feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Tiina R dödshotad, hur blev det så?


Gå till senaste inlägget#1  Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-09-17 17:03:59

http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0…

" Fi:s årsmöte i Örebro förra helgen, där Tiina Rosenberg, Devrim Mavi och Gudrun Schyman stod i rampljuset, fick hatet mot företrädarna att explodera. Tiina Rosenberg och Gudrun Schyman hotas till livet. Båda tvingas nu leva med livvaktsskydd "

Från AB men finns motsvarande text i DN mfl.

Hur blev det så här?

#2  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Liv
2005-09-17 17:50:21

Jag vet inte om jag riktigt förstår hur du menar, men jag tror att det finns människor som känner sig rädda och osäkra och väljer att hantera sin rädsla genom att hota människor som står (eller anses stå) för det människan är rädd för.

#3  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-09-17 18:10:40

Jo jag är väl naiv. Borde det inte vara olagligt att göra så då? Är det nån eftergift åt fira ordet eller nåt? Integritetslagar? Varför tillåts det?

ok jag är naiv men jag tycker de ska sluta göra så.

Skulle färre vara arg på henne om hon ärligt svarat att hon sagt det som Ebba och Susanne referera till?

Ebba sa att "Tiina anser att" alltså inte att Tiina sagt så. Hon kan ha sagt det eller skrivit eller viskat det som en hemlighet som inte skulle föras vidare. Jag vet inte men de skrev fel i tidningen. Jag har hört en uppselning nu och Ebba sa aldrig att Tiina sagt så.

Men att Tiina blev tyst länge och sedan sa att hon inte hört uttalandet av Ebba och sedan i DN intervjuad av en anna nlesbisk feminist så missar hon två chanser att förklara sig.

Det kan ju ge inryck av att hon inte är öppen utan har två sätt att vara. På ett sätt inför de som hon tror inte ska föra det vidare och på ett annat sätt inför allmänheten. Kanske dessa som hotat då är överkänsliga för sådant spel för gallerierna?

Att hota någon till livet borde ge flera år som lägsta straff och ges första prioritet i spaning. Finns ingen ursäkt alls att göra så.

Jag tror att Tiina mfl feminister inte inser att konfliktperspektivet bara skapar hat och att hat föder mer hat och hat skapar våld.

Stefan Einhorn föreslår att man ska öva sig i konsten att vara snäll.

www . stefaneinhorn . com/ http://www.stefaneinhorn.com/

#4  Billie Pela68
2005-09-17 18:40:55

" Fi:s årsmöte i Örebro förra helgen, där Tiina Rosenberg, Devrim Mavi och Gudrun Schyman stod i rampljuset, fick hatet mot företrädarna att explodera. Tiina Rosenberg och Gudrun Schyman hotas till livet. Båda tvingas nu leva med livvaktsskydd "

Från AB men finns motsvarande text i DN mfl.

Hur blev det så här?"

Än vet ingen av oss som det verkligen "blivit så här". Om det är det faktiska förhållandet, så är det djupt beklagligt- och jag hopppas verkligen att dessa "humanus inferior" straffas hårt för sina tilltagelser.

Men- tills att det verkligen presenteras bevis för vad som skett tillåter jag mig till att tvivla på sanningshalten (eller i varje fall allvaret) i de påstådda "hoten". För mig känns det snarare som om att antingen blaskorna återigen dragit igång stora rubrikmaskinen (som de tagit över från Hänt i veckan) eller att Tiina och co, sin vana trogen, dragit offerkoftan över huvudet i jakt på sympatier.

Sedan är det ju så att om man ställer upp för ett politiskt parti med riksdagsambitioner- i synnerhet om man i samband med det luftar en hoper superradikala åsikter- tja då får man också vara beredd på att ta skit från dårar.

Hur många hot har Reinfeldt eller Persson fått från knasbollar? Fler än ett är min gissning...

#5  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Liv
2005-09-17 18:48:10

Men, det tillåts väl inte? Jag kan däremot tänka mig att det är svårt att göra så mycket åt hotarna då de flesta som hotar väl gör det anonymt. Rosenberg har ju fått livvakt just därför att inget skall kunna hända, det är absurt att det skall behövas, men tyvärr så är det så.

Visst kan det vara både bra och en konst att vara snäll, men jag tror tyvärr inte att snällhet tar en särskilt långt. Jag anser att det finns en konflikt inbyggd i feminismen som är svårt att komma ifrån och som inte går att byta ut mot nånslags allmän snällhet.

#6  Pela68 Liv
2005-09-17 18:52:59

"Men- tills att det verkligen presenteras bevis för vad som skett tillåter jag mig till att tvivla på sanningshalten (eller i varje fall allvaret) i de påstådda "hoten". För mig känns det snarare som om att antingen blaskorna återigen dragit igång stora rubrikmaskinen (som de tagit över från Hänt i veckan) eller att Tiina och co, sin vana trogen, dragit offerkoftan över huvudet i jakt på sympatier."

Så du tror att livvakter hyrts in enbart för att väcka sympati för F! och inte för att Rosenberg mfl. hotats? Jag personligen tror inte på det, jag var dessutom på en föreläsning med Rosenberg i veckan och med anledning av vad som sades där ser jag det som än mer osannolikt.

Hur allvarliga hoten är är väl omöjligt att säga, men jag tror att exempelvis händelsen med Anna Lindh för några år sen (om du minns) kanske gör att det går fortare för kända politiker att få/be om skydd, är det dåligt?

#7  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Fosfolipid
2005-09-17 19:00:45

Jag fattar inte. Hon är politiker och dessutom en som figurerat i media väldigt mycket på sistone. Givetvis kommer något geni hota henne till livet för att Gud eller spöken eller Refaat el Sayed sagt åt honom att hon är antikrist. Vad har detta med feminism eller könsfrågor att göra?

#8  Liv Pela68
2005-09-17 19:02:24

"Så du tror att livvakter hyrts in enbart för att väcka sympati för F! och inte för att Rosenberg mfl. hotats? Jag personligen tror inte på det, jag var dessutom på en föreläsning med Rosenberg i veckan och med anledning av vad som sades där ser jag det som än mer osannolikt. "

Att dessa (manliga?) livvakter hyrts in bevisar väl ingenting, eller hur?

Jag menar att det inte finns någon grund för att tro att det verkligen existerar en hotbild, ett patriarkat eller en manlig överordning- bara för att någon PÅSTÅR det....

Wag the dog!

#9  Liv billie
2005-09-17 19:04:43

Nu har jag inte hunnit läsa Stefans bok men "jag tror tyvärr inte att snällhet tar en särskilt långt. Jag anser att det finns en konflikt inbyggd i feminismen som är svårt att komma ifrån och som inte går att byta ut mot nånslags allmän snällhet."

Han hävdar att det finns vetenskap på att en konsekvent genomförd snällhet alltså inte mesighet eller nåt substitut utan troligen något som han redogör för. Det är en konst, alltså det är ju svårt, inte enkelt.

Ta en berömd konstnär. Det tar minnst en 10 elelr 20 år tror jag? Så nån allmän snällhet tro jag inte ha talar om.

Men du säger något viktigt här

"Jag anser att det finns en konflikt inbyggd i feminismen som är svårt att komma ifrån ".

I radikalfeminismen är det ju så. Är det verkligen så i de andra feminismerna också? Liberal feminism eller i individuell feminism eller i jämlikhetsfeminismen?

Jag har läst i Christina Hoff Sommers bok "Who STole Feminism" och det verkar gå bra utan konfrontationer på den här nivån?

Min vilda gissning men jag tror att folk reagerar på att få en kollektiv skuld på sig. Det upplevs nog som ett hugg i ryggen. Ojust tror jag det uppfattas som. Min gissning är att folk vill känna igen sig i en beskrivning.

Tiina talar i TV just nu i telefonintervju. Devrim Mavi i bild gav bra svar.

#10  #7 Fosfolipid billie
2005-09-17 19:07:42

"Vad har detta med feminism eller könsfrågor att göra? "

för mig var det ett solklart bevis på att konfliktperpektivet skapar ett hat. Jag minns inte att jämlikhetsfeminismen skapade detta hat.

#11  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? udd
2005-09-17 19:24:26

Devrim var med på Nyhetsmorgon i morse och kommenterade det där. Hon var inne på att folk blir så provocerade av att, i Tiinas fall, en lesbisk kvinna med utländsk bakgrund tar plats. När jag hörde det tyckte jag först att det lät som en lite väl "enkel" lösning.

Ju mer jag tänker på det, desto med tveksam blir jag dock. Av det jag har hört är jag också ganska tveksam till att ge Tiina mer politisk makt, men inte mordhotar jag henne för det. Istället röstar jag på ett annat parti och vill jag vara riktigt engagerad försöker jag övertala någon annan att göra samma sak. (Mordhot är ju dessutom så idiotiskt kontraproduktivt så det är sanslöst. Martyrrösterna tickar jag på i takt med varje hot. Skicka några till så riksdagsplatsen är garanterad, vettja.)

Nä, sånt här beteende kan nog inte höra hemma i enbart ett missförtroende mot politiken. Kanske har Devrim och Liv rätt i att det ligger något djupare bakom. Och är det så förtjänar de nästan en martyrröst från mig också.

#12  billie Liv
2005-09-17 19:39:13

"Jag anser att det finns en konflikt inbyggd i feminismen som är svårt att komma ifrån ".

I radikalfeminismen är det ju så. Är det verkligen så i de andra feminismerna också? Liberal feminism eller i individuell feminism eller i jämlikhetsfeminismen?

Det jag menade med mitt påstående var mer något i stil med att jag tror att i alla (eller åtminstone en stor majoritet) rörelser som vill åstakomma förändringar finns det konflikter inbyggda, alltså konflikter mellan de som vill åstadkomma förändringar och de som inte vill det. Detta är oavsett vilken slags feminism (eller annan politisk inriktning) en bekänner sig till.

Sedan är det nog så att ett uttalat konfliktperspektiv kan skapa mer hat och aggressioner för att människor känner sig hotade.

#13  Pela68 Liv
2005-09-17 19:41:07

Nej, om det verkligen existerar en seriös och allvarlig hotbild är väl svårt att veta, det har jag väl inte heller påstått? Men jag tycker inte att det är konstigt att Rosenberg mfl. tar det säkra för det osäkra.

#14  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-09-17 19:48:19

Tänk den här killen då som dödade Lind. Var inte det nåt slags hat som låt och grodde i honom? Jag har svårt att tro vanliga sansade gör något sånt som skickar hotbrev eller går fram och hotar vid offentliga möten.

Skrev inte Tiina att det faktiskt hänt. Jag kommer att tänka på hur fansen till AIK och Djurgården Hammarby kan tända på symboler.

Jag är otroligt ointresserad av sport som fotboll mm. Höjdhopp var kul att kolla men det var nog det enda jag fick ut nåt av.

Men jag råkade köpa en halsduk och mössa som såldes billigt och jag tyckte det stod nåt konstigt men tänkte inte så mycket på det. Då kom det fram en Djurgårdare coh muckade gräl. Jag var så naiv att jag inte förstod att jag hade AIK mössa och halsduk på mig och befann mig på hans område. När jag förklara hur okunnig jag var så iddes han inte börja slåss. Tur för mig.

Kan inte det här vara nåt liknande. Symboliskt så har hon sagt sker som liknar kriget mellan de stor klubbarna. Krossa är ett ord de använder också. De har sådana där peptalking innan matcherna att du ska vi ta fienden. Kan de inte ha överfört det på F! för att de har ett likadant språkbruk Krossa Patriarkatet. Skära kuken av dig mannen nåt. typ

De är överkänsliga mot allt omanligt.

Jag har tidigare länkat till en kille som skrivit en bok om hur de resonerar. alltså inte han MedeleEnk nåt utan det här är en annan kille. Han blev intervjuad i TV eller Radio om boken.

Vi borde finna texter av honom. Han har intervjuat de där killarna och männen som är så där aggressiva. Det är genom kunskap man kan förändra världen. Han har kunskapen. Vad heter han? Länk tack

#15  Liv Pela68
2005-09-17 20:19:48

"Nej, om det verkligen existerar en seriös och allvarlig hotbild är väl svårt att veta, det har jag väl inte heller påstått? Men jag tycker inte att det är konstigt att Rosenberg mfl. tar det säkra för det osäkra."

Och samtidigt tar chansen att gråta ut i media för att understryka sitt martyrskap eller?

Jag vet faktiskt inte vem det är som är boven här (om någon). Media eller Tiina? Har Tiina överhuvudtaget uttalat sig i media om denna sak? Har media fabricerat? Har Tiina fabricerat? Drar man på för stora växlar?

Jag har blivit hotad till livet (utav en kille som tidigare mördat två människor), u t a n att hyra in livvakter (skulle alldrig i livet ha råd med det- varifrån får Tiina pengarna?). Vad kan vi dra för slutsatser av det? Varför är Tiina viktig/viktigare än någon annan?

Vi vet just nu INGET annat än vad Tiina har påstått/ vad medierna påstår att hon sig blivit utsatt för. Ska vi oifrågasatt lita på vad hon påstår/ eller vad medierna rapporterat att hon påstår?

Har man gett sig in i leken får man fan i mig också leken tåla!

Wag the dog!

#16  Billie Pela68
2005-09-17 20:22:58

Jag undrar om inte du är den klokaste av oss alla! Keep up the good work!

#17  Har funnit Hatbrottsboken nu + Pela68 billie
2005-09-17 20:46:01

Pela68 du skojar. Jag är nog den mest virrige tror jag.

wow tog mig fruktlöst sökande här och på google som jag upplevde det i timmar till jag plöstsligt tog rätta sökorden omanlig + hatbrott då fann jag mitt tidigare inlägg här i forumet via google

Bok om hatbrott som heter "No tears for queers" av Johan Hilton

http://feminetik.se/diskutera.php?fid=3&m…

finns fler länkar http://www.arenagruppen.se/ag4/default.asp?ID…
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=121&a…
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikeli…
http://www.arbetaren.se/2005/19/kultur.html
mfl länkar.

kanske andra här har tagit upp honom utan att jag märkt det. Som fjolligt omanlig hetero så är jag inte så på om bögar antar jag.

Billie got fear for queer.

Vad jag gillar med Johan Hilton är att han så bra beskriver deras hat mot det omanliga inom sig. När de ser detta i andra män vill de slå ihjäl dem känner de.

Hur är detta då relevant för feminism och feminetik?

Jo vi lever inte i ett socialt vakuum. Vad vi gör har återverkningar på andra. Inte så att Tiina har skuld till att hon hotas. Det ligger på dem som hotar. Men om man skriker jävla rasist till Maija Svolainen? för att hon känner sig pinsam när hon inser att hon inte vet hur hon uttalar Devrim Mavi namn oc hförsöker skoja om att det vägrar jag säga, det var för svårt för mig .Då blir det en slags elitfeministernas hån mot den vanliga människans kämpande med osäkerheten inför det främmande som de inte har något inflytande över. Det bestäms utan att de blir tillfrågade.

Vad Johan Hilton tar upp är att dessa aggressiva unga män som misshandlar homosexuella det är hatet mot dem som bryter mot normen om hur en man ska vara.

Tiina uppför sig så. Jag vill inte vara någon hbt gisslan inom F! då kan jag få bättre resultat utanför ... ungefär resonera hon i en intervju inför Prideveckan. Hon trappar upp konflikten.

#18  Pela68 Liv
2005-09-17 20:59:15

"Har man gett sig in i leken får man fan i mig också leken tåla!"

Verkligen. Jag förstår inte varför människor tycker det var så jobbigt/konstigt/upprörande att Anna Lindh blev mördad. "Har man gett sig in i leken [...]" suck..

#19  Politiker vs. medborgare Robert
2005-09-17 21:38:35

Så snart en politiker känner sig hotad så kan denne tydligen få livvaktsskydd. Vem avgör när en politiker ska få livvaktsskydd? Och vem betalar?

Men när en medborgare känner sig hotad av en politiker så finns inga skydd i världen att få. Medborgaren förväntas bara bocka och buga och lyda "majoritetens beslut". Lugnt acceptera att fastighetsskatten höjs med 40%. Lugnt acceptera att vänta i vårdkön i 8 månader för en enkel operation.

Nej, ibland kan man verkligen undra vem som behöver beskydd och från vem?

#20  Liv Pela68
2005-09-17 21:41:52

"Verkligen. Jag förstår inte varför människor tycker det var så jobbigt/konstigt/upprörande att Anna Lindh blev mördad. "Har man gett sig in i leken [...]" suck.."

Ehh, vad är det du menar egentligen?

Politiker har a l l t i d genom historiens gång varit extra utsatta för knasbollar. Varför skall vi tänka annorlunda bara för att det är en kvinnlig politiker som drabbas?

Palme? Kennedy's? Malcolm X? Martin Luther king? Ghandi? O s v.

"suck.."- tillbaka på dig!

#21  billie Pela68
2005-09-17 21:47:19

Näpp! Inte speciellt förvirrad i just det avseendet. Jag vidhåller att du är en av de människorna på det här forumet som jag delar. mest gemensamma tankar med. Gör det mig till en virrig person då? Well so be it!

#22  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-09-18 13:02:40

Tiina avslöjar nu hur många av oss fick för oss att hon "anser att ... är könsförrädare."

Det anser hon inte säger hon till SvD. Jan G i AB verkar inte läsa SvD för han tror fortfarande at hon anser så i hans senaste krönika. Han kanske litar mer på Ebba W än på TiinaR?

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10565…

"Hon har tidigare valt att inte kommentera påståendet närmare, eftersom hon och Ebba Witt Brattström är gamla vänner. För SvD berättar hon nu att hon anser sig vara helt felciterad.

Upprinnelsen är en hetsig diskussion mellan henne och Ebba Witt Brattström om äktenskapet och om kärnfamiljen.
- Hon försvarade det, medan jag tog avstånd. Feminismen har alltid kritiserat äktenskapet och kärnfamiljen,
säger Tiina Rosenberg.
- Men det är fullkomligt nonsens att någon skulle vara könsförrädare genom att ligga med män. Jag skulle inte använda begreppet könsförrädare. Jag tror inte ens på kön, annat som en social och politisk företeelse."

Det här tycker jag visar att alla feminister bör lära sig av detta. alltså två Professorer som båda sysslarmed att tolka texter talar med varandra. De är vänner sedan länge och har talat med varandra och läst varandra länge.

Ändå återger den ena den andra så hon inte känner igen sig i beskrivningen.

Exakt vad jag tagit upp här som oraken till hatet mot radikalfeministerna.

Hatet kommer från känslan av att bli orättvist beskyld för att vara någon som slår kvinnor fast man aldrig gjort det. Dömd på förhand. Sedd som förövare från det man fötts.

Fångad i en manlig skuld till kvinnorna redan som baby.

Rent spel! När jag växte upp var sport eller Sport med stort S viktigt för nästan alla killar. Jysst eller Just eller rent spel var viktigt. Att fälla någon i fotboll när jag växte upp var mycket ojust.

Man skvallrade inte på en kompis. Det fanns en moral att leva upp till. En riktig man slog aldrig en kvinna även om hon slog honom.

På samma sätt som nu Tiina hävdar att hon vill bli beskriven på et just sätt så vill män som grupp bli beskrivna på ett just sätt av kvinnor som grupp.

Jag länkar till en bok om hatbrott i en annan tråd. "No tears for queers" av Johan Hilton. Jag föreslår ett sätt att minska hatet genom att ansluta sig till den attityd som Stefan Einhorn föreslår i sin senaste bok. "Konsten att vara snäll".

Det kan uppfattas som naivt i överkant men det är mycket realistiskt.

#23  #20 Liv Pela68 billie
2005-09-18 13:11:18

Pela, du har ju rätt i sakrent formellt? men jag tror Liv reagerar på hur du säger det.

Gudrun S. bekräftar det du säger. Hon har haft hotbilden sedan April i år säger hon. så det är ju ett sorgligt faktum att det finns människor som tar ut sin aggression på kända namn.

Kungafamiljen har det väl likadant påstår aftonpressen. Så det har nog med hur känd man är att göra. eller att man representerar de som åker gräddfil möjligen. Avundsjuka är mycket utbrett sägs det.

#24  Robert PerSiflage
2005-09-18 17:27:30

Det är Rikspolisstyrelsen och/eller SÄK som avgör om hotet är så allvarligt att det motiverar personskydd från staten, och då betalar skattebetalarna det. Om de inte anser att hotet är tillräckligt för att motivera personskydd så står det alla fritt att hyra eget. För dygnet-runt-skydd (man bör vara minst två för att kunna skydda objektet) behövs tolv personer (plus någon reserv i händelse av sjukdom etc), så billigt är det inte.

#25  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Peggy
2005-09-18 17:38:08

Det är oerhört vanligt med hot mot politiker, även de mest obetydliga. Jag minns när min mamma var lokalpolitiker, ja hon satt inte ens i fullmäktige. Hon fick de mest vidriga hot/hatbrev!!

Någon sa att hot är vanligare mot kvinnliga politiker. Kanske provocerar de mer?

Jag tycker det är skitlöjligt att säga att man inte tror på att politiker är hotade, bara för att man inte gillar vad de står för. Det är väldigt omoget att inte knna skilja på sak och person på det viset.

#26  Pela68 Liv
2005-09-18 18:31:14

Jag har aldrig hävdat att kvinnliga politiker skall behandlas annorlunda. Hade det varit män som drabbats nu och fick beskydd så hade jag inte ansett det vara felaktigt.

Jag anser inte att politiker får "leken tåla" (alltså räkna med att de kommer bli skadade/dödade/förföljda) utan att de har rätt till beskydd om de är utsatta för hot. Vad gäller Rosenbergs vakter så har jag för mig att det är universitetet som betalar för dem. Om hotbilden överdrivs eller inte kan jag verkligen inte uttala mig om, kan du?

#27  #24 (PerSiflage) Robert
2005-09-18 21:14:44

Låter som livvakt skulle kunna bli ett framtidsyrke. Kanske något som Person är beredd att satsa stora statliga pengar på parallellet med gardinupphängare.

Med tanke på att det finns 349 riksdagsledamöter, ett 20-tal statsråd och otaliga landstingspolitiker (ett 20-tal landsting á 30 ledamöter) och kommunalpolitiker (cirka 250 kommuner á 20 ledamöter) så adderar de säkert ihop till minst 6000 välbetalda politiker som alla behöver skydd av minst 12 livvakter.

Det ger omkring 70 000 livvakter. Vilket tillväxtområde!

Bli livvakt och skydda era älskade politiker mot medborgarna! Person betalar bra! Att han får lägga ner ytterligare ett par sjukhus och höja skatten ytterligare drabbar ju inte honom. Anitra har ju bra betalt hos det statliga sprit-monopolet och själv har han så att det räcker till en liten gård i Sörmland (inkl. planer på att bygga nytt hus).

#28  Robert PerSiflage
2005-09-18 21:50:52

Det är en hel del som bara har transportskydd, dvs de blir hämtade och lämnade på sina arbetsplatser, hem etc och då blir det ju billigare. Sedan är väl personskyddsjobbet inte världens roligaste heller, ganska lite mental stimuli och mycket väntan. Pensionsåldern är också rätt låg, så ...

Å andra sidan är det välbetalt ...

#29  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-09-18 22:00:02

Robert du har ju löst problemet för Susanne Linde. Hon kan bli vakt.

Ok det var ibllie när han är elak. Men du har rätt. Har de pengarna så kan otroligt mycket folk anställas. 12 på varje som behöver skydd.

Politiker, kändisar, förföljda kvinnor, förföljda män, osv.

Troligen har de så höga krav på utbildning så kanske inte alla kan leva upp till det.

Men om vi går tillbaka till det som Tiina nu får uppleva. Otryggheten att vara igenkänd på stan. Mamma de stirrar på oss tror jag hennes son sa.

Det där drabbar ju alla som varit i TV eller i masmedia försstås men TV har störst genomslag. Känd från TV står det.

Varför blev det så starkt hat mot henne. Hon skrek åt en landsmaninna att hon var rasist för att hon inte lyckats läras sig Devrim Mavi namn eller hur man uttalar det utan att ha hört det uttalas förut? Tror Maija Savolainen? sa att "jag vägrar uttala det" och Tiina som är en spontan människa skrek rakt ut.

Mycket oartigt av Maija. Socialt klumpigt. Känner man sig osäker frågar man närmsta granne. Hur ska man uttala namnet på och man pekar på text i programmet eller nåt. Devrim säger den då. Eller säger Jag har ingen aning jag heller och jag är för blyg att fråga. Kanske Gudrun vet. Man är socialt intresserad av de som är där och gör sig bekan med dem och lär sig deras namn efter bästa förmåga.

Men hur kom Tiina fram till att det skulle vara rasism.

Kan inte hatet mot henne ha att göra med att Tiina "tillskriver" andra hur de är. Susanne mfl var medelklasskärringar för henne. Sånt tas illa upp. Självklart ursäktar det inte hot eller gör att Tiina är skyldig men hon har betett sig på ett sätt som får folk att ta avstånd från hennes fördömmande av andra som inte lever upp till hennes politiskt korrekta krav.

Sådan är jag tyvärr också ibland. Jag jobbar på att inte vara så PK för det är helt förrödande för förståelse människor mellan. All kommunikation upphör om man sänder PK signaler.

Lyssnande och att dela med sig hur man upplever saker. Lära känna varandra förutsättningslöst. Det betyder inte att man försvarar handlingar men man ger varandra chansen att se saken från många perspektiv. Den andres berättelse är också viktig.

Varför skulle män känna hot från en lesbisk kvinna?

De kanske tänker att hon inte har en chans att se världen från vårt perspektiv. Om hon då i varje handling de tar del av visar at hon inte förstår så minskar deras förtroende för henne dramatiskt.

De som då har nära till aggressionerna inom sig triggas tyvärr.

#30  #29 (billie) Robert
2005-09-19 09:23:23

Intressant och tänkvärd analys som du gör i slutet av ditt inlägg, tycker jag.

Visst bör alla få möjlighet att få komma till tals och visst bör vi alla få beredas tillfälle att ge vår syn på saker och ting. Och genom att lyssna till varandras åsikter ger vi också möjlighet till fler olika perspektiv att belysas.

Kanske är det just Tiina R's uppenbara ovilja att lyssna på andras perspektiv som en del personer blir upprörda på. Detta, tillsammans med vanligt folks bristande möjlighet att komma till tals i samhället, kanske är orsaken till att vissa av dessa personer känner sig överkörda och förödmjukade och då reagerar med aggressivitet. Så till den milda grad att de t.o.m. hotar de offentliga personerna (som t.ex. Tiina R) som de upplever ignorerar dem.

#31  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Peggy
2005-09-19 10:47:28

En heteroman och en flata borde väl ha MER gemensamt i synsätt än en heteroman och en heterokvinna?

Om man öht kan generalisera om världsbild utifrån läggning?

#32  #31 (Peggy) Robert
2005-09-19 10:53:49

Öhh?

Vad syftar du på? Vilket inlägg är det du kommenterar?

#33  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Peggy
2005-09-19 11:12:58

Öhh, detta kanske?

"Varför skulle män känna hot från en lesbisk kvinna?

De kanske tänker att hon inte har en chans att se världen från vårt perspektiv"

Ugh ugh

#34  #3, Billie, PerEdman
2005-09-19 11:25:00

Det är inte tillåtet. Mordhot och hot om våld är kriminella handlingar.

/ Per

#35  Peggy mfl billie
2005-09-19 13:17:46

" Varför skulle män känna hot från en lesbisk kvinna?

De kanske tänker att hon inte har en chans att se världen från vårt perspektiv. Om hon då i varje handling de tar del av visar at hon inte förstår så minskar deras förtroende för henne dramatiskt." skrev Billie.

Jo Lesbiska som är "manligare" än de flesta kvinnor kan nog känna igen tex lusten att penetrera. Petra Östergren berättade om väninnor till henne som kunde känna lust att Penetrera. Andra Feminister tog kraftigt avvstånd. Att känna lust att penetrera var "manligt" och det var inte den feminism som de ville stödja.

Att de så kraftigt tog avstånd från Petra kan väl antyda att det inte är så enkelt.

4 av 5 män som begår självmord är unga män. Om Lesbiska som syns i massmedia inte ser dessa unga män utan hela tiden bara ser kvinnor så får väl de unga männen något större förtroende för att de har förmåga att se dem som individer?

Sociala handlingar får konsekvenser.

Individer vill känna igen sig i beskrivingar. Är det inte rimligt att unga män inte känner igen sig i den bild av dem som ges av Lesbiska som blir intervjuade.

Birgitta Tollan i ett radioprogram intervjua James. En lesbisk kvinna som valt att helt bli man. http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp…

"Gender 14 september

Hans föräldrar tvingade honom att bära klänning på hans brors bröllop. I Gender möter du James Green, en transexuell man. James föddes i en flickkropp, men har nu tätt skägg, basröst och håriga armar. Birgitta Tollan har träffat honom."

När han fich hormonbehandling som gör kvinnan till man så gick hon igenom ett manligt pubertet. Hon kände för första gången hur det känns att vara ung man. Hur hennes blick för kvinnors kroppar förändrades. Hon blev förvånad över hur starkt detta var.

som Lesbisk kvinna hade hon också uppskattat kvinnors kroppar men under hormonbehandling fick hon känna hur det känns för en man. Det äöveraskade henne.

Nu är alla män olika. alla män upplever inte det hon var med om. alla har inte samma nivåer och den känslighet som kanske samverkar med detta. upptag av signalsubstanser är mycket individuellt.

Kanske det finns lesbiska som har talang för att se världen oc hkvinnor så som många män ser dem medans andra kanske inte alls skulle känna igen att de upplever det så.

Jag blir ju förvånad över de män som tänder på kvinnofötter. Ändå har jag 50 års insocialisering på att uppleva kvinnor som sexiga.

Om jag misslyckas med en så enkel sak då är det väl rimligt att Lesbiska kan misslyckas med något motsvarande. De har ju själva haft bröst och vant sig vid dem.

När de då kanske lobbar för att ta bort sexualiserade bilder i relam och tidningar på offentliga platser då kanske de ordval och attityder de visar upp visar att de inte förmår se detta ut manligt perspektiv.

Det betyder inte att alla män ser det så heller men tillräckligt många för att det ska vara ekonomiskt lönsamt att ha sexualiserade bilder.

Det finns sexualiserade bilder av män som går att tolka som gjorda för en homosexuell manlig publik. Nämner feministerna dessa bilder med samma avsky som de protesterar mot bilder av kvinnor?

Hur blir de hotande? De lesbiska kvinnorna kan ju vara lärare och det är väl rimligt att en ung man med en sådan lärare tänker att hur ska hon kunna ge mig ett rättvist betyg om hon är påverkad av att se alla män som potentiella våldsmän.

Brukar inte Genusforskare påpeka att vita medelklassmän har förutfattade meningar om kvinnor. Brukar de inte erkänna att de som forskare inte kan vara objektiva. Att de ger en feministisk och kvinnlig tolkning av världen. Ta våra berättelser på allvar säger dessa Lesbiska kvinnor.

Kan det inte vara rimligt att många unga män inser att har man dessa berättelser som de offentligt ger rpov på då ser man de unga männen genom det socialt konstruktiva filtret. De inser att dessa kvinnor har svårt att se dem som de själva upplever sig.

Dt är ett hot på samma sätt och av samma andledning som en ung kvinna känner sig hotad av den manliga blicken. Han ser mig som ett byte han vill fånga. Han objektifierar mig, jag är inte en hel människa just nu utan ett sexobjekt för honom.

Hon kan ha helt rätt. Den unga mannen som bli iaktagen av en Lesbisk kvinna kan ha helt rätt också. Hon ser mig inte som en hel människa, hon ser en potentiell våldsman.

#36  Sv: Tiina R finns inspelad på videoband nu. billie
2005-09-19 21:33:08

Ebba avslöjar i AB att uttalandet finns på ett videoband. (Ev riktig gameldags celuidfilm? ) http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0…

Eftersom många av er vägrear att läsa den tidningen citerar jag

"Ebba Witt-Brattström kan fortfarande inte tänka sig att återvända till fi. Däremot ångrar hon i dag att hon gick ut med sin anklagelse i TV?4 – att Tiina Rosenberg ska ha sagt att kvinnor som ligger med män är könsförrädare.

– Att hon sagt så finns dokumenterat på film, men jag beklagar ändå djupt att jag sa så där eftersom det triggat i gång en förföljelse av henne.

Fast samtidigt hade det hänt förr eller senare i alla fall. Tiina säger precis vad som helst, rakt ut, hon har inga som helst spärrar. Det funkar inte i en demokratisk organisation."

Var det inte flera här som vägrade tro att hon sagt så? Nu vet vi inte sammanhanget helt klart? Så hon kanske vill trigga dem att visa färg? Se om någon vågade ha avvikande mening? Kanske hon inte känner så me nville veta hur det uppfattas av de andra. Höra deras reaktioner. Se deras kroppsspråk inför någon som är logiskt konsekvent? eller hon var okontrollerat spontan. Hon visste inte att hon skulle säga det och när det väl hänt så blev det svårt att ta tillbaks det?

#37  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Peggy
2005-09-19 21:56:43

Oj oj oj, Billie, jag tror du drog lite för stora växlar nu.

Man kan nog inte säga annat än:

En heteroman och en flata har det gemensamt att de tänder på kvinnor.

Det vet vi. Inget annat. De kan utöver det vara hur lika eller olika som helst.

och:

en heteroman och en heterokvinna har inte ens det gemensamt. Det enda vi vet att de har gemensamt är erfarenheten av att tillhöra den heterosexuella gruppen.

Inget annat vet vi.

Vilka har mest gemnsamt? Ingen vet.

#38  #33 (Peggy) Robert
2005-09-19 22:02:21

Tusen tack för svaret.

Det blir lite lättare att följa diskussionen om du hänvisar, t.ex. i rubriken, vilket inlägg du avser ge en replik på. Som det var nu så fick jag för mig att det var till mig du vände dig eftersom jag hade skrivit inlägget innan ditt.

Ett litet tips bara - i all enkelhet.

#39  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Peggy
2005-09-19 22:10:34

Det är lika bra om alla tar åt sig, dess fler dess bättre.

Och om man sticker i en hög med grisar så...


når man till sist storgalten?

Eller nåt.

#40  #39 (Peggy) Robert
2005-09-20 08:36:12

Så om man skriker ut något här så kanske Gudrun eller Tiina tar åt sig, eller vad menar du?

#41  Peggy billie
2005-09-20 10:27:52

Det där som du tar till verkar mer vara härskarteknik och det vill inte jag uppmuntra här i tråden.

#42  Peggy elu
2005-09-20 12:30:08

Trollstav Din liknelse är lite väl stötande och inte helt OK, då den liknar alla debattörerna på JÄIF vid svin. Försök att inte använda sådana breda och och stötande liknelser vid framtiden.

#43  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-09-20 19:07:55

Tv24 tog upp vad Ebba WB anser finns inspelat på film vad Tiina R sagt.

Devrim Mavi som är en av de tre Talespersonerna fick svara och ansåg att Tiina aldrig sagt detta.

Troligen har hon inte läst att Ebba berättat i tidning hur hon vet att det är så. Visar hur viktigt det är att talespersoner ofta talar med varandra om hur något är. Tiina kund väl ha ringt Devrim och sagt att det finns inspelat men sammanhanget är det här och därför har jag valt att inte bekräfta det. nåt i den stilen.

Det blir ju svårt att få förtroende för tre talespersoner som inte ens vet vad den andre sagt. Samma hände när de tog upp något som Gudrun Schyman sagt. Devrim hade inte hört detta. Att än har ett kollektivt ansvar. att många av oss tror att Gudrun sagt så är ju allmänt känt. Hur exkt hon sade det minns jag inte men tidningar har tagit upp det flera gånger. Så de måste börja berätta för varandra vilka sammanhang de sagt något som brukar ifrågasättas.

Tex att män exploaterar kvinnors kärlekskraft?

#44  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Peggy
2005-09-20 19:10:06

Robert, det är inte omöjligt.

#45  Liv Pela68
2005-09-21 01:50:34

"Jag anser inte att politiker får "leken tåla" (alltså räkna med att de kommer bli skadade/dödade/förföljda) utan att de har rätt till beskydd om de är utsatta för hot. Vad gäller Rosenbergs vakter så har jag för mig att det är universitetet som betalar för dem. Om hotbilden överdrivs eller inte kan jag verkligen inte uttala mig om, kan du? "

Men please! Självklart är det så att om du ger dig in i en högprofilsbranch såsom racerförare, dokusåpadeltagare eller knaspolitiker- så måste du vara beredd att ta skit från en mindre eller större del av allmänheten!

Som jag påpekade tidigare så är chansen för en kvinnlig politiker att bli mördad för s i n åsikt ungefär tio gånger lägre än vad det är för en manlig politiker.

Numera vet vi ju (som jag också lite försiktigt insinuerade i ett tidigare inlägg) att Tiina inte ens brytts sig om att polisanmäla de påstådda hoten, vilket är ett ytterligare indicium för ett uppenbart PR- trick.
Att hon dessutom har fått universitetet (och i förlängningen skattebetalarna) att stå för notan gör ju bara det hela än mer skamligt och tragikomiskt.

O F F E R K O F T A!

#46  Tiina i TV4 lördagsmorgon 08.59 billie
2005-09-23 22:24:54

En slags intervju eller prat.

"Exklusiv intervju i TV4:
Tiina Rosenberg om turbulensen i Fi
Nyhetsmorgon lördag: Lasse Bengtsson gästas bland annat av Tiina Rosenberg från Feministiskt initiativ. Det är det första långa riktiga tv-intervjun efter alla turbulens som har varit på sistone. Fyra frågor till Lasse Bengtsson"

"På lördag gästas Lasse Bengtsson av Tiina Rosenberg från Feministiskt Initiativ. Det är den första riktiga tv-intervjun efter all turbulens inom och utom partiet.

Vad har tittarna att se fram emot på lördag?
- Vi har fått den första riktiga långa tv-intervjun med Tiina Rosenberg efter all turbulens inom och utom partiet.
- Musikgäst i programmet är Eva Dahlgren som berättar om sin återkomst till musiken och sin skaparvånda."

#47  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? hippo
2005-10-04 11:35:04

Konstig diskussion om Tiina Rosenbergs skydd. Väktarna på universitetet följde henne en dag. Universitetet har ett anställt väktarbolag hela tiden. Extra kostnad? Nej, inte mycket i så fall. Efter det verkar hon ha ställt in alla engagemang.

#48  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-10-04 11:43:57

Man kan ju jämföra med familjen i Ronna vars dotter blev trakasserad för att hon var blond i ett område med majoritet av svarthåriga kvinnor.

Hon sa ifrån och då besköts det förhörsrum hon satt i på polisstation. Familjens bil brändes upp.

Hur mycket polis eller väktarskydd har den familjen fått?

Susanna Popova gav sin bok namnet "Elitfeministerna".

Flickan i Ronna tillhör troligen inte dessa.

#49  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? hippo
2005-10-04 11:53:30

Jämföra med vad? Tiina R har inte fått något polisskydd det fick inte flickan i Ronna heller. Tiina R:s arbetsgivare såg till att verksamheten på universitetet kunde fortsätta trots att medierna ockuperat universitetet och stäminigen på campus var hotfull, men bara en dag då hon hade många föreläsningar.
Jag förstår vad du menar men det finns inga elitfeminister som får skydd. Ö v t finns skydd för alltför få. Jag blir enbart glad när jag ser att Mona Sahlin har vakter, det räcker så väl med Palme och Lindh.

#50  billie - tack hampus
2005-10-04 12:06:44

du skriver så väl ... :)

#51  Hippo Pela68
2005-10-04 21:18:27

"Jämföra med vad? Tiina R har inte fått något polisskydd det fick inte flickan i Ronna heller."

Men Tiina R p o l i s a n m ä l d e aldrig hoten mot sin person! Svårt att få polisbeskydd i så fall...

Varför polisanmälde hon inte? Det vore väl det första en vettig person skulle göra, eller hur?

Den enda slutsatsen vi kan dra av hennes (icke) handlande är ju i så fall att det i n t e överhuvudtaget existerade något reellt hot mot hennes person.

Med tanke på Tiinas titigare uppvisade mediakåthet så vidhåller jag.
Det hela var ett spel för gallerierna- och bara ett sätt att försöka väcka sympatier.

#52  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? hippo
2005-10-05 06:08:46

Hon förklarade detta i teveintervjun. Hon har försökt undvika kvällstidningarna eftersom hon anser att de trakasserat henne. AB påstår att hon inte har polisanmält - eftersom deras källa inte har fått information om detta! I teve sa Tiina att AB:s reporter t o m sms:at henne och frågat varför hon inte lämnat in hotbreven till polisen. skitbra va, om människor tvekar inför kontakt med polisen eftersom de har direktkontakt med kvällstidningarna.
Hon har inte bett om polisskydd, det är ni här som skriver om polisskydd. däremot uppfattade jag det som att attacken mot henne på Slussen som hon berättade om i intervjun var anmäld . slutsatserna du drar är väldigt kränkande.

#53  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? PerEdman
2005-10-05 12:17:13

Det är väl inte kränkande om man tar upp det som svar på påståenden om vems "fel" det skulle vara att Tiina inte har polisskydd. Hellre än att peka ut polisen eller politiker eller samhället kanske man skall lägga ansvaret där det hör hemma. Som du säger nu, att Tiina inte begärt polisskydd, och därmed var den saken utredd.

/ Per

#54  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-10-05 15:45:49

En stilla undran. Kvinnojourerna utbildar massor av kvinnor i självförsvar. Dessa utbildare kanske då har egna företag. Självförsvarskonsultfirma? De har det kanske som yrke?

Många akademiker har svårt att få jobb. De kunde då gå en kurs i självförsvar hos kvinnojourerna på AMS bekostnad. AMS kunde anställa dem att skydda Tiina och andra inom F! Amazon Security AB

Kunde skapa en massa nya välbetalda jobb.

Finns inte pengar? Men de kan ordna en Pridegala på TV för att samla in pengar. så många som är positiva till feminismen som jobbar där borde det vara enkelt ordnat. Massor av artister ställer upp gratis. Eva Dahlgren hoppas jag.

Jag kan visst förstå varför Tiina vill ha så lite som möjligt att göra med poliser. Hon har ju växt upp i en arbetarförort till Helsingfors?

Polisen representerar nog Borgerligheten för henne. F! får skapa en egen säkerhetstjänst.

#55  #54 (billie) Robert
2005-10-05 16:02:56

Tja, kommer F! till makten med egen majoritet kan du vara så säker på att de kommer skapa en egen säkerhetstjänst....

NKVD, KGB, GRU, Gestapo, SS, SA, ....

#56  Per Edman hippo
2005-10-08 04:57:27

Detta var den kränkande meningen.
"Det hela var ett spel för gallerierna- och bara ett sätt att försöka väcka sympatier. "

#57  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? PerEdman
2005-10-10 12:11:01

Det är en slutsats. På det hela taget är det mycket underligt att klaga över att inte få poliseskort när man inte ens polisanmält händelsen eller begärt en utvärdering av den personliga säkerheten. Det verkar helt enkelt inte som att Tiina R har begärt polisskydd, så det är förmodligen inte heller Tiina R som är skyldig till detta "spel för gallerierna", utan någon annan.

/ Per

#58  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Pela68
2005-10-10 14:20:42

Hippo #52

Men Tiina tvekade heller inte att gå ut i medierna med a t t hon blivit hotad, oavsett hur det gick till borde hon ju förstått att det skulle skrivas om i kvällspressen...

Märklig inställning!

#59  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? billie
2005-10-11 00:46:35

Hon kan ju känt sig tvungen ur strategisk F! synpunkt? För att nå så många som möjligt av potentiella väljare av F!?

Ur sin egen säkerhets skull undrar jag om hon har goda rådgivare. De som hotade henne bör ju inte underrättas om hur hon skyddas. Då väntar de ju ut när detta upphör. De ska väl hållas helt ovetande om vilka skyddsåtgärder som vidtagits så de kan åka fast genom att gå i en fälla? Verkar som hon har dåliga rådgivare? Leif GW Person skulle kunna hjälpa henne.

#60  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Pela68
2005-10-11 15:46:26

"Polisen ställer sig dock frågande till Rosenbergs anmälan.
- Hon känner ett allmänt missnöje med massmedierna och känner sig hetsad från olika kanter, men vi hittar inte något brottsligt i det, säger Jens Mårtensson på Södermalmspolisen.
Rosenberg ska även ha känt sig hotad av en bok som tankesmedjan Timbro skickat hem till henne.
I DN uppger hon också att hon lever under dödshot, men det känner inte polisen till:
- Vi ser inte att det finns något hot mot Tiina Rosenberg. Dödshot har det inte nämnts något om, säger Evert Norberg på Södermalmspolisen. "

http://www.expressen.se/index.jsp?a=450353

#61  Sv: Tiina R dödshotad, hur blev det så? Pela68
2005-10-11 15:47:22

"Rosenberg ska även ha känt sig hotad av en bok som tankesmedjan Timbro skickat hem till henne."

!!!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?