feminetik.se feminetik.se

Just nu 18 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Manliga föräldrar (halvlånad från tycka)


Gå till senaste inlägget#1  Manliga föräldrar (halvlånad från tycka) per
2005-09-19 23:36:41

Jag läste Ronny Olovssons artikel i Aftonbladet ( http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story… ) och reagerade på hans upplevelser. Jag har själv inga barn och har inte tänkt så mycket på det han skriver om tidigare.

Min fundering är då: Finns det någon organisation/förnening/politiker el. dyl som jobbar för att lyfta mannens status som förälder och värna om pappornas situation?

Om vi ska uppnå jämställdhet och få fler pappor att vara hemma med sina barn måste vi väl höja pappans status som förälder (och då menar jag inte höja statusen på att vara hemma med sina barn). Det ska vara lika självklart för pappan att vara förälder (och att kunna vara ensamstående förälder) som för mamman att ingen ska se snett på honom och undra "vart är mamman"

Om pappans status som förälder lyfts bör det vara större sannolikhet att han tar sitt ansvar eftersom omgivningen förväntar sig det, istället för som det är idag nästan tvärtom där han istället motarbetas.

Hmm.. nu svamlar jag kanske en massa.. och när jag läser det låter det nästan lite som feministiska argument för förändring av kvinnors situation i offentlig sektor, så om vi löser det kan vi applicera samma lösning på pappornas situation så slår vi två flugor i en smäll ;)

#2  Sv: Manliga föräldrar (halvlånad från tycka) mynta
2005-09-19 23:39:58

Japp! Då slår vi två flugor i en smäll!

www.man-net.nu är lite inne på samma grej.

#3  Per billie
2005-09-20 12:13:31

Finns ju också de fäder som helt skiljts från sina barn. De har ju sina nätverk och grupper.

Tyvärr blir väl de så desperata att de upplevs som rättshaverister.
Minns du att någon Engelsk motsvarighet hade klätt ut sig till Superman eller Fantomen eller spiderman eller nåt. De turades om att bestiga höga byggnader och vägra komma ner förrän tidningarna hade skrivit om att lagen ska skrivas om.

Det är ju bara de mest motiverade som söker sig till sådana grupper så det blir en slags tävling i vem som är mest diskriminerad. De verkar mycket bittra och jag skulle förmodligen känna likadant om jag haft barn.

#4  Sv: Manliga föräldrar (halvlånad från tycka) Isi
2005-09-20 12:20:12

MC Donalds har skötbord för pappor!!! Bra va...Jag tycker det skall vara en självklarhet att det finns skötbord på båda toaletterna, när jag och min sambo är ute brukar vi i ren protest mot alla varuhus alltid se till att det är han som byter blöja. Så att de påminns om att det faktiskt inte bara är tjejer som har rätt till sina barn utan också killar.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?