorglig som Natacha; skillnaden är att han inte har några bröst att visa upp (och att hänga fram penisen är ännu inte riktigt accepterat, men - det kommer nog... (suck)). Robban får måla sig blå istället. Nä, det borde vara prestationen som betyder något, med (ibland) bi-effekten berömmelse...
Mer Jante-lag åt svenska folket!

#58  LostTranslation billie
2005-09-23 09:58:17

"det borde vara prestationen som betyder något"

Njae, det blir ju bara en fortsättning på tävling i vem som är duktigast på att vara en originell prestations super duper människa.

Typ slå rekord i idrott? Bygga snyggaste musklerna. Vara bäst på att starta företag. Skriva bästa avhandlingen om det förtryckande patriarkatet mm.

Att tvingas till att prestera blir en fälla tror jag.

#59  #59 LostTranslation
2005-09-23 10:08:43

Jag håller inte med, billie.
Den forskare som upptäcker botemedlet mot AIDS kommer att bli "ofrivilligt" berömd. Förhoppningsvis var det längtan efter att lösa AIDS-frågan som drev forskaren, inte berömmelsen.
Men jag vet inte om man kan tala om prestation eller tävlan i det här fallet.

#60  #55 vitastjerna
2005-09-23 10:35:34

Jag reagerade på att 50000 kronor var ganska mycket pengar. Sen kom jag snabbt ihåg att jag själv har opererat ögonen för 30000 (och är mycket nöjd). Sen har jag bland annat lagt åtta tusen på en tatuering. Jag vill alltså inte rekommendera någon annan att operera brösten men väl ögonen eller andra permanenta kroppsutsmyckningar. Lite tänkvärd dubbelmoral där. Jag har dock inte tjänat några pengar på detta. Det har varit för min egen skull (vad jag vill tro) – alltså samma argument som bröstförstorarna ofta använder.

Men jag har lekt med tanken att på allvar muta (eller på annat sätt övertyga) en chefsperson med låt oss säga 50000. Om det på allvar kunde ge en karriär som skulle vara av intresse för mig tycker jag det skulle vara värt pengarna. Och det är väl så möjligheter/tillsättningar genom bekanta i grunden fungerar. Ömsesidigt positivt utnyttjande kålsupare emellan.

#61  #45, Marielle, PerEdman
2005-09-23 10:36:52

> "Jag orkar egentligen inte gå in mer på varför det är så sjukt med utvik. Det är väl nästan ren logik."

Ingenting är ren logik - ingenting i verkligheten åtminstone. Det krävs även ursprungsfakta att applicera logiken på, eller åtminstone axiom, eller om man föredrar det - dogma.

/ Per

#62  PerEdman Marielle
2005-09-23 13:58:38

Ber om ursäkt, det var kanske fel ordval.
Men för mig är det ialla fall alldeles självklart att utvik är sjukt/patetiskt/sorgligt..
Så, nu, förstår du?

#63  Sv: "Dom filmar bara brösten" PerEdman
2005-09-23 14:26:31

Jag förstår att det är självklart för dig, men eftersom jag fortfarande inte har dina grundläggande axiom, eller bakomliggande förklaringar, så har jag fortfarande inte den blekaste aning om hur du kommer till den för självklara slutsatsen.

Logiskt sett, alltså.

/ Per

#64  Sv: "Dom filmar bara brösten" LostTranslation
2005-09-23 16:52:05

Det finns dem som ser Gynning som en stark kvinna och förebild. Ser ni på samma sätt på den här Natacha?

#65  Sv: "Dom filmar bara brösten" PerEdman
2005-09-23 18:39:50

Varför frågar du "ni" i andra ledet när det är "dem" i första? :) Du får väl hitta några Dem innan du kan fråga Dem. :)

/ Per

#66  Sv: "Dom filmar bara brösten" Danne
2005-09-23 18:53:56

hmm, har inte läst alla inlägg här men vill lägga till att detta med 99% sannolikhet inte handlar om att Natacha Peyre är upprörd över TV4s fokus på hennes bröst.

TV4, Natacha och Aftonbladet har helt enkelt gått samman och kokat ihop ett redaktionellt inslag som kan locka folk till programmet, både genom att folk läser det och genom att folk engagerar sig såpass mycket att de diskuterar det med andra som blir nyfikna (som nu typ). PR kallas det. Ungefär som GB gjorde i somras när de hittade på historian om den där lakritsglassen. Smart va? Om det är nån som skrattar hela vägen till banken så är det tv4.

#67  Sv: "Dom filmar bara brösten" LostTranslation
2005-09-26 15:12:32

Det ligger något i det här:

http://www.stockholmcity.se/kronika.asp

Är dagens dokusåpor gårdagens freakshows? Och varför vill vissa hellre vara ett "freak" på TV än en anonym helyllemänniska?

#68  #66 Danne billie
2005-09-26 19:36:13

Du är inte ensam om att se detta.

Ulf Lundell har i en roman låtit sina rollfigurer ondgöra sig över alla Linnor och Lindor mfl. Nu tror en krönikör att det där är en överenskommelse med dessa arga kvinnor så att de alla fåruppmärksamhet. alla vinenr och ingen förlorar. Negativ reklam är bättre än ingen uppmärksamhet alls.

Fast kanske Uffe är så där gammelgubbigt gnällig och itne fattar hur löjlig han är skriver krönikören som för att gardera sig.

#69  Sv: "Dom filmar bara brösten" LostTranslation
2005-09-28 09:32:09

”Jag tycker att man ska kunna se ut som jag gör och ändå vara intelligent och feminist”, säger Natacha Peyre.


http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,27…

#70  Sv: "Dom filmar bara brösten" LostTranslation
2005-09-28 11:17:19

Hon är ju helt otrolig, alltså... Och så klagar hon på att "TV bara visar brösten"! Helt otroligt!

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,27…

#71  Sv: "Dom filmar bara brösten" Gullegubben
2005-09-28 12:04:26

Finns det inte någon kvinnlig TV-skådis som också heter Peyre, tycker jag känner igen nmanet från Pentagon.

#72  Sv: "Dom filmar bara brösten" billie
2005-09-28 13:25:06

Hon skriver att hon var "plattbröstad" som 16 åring och därför tjatade på mamma och pappa tills hon fick en operation.

Man är för ung att bedömma en sådan sak när man är 16. Någon av AB eller Expr. hade en bild på henne i bikini då hon var 16. Hon var ju inte alls plattbröstad. Hade snygga bröst.

Först betalar pappa 100000 sedan gjorde det ont och hon själv betalade 50000 till en annan sorts implantat. Nu tycker hon att de är för stora så nu ska hon operera sig igen. Blir inte all ärrvävnad pga operationerna nåt som blir en evig plåga för henne?

Allt är så sorgligt och jag har svårt att se det som att det är männens fel. Tycker verkligen majoriteten av män om opererade bröst?

Jag vägrar titta på dem. Det ser hemskt ut.

#73  billie Golem21
2005-09-28 15:02:11

Jag tycker att det är avtändande med uppenbart opererade bröst. Inte alls snyggt bara underligt...
Jag gillar bröst i alla storlekar ;-)

#74  Det värsta är.. Sjodin
2005-09-28 17:23:45

..att hon inte ens kan stå för det hon gjort. Ok om man operar brösten, bystar upp sig offentlgit och STÅR för att man tycker om att bli sedd på det sättet. Men att sedan gråta ut i media och vända på klacken blir patetiskt.


Men, som jag och andra skrivit tidigare så är det med all sannolikhet så att hon gråter hela vägen till banken, hand i hand med TV 4, AB och några till ur slaskmedia.

#75  Sv: "Dom filmar bara brösten" billie
2005-09-28 23:52:50

Hon har skrivit här i jäif förut. Johanna tror jag gav länk i Tycka?
Jag kan tycka om henne som medmänniska men hon är ju ingen bra rollmodell för unga tjejer. en bilden i baddräkt från när hon var 16 är ju helt normal storlek på brösten och mycket vackrare än nu. Golem har ju rätt. Alla storlekar har sin charm.

#76  Sv: "Dom filmar bara brösten" Adam
2005-09-29 01:34:21

Hohoho, det var en rolig artikel.

Hon verkar faktiskt tro att TV4 valt henne för hennes personlighets skull. Jag tror att producenterna bara såg ett par jättetuttar med ben på när de valde henne... tråkigt men troligen sant..

På SÅ sätt är det ju synd om henne, iaf lite... :)

#77  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-29 10:04:34

Jag förstår inte varför Natascha hånas som hon gör. Eller jo, jag tror jag *förstår* det, herregurra jag är ju genusvetare. Men helt ärligt, i ett samhälle där kvinnors bröst, och särskilt storleken på dem, är identitetsgrundande för så många tjejer och spelar en så oerhört stor roll, inte är det konstigt att vissa kvinnor dras mellan "jag vill ha större för att få känna mig sexig och åtråvärd" och "jag vill ha mindre för att få bli en person igen". Inte konstigt alls.

Håna inte kvinnor som har ågren över storleken på deras byst. Ta en sväng i samhället och öppna ögonen istället. För kvinnor kretsar det ju bara runt smal midja och stor byst. Det är så en sexig kvinna ser ut. Kvinnors bröst måste döljas, visas för mkt är de utmanande och får ta uppmärksamheten, är de små blir tonåren fylld av "din planka", är de stora blir tonåren fylld av "meloooooooner".

Så jäkla respektlöst rent ut sagt att hålla på och håna Natascha i en hel tråd. Jag kan sätta en rätt stor summa pengar på att minst hälften av herrarna i den här tråden har varit flitiga bröstkommenterare under sin ungdom, kanske rentav än idag.

#78  Alvunger Gullegubben
2005-09-29 10:15:45

Jo, jag förstår. En självupptagen, bekräftelsesökande, fåfäng man är en självupptagen, bekräftelsesökande, fåfäng man. En självupptagen, bekräftelsesökande, fåfäng kvinna är däremot ett offer för den patrialkala strukturen.

Männen som kommenterar visar faktiskt att de ser bortom könet och tänker "hur skulle jag ha reagerat om en man hade gjort samma sak". Att ha en annan måttstock för en kvinna tycker jag tyder på könsrollstänkande.

#79  Alvunger Golem21
2005-09-29 10:18:08

Visst kan man tycka att det är lite elakt att håna personer som Natascha. Samtidigt är det så att hon inbjuder till detta genom sitt agerande.

Vilken feminist skulle tycka synd om vi börjar håna Göran Persson, Björn Rosengren eller Stig Malm? De är legitima offer för hån genom att de är medelålders män i en maktställning. Men betyder det att de måste ta vilken skit som helst?

Jag tror inte någon i den här tråden vill håna tjejer som har ågren över storleken på sina bröst! Tvärtom tror jag nästan alla känner att det vore bra om dessa tjejer kunde sluta att bry sig så mycket.
På samma sätt är det med killar. Det finns mängder med unga killar som tror att deras utseende inte duger och som inte orkar leva upp till myten om den potente storkukade muskelknutten. Vi bör även ta deras oro på allvar.

Men min inställning är solklar. Ställer man upp i offentligheten och exponerar sin kropp för att vinna symtatier så får man tamme fan tåla att folk har åsikter om detta!
Jag skämtar lika gärna om fåniga brudar som Natascha som intelligensbefriade killar som Robinson-Robban. Herregud, båda är vuxna och får ta ansvar för sina handlingar!
Jag upphör aldrig att förvånas över hur vuxna människor förnekar att de är vuxna och fortsätter att leva ett bekymmerslöst ungdomsliv som om de inte visste betydelsen i begreppet ansvar!

#80  Alvunger LostTranslation
2005-09-29 10:20:50

Du har missat poängen. Det handlar om att fläka ut sig och sin kropp i TV och sedan bli ledsen (eller låtsas bli ledsen) över att produktionsbolaget har fokuserat på hennes "sexualiserade förhållningssätt".
Bröstens storlek har mindre betydelse. Den betydelse de har i det här sammanhanget är just att hon verkligen skyltar med brösten. Är det då så konstigt att produktionsbolaget drar nytta av detta? En kvinna med stora bröst gömda bakom en kofta, som mer är intresserad av att diskutera Bach än att låta killar äta upp ens godis-bh hade garanterat fått en annan fokusering.

Titta på Olinda. Det är samma fenomen - men mindre bröst.

#81  Alvunger Golem21
2005-09-29 10:21:56

"Håna inte kvinnor som har ågren över storleken på deras byst. Ta en sväng i samhället och öppna ögonen istället. För kvinnor kretsar det ju bara runt smal midja och stor byst. Det är så en sexig kvinna ser ut. Kvinnors bröst måste döljas, visas för mkt är de utmanande och får ta uppmärksamheten, är de små blir tonåren fylld av "din planka", är de stora blir tonåren fylld av "meloooooooner".

Både killar och tjejer mår uppenbarligen dåligt - men av olika skäl. I båda fallen handlar det om att försöka kompensera en taskig självkänsla genom att leva upp till problematiska eller omöjliga ideal.
Detta ämne förtjänar en särskild tråd.

#82  Gullgubben, Golem LostTranslation
2005-09-29 10:24:56

Gullgubben:

Håller med!

Golem:

Håller med: Hade Robinson-Robban haft bröst att visa upp och på så sätt få ännu mer uppmärksamhet, så hade han garanterat visat dem... Han är inte bättre han. Skillnaden är väl kanske att Robban själv sagt att han är en "allmänhetens pajas" medan Natacha är förvånad över fokuseringen på hennes bröst. Självinsikt, Robban!

#83  Alvunger LostTranslation
2005-09-29 10:31:34

"Håna inte kvinnor som har ågren över storleken på deras byst. "

Ånger? Har du kollat länken i #1? Har du sett hur Natacha gör allt för att trycka fram sina bröst och sin "sexighet"? Tråden handlar ju om dubbelmoralen från NATACHAS sida...
Det är ju inte så enkelt att Natacha bara "råkar ha" stora bröst som hon gör allt för att dölja. Tvärtom visar hon mer än gärna upp dem på ett exhibionistiskt vis i både TV och stillbild, och har sedan mage att klaga på fokuseringen...

#84  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-29 10:55:11

En kvinna består av mer än bara bröst, ÄVEN om de är modeller och ÄVEN om brösten är av silikon, större än månen.

Jag inser dock att detta faktum är svårt att acceptera för många. Det är därför jag är feminist.

#85  Neutralt Gullegubben
2005-09-29 10:56:08

För att uttrycka det neutralt handlar det om en person som vill ha något (i detta fall uppmärksamhet, kändisskap, inkomster) och tar en genväg (i detta fall bröstoperation och dokusåpa) istället för att ta längre och svårare vägar till samma mål men som sedan blir besviken på att genvägen till målet inte ger samma respekt och en lika stabil plats på slutdestinationen.

Det finns människor som är uppmärksammade, kända och har höga inkomster som samtidigt är respekterade och som har en stabil ställning. Det som är gemensamt för dem är att de har en stor talang för något och att de har arbetat hårt på att utveckla denna talang, och ofta dessutom på att bli adekvata på områden där de är svaga, samt att de inte har tagit några genvägar, om genvägarna riskerar att försvaga stabiliteten på platsen på slutdestinationen.

Jag tycker alla "hånande" reaktioner är mycket lätta att förstå.

#86  Gullegubben Alvunger
2005-09-29 10:57:44

Jag har inte en annan måttstock för kvinnor än för män. Du väver in en massa tolkningar och visst det har du rätt till, men visa stöd för det istället för att lägga ord i min mun.

Jag skulle reagera på samma sätt om det handlade om en man som opererat sina bröstmuskler, eller någon som tränat hela sitt liv för att bli en bodybuilder el liknande. Kvinnor och män har press på sig utseendemässigt. Den är riktad mot olika områden, men vad gäller just kvinnor&bröst så finner vi nog inte dess motstycke någonstans. Möjligen i penisfixering.

#87  Gullegubben Alvunger
2005-09-29 11:00:32

Genväg? Så du tror inte att Natascha har arbetat hårt för att nå dit hon är idag? Du tror inte att modellyrket är svårt och har hög konkurrens? Det räcker inte med ett par silikontuttar. I såfall skulle alla storbystade kvinnor vara modeller. Det krävs mer än så, och det krävs tragiskt nog ett liv av hunger/ätstörningar många ggr.

Modeller får kämpa stenhårt för att komma någonstans. Det är inte ett lätt yrke. Natascha har uppenbart talang och har jobbat stenhårt.

Nu har du alltså lyckats med att inte bara håna henne som kvinna, utan också som yrkeskvinna. Bra jobbat!

#88  kvinnliga förebilder alltså -NN
2005-09-29 11:01:24

"Madonna, Uma Thurman, Nicole Kidman, Catherine Z Jones, Lena Ohlin m fl. De visar om något att kvinnor kan slå sig fram genom att vara både sexobjekt (om än på olika sätt....) och bli respekterade som "tänkande" och starka personer. De borde vara perfekta förebilder för unga kvinnor. "

Så kvinnor som lyckas vara både sexobjekt och tänkande personer är vad andra kvinnor bör ha som förebilder?

Och vips var vi där igen! Kvinnliga förebilder skall alltså klara av att vara både sexobjekt och tänkande varelser. Att vara tänkande varelse räcker alltså inte för kvinnor? Nej, som kvinna bör man alltså vara sexig också!

Hur ofta hör man folk nämna män som "kan slå sig fram genom att vara både sexobjekt (om än på olika sätt....) och bli respekterade som "tänkande" och starka personer" som bra manliga förebilder?

#89  Alvunger 84 Gullegubben
2005-09-29 11:05:13

Kära nån!

Nu blir jag besviken. Är det det bästa du kan komma med? ALLA människor är mer (men tyvärr ibland mindre) än det som är det mest utmärkande och särskiljande för dem. Menar du att det bara gäller för kvinnor?

#90  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-29 11:07:17

Gullegubben

Nej, det gäller inte bara kvinnor. Mycket sant är alla människor mer. Kvinnor är dock den enda grupp där vi tydligen måste påminna vissa män om att klara av att se dem BÅDE som individer och yrkeskvinnor. Många tenderar nämligen att se dem som vandrande silikontuttar som inte förtjänar respekt.

#91  Sv: "Dom filmar bara brösten" Gullegubben
2005-09-29 11:17:31

Jag menar att män ofta ses som "human doings" iställer för "human beings". De flesta intresserar sig inte för människan, exempelvis bakom brottningsmästaren och inte idrottsprestationen? Först när han tog sitt liv, blev människan bakom mästaren intressant.

Jag kan omöjligt tänka mig att du genomgående tänker på och beskriver män (eller ens kvinnor) som människor. I så fall är du i sanning upplyst.

#92  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-29 11:24:31

Jag kom faktiskt själv att tänka på brottaren när jag filosoferade över att människor inte ses som människor.

Men om brottaren hade gått ut o varit ledsen över att han bara sågs som brottare, så kan jag inte tänka mig "haha du skrattar hela vägen till banken, skyll dig själv med dina svällande muskler där du stått o spänt dig på tävlingarna hahaaaaaa så patetiskt"

Och ärligt talat, hellre "doing" än "min allmänna spottkopp".

#93  Om dokusåpadeltagare Robert
2005-09-29 11:26:10

Varför väljer Natacha, Robinsson-Robban och en hel del andra människor att ställa upp i dokusåpor?

Om dessa personer verkligen har talanger på andra områden som både intresserar dem och som de tycker är viktiga, varför väljer de då att ägna tid åt att medverka i doku-såpor och dessutom ännu mer tid åt att ställa upp i media och andra tillställningar efter att doku-såpan är färdiginspelad? Varför väljer de bort de andra områden där de egentligen vill utveckla sig för att istället bli betittade av svenska folket när de beter sig som sämst?

Jo, sanningen är väl att de inte har den talang som krävs på de andra områdena för att bli framgångsrik. Det lockar dem mer att bli semi-kändis och få betalt av TV, media och andra för att ställa upp i intervjuer, på nattklubbar, i barer och i alla möjliga kändissammanhang. De lockas av det "ljuva enkla livet som kändis", utan att vilja/orka/ha förmågan att prestera något bestående för att verkligen förtjäna att bli en riktig kändis.

Om Natacha verkligen var en duktig och professionell modell, då hade hon inte haft tid att vara med i Paradise Hotell. Då hade hon haft kalendern fulltecknad med modelluppdrag och modelljobb.

#94  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-29 11:26:49

Och förresten. Jag är faktiskt ganska upplyst. Min syn på människor blir bara bättre och bättre, i takt med att jag utmanar mig själv.

Det fanns en tid då även jag skulle ha utropat "hon får skylla sig själv, hon skulle inte ha opererat in de där jättebrösten då". Den tiden är över. Där verkar det vara en skillnad mellan dig och mig. Så ja. Jag är i sanning upplyst.

#95  Robert Alvunger
2005-09-29 11:28:40

Jaja, om Guillo inte var en kompetent författare så hade han inte behövt sitta i TV och uttala sig om ditten och datten. Ej heller tryckt små krönikor i Aftonblaskan. Skall vi sluta oss till att avgöra att alla de som sysslar med något utanför sitt verkliga yrke inte är kompetenta och professionella?

#96  Alvunger Gullegubben
2005-09-29 11:32:02

Klura en gång till på vad jag skriver, så skall jag klura en gång till på vad du skriver. Fast som den gamle biktfadern sade "De flesta människor är mindre lyckliga än man kan tro och det finns inga stora människor".

I ditt inlägg 92 visar du i alla fall att du inte har förstått vad jag vill säga och din liknelse om brottaren i mittenstycket är "off the mark" av flera skäl, men jag orkar inte formulera dem.

Det finns gott om "doings" som är "allmänna spottkoppar" också.

#97  #92 Alvunger MartinK
2005-09-29 11:32:50

Gräset är grönare på andra sidan?

#98  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-29 11:34:00

Orkar du inte formulera vad du menar så tycker jag mig inte ha skäl att klura över vad du skriver. Du kan gott klura över vad jag skriver ett par varv till. Jag orkar förklara det om och om igen, vilket är vad jag sysslat med de senaste åren faktiskt.

#99  #94 Alvunger MartinK
2005-09-29 11:36:07

När du är färdig med upplysningen kanske du kan titta lite på självgodheten och självinsikten också.

#100  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-29 11:39:54

Ja, där kom det ja. Väntade bara på det.

Jag skäms inte för att säga vad jag kommit fram till, vad jag vet och vad jag kan. Jantelagen är så jäkla osexig, så kom inte dragandes med den. Den får du syssla med framför egen spegel, jag vill inte ha något med det att göra. (Även om jag önskar att även du kommer över den. Den är hämmande.)

#101  #100 Alvunger MartinK
2005-09-29 11:45:28

Det är rätt osexigt att inte kunna skilja på jantelagen och självinsikt också.
Framförallt är det ointelligent att yttra sig insinuativt om andras upplysning.

#102  Sv: "Dom filmar bara brösten" Alvunger
2005-09-29 11:49:40

Haha, jaja. Den som först andades om min upplysning var Gullegubben själv, jag besvarade det.

Men okej, jag är osexig och ointelligent. Var det något mer du ville framföra för att växa dig lite större, eller kan jag få återgå till min diskussion?

Ditt inhopp är dock rätt kul på trådens tema. Jag diskuterar för allt vad tygen håller. Du hoppar in och kör lite nedtryckning på min person. Jag är så upplyst så jag vet precis vad du gör och varför, även om du inte vet det själv utan naturligtvis i detta nu sitter och inbillar dig att du trycker till mig bara för att jag är en kaxig jävel som borde sättas på plats.


Ååååh all denna insikt!

#103  Alvunger Gullegubben
2005-09-29 11:54:12

Jag erkänner att jag inte förstår dig. Jag kan inte tänka mig in i vad du säger och leva mig in i dina känslor. Om jag vore upplyst skulle jag kanske göra det. De menar att du är upplyst och borde alltså förstå mig.

Jag försöker att öppna mitt hjärta och att se andra människor. För det mesta går det ganska dåligt men jag vågar i alla fall erkänna mitt misslyckande.

#104  MartinK, #101 PerEdman
2005-09-29 11:55:11

Vem kritiserar du? Ditt inlägg skulle lika gärna kunna vara kritik av de "insikter" du verkar ha om andras person som de skulle kunna vara ytterligare personkritik från dig.

#105  Så vi håller på. Till Natacha Peyre billie
2005-09-29 12:30:13

Om du läser detta så ber jag om ursäkt om du känt dig sårad över vad jag skrivit.

Hade jag känt dig när du var 16 och du hade dålig självkänsla för storleken på dina bröst då hade jag helt avrått dig från att operera dig.

Dina bröst var vackrare på den bilden än de du har nu. Det är ju inte ditt fel. Men man är alldeles för ung att förstå sånt när man är 16 eller 17. Kanske man börjar fatta det om man är 25 eller 30. Själv förstod jag det nog först i 40 års åldern.

Som jag förstått det så är det bara omogna män som uppskattar pumpade bröst. Mogna män tycker om den de älskar oavsett hur hennes bröst ser ut. De älskar hela henne och då har storleken ingen betydelse.

Billie

#106  #102 Alvunger MartinK
2005-09-29 12:42:28

Hur är det talesättet går.. Den som fått veta lite tror sig veta mycket och den som lärt sig mycket vet att h*n vet lite.

#107  Alvunger, Alla LostTranslation
2005-09-29 12:53:53

Ursäkta, men har inte den här tråden dragit iväg från teori till slagsmål?
Eftersom jag startade den här tråden, Alvunger, tycker jag mig ha rätten att påstå att syftet med tråden inte var att håna ämnet för tråden.
Syftet var snarare att få reaktioner från feminetister och jäifare på om Natacha, som kallar sig feminist, gillas eller inte av andra feminister och om hon är en förebild eller inte. Plus en massa subämnen att diskutera.
Jag skulle tycka det var intressant om du orkade svara på mina inlägg (sakligt), så kan vi diskutera i lugn och ro. Det är inte "vi" mot "dig" i den här tråden. Alla har vi olika åsikter.

#108  #104 PerEdman MartinK
2005-09-29 12:55:58

Jag kritiserar Alvunger (och kanske Gullegubben också, men det är jag inte säker på ännu). Och det jag kritiserar är inte hennes eventuella upplysningsgrad utan att hon kommer med insinuationer kring andras upplysning, det hör inte hemma i en seriös diskussion.

#109  Alvunger LostTranslation
2005-09-29 12:59:45

Jag vill inte tala för GullGubben, men jag har en teori om vad han menar inte går ihop i nedanstående stycke:

"Jag kom faktiskt själv att tänka på brottaren när jag filosoferade över att människor inte ses som människor.

Men om brottaren hade gått ut o varit ledsen över att han bara sågs som brottare, så kan jag inte tänka mig "haha du skrattar hela vägen till banken, skyll dig själv med dina svällande muskler där du stått o spänt dig på tävlingarna hahaaaaaa så patetiskt"

Och ärligt talat, hellre "doing" än "min allmänna spottkopp". "


Om brottaren efter en tävling gått ut i media och sagt att han var så ledsen för att TV bara visat brottningsmatchen och honom som brottare, att de missat personen innanför (den mycket märkliga) dräkten; om vi ser det på detta sätt ligger vi mycket närmare en parallell till Natacha.

Och om detta hade hänt (historien om brottaren) så är det inte omöjligt att jag motvilligt hade dragit på smilbanden.

#110  #107 LostTranslation MartinK
2005-09-29 13:00:04

Var det inte du som tyckte att lite slagsmål piggar upp ibland? ;)
Men du har rätt, det är mitt fel dessutom, jag borde ha anmält Alvungers inlägg i stället för att diskutera det här. Sorry!

#111  #84 Alvunger LostTranslation
2005-09-29 13:07:07

"En kvinna består av mer än bara bröst, ÄVEN om de är modeller och ÄVEN om brösten är av silikon, större än månen.

Jag inser dock att detta faktum är svårt att acceptera för många. Det är därför jag är feminist. "

Jag VET att en kvinna består av mer än bara bröst, så för mig är det svårt att ta åt sig.

Det som är intressant i den här frågan är hur Natacha formligen "fläker ut sig" och verkligen gör allt för att visa upp sin kropp och sina bröst för att sedan gå ut i pressen och klaga på fokuseringen på hennes kropp och hennes bröst. Är det inte dubbelmoral, så säg?

Det är något som jag gärna skulle vilja ha svar på.

#112  NN Golem21
2005-09-29 13:08:18

"Så kvinnor som lyckas vara både sexobjekt och tänkande personer är vad andra kvinnor bör ha som förebilder?

Och vips var vi där igen! Kvinnliga förebilder skall alltså klara av att vara både sexobjekt och tänkande varelser. Att vara tänkande varelse räcker alltså inte för kvinnor? Nej, som kvinna bör man alltså vara sexig också!

Hur ofta hör man folk nämna män som "kan slå sig fram genom att vara både sexobjekt (om än på olika sätt....) och bli respekterade som "tänkande" och starka personer" som bra manliga förebilder?"

Jag förstår inte vad du är ute efter! Med mitt inlägg ville jag bara säga att man kan kombinera sexighet och intelligens och integritet. Om du påstår att jag har sagt något annat så ber jag att du hänvisar till detta.

Kvinnor behöver INTE vara sexiga eller ens snygga för att lyckas som skådespelare eller sångerskor. Bette Midler, Barbara Streisand m fl. Bekräftar detta. I filmindustrins Hollywood tycks man dock föredra vackra kvinnor framför fula. Och mer och mer tenderar man att välja manliga skådisar efter estetiska kriterier. Men inom svensk film ser det annorlunda ut. Det fullkomligt vimmlar av skådisar med högst ordinärt utseende inom svensk film och teater.

#113  #110 MK LostTranslation
2005-09-29 13:08:56

Det var väl inte i den här tråden, hm (rodnar).

DET inlägget var faktiskt menat att provocera, får jag erkänna...

:-)

#114  #111 jonb
2005-09-29 13:20:07

"Det som är intressant i den här frågan är hur Natacha formligen "fläker ut sig" och verkligen gör allt för att visa upp sin kropp och sina bröst för att sedan gå ut i pressen och klaga på fokuseringen på hennes kropp och hennes bröst. Är det inte dubbelmoral, så säg?

Det är något som jag gärna skulle vilja ha svar på. "

Jag uppfattar det framför allt som mediaintelligens. Natacha är med i ett TV-program som jag aldrig sett, jag vet noll och intet om hennes "kollegor" men jag knner igen hennes ansikte och hennes namn. Om syftet med att delta i dokusåpor är att bli känd har hon lyckats betydligt bättre än någon annan i programmet.

#115  #114 jonb LostTranslation
2005-09-29 13:25:19

Så kan det mycket väl vara. Det var lite för lätt att genomskåda bara, men det har ringa betydelse när ordet är ute. "All reklam är bra reklam".

Då blir det intressant att diskutera om huruvida Natacha är en smart, feministisk förebild som visar andra tjejer hur man kan slå sig fram här i världen. Eller om hon inte är det.

#116  Alvunger m fl Golem21
2005-09-29 13:28:26

John Holmes= man med stor kuk reducerad till ett objekt
Natascha=kvinna med stora bröst reducerad till objekt
Dolly Parton=sångerska och kreativ låtskriverska med stora bröst, speciell rösta och stort förstånd. Objekt när hon vill vara det - annars inte.

Det är svårt att tvätta bort det första intrycket av en människa. Den som väljer att objektifiera sig måste därför förstå att vi reducerar den människan till ett objekt. Så enkelt är det.
Denna stämpel är svår att tvätta bort. Det krävs att man har något att komma med för att vi ska förstå att denna människan vill något mer. Men det är inte lätt! Allas vår Marilyn Monroe var ju faktiskt en intelligent kvinna. Det har vi förstått nu i efterhand. Men så länge vi inte hade den kunskapen förblev hon blott något mytiskt och overkligt - ett objekt (Marilyn) inte en människa (Norma Jean)

#117  Sv: "Dom filmar bara brösten" vitastjerna
2005-09-29 13:28:29

Kort reflektion

Ett par bröst i sig skickar inte ut några signaler – tolkningen och reaktionen ligger hos betraktaren.

En reklamaffisch i sig skickar inte ut några signaler – tolkningen och reaktionen ligger hos betraktaren.

En brottare i brottarlinne skickar i sig inte ut några signaler, innan han har börjat prata – tolkningen och reaktionen ligger hos betraktaren.

Kommunikation uppstår alltså mellan människor där båda är överens om vilket ”protokoll” som ska användas. Inte i tolkningar, fördomar eller förutfattade meningar.

Jag tycker det Natacha gör är väldigt viktigt – sätter fokus på vårt förhållande till tolkningen av människokroppen. Något som till exempel konsten har sysslat med i tusentals år.

#118  Sv: "Dom filmar bara brösten" Golem21
2005-09-29 14:21:01

Vad Natascha gör är att hon exponerar något som hon vet att många män åtrår. Och hon gör det (sannolikt) med vetskapen att det gagnar hennes image.
Hon borde veta att betraktaren reducerar henne till "kropp" och inget annat. Kan hon stå för detta så kan jag förstå henne. Gör hon inte det så blir hon bara patetisk.

Du har helt rätt i att tolkningen och reaktionen ligger hos betraktaren. Det vanligaste är emellertid att den som sänder ut budskapet kan göra en bedömning hur reaktionerna ska bli.

#119  #117 vitastjerna billie
2005-09-29 15:08:04

" Ett par bröst i sig skickar inte ut några signaler – tolkningen och reaktionen ligger hos betraktaren."

Är det verkligen så? Nog tror jag hon står framför spegeln och betraktar sig själv. Hon har redan sett det som vi sedan ser i TV. Hon har valt att skicka dessa signaler.

Hon vill nu minska ner brösten för hon inser att de ser för stora ut i förhållande till hennes kropp i övrigt. Det har med helhetsintrycket att göra. (sedan kan de vara för tunga när hon springer också.)

Jag tycker det är synd att hon inte hade bra rådgivare som kunde ha varnat henne att hon valde flera modeller för stora bröst. Helst borde de istället sagt att hon var vacker i orginal. Patetiskt tycker jag inte att det är. Hon är fångad i en fälla det är svårt att ta sig ur. En tröstfull kram får hon av mig.

#120  #118 och #119 Våra reaktioner vitastjerna
2005-09-29 15:38:58

OK – det blir något av ordvrängeri med signalerna. Det jag menar är att det inte går att kommunicera med ett par bröst. Tolkning och reaktion kan bli ett hinder för kommunikation till ägarinnan/ägaren av brösten. Jag tror dock dom flesta skulle hålla en väldigt låg profil om dom ensamma träffade personen ifråga och inte fastna vid brösten alltför länge. Lite mer ödmjuka helt enkelt, lite mindre TV4.

Jag kan göra en liknelse med när jag är ute med personer som har väldigt mycket tatueringer bland annat ner på händerna. Jag ser ju att en del folk reagerar och blir återhållsamma eftersom dom inte riktigt vet hur dom ska tolka personen. Jag ser att många helt enkelt är rädda och visar respekt fast dom inte känner personen.

Den ödmjukheten och respekten saknar en del människor för andra beroende på deras fördomar, eller så behandlar dom människor olika på grund av deras utseende. Och det är deras egen rädsla (risken för våld till exempel) som styr beteendet. Den inkonsekvensen gillar jag personligen inte (men jag har den säkert själv också i viss mån). Att behandla folk olika på grund av vad andra tycker.

#121  Golem - förebilder -NN
2005-09-29 15:49:03

"Jag förstår inte vad du är ute efter! Med mitt inlägg ville jag bara säga att man kan kombinera sexighet och intelligens och integritet. Om du påstår att jag har sagt något annat så ber jag att du hänvisar till detta."

Nej, jag påstår inte att du sagt att alla kvinnor måste vara sexiga.

Men jag påstår att jag aldrig hört manliga förebilder prisar för att de "klarar av att både vara sexiga *och* tänkande starka människor". Mäns "sexighet" kommenteras väldigt sällan i sådana sammanhang. (Einstein? Stephen Hawking? Churchill?) "Donald trump är verkligen en fantastisk förebild för unga män. Han klarar av att vara både sexig och en bra affärsman"... Näpp, har aldrig hört det...

Och jag tycker att det är absurdt att beskriva kvinnor som man tycker är bra förebilder för andra kvinnor som "sexiga *och* tänkande. Så jag ifrågasätter varför kvinnliga förebilders "sexighet" övervhuvudtaget är relevant att beskriva.

Jag förstår mycket väl att du försöker säga att man inte automatiskt är dum (eller behöver stämplas som dum) bara för att man är "sexig". Men samtidigt tycker jag just att din beskrivning av dessa kvinnliga förebilder speglar de förväntningar på utseende som finns i samhället på kvinnor.

#122  Sv: "Dom filmar bara brösten" Golem21
2005-09-29 15:52:33

" Jag tror dock dom flesta skulle hålla en väldigt låg profil om dom ensamma träffade personen ifråga och inte fastna vid brösten alltför länge. Lite mer ödmjuka helt enkelt, lite mindre TV4."

Sure, det håller jag verkligen med dig om. Problemet är att större delen av befolkningen aldrig får äran att träffa personen ifråga. Vi grundar våra uppfattningar på de intryck vi har fått hittills. Det är som med anställningsintervjuer. Det gäller att prestera på topp under intervjun. Sedan är det kört....

"Jag kan göra en liknelse med när jag är ute med personer som har väldigt mycket tatueringer bland annat ner på händerna. Jag ser ju att en del folk reagerar och blir återhållsamma eftersom dom inte riktigt vet hur dom ska tolka personen. Jag ser att många helt enkelt är rädda och visar respekt fast dom inte känner personen."

Det är ett ofta sunt och mänskligt beteende. Den invandrare som ser en kille med rakat hår, bomberjacka och kängor med stålhätta, funderar inte i några andra banor än att det sannolikt handlar om en skinhead som ogillar utlänningar. Invandraren gör därför klokt i att undvika en konfrontation.

"Den ödmjukheten och respekten saknar en del människor för andra beroende på deras fördomar, eller så behandlar dom människor olika på grund av deras utseende."

Sunda uppfattningar. Svåra att leva efter eftersom vi alla har fördomar. Men man bör förstås ifrågasätta sina fördomar.

#123  NN Golem21
2005-09-29 16:03:26

Mäns "sexighet" kommenteras väldigt sällan i sådana sammanhang. (Einstein? Stephen Hawking? Churchill?) "Donald trump är verkligen en fantastisk förebild för unga män.

Eh, Man brukar inte heller tala om kvinnors sexighet när man talar om Indira Gandhi, Thatcher, Astrid Lindgren, Ebba-Witt Brattström eller Marie Curie!

"Och jag tycker att det är absurdt att beskriva kvinnor som man tycker är bra förebilder för andra kvinnor som "sexiga *och* tänkande. Så jag ifrågasätter varför kvinnliga förebilders "sexighet" övervhuvudtaget är relevant att beskriva."

Varför då? Man brukar ju beskriva Elvis Presley och James Dean som sexiga. Elvis var i allra hösta grad både en artist och sexsymbol! Eller påstår du motsatsen? Jag tror att du måste göra en åtskillnad mellan olika yrkesgrupper och branscher. Då kommer du snabbt fram till att man inte brukar kommentera utseendet på kvinnliga politiker eller affärskvinnor. Men i nöjeslivet gäller andra villkor - för både män och kvinnor.

#124  Fördomar Gullegubben
2005-09-29 16:15:02

Fördomar är bra att ha. Hur skulle man någonsin få något gjort i livet om man aldrig använde lathundar och autopilot för sina handlingar?

#125  Golem -NN
2005-09-29 16:22:34

Visst är det så att skådespelare och artister bedöms på andra sätt än politiker och forskare. Fast jag tror också att kvinnliga politikers och forskare utseende bedöms mycket oftare än mäns. Jag har hört många fler kommentarer om Thatchers, Mona Sahlins, Eva Rubars, Anna Lindhs utseende än deras manliga kollegor.

Och visst beskrivs Elvis och James Dean som sexiga. Men jag har aldrig hört några av dessa beskrivas som att klara av att "både vara sexiga och smarta". En mans intelligens ifrågasätts inte på samma sätt bara för att de ser bra ut. (Visst finns det exempel på dumma manliga snyggingar som Beckham och Dolph Lundgren, men de har ju bevisat sin dumhet i intervjuer...)

Och även om det finns många kvinnor som åtrår män som dessa, såväl som män som eftersträvar att se ut som dem, så skulle jag ändå vilja påstå att de inte brukar framhållas som manliga förebilder.

När folk talar om goda manliga förebilder, då beskrivs oftast den mannens kapacitet snarare än hans "sexighet".

Pojkar uppmuntras att bli små Armstrongs och Einsteins snarare än Elvisar och Jimmy Deans.

Men uppmuntras kvinnor i samma utsträckning att bli Marie Curies och "Gro Harlem Brundtland:ar" snarare än en Cathrine Zeta Jones? Jag tror iallafall inte det...

#126  #125 -NN MartinK
2005-09-29 17:01:59

Dumhet är ett relativt begrepp, Dolph har t.ex 180 högskolepoäng, så helt talanglös är han inte (beroende på hur man värderar högskolestudier förstås).

#127  NN LostTranslation
2005-09-29 17:06:46

"(Visst finns det exempel på dumma manliga snyggingar som Beckham och Dolph Lundgren, men de har ju bevisat sin dumhet i intervjuer...)"

Tänk vad skit jag får om jag skriver samma sak om Natacha Peyre...

Därmed inte menat att du inte har rätt.

#128  Dubbelmoral Robert
2005-09-29 19:04:42

Eftersom jag åker tåg ganska ofta och då ofta hör ungdomar prata så kan jag inte undvika att höra en hel del samtal.

Ärligt talat hör jag långt mer ofta unga tjejer som sitter och bedömer manliga klasskamraters snygghet/fulhet än vad jag hör unga pojkar som bedömer tjejer. Jag hör också långt långt långt fler tjejer som bedömer manliga kändisar och artisters utseende än vad jag hör killar som bedömer kvinnliga kändisar och artisters utseende.

I mina öron så låter det som dubbelmoral när feminister anklagar män för att bedöma kvinnor efter deras utseende.

Precis samma typ av dubbelmoral som -NN visade prov på i inlägg #125.

#129  #77 Alvunger PerSiflage
2005-09-29 21:24:10

Jag har inte tänkt på det du skriver i det första stycket förr, men det låter rimligt det du skriver. Och tråkigt. Jag ska fundera på det, tack för att du vidgar mina vyer lite.

#130  Sv: "Dom filmar bara brösten" -NN
2005-09-30 01:02:56

Ok, förlåt förlåt, värst vilka reaktioner det blev bara för att jag skrev att det visst fanns exempel på dumma manliga snyggingar som Beckham och Dolph Lundgren, men att de ju bevisat sin dumhet i intervjuer...

Jag har sett och läst intervjuer med dem och tyckt att de sagt otroligt korkade saker. (Som när Dolph åkte till USA ett år eller två och kom tillbaka och påstod att han inte kunde svenska längre. Förövrigt har jag stött på många korkade välutbildade människor, för mig är inte ett visst antal högskolepoäng bevis för intelligens...)

Men poängen var ju inte att racka ner på några män. Poängen var ju att snygga män inte är immuna mot bimbo-stämpeln om de nu säger idiotiska saker.

#131  LostTranslation #127 -NN
2005-09-30 01:06:32

"Tänk vad skit jag får om jag skriver samma sak om Natacha Peyre... "

Jag tycker folk rätt ofta attackerar andras intelligens och åsikter, inklusive här. Och varför skulle man inte få göra det? Men hela diskussionen här var ju inte begränsad till Natacha Peyres intelligens eller åsikter, hennes fysiska attribut var ju det som startade hela debatten.

Jag vet inte vem Natacha är (bortsett från hennes websida som jag nu sett) och jag ser inte på paradise hotel, så jag tänker inte ge mig in i hela den sörjan...

#132  #128 Robert -NN
2005-09-30 01:11:07

"I mina öron så låter det som dubbelmoral när feminister anklagar män för att bedöma kvinnor efter deras utseende."

Ja nu var ju diskussionen lite mer nyanserad än "alla män är svin som bara ser kvinnor som sexobjekt". Läste du alla mina inlägg eller bara det sista?

"Precis samma typ av dubbelmoral som -NN visade prov på i inlägg #125"

Om du anklagar mig för något sådant, skulle jag gärna höra hur du anser att jag visat prov på dubbelmoral. För mig är det en högst personlig anklagelse, så du får gärna utveckla hur du tyckte det jag sa var dubbelmoral.

#133  Golem21 billie
2005-09-30 01:23:48

"Man brukar ju beskriva Elvis Presley och James Dean som sexiga. Elvis var i allra hösta grad både en artist och sexsymbol!"

words! De ansågs mycket sexiga båda två. Jag tyckte själv som kille att jag ville vara lika sexig som de och köra omkring på en stor tung HD elelr en kraftfull bil. Jag köpte samma läderjacka som Dean och hade samma frisyr som Elvis. Hade flera av hans skivor. Såg flera av de första filmerna. Mycket sexigt leende. Ändå är jag hetero.

#134  3130 -NN billie
2005-09-30 01:36:42

"Som när Dolph åkte till USA ett år eller två och kom tillbaka och påstod att han inte kunde svenska längre."

Nu hörde jag inte den intervjun. Men flera kvinno som jobbat med teate och film säger samma sak. Ta en av de mest berömda på Dramaten. Hon är Finlandssvenska och åkte till Konglige i Köpenhamn men fick avbryta karriären för hon höll på att förlora sin Finlandssvenska.

"1978 var svenske Stina Ekblad danske Waage Sandøs elskerinde på scenen." Jag hörde henne mycket allvarligt berätta om detta i ett "Sommar". Hon fick åka hem och umgås med sina släktingar för att få tillbaka sin Finlandssvenska. Hon hade "levt" med Danskan som språk att svenskan inte kom som den ska. Hennes släktingar sa att hon började låta dansk när hon snackka svenska.

Drabbar inte bara skådisar men de övar ju intensivt. Drabbar även representanter för företag som tvingas vara länge i ett annat land för att sköta kontakterna.

Egentligen är det inte mer annorlunda än att en skåning som bor länge i Norrland för det mesta ändras en aning. Det finns alltid undantag.

#135  billie -NN
2005-09-30 02:05:41

Visst sjutton tappar man *lite* svenska när man inte talar språket på ett tag.
Jag har själv bott utomlands i många år och inte sjutton tappar jag svenskan för att jag varit borta ett år. Visst säger jag konstiga saker ibland och visst glömmer jag ord ibland. Min syster som bor i danmark säger ibland halvdanska saker och andra jag känner som bott utomlands kommer hem med ett lite konstig uttal eller lustiga uttryck. När jag inte talar andra språk (förutom svenskan) ett tag, så glömmer jag ju. Självklart är språk något man måste fortsätta att tala för att upprätthålla. Men inte sjutton glömmer man *allt* bara för att man bott i ett annat land i ett eller två år.

Nja min tolkning är snarare att han sa det för att han tyckte det var coolt att vara amerikan. Coolare än att vara svensk. Och att låtsas som man glömt all sin svenska för att man är så jädra cool och amerikan, och tro att folk går på det är lite korkat i min mening.

Men som sagt, nu var det ju inte det vi diskuterade och huruvida Dolphan egentligen är korkad eller inte är ju faktiskt inte så relevant. Poängen jag försökte göra var som sagt att snygga män inte nödvändigtvis är immuna mot bimbo-stämpeln.

#136  NN LostTranslation
2005-09-30 09:22:16

Jag har faktiskt hört exakt samma sak om Silvstedt som du säger om Dolph. Det kan hända att de är lite korkade båda två...

#137  NN Golem21
2005-09-30 09:36:37

NN skriver:
"Men uppmuntras kvinnor i samma utsträckning att bli Marie Curies och "Gro Harlem Brundtland:ar" snarare än en Cathrine Zeta Jones? Jag tror iallafall inte det... "

Golem skriver:
Jag uppmuntrar min dotter att satsa på sina studier och förverkliga sina drömmar. Hon är jäkligt mycket smartare än mig och jag skulle inte bli förvånad om hon än dag slutar som astrofysiker eller hjärnkirurg
;-)
Och jag skulle bli mer än lycklig om hon ville bli en ny Marie Curie eller Gro Harlem ;-)

Egentligen borde jag inte tala om hur andra män och kvinnor ser på sina döttrar (föräldrarna har trots allt en oerhört stor betydelse för barnens fortsatta val). Men jag tror att din föreställning stämmer bra på hur det såg ut förr i Sverige samt hur det ser ut i vissa andra kulturer.

#138  Golem -NN
2005-10-03 06:09:22

Kul att höra! Föräldrarna har ju en enorm inverkan på barnen så om du uppmuntrar henne att förverkliga sina drömmar, då är ju chansen hög att hon gör det! :-)

Fast det ändrar ju inte min uppfattning om hur förväntningarna i allmänhet ser ut mellan tjejer och killar. Jag är övertygad om att även smarta och framgångsrika kvinnor känner höga krav från omgivningen att även vara vackra. Om de inte är det, anses de helt enkelt inte vara tillräckligt kvinnliga. Medan män som är framgångsrika har inte alls samma krav på att vara vackra. Det räcker att vara framgångsrik.

#139  -NN Gullegubben
2005-10-03 09:28:03

Ett annat perspektiv är ju att säga att vackra män känner höga krav från omgivningen att också vara framgångsrika. Om de inte är det, anses de helt enkelt inte vara tillräckligt manliga. Medan kvinnor som är vackra inte alls har samma krav på att vara framgångsrika. Det räcker att vara vacker

Som jag ser det är det så här: En framgångsrik kvinna tycker att hon är värd en än mer framgångsrik man, annars tycker hon att hon gifter ner sig. Hon känner ingen attraktion för icke framgångsrika män. För en framgångsrik man är framgång hos en kvinna mindre intressant eftersom han har det själv, medan kvinnan mycket mer sällan resonerar på samma sätt. Den framgångsrika kvinnan måste således se till att hon är vacker eller åtminstone ganska vacker för att kunna attrahera de män hon attraheras av.

Säg att utseende är 80 % för män och kanske 55 % för kvinnor, så kan en framgångsrik man bli väldigt attraktiv även om han är medioker vad gäller utseende, social status och personlighet, särskilt för den stora minoritet av kvinnor som har ekonomisk framgång som sitt främsta attraktionskriterium.

#140  #138 -NN MartinK
2005-10-03 10:02:30

"Medan män som är framgångsrika har inte alls samma krav på att vara vackra. Det räcker att vara framgångsrik."

Baksidan av detta är ju att kravet att vara framgångsrik blir större, det är ju det enda kriteriet man bedöms efter som man och då blir det så mycket viktigare. Förmodligen är det anledningen till att män faktiskt är framgångsrikare, de har inget alternativ.

#141  MartinK Gullegubben
2005-10-03 11:07:43

Jag håller inte med om det riktigt. Skönhet är rent generellt viktigast även hos män men det finns en stor minoritet av kvinnor som är särskilt sålda på framgång.

#142  Gullegubben & MartinK -NN
2005-10-03 11:13:00

"Ett annat perspektiv är ju att säga att vackra män känner höga krav från omgivningen att också vara framgångsrika."

"Baksidan av detta är ju att kravet att vara framgångsrik blir större, det är ju det enda kriteriet man bedöms efter som man och då blir det så mycket viktigare."

Javisst, jag är övertygad om att det är sant! De här förväntningarna och i viss mån stereotyperna påverkar ju självklart båda könen. Jag är en av dem som tycker att många av de här ganska förlegade synsätten faktiskt är negativt för båda könen och att mer friare könsroller även gynnar män.

Som intelligent, smart och komptetent kvinna känner jag mig otroligt förolämpad när jag blir reducerad till mitt utseende, något som jag känner jag ofta blir utsatt för, direkt och indirekt. Något som ju sällan händer män. (Därför reagerar jag också ganska starkt när folk pratar om att vissa kvinnor kan klara av att *både* vara vackra/sexiga *och* framgångsrika. Jag är så urtrött på hur kvinnors utseende också måste nämnas när man nämner deras framgång.) Jag har själv fått "komplimanger" i jobbsammanhang där män (med genuint välmenade intentioner) har berättat för mig hur härligt det är att se hur någon som är attraktiv också är så kompetent! (Men vad fan har mitt utseende att göra med min professionella kompetens??)

Men jag tvivlar inte en sekund på att kraven på män samtidigt också är höga, fast på ett annat sätt. Män ska prestera, vara framgångsrika, rika och smarta. Så mäts mäns värde i vårt samhälle. Det räcker inte för en man att vara vacker. (Vackra män och framgångsrika äldre kvinnor gifter sig sällan.) Sen blir det ju ännu mer komplicerat när män också ska vara mjuka och snälla och bra pappor *och* kunna tala om känslor. ;-)

Det sagt, bör man också tillägga att framgång (inom yrkeslivet) i allmänhet värderas högt i samhället. Högre än att vara vacker. Så förenklat kan man säga att den "manliga framgångsmodellen" stämmer bättre överens med samhällets "framgångsmodell" än den "kvinnliga framgångsmodellen".

#143  #141 Gullegubben MartinK
2005-10-03 11:41:47

Hmm.. jag håller inte med där. Skönhet hos män är sekundärt, framgång och självförtroende är viktigast. I Hollywood pratar man ju om the beauty & the beast förhållanden och då är det (så vitt jag vet) alltid frågan om fula män och vacka kvinnor.
Sedan är det ju så att skönhet är en fördel om man vill ha framgång och dessa värderingar så sakteliga ändras, för inte så många år sedan så var det ju bara soliditeten som var intressant hos en man.

#144  #142 -NN MartinK
2005-10-03 12:00:48

Jag vet inte om jag håller med om att framgång värderas högre än skönhet rent generellt. Det har kanske varit så till stor del men idag så vet jag inte, det är ju ingen slump att folk plastikopererar sig i allt högre grad eller att reklam spelar så mycket på skönhet.
Jag tror presterandet är mer PK, det bidrar ju till ekonomin etc (oftast), men om man tittar på trender så blir utseendet allt viktigare. Att vi har en mer individualistisk syn på människor spelar säkert in, att bidra till samhället är inte längre viktigt, att synas däremot är.

En annan aspekt om man tittar på kvinnor och män är att kvinnor också kan falla tillbaks på mordersrollen, det ger ytterligare ett sätt att bygga sitt värde på. (och jämfört med att vara vacker så har det ju förutsättningar för att vara lite längre)

#145  MartinK Gullegubben
2005-10-03 13:25:42

Som jag ser det går det bra att attrahera "specialister" om man är perfekt vad gäller antingen utseende, rikedom, social status eller personlighet. Jag törs inte gissa vilken specialistgrupp som är störst. Om man är medioker på alla punkter och kan höja sig en del på någon punkt, tror jag faktiskt att utseende ger mest.
Att flytta sig från de 50 procent snyggaste till de 20 procent snyggaste, ger mer än att flytta sig från de 50 procent rikaste till de 20 procent rikaste, tror jag.

#146  MartinK -NN
2005-10-03 15:04:19

"det är ju ingen slump att folk plastikopererar sig i allt högre grad eller att reklam spelar så mycket på skönhet. "

Nej absolut inte. Det finns en enorm utseendefixering i dagens samhälle. Men poängen jag försökt göra i den här tråden är att det inte är könsneutralt. Pressen är inte lika stor på båda könen (som jag sagt i tidigare inlägg).

Vilka är det som plastikopererar sig (mest)? Vilka är det som (som Natacha Peyre, som jag inte vet så mycket om) förstorar brösten, sprutar in grejer i läpparna, fettsuger låren, drar bak ansiktet tills ögonbrynen sitter bakom öronen i försök att vara vackra?

Och vem har högst status, en playboymodell eller en VD?

Och visst vill säkert många män ligga med en supermodell, men det är inte samma sak som att avundas dem och vilja vara dem. (Hur många män drömmer om att ha perfekta kindknotor...?)

"En annan aspekt om man tittar på kvinnor och män är att kvinnor också kan falla tillbaks på mordersrollen, det ger ytterligare ett sätt att bygga sitt värde på."

Ja, jag funderade också på att ta upp det. Kvinnor som när man frågar vad de gör säger "jag är mamma". Det är mycket mer accepterat än att en man säger "jag är pappa". Visst sjutton borde det vara lika legitimt för män som för kvinnor!

Men igen, överlag har inte mammarollen särskilt hög status. Någon som svarar "jag är mamma" anses knappast ha lika hög status som någon som säger "jag är börsmäklare/IT konsult/projektledare/vd". Väldigt få skulle nog säga "Åh, är du mamma? Vad spännande! Det låter som en intressant och utmanande sysselsättning. Du som är så ung dessutom! Inte visste jag att du gjorde något så imponerande. Jag som trodde att du kanske bara var konsult eller så..."

#147  -NN Gullegubben
2005-10-03 15:39:23

Skönhetspressen är inte lika stor för män, skriver du. Ett annat sätt att beskriva det är att säga att skönhetsvinsterna inte är lika stora för män.

#148  -NN billie
2005-10-03 16:57:53

"Nja min tolkning är snarare att han sa det för att han tyckte det var coolt att vara amerikan. Coolare än att vara svensk. Och att låtsas som man glömt all sin svenska för att man är så jädra cool och amerikan, och tro att folk går på det är lite korkat i min mening.

Men som sagt, nu var det ju inte det vi diskuterade och huruvida Dolphan egentligen är korkad eller inte är ju faktiskt inte så relevant. Poängen jag försökte göra var som sagt att snygga män inte nödvändigtvis är immuna mot bimbo-stämpeln."

Det kan var som du säger. Dolph kanske identifierade sig så starkt med att vara action skådis att han adopterade identiten "Jag är Amerikan" typ och då sker väl nån omkoppling i huvve så svenskan inte blir lika prioriterad.

Bimbo? Jo men man kan väl se honom som människa ändå? Natacha och Dolph får varsin vänliga kram av mig.

Varför är det viktigt med att vara vacker då? Ibland blir det ju tvärtom förstås. Om du är vacker så blir andra avundsjuka. Me generellt så blir vackra människor vänligare bemött. De blir positivt särbehandlande.

Verkar inte vara en social konstruktion utan en medfödd tendens.

#149  #146 -NN MartinK
2005-10-03 18:24:26

Nej utseendepressen är inte lika stor på män som på kvinnor, men å andra sidan är inte pressen att göra karriär lika stor på kvinnor, de kan som sagt satsa på skönhet eller mammarollen om de vill och ändå bli betraktade som fullgoda kvinnor... Det valet har inte män, och det är min poäng.

#150  MartinK billie
2005-10-03 19:24:39

"Det valet har inte män, och det är min poäng."

Mycket bra poäng.

#151  Fördomar vitastjerna
2005-10-03 23:20:54

Jag har en almanacka med en mening längst ner på varje sida/vecka. Förra veckan var det en mening av signaturen Red Top:

”Kvinnorna ska vara fullt jämställda mannen och gärna en smula urringade”

Det ska väl vara lite småroligt antar jag. Men det är inte min typ av humor. Anna-Lena Brundin har med ett anförande vecka 49:

Vad gud sa när han skapat mannen?
”Bättre kan jag.”

En annan är från Rita Rudner, vecka 41:

”Visst gråter män. Men bara när dom ska sätta ihop möbler från IKEA.”

Generellt när det handlar om könen i min almanacka kan man urskilja att mannen på något sätt försöker uppskatta kvinnan men kvinnan däremot dissar mannen eller förlöjligar hans uppenbarelse. En helt ovetenskaplig undersökning, men kanske inte så överraskande resultat ändå. Vi ska ju känna igen oss, lite av sanning så att säga.

Jag tycker det här visar exempel på sådana fördomar som gör livet enklare att leva, om man inte är av den ifrågasättande typen hela tiden. Kvinnan kan anspela mer på sex än mannen. Kvinnan är något bättre/godare än mannen. Mannen ska helst inte visa sina känslor.

Men jag tycker ändå inte att dom är speciellt bra.

#152  vitastjerna Golem21
2005-10-04 08:12:56

Jag tycker att både Brundin och Rudners skämt var ganska roliga. Det är nyttigt att kunna skratta åt sig själv och inte ta allt så allvarligt. Då hamnar vi i samma fack som radikalfeminsterna, som tar sig själva på för stort allvar.

Karikatyren av den självsäkre, oduglige men samtidigt hederlige mannen har ju numera en given plats i svenska komedier (t ex Svensson Svensson). Visst, jag kan hålla med om att skämten inte är lika roliga längre. Men ändå...

#153  Golem21 vitastjerna
2005-10-04 10:46:00

Jag ser att jag kanske har fått något för tjocka glas i genusbågarna, ska försöka slappna av lite. Men slutsatsen jag dragit av diskussionerna här är, att det fortfarande är väldigt viktigt att det är kvinnan som visar och säger: -Här är mina bröst, nu kan ni titta.

Det blir således fel när ”Red Top” säger – Visa pattarna. Och i samma mening väver in det PK med jämställdhet. Språket förtrycker där oönskat utan finess. Passar kanske sammanhang som runt till exempel Limp Bizkit bättre, tycker jag personligen.

Fast annars skrattar jag rätt mycket – även här.

#154  VitaStjerna billie
2005-10-04 12:15:03

"Generellt när det handlar om könen i min almanacka kan man urskilja att mannen på något sätt försöker uppskatta kvinnan men kvinnan däremot dissar mannen eller förlöjligar hans uppenbarelse."

Kan inte det stödja att inom vissa områden så är männen som grupp eller en del män överordnade en del kvinnor. Då blir det ju liksom legitimt att dissa dem. Man sparkar ju gärna uppåt men att sparka den som redan ligger är ju lågt. för lågt.

Kvinnor säger ibland "Sätt oss inte på piedestal. " "Gör varken Madonna eller Hora av oss. Låt oss kvinnor vara jämbördiga individer. " typ

Problemet med de nfeminism som funnits sedan 1990 ungefär är att den vill separatism och att nedvärdera allt manligt utom när en kvinna utför det. Dubbel Bestraffning kallar de detta. Män är alltid fel.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?