feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Radical Cheerleaders...


Gå till senaste inlägget



#1  Radical Cheerleaders... DavidM
2005-09-19 02:15:21

Såg ett Ur program om dessa unga tonåringar som kallar sig feminister och sjunger hejaramsor om deras kön och hatramsor om män. Det var verkligen intressant. De bevisade nämligen sin otroliga dårskap och örobedövande hyckleri.

Citat från programet.

Fjortis1: "Det finns så många fördomar om feminism"
Fjortis2: "Ja. Folk tror man ska vara ful, inte bry sig om sitt utseende och att man är manshatare"

Rolig grej1: De såg inte bra ut, inte ens medel och det säger jag inte för att vara elak. Men faktum är att jag tror att majoriteten av folket hade kategoriserat dem som småfula. Missförstå mig rätt. För mig får de se ut hur de vill men det blev lite roligt när de sa att det var en fördom.

Rolig grej2: Direkt efter att de sa det var en fördom att man är manshatare gick de ut på scen och sjöng att man ska hugga av kuken. Allt paketerat i en rolig rimvisa.

Hyckleriet: I visan upprepade de gång på gång. "Vi äger våra kroppar och med dem gör vi vad vi vill. Ni kan inte trycka ner oss, kroppen tillhör oss". Inte direkt ordagrant men nåt sånt var det. Men i versen efteråt handlade det om att man ska mörda torskar och sexkonsumenter. Dvs, man får inte för vad man vill med sin kropp.

Ni kanske inte tycker det är kul. Men det tycker jag :)

#2  Roande men beklämmande Sjodin
2005-09-19 08:03:34

Som vuxen tyckte jag att det var ganska roligt, lite som en killinggängetsketch. Som förälder blev jag beklämd över att min nioåriga dotter skulle behöva se spektaklet.

Som underhållning var det undermåligt. Jag har sett cheerleadinggrupper med 8-åringar som har bättre timing. Budskapet är bedrövligt spekulativt och dessutom ryggradslöst och inkonsekvent. Utseendet är det enda de lyckats med. De ser nämligen likadana allihop, en parodi på den arga tonåringen med rosa hår och svarta kläder.

#3  DavidM kezo
2005-09-19 11:39:24

Hur ska man då se ut för att vara en trovärdig "radical cheer-leader"? Blond, trådsmal och med stora bröst?

#4  kezo bengtboman
2005-09-19 12:24:43

Saken är väl den att man aldrig är trovärdig, hur man än ser ut, när budskapet är så plumpt.

#5  DavidM UppåtEmma
2005-09-19 12:34:15

Du har inte funderat på att du kanske inte är målgruppen och därför inte förstår humorn?

det är som när jag såg Fyra nyanser av brunt som vart så höjt till skyarna. Tråkigare dravel får en leta efter... men jag är ju inte målgruppen så gubb-grubbel ger mig inte något av naturliga skäl.

#6  #3 DavidM kezo billie
2005-09-19 12:34:58

Kezo, de flesta feminister jag hört säger att man ska ta flickors och kvinnors berättelser på allvar.

Här kommer DavidM med sin berättelse.

Tar du den på allvar genom att parodiera med "Blond, trådsmal och med stora bröst? "

Finn väl inget i Davids inlägg som tar upp sånt. Den rödhårighet han referar till är väl att de själva valt att ha det som signalfärg. De kanske inte föds med den hårfärgen.

Hur många män tycker om trådsmala kvinnor. Väldigt få som jag vet om. De flesta vill väl ha lite underhudsfett om de inte är inne i nån "Bränna bort allt fett" fitness, Workout, Bodybuilding subkultur.

Visst finns det kvinnor som blonderar håret men att fördra blont hår kan vara något man socialiserats in i vid två tre fyra årsåldern genom sagoböcker med blonda prinsessor.

Lyssna på kvinnors berättelser säger många feminister.

Lyssna på mäns berättelser. Förlöjliga dem inte. De är halva befolkningen.

#7  Billie kezo
2005-09-19 12:50:00

Jag lyssnade på DavidMs berättelse och ställde en fråga till honom.
Han tyckte uppenbarligen inte att de radikala hejarklacksledarna var tillräckligt snygga för att kunna driva med nidbilden av den "fula" feministen. Då undrar jag vem han är att avgöra det, och hur de "borde" ha sett utom nu just det skämtet skulle gått hem.

Och ja, jag vet att de flesta män inte gillar trådsmala kvinnor. Det var kanske ett överdrivet exempel. Men hur ser bilden av en "riktig" amerikansk cheerleader ut? Något åt det hållet (dvs blond hästsvans och smal), om än kanske inte anorektisk och opererad.

Vidare är jag vådligt nyfiken på hur dessa "radical cheerleaders" verkligen såg ut, eftersom DavidM verkade så övertygad om att de inte skulle falla de flesta män i smaken. "Inte ens medel" som han uttryckte sig. "Medel" för vem, och enligt vilken skala?

#8  Sv: Radical Cheerleaders... DavidM
2005-09-19 14:02:51

Kezo:

Var inte så känslig. Jag menade inget annat än att jag tyckte det blev lite kul. De får se ut hur de vill, det stör absolut inte mig. Jag är inte ytlig på det sättet men eftersom de själva kommenterade utseendet så blev det kul. Du behöver inte tycka det var kul, men det gjorde jag.

Uppåtemma:

De gör det inte med humor. De gör det för som de sa: "Män håller varandra bakom ryggen, då måste vi tjejer också ha ett systerskap. Vi vill stärka varandra"

För mig låter det som att man sjunger av samma anledning som black army sjunger på AIK och nidramsor mot andra lag.

#9  Sv: Radical Cheerleaders... billie
2005-09-19 15:02:17

De verkade vara en något snällare variant av Black Army hejarklack.

Just de fyra som var mest i fokus har jag svårt tro skulle verkligen slå ner kunder i en porrbutik med basebollträ. skära av kukar har jag svårt tro de skulle göra också.

De såg väl allmänna ut. Gulliga på ett rörande sätt kanske. Men jag förstår vad David syftar på. Det blev lite komiskt när de sa att det var fördomar hur lesbiska ser ut. eller hur feminister ser ut. Det går ju inte att beskriva generellt. Ibland ser de helt vanliga ut men ibland lyckas de klippa håret och välja smink och kläder på ett sätt som förvånar mig.

Måste inte se det som fult men annorlunda. Kan ju vara helt ok om man har de preferenserna. Minns en kanadensisk sångerska som älskade att köra tunga motorcyklar och ha sin tjej bakom sig. Tror hon inspiretats lite av hårstilen på Elvis. Hon vill nog se ut som en kille kan se ut. Manligt tuff?

Är det vacket eller fult? Så som Tiina R ser ut i håret just nu har jag svårt att tycka om men förstår väl ungefär vad hon eftersträvar.

Amerikanska Koreasoldater såg väl ut så på 1950 talet som Tiina gör nu. Tufft tyckte vi som var 11 år och längtade efter att bli så gamla så vi kunde ha bättre vapen än luftpistoler. Hennes väninna vill väl ha en riktig karl så då väljer hon att se ut så?

#10  Sv: Radical Cheerleaders... kezo
2005-09-19 15:20:18

Hmm, ja, nu har jag fått en (något luddig) beskrivning av Billie, men jag tolkar det som att dessa tjejer uppfattas som "småfula" för att de helt enkelt bryter mot dagens feminina media-norm.
Vilket säkert är en del av gruppens syfte.

Och visst kan man tycka att det är kul om de då påstår sig vara snygga, och man själv inte tycker att de är det. Jag kan ha lika roligt åt "slemmiga" killar och män med bakåtslickat hår och solariebruna ansikten, som tror att de är snyggast i världen och nästan viftar med sin tjocka plånbok framför näsan på en. Och inte fattar varför man inte är intresserad...

#11  Under medel? Jpn
2005-09-19 15:22:12

Jag såg lite av programet.
Där fanns en bedårande liten tjej med rött hår och gröna ögon.
OJ vilken söt tjej tänkte jag.
Smaken är som baken...

#12  DavidM UppåtEmma
2005-09-19 16:33:47

"De gör det inte med humor"

Det är ju precis det de gör!

#13  kezo bengtboman
2005-09-19 16:44:37

Det finns många som har en dålig självbild.

#14  UppåtEmma bengtboman
2005-09-19 16:46:56

Jag tror att de gör det på allvar. Det är inte med självdistans vare sig till dem själva, feminismen eller dem de åsyftar som de framträder.

För att det ska vara humor eller försök till humor så bör dessa kriterier vara uppfyllda.

#15  Sv: Radical Cheerleaders... DavidM
2005-09-19 16:50:48

Kezo:

Vad som är fult styrs inte ett dugg av mediebilden. Media i den form den är i nu har funnits i 50 år, om ens det. Däremot kan media förstärka en trend, inte skapa den.

Men men, det var inte det jag skulle säga. Det som är fult för mig är de utseenden som min kropp inte reagerar positivt till. Så är det för alla. Inte mitt fel att min hjärna reagerar mer till X än till Y.

Jag säger det igen. De får se ut hur de vill. Det gör mig inget. Jag menade absolut inte vara elak, jag tyckte bara det var kul. Men det kanske man inte får tycka.

Uppåtemma:
Lika kul som det är att för black army att skrika "Niiiii kaaan bööörja spriiiiinga". Det görs också med visshumor. Det ändrar dock inte budskapet.

#16  Sv: Radical Cheerleaders... DavidM
2005-09-19 16:53:55

Förresten.
Hur skulle det tolkas om 4 unga grabbar startade en likadan grejj?
De går ut på stan och tv och sjunger:

"Vi ska hugga av er brösten, vi ska skjuta alla horor. Ni kan inte utnyttja oss" Bla bla...

#17  DavidM UppåtEmma
2005-09-19 16:54:20

men bara för att du inte tycker det är kul betyder det inte att det inte är humor. som sagt, du är inte målgruppen.

Om Black Army skulle dra på sig cheerleaderuniform och pom-poms och sjunga sina dängor så skulle det kunna kallas humor... Lägg därtill att Black Army gör verklighet av sina hot så märker du ytterligare en skillnad.

#18  Sv: Radical Cheerleaders... DavidM
2005-09-19 17:37:42

Uppåtemma:

Jag anser att du har fel. Det finns miljoner sätt att vara rolig på och de valde just detta sätt. De vill säga nåt. De vill väcka debatt. De vill skapa systerskap. De vill få världen mer feministiskt. Att vara roliga kommer nog på platser längre ner i derar prioriteringslista....

Och by the way, vad jag vet så finns det feminister som gjort verklighet av hot.

#19  Sv: Radical Cheerleaders... DavidM
2005-09-19 17:38:35

Och emma, jag tyckte ju de var roliga. Men inte på det sättet du tror de vill vara roliga på.

#20  Sv: Radical Cheerleaders... DavidM
2005-09-19 17:39:34

Och om inte icke-feminister är målgruppen så är de jäkligt fel ute....predika för kören kan inte vara kul....

Förresten så sa de att de uppträder oftast för en publik som inte är "medveten", dvs icke feminister.

#21  DavidM #15 kezo
2005-09-19 18:04:22

CITAT: "Vad som är fult styrs inte ett dugg av mediebilden." SLUT CITAT

Nej. Men det är ändå ett subjektivt begrepp. När du säger att "de var småfula, inte ens medel", kan jag kanske gissa mig lite till hur du menar, men jag kan ändå tänka mig en mängd olika typer av utseenden. Du reagerar antagligen inte på exakt samma brudar som Sven eller Ali eller - för den delen - Jpn (#11). Därför blir det roliga i det här fallet något väldigt personligt och kanske svårt att göra allmänt - men jag säger inte att det är fel för det. De får se ut hur de vill, du får tycka vad du vill. Något annat har jag aldrig påstått.

Men eftersom du tydligen tyckte det var så kul (och allmängiltigt) att du startade en tråd på Feminetik om det, och eftersom jag själv inte såg programmet, blir ju den naturliga undringen: Hur såg de ut då? Ta det för guds skulle inte som ett personligt påhopp på din tycke och smak!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?